مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

لکه های قهوه ای پوست ؛ بیماری یا فتوشاپ؟!

آنشرلی با موهای قرمز و لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست؛ این نوستالژی کودکانه یک بیماری خطرناک پوستی را به ذهن می‌آورد؛ با مجله دلتا همراه باشید.

لکه‌های قهوه‌ای رنگ روی پوست که در نواحی مختلف از گردن گرفته تا دست، پا و شانه وجود دارند؛ کوچولو هایی که این بار مهمان پوست صورت شما می‌شوند و به قول معروف مزاحم زیبایی شما هستند. علت این رنگدانه‌ها چیست و چگونه می‌توان آنها را درمان کرد؟ با مجله دلتا همراه باشید.

علت لکه های قهوه ای رنگ پوست فقط بیماری کبد نیست!

وقتی که پوست در معرض تابش پرتو های آفتاب قرار بگیرد، تولید سلول‌هایی به نام «ملانوسیت» افزایش می‌یابد. این امر موجب افزایش ملانین در پوست می‌شود؛ نتیجه‌ این اتفاق ایجاد لکه‌هایی بر روی پوست است که با عنوان‌هایی چون لکه‌های قهوه‌ای یا لکه‌های پیری، لکه‌های تیره، لکه‌های آفتاب‌سوختگی و لکه‌های کبدی شناخته می‌شوند.
این لکه‌ها بیشتر در نواحی صورت، گردن، پشت، سینه، شانه‌ و دست‌ها مشاهده می‌شوند. پیری، عوامل ژنتیکی و قرار گرفتن در معرض نور آفتاب و حتی جوش و آکنه‌های عفونی از مهم‌ترین دلایل ایجاد لکه‌های قهوه‌ای رنگ است. عوامل دیگری از جمله استرس، بارداری، کمبود ویتامین و ضعف کبد نیز می‌توانند از دلایل وقوع این بیماری یا عارضه پوستی باشند.

پیشگیری از لکه های آفتاب سوختگی

برخی از علل لکه‌های تیره پوستی غیر قابل اجتناب هستند؛ از قبیل تغییرات هورمونی به علت حاملگی، البته ممکن است بتوانید از همان دوران اول از به وجود آمدن این لکه‌های تیره جلوگیری کنید؛ توصیه‌های زیر هم می‌تواند در این زمینه به شما کمک کند.
  • از قرار گرفتن در مقابل اشعه‌های خورشید جلوگیری  و از ویتامین D استفاده کنید.
  • یکی از بهترین راه‌های جلوگیری از ایجاد لکه‌های تیره، محافظت در برابر خورشید با استفاده از کرم‌های ضد آفتاب و اجتناب از قرار گرفتن در برابر اشعه‌های خورشید است.
  • در هنگام خروج از منزل و قرار گرفتن در برابر اشعه آفتاب از کلاه‌های آفتاب‌گیر بزرگ، عینک آفتابی و لباس پوشیده استفاده کنید.
اگر با رعایت این نکات باز هم گرفتار این لکه‌ها شدید، می‌توانید دست به دامن طبیعت شوید و درمان خانگی را امتحان کنید.

ماسک آبلیمو و عسل

تهیه این ماسک می‌تواند در از بین بردن جوش، آکنه‌های پوستی و لکه‌های قهوه‌ای رنگ به شما کمک کند؛ برای تهیه این ماسک:
  • آب یک عدد لیمو را در یک کاسه بریزید.
  • 2 قاشق غذاخوری شکر به آن اضافه کنید.
  • دو قاشق غذاخوری عسل اضافه کرده و یک خمیر طبیعی درست کنید.
  • به وسیله یک قلم مو یا یک تکه پنبه، مخلوط را روی تمام لکه‌های قهوه‌ای رنگ پوست خود بزنید.
  • اجازه دهید این ماسک به مدت نیم ساعت بماند و سپس آن را با آب سرد شستشو دهید.

درمان خانگی لکه های قهوه ای رنگ پوست

با این روش‌ها به جنگ پیری و لکه‌های پوستی بروید.

