همیشه عطش دارید و زیاد تشنه میشوید؟ شاید بیمار هستید و خودتان
نمیدانید! نگران نباشید! یک لیوان آب میل کنید و این مقاله را تا انتها
بخوانید.
کمآبی و تشنگی زیاد میتواند یکی از علائم خطرناک و زنگ هشداری برای انواع بیماریها باشد. در این مواقع باید چه کنیم؟ با مجله پیام دلتا
همراه باشید تا این موضوع را بررسی کنیم.
عوارض تشنگی و کمآبی بدن
وقتی
دچار تشنگی شدید میشوید، دلیل آن واضح است؛ مقدار جذب H2O در بدن شما به
حداقل رسیده است؛ بنابراین شما حتما در خوردن خوراکیهای شور پرخوری
کردهاید یا تمرینات بدنی بسیار سختی داشتهاید. اما تشنگی و کمآبی بدن
مانند خشکی صحرا ممکن است، به عملکرد و طرز کار بدن شما مرتبط باشد و وضعیت
سلامتیتان را نشان دهد.
یک پزشک مراقبتهای اولیه در مرکز پزشکی مرسی در بالتیمور اینگونه میگوید: هر شرایطی که میزان نمک و آب بدن شما را تغییر دهد، باعث تشنگی میشود. اگر بدن شما همیشه خسته و کمآب است و زیاد تشنه میشوید، ممکن است نیاز داشته باشید که پزشک شما را معاینه کند تا از بیماریهای اخلالگر پنهانی پیشگیری کنید.
بیماریهای مرتبط با کم آبی بدن
دیابت
سرپرست
پزشکی مراقبتهای اضطراری در هانتینگدان شمالی در پنسیلوانیا میگوید:
دیابت میتواند خطر ابتلا به کم آب شدن بدن را افزیش دهد، مخصوصا اگر هنوز
از ابتلا به آن آگاه نباشید.
وقتی قند خون بالا میرود، بدن به کلیهها فشار مضاعف وارد میکند تا ادرار بیشتری برای دفع گلوکز اضافی تولید کند. او اضافه میکند: نشانه شایع این بیماری، دفع ادرار زود به زود است که باعث تشنگی شما میشود.
این امر باعث نوشیدن بیشتر مایعات میشود که مسئله را تشدید میکند. اگر شما تجربه تشنگی بیش از حد و تکرر ادرار و همچنین سایر علائم مثل از دست دادن وزن، خستگی، تحریکپذیری وکجخلقی دارید، دکتر با انجام تست قند خون میتواند به دیابتی بودن شما پی ببرد.
دیابت بیمزه
طبق مطالعات دانشمندان، اگرچه دیابت بیمزه
به دیابتی که میشناسیم و از آن بیزار هستیم، ربطی ندارد اما هر دوی آنها
نشانهها و علائم مشترکی مانند پرشدن مثانه دارند. دیابت بیمزه با عدم
تعادل هورمونی در بدن جذب آب را تحت تاثیر قرار میدهد.
درواقع چون مقدار زیادی از آب بدنتان را با ادرار از دست میدهید، بدن تلاش میکند مایع ازدسترفته را جبران کند؛ پس دچار تشنگی میشوید.
از آنجایی که چندین نوع دیابت بیمزه وجود دارد و شرایط دیگری هم باعث این نوع دیابت میشود، دکتر شما آزمایشات متفاوتی برای تشخیص انتخاب درمان این نوع بیماری انجام خواهد داد.
قاعدگی خانمها
در طول سیل بزرگ (خونریزی) ممکن است تمایل شدید به مکیدن آب مانند یک جاروبرقی داشته باشید.
نگران نباشید! این امر طبیعی است. در حقیقت، مقدار استروژن و پروژسترون میتوانند بر حجم مایعات تاثیر بگذارند. به علاوه، وقتی شما در سندرم قبل از قاعدگی زنان (PMS) هستید، مطمئن شوید که یک بطری آب دستی همراهتان است.
خشکی دهان
خشکی
دهان که به اشتباه به زروستومی (نوعی بیماری است که در اثر کاهش ترشح بزاق
ایجاد میشود و با تشنگی مفرط متفاوت است.) هم شناخته میشود، معمولا با
تشنگی بیش از حد اشتباه گرفته میشود. البته این خشکی غیر طبیعی از غشاهای
مخاطی در دهان با توجه به کاهش جریان یا تغییر در ترکیب بزاق دهان است.