ویتامین C

باید بدانید که ویتامین‌های مختلفی در شادابی پوست شما مؤثر هستند؛ یکی از این ویتامین‌ها  C است؛ خانواده بزرگی از سبزیجات و میوه‌های مختلف که همگی دوست پوست و موی شما هستند.
مطالعات نشان داده‌اند که ویتامین C در شفافیت پوست و از بین بردن لکه‌های پوستی تأثیر زیادی دارد؛ منیزیم اسکوربیل فسفات یکی از مشتقات پایدار ویتامین C است که می‌تواند نقش مثبتی در از بین بردن لکه‌های پوستی داشته باشد.

جعفری

ویتامین‌های موجود در جعفری  A  و C به تولید کلاژن در پوست کمک کرده و با رادیکال‌های آزاد هم مبارزه می‌کنند تا شما پوستی روشن‌تر، درخشان‌تر و عاری از لک داشته باشید.

پاپایا

میوه پاپایا، حاوی آنزیم پاپائین است که از پوست به طور طبیعی لایه‌برداری می‌کند و باعث درخشندگی آن می‌شود. اگر به لاتکس حساسیت دارید، نباید از پاپایا به جای درمان لک‌های تیره خود استفاده کنید.

آب پیاز و عسل

یکی دیگر از درمان‌ها، شامل مخلوط کردن یک قاشق غذاخوری آب پیاز با دو قاشق عسل است؛ این ترکیب فوق‌العاده را روی لکه‌های تیره پوست خود بزنید و بگذارید حدود 20 دقیقه بماند تا معجزه آن را با چشم خودتان ببینید.

آب آناناس

آناناس، غنی از ویتامین‌های A و C و برای کلاژن‌سازی پوست بسیار مناسب است؛ البته بهتر است که خود این میوه را به طور طبیعی مصرف کنید یا از آب آن مثل سایر دستور‌العمل‌های داده شده استفاده کنید.

خیار

تقریبا در انواع مختلف ماسک‌های خانگی این ماده مغذی وجود دارد که می‌توان از آن به عنوان دوست سلامتی و پوست یاد کرد.
وقتی شما احساس خستگی می‌کنید، می‌توانید برش‌های خیار را روی چشمان خود قرار دهید یا زیر چشمان‌تان را مهمان حلقه‌های خیار کنید تا از شر تیرگی‌های ناحیه دور چشم خلاص شوید. خیار حاوی ویتامین‌های مناسب برای پوست شما است. استفاده روزانه از این ماسک ملایم شما را از شر لکه‌های تیره پوستی خلاص خواهد کرد.

شیر

در یخچال خود را باز کنید؛ شیر همان ماده‌ای است که با آن می‌توانید به جنگ لکه‌های پوستی بروید؛ تمام ویتامین‌های موجود در شیر نه فقط برای سلامت بدن شما بلکه برای سلامت پوست هم مفید هستند.

ماست و آب دوغ

باز هم پای لبنیات پر خاصیت و مقوی در میان است. اسید لاکتیک موجود در ماست می‌تواند به لایه‌برداری پوست مرده کمک کند؛ در این میان، آب ‌دوغ محتوی اسید لاکتیک است و قادر است بدون ایجاد خشکی پوست،‌ لکه‌ها را از صورت‌تان پاک کند. شما می‌توانید این عصاره‌های جادویی را به پنبه آغشته کنید و روی محل مود نظر قرار دهید.

سیب زمینی

چه کسی گفته سیب‌زمینی بی‌خاصیت است؟! این ماده غذایی با پوست شما کاری می‌کند که هیچ کدام از لوسیون‌ها و پاک‌کننده های پوست هم به گرد پای آن نمی‌رسند.
سیب‌زمینی، خاصیت سفید‌کنندگی طبیعی دارد و نشاسته موجود در آن به کاهش رنگدانه‌ها کمک می‌کند. سعی کنید برش‌های سیب‌زمینی را روی لکه‌های تیره پوست صورت خود قرار دهید، چند دقیقه اجازه دهید تا بماند و سپس صورت خود را با آب شستشو دهید.

روغن ویتامین E

ویتامینی عالی برای ترمیم پوست‌های آسیب‌دیده که می‌تواند به پاک کردن لکه‌های تیره پوست هم کمک کند. شما می‌توانید با استفاده از یک سوزن، روغن کپسول ویتامین E را بیرون بیاورید و روی لکه‌ها بگذارید.

روغن کرچک

روغن کرچک پوست شما را تمیز نگه می‌دارد و حاوی ویتامین E است که می‌تواند به کاهش لکه‌های تیره پوست کمک کند.

شکر

تعجب نکنید همین دانه‌های کوچک مروارید که باعث چاقی و اضافه‌وزن می‌شوند، می‌توانند به عنوان یک ماسک مناسب از این لکه‌های پوستی جلوگیری کنند و شادابی را به پوست شما باز گردانند؛ می‌توانید به آرامی کمی شکر را با حرکات دایره‌ای روی پوست خود ماساژ دهید و سپس آن را بشویید.

زرد چوبه

زردچوبه ادویه‌ای است که می‌توان از آن به عنوان شاه ادویه‌ها نام برد. این ماده مغذی حاوی کورکومین، یک نوع آنتی‌اکسیدانی است که به حذف لکه‌های تیره پوست کمک می‌کند؛ شما می‌توانید از ترکیب این ادویه‌ها یا مواد مغذی هم استفاده کنید البته با ترکیب ادویه، عسل و لیمو یک خمیر نرم و شفاف خواهید داشت که می‌توانید زیبایی پوست صورت خود را با استفاده از آن دو چندان کنید.
بنابراین، همه مواد غذایی و ویتامین‌ها برای کمک به شادابی پوست شما اینجا جمع هستند؛ فقط کافی است که تنبلی نکنید و برای درست کردن یک ماسک گیاهی و خانگی همین حالا اقدام کنید.
البته همه چیز به نگاه شما بستگی دارد؛ ممکن است شما این کوچولو های قهوه‌ای رنگ را دوست داشته و آنها را به عنوان عضوی از بدن‌تان پذیرفته باشید؛ اصلا شاید وجود همین کوچولو های رنگی مثل قرص ماه شما را منحصر به فرد و زیباتر کنند؛ یک زیبایی شاعرانه و رمانتیک یا یک بیماری علمی؟ شما چه فکر می‌کنید؟

همچنین بخوانید:

روغن کنجد ؛ زیبا کننده پوست و مو

دانه‌های کوچولوی کنجد و روغن آن پوست و موی شما را تقویت می‌کنند؛ پس شما چند قدم تا ملکه زیبایی شدن فاصله دارید؛ با مجله دلتا همراه باشید.
روغن-کنجد

روغن کنجد از دانه های کنجد گرفته می‌شود؛ این روغن که غنی از  لینولئیک اسید و اولئیک اسید است، در آسیا بسیار محبوب و پرطرفدار است و به عنوان ملکه روغن‌ها شناخته می‌شود. این ماده مغذی ‌و پر ویتامین، فواید بسیاری برای سلامت بدن به خصوص پوست و مو دارد؛ با مجله دلتا همراه باشید.

کنجد

ویتامین های روغن کنجد

ملکه روغن‌ها در آشپزخانه شما است؛ این روغن حاوی هیچ کربوهیدرات، پروتئین و فیبری نیست. مقدار کلوئین هم در این روغن 1 % است و ویتامین E موجود در آن هم سلامت پوست و مو را تضمین می‌کند.

خواص روغن کنجد

همانطور که گفتیم این روغن با عنوان ملکه در میان تمام روغن‌های خوراکی از نظر قیمت و کیفیت صدر‌نشین است؛ البته درصد چربی‌های اشباع آن هم به نسبت دیگر روغن‌ها بسیار کمتر است؛ بنابراین شما می‌توانید از این روغن پر‌خاصیت در انواع سالادهای رژیمی، سوپ و چاشنی غذاها استفاده کنید.