اگر غدههای شما به اندازه کافی بزاق ترشح نکنند، باعث علائم آزاردهنده دیگری مانند بوی بد دهان، مشکل در جویدن و غلظت بزاق دهان میشوند.
خشکی دهان میتواند عوارض تجویز داروهایی مانند داروهای آلرژی (بنادریل یا کلارتین)، داروهای سرگیجهآور و حرکتی مانند (آنتی ورد یا درامامین) باشد. این حالت میتواند نیاز بدن شما را به نوشیدن آب و رفع تشنگی و عطش بیشتر کند.
همچنین چندین بیماری وجود دارد که باعث تشنگی و خشکی دهان شما میشوند؛ پس همیشه مراجعه به پزشک اهمیت دارد.
کمخونی
از
دست دادن مداوم یا ناگهانی خون به لطف مسائلی چون پریودهای سنگین و
خونریزی بیش از حد زخمها از علل شایع کمخونی هستند. بدن شما گلبولهای
قرمز خود را سریعتر از آنکه بتواند آنها را جایگزین کند، از دست میدهد و
سعی دارد مایعات ازدستداده را با شروع تشنگی جبران کند.
یک علت بسیار شایع و در عین حال ناشناخته دورههای سنگین قاعدگی شرایط کم کاری تیروئید است. بیش از 70% مردم کمکاری تیروئید را تجربه کردهاند. در این مواقع، معاینه بدنی و آزمایش خون، کمخونی شما را مشخص میکند و درمانی که دریافت میکنید به نوع تشخیص پزشک شما بستگی دارد.
فشارخون پایین و استرس
استرس
مزمن موجب ترشح آندرنالین در آندرفانکشن میشود که وقتی استرس شدید باشد،
فشارخون کاهش پیدا میکند که باعث سرگیجه، افسردگی، دلهره و تشنگی شدید
بدن خواهد شد.
درواقع، تشنگی ابزار بدن شما برای اضافه کردن آب به خون و برای افزایش فشارخون است. درواقع، تنها راهحل طولانیمدت، مدیریت کردن بهتر استرس است.
رژیم غذایی تشنگی شما را درمان میکند
غذاهایی
که تاثیر دیورتیک(ادرارآور) دارند؛ مانند کرفس، مارچوبه، چغندر، لیمو،
خربزه، زنجبیل و جعفری باعث میشوند که تشنهتر شوید؛ زیرا ادرار شما را
زیاد میکنند.
جسیکا کاردینگ، پزشک متخصص رژیم غذایی در بیمارستان جراحیهای خاص در نیویورک، میگوید: اگرچه این غذاها ارزش غذایی زیادی دارند اما شما باید تنوع مواد غذایی مختلف مانند سبزیجات و میوهها را در رژیم خود حفظ کنید تا بتوانید تشنگی خود را کنترل کنید.
همچنین شما میتوانید با خوردن غذاهای غنی از مایعات مانند بلغور و برنج قهوهای که در هنگام پختن آب جذب میکنند با حفظ مایعات تعادل بدنتان را برقرار کنید.
همچنین بخوانید:
رژیم غذایی مناسب کارمند ها
آب کرفس و این همه خاصیت؟! اگر شما هم از خواص این سوپرسبزی پرخاصیت بی خبر هستید، این مقاله را حتما بخوانید.
مگر
میتوان از آب کرفس گذشت؟ فرانسویها یک ضربالمثل جالب در مورد کرفس
دارند که میگوید، اگر مردم خاصیت کرفس را میدانستند، تمام مزارع را به
کاشتن آن اختصاص میدادند.
البته شما میتوانید جدا از خورشت کرفس، برای بهره بردن از خواص گوناگون این سبزینه خوراکی، در ترکیب خوراکیهای مختلف و سالادهای فصل از آن استفاده کنید. با مجله پیام دلتا همراه باشید.
خواص درمانی کرفس
کرفس و آب
آن یک سوپرسبزی پرخاصیت با ویتامینهای بسیار است البته مصرف آب آن شاید
بیشتر برای لاغری بدن اهمیت داشته باشد اما همه ماجرا این نیست!
سرشار از املاح و ویتامین
در
کرفس ویتامینهای B - A و C و املاح سدیم، پتاسیم و فسفر نهفته است. عطر
مطبوع، طعم گوارا و خواص انکارناپذیر کرفس، آن را از بین سبزیهای دیگر
ممتاز کرده است.
برگ کرفس حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین A (بتاکاروتن) است؛ در حالی که ساقهی آن منبع ویتامینهای B6 ,B2 ،B1، ویتامین C بوده و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای آمینه ضروری دارد.