سلامت قلب

روغن کنجد غنی از اسیدهای چرب اشباع‌ نشده است و می‌تواند به کاهش سطح کلسترول بد در بدن کمک کند و خطر حمله های قلبی را تا حد زیادی کاهش دهد. این روغن غنی از لستین است و از لخته شدن خون در بدن هم جلوگیری می‌کند.

کاهش فشار خون

این روغن به عنوان یک روغن خوراکی، فشار خون و پراکسیداسیون چربی را کاهش می‌دهد؛ پس با خیال راحت این ماده را در سبد غذایی خودتان بگنجانید.

روغن ضد دیابت

دانه‌های کنجد منبع خوبی از منیزیم و سایر مواد مغذی دیگر هستند. تمام این‌ها با هم می‌توانند باعث کاهش سطح گلوکز خون و در نتیجه کاهش خطر ابتلا به دیابت شوند. افرادی که از این بیماری رنج می‌برند، می‌توانند روغن دانه کنجد را برای پخت و پز انتخاب کنند.

کنجد

جلوگیری از پوکی استخوان

دانه‌ای که با شیر برابری می‌کند! دانه کنجد منبع بزرگ کلسیم است که برای سلامت استخوان ضروری است. مصرف مداوم و به اندازه روغن کنجد باعث افزایش تراکم مواد معدنی و سلامت کلی استخوان‌ها می‌شود و در پیشگیری از خشکی مفاصل و پوکی استخوان مخصوصا در سنین میان‌سالی مؤثر است.

درمان کم‌خونی

روغن کنجد مقدار زیادی آهن دارد و به همین دلیل است که این روغن یکی از بهترین درمان‌های خانگی برای کم خونی  و سایر مشکلات مربوط به کمبود آهن است.

کاهش خطر ابتلا به سرطان

روغن کنجد حاوی منیزیم است. همچنین حاوی یک ترکیب ضد سرطان شناخته‌شده به نام فیتات است. استفاده از این ترکیبات باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان روده و حتی جلوگیری از بروز آن می‌شود.

کاهش استرس و افسردگی

کنجد حاوی یک آمینو اسید معروف به تیروزین است که مستقیماً با فعالیت سروتونین مرتبط است. سروتونین یک انتقال‌دهنده عصبی است که خلق و خوی ما را تحت تأثیر قرار می‌دهد؛ پس عدم تعادل آن می‌تواند منجر به افسردگی و استرس شود که مصرف این روغن مشکل را حل کرده است.

لاغری-با-روغن-کنجد

لاغری و کاهش وزن

اگر سعی دارید وزن خود را کم کنید، روغن کنجد را به سالاد و رژیم لاغری‌تان اضافه کنید. با این حال، با افزایش مصرف روغن کنجد تضمینی نیست که وزن شما به طور حتم و به میزان قابل توجهی کم شود؛ چون این روغن کالری بالایی دارد؛ پس در مصرف آن نباید زیاده‌روی کنید.

ضد آفتاب طبیعی پوست

روغن کنجد می‌تواند به عنوان یک ضد آفتاب طبیعی عمل کند و پوست را در برابر اشعه ماوراء بنفش حفظ کند. این روغن به دلیل خاصیت آنتی‌اکسیدانی، لایه نازکی را روی پوست تشکیل می‌دهد و به ذرات اوزون اجازه نمی‌دهد تا آن را اکسید کنند؛ درنتیجه از این ماده می‌توانید به عنوان یک لوسیون طبیعی ضد آفتاب هم استفاده کنید.

روغن-کنجد-و-تقویت-مو

درمان سفیدی زودرس مو و شوره سر

ماساژ پوست سر و مو با این روغن می‌تواند به جلوگیری از سفید شدن مو و حفظ رنگ طبیعی آن به مدت طولانی کمک کند. در حقیقت، روغن کنجد خاصیت تیره‌کنندگی و درخشندگی دارد.