ویتامین C
کرفس
منبعی فوقالعاده از ویتامین C است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن
کمک میکند. مصرف سبزیجات و میوههای غنی از ویتامین ث میتواند علائم
سرماخوردگی را کاهش دهد یا از شدت این بیماری بکاهد.
بیش از 20 نتیجه تحقیقاتی معتبر نشان میدهد که ویتامین ث بهترین ویتامین برای جنگ با سرماخوردگی است و همینطور با تخریب ناشی از رادیکالهای آزاد مقابله میکند.
زیبایی و سلامت پوست و مو
از آن جایی که کرفس سرشار از
انواع ویتامینها از جمله ویتامین آ، ب و ث بوده و در آن املاح نیز به
مقدار زیاد نهفته است، میتواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو نیز باشد.
ویتامین C و انواع ویتامینهای B موجود در آب کرفس برای از بین بردن جوشها و لکهها و کلسیم موجود در آن سبب رشد و ترمیم مو و ناخنها خواهد شد؛ علاوه بر آن آب کرفس میلتان را به خوراکیهای شیرین و انواع شیرینیها که عامل مهمی در جوش زدن و ایجاد لکهها خواهند بود، کم میکند و شما را در داشتن پوستی بدون جوش، سالم و زیبا یاری خواهد کرد.
فشار خون بالا
تحقیقات
نشان میدهد مصرف روزانهی آب کرفس به مدت یک هفته، تاثیر
فوقالعادهای روی پایین آوردن فشارخون خواهد داشت. آب کرفس مُدر است؛
پتاسیم و سدیم موجود در آب کرفس تنظیمکنندههای قوی مایعات بدن هستند و
به تولید ادرار کمک میکنند و بدن را از وجود مایعات اضافی رها میسازند.
پیشگیری از سرطان
طبق
یافتههای محققان در دانشگاه نیوجرسی، کرفس دارای ترکیباتی است که از پخش
سلولهای سرطانی پیشگیری میکند و دارای ترکیبی به نام استیلنیک است که
رشد سلول های تومور را متوقف میکند.
از طرفی به گزارش نچرال نیوز، لوتئولین که به مقدار اندکی در نعناع و جعفری وجود دارد، به میزان قابل ملاحظهای در کرفس هم موجود است که با داشتن آنتیاکسیدان قوی میتواند صدمات ناشی از تخریب سلولی را جبران کند. بهتر است بدانید که آب کرفس حاوی هشت گروه از مواد ضد سرطان است.
درمان آسم و آرتروز
مواد مغذی
موجود در آب کرفس پر قدرتترین ماده شیمیایی ضد التهاب بدن است و میتواند
عوارض و دردهای مفاصل به خاطر روماتیسم یا آرتروز، آسم، نقرس و
ناهنجاریهای ریوی را کاهش دهد.
آب کرفس و کلسترول
تحقیقات نشان دادهاند که وجود ترکیب شیمیایی در کرفس به نام بوتیل فتالید باعث کاهش سطح کلسترول بد خون(LDL) می شود.
درمان بیخوابی
کرفس
به دلیل مواد معدنی منیزیم و پتاسیم برای آرامش اعصاب و بیماریهای روحی
مفید است؛ به همین جهت خوردن کرفس به افرادی که دچار عوارض کمخوابی یا
بیخوابی هستند، توصیه میشود.
آب کرفس و لاغری
با مصرف
روزانه آب کرفس، ولع خوردن شیرینیها از بین می رود؛ به عبارت دیگر،
طبیعت این سبزی به علت تمام نعمتهای موجود در آن بر روی هورمون اشتها و
گرایش به مواد قندی اثر گذاشته و در نهایت از زیاد شدن وزن بدن جلوگیری
میکند.
از بین برنده بوی بد دهان
تجربه نشان داده است که یک وعده
غذای کرفسدار بوی بد دهان را از بین میبرد. احتمالاً موادی که در معده
تولید میشوند با مواد معطر کرفس ترکیب شده و از بوی بد دهان جلوگیری
میکنند.
داروی ضدپیری
این سبزی برای کسانی که در میانسالی به سر
میبرند، نقش یک سد پیری را دارد. آب کرفس، فشار خون را کاهش داده و مقدار
آن را تنظیم میکند و دردهای مفصلی و رماتیسم به واسطه گوگرد موجود در آن از
بین میروند.
مقابله با اثرات بد سیگار کشیدن
اگر سابقه ژنتیک یا
مصرف سیگار و هر عامل تهدیدکننده دیگری شما را برای سرنوشت قلب و
رگهایتان نگران کرده است، این نگرانی را با یک لیوان آب کرفس و هویج در
روز از بین ببرید.
تقویت حافظه و افزایش قدرت یادگیری
فسفر یکی
دیگر از موادی است که به وفور در کرفس و آب آن وجود دارد که مصرف آن برای
تقویت حافظه مفید است و در کودکان قدرت یادگیری را بالا میبرد.
مضرات کرفس
کرفس با توجه به خواص و فواید زیادی که دارد، اگر بیرویه مصرف شود، زمینهساز بروز بسیاری از بیماریهای خطرناک در بدن میشود.
کسانی که مبتلا به صرع هستند، نباید کرفس بخورند.
کسانی که دچار اسهال هستند، باید از خوردن کرفس خودداری کنند.
افراد حساس به نور از خوردن بیش از اندازه دانه کرفس خودداری کنند.
تخم کرفس برای ریه مضر است.
همچنین بخوانید:
8 خاصیت جادویی آب خیار
آیا میدانستید که شغل شما با تغذیه تان در ارتباط است؟ اصلا کارمندها باید چه غذاهایی بخورند؟ با دلتا همراه باشید.
امروزه،
نقش تغذیه و جایگاه اساسی آن در تمامی گروههای سنی و نیز ارتباط آن با
شغل کارکنان، مدیران و کارمندان و وضعیت سلامت جسمی آنان کاملا آشکار شده
است. در بین گروههای شغلی امروزی، کارمندان گروه بسیار بزرگی از این افراد
را تشکیل میدهند.
به گزارش مجله پیام دلتا، کارمندان همیشه از کمبود وقت مینالند و به همین دلیل ممکن است از تغذیه مناسب غافل شوند اما واقعا این یک سوال اساسی است که آنها باید چه چیزهایی بخورند؟ یا اینکه چه نوع رژیم غذایی برای آنها مفید است.
چرا تغذیه کارمندها اهمیت دارد؟
قطعا
محیط کار کارمندها در سلامتی آنها و در نتیجه راندمان کار آنان اثر
مستقیمی دارد. ضمن اینکه تغذیه مناسب نیز میتواند در فکر و جسم کارمندان
تاثیر مستقیمی بگذارد.
متاسفانه در سالهای اخیر، به دلیل عدم آشنایی کارمندان با علم تغذیه و نبود برنامه غذایی علمی برای این گروه از اجتماع و لزوم توجه به ورزشهای مناسب برای آنان و عدم تحرک کافی، آنها را با مشکل اضافهوزن و چاقی مواجه کرده است که نمونه کوچکی از این مطلب مراجعه فراوان کارمندان به مراکز تغذیه و رژیم درمانی است.
تغییر در سبک زندگی کارمندها
از
آسیبهای احتمالی برای کارمندان که رابطه مستقیم بین تغذیه نامناسب و شغل
آنها وجود دارد، میتوان به چاقی، اختلالات استخوانی، انواع آرتروزها،
انواع اختلالات عصبی، روحی – روانی و حتی چاقیهای موضعی در افراد مستعد
اشاره کرد.
در رابطه با جلوگیری از این آسیبها و نیز کمک به افراد درگیر عوارض تغذیه نامناسب نکات زیر بسیار حیاتی است:
ورزش کردن
یکی
از مهمترین راههای پیشگیری مشکلات جسمی و روحی کارمندان با توجه به
اینکه پیشگیری همیشه راهحل مناسبتری برای افراد است، ورزش کردن است.
مسئولان ادارهها میتوانند از مدرسان ورزشهای عمومی کمک گرفته و با راهاندازی آموزشهای عمومی و نیز کلاسهای ورزشی مخصوص خانمها و آقایان به از بین بردن این معضل کمک کنند.
مصرف زیاد مایعات
با وجود سوءتغذیه و
کمبود فراوان مواد غذایی اصلی، شیوع چاقی مخصوصا در کارمندان که تحرک کمتری
دارند، هشداردهنده است و در راس بیماریهای متابولیک امروزی، چاقی و
فشارخون بالا، کمترین عوارض کمتحرکی است.
کارمندان عزیز باید سعی کنند از مصرف آب و مایعات و چای کمرنگ غافل نشوند. نوشیدن ۶ تا ۸ لیوان آب در روز مفید است. به خصوص خانمها سعی کنند بلافاصله بعد از مصرف غذا از نوشیدن چای خودداری کنند و ۴۵ د قیقه بعد از غذا چای را بنوشند. این عمل باعث جلوگیری از کمخونی و فقر آهن خواهد شد.