ماساژ دادن پوست سر با این روغن، هر شب قبل از خواب، به درمان شوره سر کمک می‌کند. همچنین این کار خارش پوست سر را کاهش می‌دهد.

تقویت ابرو با ویتامین  E کنجد

برای پر پشت شدن ابروهای‌تان از روغن کنجد استفاده کنید. ویتامین E موجود در آن برای پر شدن و رشد ابروها مؤثر است.

بنابراین، شما می‌توانید این روغن پرخاصیت و خوشمزه را به عنوان یک چاشنی سالم در انواع غذاها و سالاد‌ها استفاده کنید؛ از ملکه زیبایی به هیچ وجه در آشپزخانه خودتان غافل نشوید!

نقرس یا آرتروز ؛ بیماری مفصلی شایع

درباره بیماری نقرس یا آرتروز نقرسی چه می‌دانید؟ آیا می‌دانستید که چاقی، دیابت و حتی سنگ کلیه با این بیماری مرتبط هستند؟ با مجله دلتا همراه باشید.
نقرس

نقرس؟! شاید تا به حال نام این بیماری را نشنیده باشید؛ باید بدانید که این بیماری نوعی آرتروز است که معمولا در یک مفصل موجب تورم و درد ناگهانی می‌شود. آرتروز نقرسی به ‌دلیل تجمع اسید اوریک در یک مفصل ایجاد می‌شود و علائم خاص خودش را دارد. اگر شما هم مشکل درد مفاصل دارید، صفحه سلامتی مجله دلتا را از دست ندهید.

آرتروز

نقرس ؛ بیماری مفصلی یا آرتریت

مفاصل یکی از کلیدی‌ترین اندام حرکتی هستند که هرگونه سفتی، تورم و درد در آن‌ها می‌تواند انسان را زمین‌گیر کند. نقرس یکی از مشکلاتی است که مفاصل را درگیر می‌کند؛ این بیماری نوعی آرتروز است که از تنش، درد، قرمزی و سفتی در مفاصل ناشی می‌شود.

درواقع، افزایش بیش ‌از اندازه‌ اسید اوریک در جریان خون و تجمع کریستال‌های آن در بافت‌های بدن موجب بروز این بیماری می‌شود. کریستال‌های اسید اوریک با رسوب در یک مفصل و ایجاد تورم در آن باعث بروز درد، قرمزی، داغی و تورم می‌شوند.

علائم-نقرس

علائم نقرس چیست؟

نقرس بیشتر مفاصل اندام‌های پایینی را درگیر می‌کند. بیشترین مفصلی که معمولا درگیر این بیماری می‌شود، شست پا است. البته درگیر شدن دیگر مفاصل بدن مانند مفصل پا، زانو، آرنج، قوزک، مچ، دست‌ها یا هر مفصل دیگری در این بیماری دور از انتظار نیست.

  • درد ناگهانی در یک مفصل
  • تورم مفصلی
  • داغ شدن مفصل درگیر
  • قرمزی مفصل

نقرس-پا

علت بیماری نقرس چیست؟

در علم پزشکی، نقرس را نوع پیچیده‌ای از آرتریت می‌نامند؛ حملات ناگهانی نقرس می‌تواند ناتوان‌کننده باشد! این حملات اغلب به قدری شدید هستند که موجب بیدار شدن از خواب و احساس درد شدید می‌شوند. البته این بیماری قابل درمان است؛ علت این حملات چیست؟

شرایط پزشکی

برخی بیماری‌ها و شرایط پزشکی مانند فشار خون بالا، دیابت کنترل‌نشده، سندروم متابولیک یا بیماری‌های قلبی و عروقی، شانس ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند.

سابقه خانوادگی

نقرس جزء آن دسته از بیماری‌هایی است که سابقه خانوادگی در ایجاد آن نقش دارد. اگر در خانواده و نزدیکان درجه یک خود فردی مبتلا به این بیماری باشد، شانس ابتلای دیگران هم بیشتر خواهد شد.