سیگار کشیدن ممنوع
سعی
کنید سیگار را از برنامه زندگیتان حذف کنید. در صورت بروز مشکلاتی که با
تغذیه ارتباط دارد، از مشاوران تغذیه مجرب کمک بگیرید تا زندگی سالمی داشته
باشید.
بیماریهایی که کارمندان را تهدید میکند
از جمله
بیماریهایی که کارمندان را تهدید میکند، میتوان به انواع بیماریهای
ناشی از بیتحرکی مانند بالا رفتن فشار خون، چربی خون، بیماریهای قلبی –
عروقی، انواع آرتروزهای مختلف، انحنای ستون فقرات، چاقیهای عمومی و موضعی
اشاره کرد.
البته در کنار تمام این موارد استرسهای شغلی چیز دیگری است! اگر شما حسابدار هستید یا مهندس کامپیوتر که از مغز یا چشم خودتان زیاد استفاده میکنید، باید حتما تغذیه مناسبی برای رژیم غذایی و سبک زندگی خودتان انتخاب کنید.
همه اینها در حالی است که بسیاری از کارمندها بدون صبحانه خانه را ترک میکنند یا حتی وقت ناهار خوردن هم ندارند! اما همهی اینها به چه قیمتی؟
رژیم غذایی مناسب برای کارمندها
تمام
اینها بستگی به شغل شما دارد! پس اگر کارمند هستید و دنبال یک رژیم غذایی
مناسب میگردید و شغلتان بر سلامت روح و جسم شما تاثیر مستقیمی گذاشته
است، این موارد را حتما در نظر داشته باشید:
غذاهای مفید برای چشم
غذاهای
حاوی آمینو اسیدهای امگا 3، لوتئین، روی و ویتامین A، C و E میتوانند به
حفظ سلامت چشم شما کمک کنند . برای به دست آوردن این چنین مواد غذایی مورد
نیاز بدن، میتوانید از سبزیجات تازه استفاده کنید .
شما میتوانید از مواد غذایی مانند تخممرغ، میوهها، انواع توتها، آجیل، دانههای مغذی و ماهیهایی مانند ماهی قزلآلا و خاویار استفاده کنید . همچنین غلات و میگو برای چشم بسیار مناسب و مطلوب هستند؛ زیرا ویتامین B موجود در آنها میتواند کمبود قوهی بینایی را بهبود بخشد .
از این میان، مصرف مرکبات برای افزایش بینایی یک مورد مناسب است؛ زیرا غنی از ویتامین C هستند که میتوانند در عضلات اطراف چشم کلاژن تولید کنند.
غذاهای تقویت کننده مغز
مغز
در بدن یک ابزار اصلی است که در رأس بدن قرار دارد. با برگزیدن یک رژیم
غذایی سالم شما تنها به یک عضو بدن کمک نمیکنید بلکه به تمام عضوهای بدن
کمک کردهاید.
خوردن ماهی هایی مانند قزلآلا، ماهی آزاد و آجیلها میتوانند در تقویت ماده خاکستری بدن کمک نمایند. همچنین مطمئن شوید که مواد غذایی حاوی فیبر بالا مانند بلغور، جو دوسر، برنج قهوهای، آب انار و شکلات تلخ در رژیم غذایی شما وجود دارد.
نکات کلیدی در تغذیه کارمندها
همانگونه
که تاکید شد، توجه به سلامت جسمی کارمندان میتواند سلامت فکری آنها را
ایجاد و راندمان کار بالاتری را حاصل کند؛ بنابراین یک برنامه غذایی مناسب
جهت استفاده کارمندان به شرح زیر خواهد بود :
از گوشت قرمز کمچرب در هفته حد اکثر ۲ تا ۳ بار استفاده کنند .
شیر و ماست به خصوص در غذای خانمها جمعا بین ۲ تا ۳ لیوان در روز مصرف شود.
میوهها حدود دو تا چهار بار در روز مصرف شود.
سالاد و سبزیجات زیاد میل کنید.
سعی کنید روزانه ۶ الی ۸ عدد خرما میل کنید.
سیب درختی حداقل یک عدد در روز بسیار مفید است.
سویای بوداده یا برشتهشده را حداقل حدود ۲۰ عدد در روز میل کنید؛ چون برای حافظه بسیار مفید است.
پرتقال، موز، هویج خام، سبزیجات رنگی به خصوص کلم، گل کلم و کلم بروکلی را زیاد میل کنید.
خانمها
سعی کنند که هفتهای ۲ عدد قرص آهن در وسط غذا میل کنند و اگر دچار
کمخونیاند، مصرف روزی یک عدد قرص آهن توصیه میشود. بهتر است در این
زمینه از متخصصان تغذیه بهره بگیرید.
خانمها هفتهای یک بار جگر و
اسفناج را همراه ویتامین C میل کنند. ویتامین C به راحتی با مصرف لیموترش و
آب پرتقال طبیعی یا آب گوجهفرنگی تامین میشود.
اگر یک کارمند
پشتمیزنشین هستید و چاقی موضعی دارید، پیادهروی روزانه حداقل نیم ساعت
شما را در مقابل بسیاری از بیماریها مصون نگه میدارد و در تناسباندام
شما بسیار موثر است.
رنگ میوهها هم در تامین ویتامینهای بدن و بهبود بیماریها موثر است؛ اما واقعا چرا خوراکیهای سبز رنگ؟ با دلتا همراه باشید.
خوراکیهای سبز رنگ را میتوان جزء محبوبترین نوع خوراکیها دانست. میوهها و سبزیجات جزء اصلی این گروه از خوراکیها هستند. این خوراکیهای سبز رنگ خواص بیشماری دارند که مجله پیام دلتا به آنها میپردازد.
تا میتوانید میوه و سبزی بخورید
قطعا
مصرف سالاد و سبزیهای مختلف با منبع زیادی فیبر و مواد مغذی میتواند
سلامت بدن شما را بهبود بخشد اما چرا میوه و سبزیجات سبز رنگ؟
خواص برخی سبزیجات پهنبرگ
رنگ
سبز میوهها و سبزیجات ناشی از وجود رنگدانههای گیاهی به نام کلروفیل
است. لوتئین و اگزانتین دو نوع کاروتنوئید زرد رنگ هستند که در گیاهانی
مانند انواع لوبیا، اسفناج و سایر سبزیجات دارای برگهای پهن و سبز تیره
وجود دارند. این دو نوع ترکیبات با عملکرد خود سبب تقویت سلامت بینایی و
کاهش بیماریهای چشمی از جمله آب مروارید و آب سیاه میشوند.
فلفل دلمهای
فلفل
دلمهای از خوراکیهای سبز است و سرشار از ویتامینهای گروه B مانند
تیامین، ریبوفلاوین و B6 است که ویتامینهای موثر در تبدیل مواد غذایی به
انرژی هستند. فلفل دلمهای همچنین گیاهی سرشار از فیبر، پروتئین و آهن است.
علت رنگ سبز این فلفل دلمهای، مقادیر فراوان کلروفیل در آن است که با منیزیم پیوند دارد. منیزیم در بهبود حافظه و یادگیری اثر زیادی دارد. همچنین منیزیم در جهت کاهش فشار خون بسیار موثر است.
کاهو
کاهو یکی از
قدیمیترین سبزیجات دنیا است که زادگاه آن در هندوستان و آسیای مرکزی است.
کاهو یک مسکن و آرامبخش طبیعی است و خون را صاف و تمیز کرده، بینایی را
تقویت میکند و آهن نیز دارد. این ماده غذایی سرشار از آب و املاح معدنی
است. همچنین کاهو زخمهای مجاری ادرار و مثانه را درمان میکند.
لازم به ذکر است که کاهوی ایرانی از نظر مواد غذایی از کاهوی گرد بهتر است. کاهوی گرد ارزش غذایی چندانی ندارد؛ زیرا مقدار زیادی الیاف دارد که در معده گاز و نفخ تولید میکند.
کلم بروکلی
کلم بروکلی از
خوراکیهای سبز بوده و دارای مادهای بنام سولفورافان است که با استفاده از
آن تعداد، اندازه و تکثیر تومورهای سرطانی را به نحو چشمگیری کاهش میدهد.
این ماده غذایی از ابتلا به سرطان به خصوص سرطان سینه، معده، روده بزرگ،
رکتوم و ریه در انسان جلوگیری میکند.
کلم بروکلی به علت داشتن مقادیر بالای ویتامین، فیبر و بتاکارون یک آنتی اکسیدان قوی محسوب میشود که از اثرات مخرب رادیکالهای آزاد در بدن پیشگیری میکند و فرآیند پیری را به تاخیر میاندازد. مقدار بالای فیبر غذایی موجود در بروکلی برای افراد دیابتی بسیار مفید است.