جنسیت و سن

زنان به دلیل سطح اسید اوریک پایین‌تر نسبت به مردان، کمتر دچار این بیماری می‌شوند اما بعد از یائسگی و در نتیجه افزایش اسید اوریک، احتمال بروز آن افزایش پیدا می‌کند. علاوه بر این، رده سنی 30 تا 50 سال شایع‌ترین دوران برای بروز نقرس است.

سنگ-کلیه

بیماری های مرتبط با نقرس

تیفوس و نقرس

یکی از نشانه‌های نقرس بروز بیماری تیفوس است. تیفوس گره‌ای سخت است که به ‌دلیل تجمع اسید اوریک در زیر پوست تشکیل می‌شود. تیفوس ممکن است در هر جایی از بدن مشاهده شود، اما تشکیل آن روی آرنج و غضروف بالای گوش شایع‌تر است.

سنگ کلیه و نقرس

وجود نقرس کنترل‌نشده ممکن است منجر به آسیب جدی در مفاصل و بد شکلی آن‌ها شود. همچنین تشکیل سنگ های کلیوی  و کریستال‌های اسید اوریک در کلیه یکی دیگر از علائم تشدید این بیماری است.

در کنار مواردی که ذکر شد، بسیاری از بیماری‌های دیگر هم با نقرس مرتبط هستند؛ از جمله آن ها:

  • چاقی و اضافه‌وزن
  • دیابت
  • کلسترول بالا

درمان-نقرس

تشخیص نقرس

اگر به یک پزشک متخصص مراجعه کنید، در اولین مرحله سؤالاتی درباره علائم موجود از شما می‌پرسد. سپس از مایع مفصل نمونه‌برداری می‌کند تا به وجود کریستال‌های اسید اوریک پی ببرد. همچنین برای اینکه تشخیص کاملی انجام داده باشد، یک آزمایش خون از شما خواهد گرفت! بنابراین اصلا جای نگرانی نیست!

پیشگیری و درمان نقرس

 همانطور که گفته شد، معمولا دردهای این بیماری پس از استراحت شبانه به سراغ فرد می‌آید و با بروز علائمی چون تورم و التهاب تشدید می‌شوند؛ درنتیجه، اصلاح رژیم غذایی، کنترل وزن و حتی نوشیدن آب کافی می‌تواند به پیشگیری و درمان این بیماری کمک کند.

اگر پس از تشخیص پزشک و انجام آزمایش‌های لازم، ابتلا به این بیماری تأیید شود، متخصصان اغلب با تجویز دارو آن را برطرف می‌کنند؛ البته بهتر است از یک متخصص تغذیه هم کمک بگیرید.

غوره و آبغوره ؛ چربی سوز ضد سرطان

قاتل خوشمزه فشار خون و کلسترول بد اینجا است؛ نه لیمو و نه آبلیمو؛ از این به بعد فقط آبغوره بخورید؛ با مجله دلتا همراه باشید.
آبغوره

آبغوره فقط چاشنی سوپ و سالاد نیست؛ قاتل فشار خون و کلسترول اینجا است! این ماده مغذی از خانواده بزرگ انگور، اسید های آلی مانند اسید مالیک، اسید فرمیک، اسید سوکسینیک، اسید اگزالیک، اسید گلوکولیک و قند دارد که در درمان بیماری‌ها بسیار مفید است.

مثلا بیماری اسکوربوت که به علت کمبود ویتامین c در بدن به وجود می‌آید، با غوره درمان می‌شود.غوره چون تارتارات پتاسیم دارد، برای درمان سیاتیک و رماتیسم حاد بسیار مفید است؛ پس از مصرف این چاشنی خوشمزه در سالاد‌ها و غذا‌های‌تان غافل نشوید؛ مجله دلتا شما را به خواندن این مطلب ترش و خوشمزه دعوت می‌کند.