کرفس
برگ کرفس که خود از خوراکیهای سبز
رنگ است، حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن است؛ در حالی که ساقه آن منبع
ویتامین های B6 ,B2 ،B1، ویتامین C و همچنین پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم،
منیزیم، آهن، فسفر، سدیم و چند نوع از اسیدهای آمینه ضروری است.
کرفس منبع فوقالعاده از ویتامین ث است. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند؛ از آن رو که کرفس سرشار از انواع ویتامینها از جمله ویتامین آ، ب و ث است، میتواند مکمل خوبی برای زیبایی پوست و مو نیز باشد.
نخود فرنگی
نخود
فرنگی خام و پخته منبع خوب اسید فولیک یا همان فولات محسوب میشود. نخود
فرنگی یک ماده غذایی کمکالری و کمچرب و حاوی پروتئین است. این ماده منبع
خوبی از ویتامین B1 ،B6 ،B2 و B3 بوده که همه این ویتامینها برای سوخت و
ساز چربی، پروتئین و کربوهیدرات ضروری است.
نخود فرنگی همچنین منبعی غنی از آهن و مواد معدنی ضروری برای عملکرد طبیعی سلولهای خونی است که کمبود آنها باعث کمخونی، خستگی و کاهش سیستم ایمنی بدن میشود.
خواص میوههای سبز رنگ
انگور
انگور
ویتامینهای A ,B ،C دارد. همچنین دارای مقداری منیزیم، کلسیم، آهن، فسفر،
پتاسیم و آلبومین است. همچنین این میوه پتاسیم زیادی دارد که به جبران ضعف
بدن کمک میکند. انگور یکی از میوههای ضد سرطان شناخته شده است و این به
دلیل خواص ضدعفونیکنندگی آن است.
کیوی
کیوی سرشار از ویتامین C
است؛ به گونهای که میزان ویتامین C موجود در کیوی را ۲ برابر میزان
ویتامین C موجود در پرتقال و ۶ برابر لیموترش میدانند. همچنین میزان مواد
مغذی موجود در کیوی ۸ برابر بیشتر از سیب است. کیوی دارای ویتامین A،
ویتامینهای گروه B بوده و دانه آن حاوی ویتامین D است.
زیتون
زیتون میوهای
قدرتمند و خوشمزه است که میتواند برای بدن و پوست انسان مفید باشد و
مزایای بسیاری همچون جلوگیری از پوکی استخوان، جلوگیری از سرطانهای متعدد،
کاهش التهاب و ورم مفاصل، بهبود سیستم گوارش، تسکین واکنشهای آلرژیک،
بهبود جریان خون، محافظت در برابر بیماریهای قلبی، افزایش عملکرد شناختی،
مبارزه علیه عفونتها و کاهش فشار خون دارد.
خیار
خیار سرشار از
آب و فیبر است؛ آب و فیبر مهمترین عناصر برای برخورداری از فرآیند هضم
سالم مواد غذایی هستند. همچنین حاوی نوعی فلاونول ضد التهاب به نام فیستین
است که به نظر میرسد، نقش مهمی در سلامت مغز ایفا میکند.
خیار نیز مانند سایر خوراکیهای سبز رنگ حاوی مواد مغذی و ترکیبات شیمیایی خاصی است که برای افراد مبتلا به دیابت مفید است.
گلابی
از
دیگر خوراکیهای سبز میتوان گلابی را نام برد که آن را میوه افراد دیابتی
میدانند. گلابیهای سبز رنگ، شیرینی متعادلی دارند و برای افراد مبتلا به
دیابت انتخاب بسیار مناسبی است.
آووکادو
محققان معتقدند که
ترکیبات موجود در آووکادو میتواند سلولهای پیشسرطانی و سرطانی که عامل
ابتلا به سرطان دهان هستند را از بین ببرند. آووکادو هم مانند روغن زیتون
سرشار از اسید اولئیک است. این ماده یکی از بزرگترین عوامل پیشگیری از
ابتلا به سرطان محسوب میشود.
همچنین بخوانید:
برنج نوک مدادی خورده اید؟
چای گیاهی با پشم گربه!
7 شیر گیاهی پر خاصیت را بشناسید!
تا به حال در محیط کارتان به عنوان کارمند نمونه انتخاب شدهاید؟ اصلا چگونه میتوانیم به این موفقیت دست پیدا کنیم؟ با دلتا همراه باشید.
محیط کار خانهی دوم ما است. 8 ساعت، حداقل زمانی است که هر یک از ما در محیط کار سپری میکنیم؛ به عبارت روشنتر بخشی از زندگی ما در محیط کار و در کنار همکارانمان میگذرد؛ پس کار و پیشه ما علاوه بر منبع درآمد، مشخصکننده سبک زندگیمااست.
به گزارش مجله پیام دلتا، درخشش و موفقیت در محل کار، هم در عرصه اجتماعی و هم در پذیرش اجتماعیمان مهم و تاثیر گذار است. در این مقاله به شما میآموزیم که چطور در محیط کار بدرخشید و علاوه بر هماهنگی و زندگی مسالمتآمیز با همکارانتان بتوانید به پیشرفتهای شغلی هم دست یابید.
در دنیای کنونی که به عصر ارتباطات مشهور است، بسیار غیر معمول است که در جایی مشغول کار باشید و از آنچه در شرکت میگذرد، مطلع نباشید. هر کامندی باید از نحوه انجام امور و پروسه کارها در سازمانی که در آن کار میکند، مطلع باشد حتی اگر به طور مستقیم با کارش در ارتباط نباشد.
در هر شرکت و مجموعهای یک سری شبکه روابط آشکار و رسمی و یک سری روابط نانوشته و تاثیرگذار وجود دارد. سعی کنید افراد مهم و تاثیرگذار شرکتتان را بشناسید و بدانید سرنخ هر کاری به دست چه کسی است.
سعی کنید بیش از اندازه به گروه یا فرد خاصی وابسته نشوید. در هر شرکتی بخشهای مختلفی فعالیت میکنند و برخی کارکنان سازمان بیشتر از سایر افراد با یکدیگر صمیمیت دارند. شما سعی کنید با همه در ارتباط باشید اما به هیچ کدام بیش از اندازه وابسته نشوید.
هر سازمانی یک سری پروژهها و فعالیتهای ویژه و محرمانه دارد که منبع اصلی درآمد آن مجموعه به حساب میآید. سعی کنید شریانهای اصلی فعالیتهای شرکت و پروژههای مهم و اینکه در چه مرحلهای هستند را به خوبی بشناسید.
سعی کنید تصویری درست از خودتان و شخصیتتان را در بین همکاران جا بیندازید. کسی که در پی به ثمر رساندن امور است، هیچ کاری را سر سری انجام نمیدهد و سعی میکند جایگاه خودش و همکارانش را ارتقا بخشد.
آنچه در دست دارید و مشغول انجام آن هستید، به سایر همکارانتان معرفی کنید. سعی کنید ضمن استفاده از نظرات سازنده آنها در جمع احساس مشارکت و همکاری به وجود آورید.
سازگاری به معنای نقش بازی کردن، تبدیل شدن به شخص دیگری نیست بلکه مقصود این است که انعطاف داشته باشید و با همه رفتار محترمانهای داشته باشید. به تک تک همکارانتان جدا از موقعیت شغلیشان، سطح اجتماعی و ارتباطاتشان احترام بگذارید.
در طی روز، حرفها و رازهای مختلفی ممکن است به گوش شما برسند. بهتر است در چنین مواردی رازدار باشید و به عرصهای که مربوط به حرفه شما است، وارد شوید اما دیدگاههای شخصی خودتان را در آن دخیل نکنید.
همیشه برای در خواستهایی به اتاق رئیس بروید که قابل اجرا باشند و در جاهایی صحبت کنید که حرف شما تاثیرگذار باشد. در غیر این صورت، مثل رادیویی خواهید شد که همیشه روشن است اما کسی به آن گوش نمیدهد!
همیشه بابت چیزهایی که باعث خوشحالی شما میشوند، از همکارانتان سپاسگزاری کنید. وقتی از رفتار یا تصمیم خاصی از سوی آنها ناراحت میشوید، بلافاصله ابراز کنید؛ به این ترتیب سعی کنید همیشه صادق باشید تا اطمینان مردم به شما بیشتر شود.
جملات ممنوعه در محل کار
یک کارمند باهوش و باتجربه همیشه باید موقعیت کاریاش را بسنجد و علاوه بر نوع رفتار، مراقب گفتار خودش هم باشد؛ مثلا هرگز جملاتی از این قبیل را در محیط کار مطرح نکند:
همچنین هرگز در در محل کارتان درباره این موضوعات صحبت نکنید:
در نهایت، ادب، فرهنگ، تخصص، نظم کاری، روابط اجتماعی گسترده، فن بیان، اعتماد به نفس و حتی آراستگی ظاهری میتواند از شما یک کارمند نمونه و موفق در محیط کارتان بسازد.
پس همیشه مراقب جملات و رفتارتان در محیط کار باشید.