غوره-و-آبغوره

آبغوره بخوریم یا آبلیمو

یک چاشنی ترش و پر خاصیت که دوست و همنشین لیمو و آبلیمو است؛ شما کدام یک را انتخاب می‌کنید؟ اصلا خواص بی‌نظیر این چاشنی را می‌دانید؟

سرشار از ویتامین C

از آنجایی که آبغوره حاوی ویتامین C است، می‌تواند التهاب مخاط دهان و خونریزی لثه‌ها که ناشی از کمبود این ویتامین است، کاهش دهد. به علاوه، به دلیل ترکیبات ضد عفونی‌کننده، این چاشنی پاک‌کننده معده و روده است و در دفع کرم روده هم بسیار مؤثر است.

جذب آهن غذا

آبغوره محرک اشتها است و افزودن کمی از آن به غذا می‌تواند باعث طعم دلپذیر و مطلوب آن شود و به افزایش جذب املاح معدنی به ویژه آهن و مواد‌ غذایی غیر حیوانی مانند حبوبات کمک می‌کند.

خواص-آبغوره

چاشنی ضد سرطان

اخیرا دانشمندان در مطالعات خود، سطح استرول‌های خوب را به نام فیتواسترول که با تومورهای سرطانی مبارزه می‌کنند، در انگورهای رسیده و  شیرین بررسی کرده‌اند. نتایج این مسئله قابل توجه است؛ زیرا فیتواسترول‌ها خواص ضد تومور و ضد سرطانی دارند که در انگور و فراورده‌های مربوط به آن مثل آبغوره موجود است.

مبارزه با کلسترول بد

مصرف غوره و آبغوره  تأثیرات مضر یک رژیم غذایی با کلسترول بالا را مهار می‌کند. درواقع، این ماده تأثیرات آتروژنیک عامل ذخیره لیپید، آتروما و تجمع کلسیم در عروق را خنثی می‌کند.

از بین برنده کرم روده و معده

بسیاری از افراد برای درمان انگل‌های معده و روده خود به دنبال درمان‌های خانگی هستند و آبغوره به خاطر ترکیبات ضد عفونی‌کننده، پاک‌کننده معده و روده است؛ به خصوص در دفع کرم روده بسیار مؤثر است.

کاهش فشار خون

مصرف ۲۰۰ میلی‌لیتر آبغوره، به کاهش فشار خون افراد کمک می‌کند. البته نتایج تحقیقات نشان می‌دهد که اگرچه این کاهش اتفاق افتاد اما سطح فشار خون به سطح طبیعی باز نمی‌گردد.

درمان سیاتیک و کمر درد

پتاسیم یک ماده معدنی بسیار مفید برای درمان درد سیاتیک و مشکلات ناحیه کمر و ناراحتی‌های رماتیسمی است و این ماده معدنی در غوره و آبغوره به میزان بسیار زیادی موجود است. همچنین، استفاده از آبغوره، پادرد و سایر ناراحتی‌های عضلانی و مفصلی را هم کاهش می‌دهد.

خاصیت قاعده‌آوری و تنظیم پریود

قاعدگی یا پریود نامنظم خانم‌ها با مصرف آبغوره درمان می‌شود. همچنین مصرف این نوشیدنی در دختران جوان باعث جلو افتادن دوره بلوغ  آن‌ها می‌شود و زمان پریودی را تنظیم می‌کند.

آبلیمو-و-آبغوره

اشتها آور

آبغوره با افزایش ترشحات معده، اشتها را تحریک می‌کند و در هضم غذاهای چرب و سنگین مفید است. شما می‌توانید از این چاشنی در انواع سالاد‌های خانگی و حتی سوپ استفاده کنید.

نوشیدنی لاغری یا چاقی

چهل روز صبح ناشتا، شش مثقال آبغوره بنوشید؛ این نوشیدنی از چاقی مفرط جلوگیری می‌کند؛ البته مصرف این چاشنی اشتها آور آن هم به صورت ناشتا، مخاط دستگاه گوارش را تخریب کرده و  آن را مستعد ایجاد زخم می‌کند.

مضرات-آبغوره-و-کبد-چرب

 مضرات آبغوره برای کبد چرب

کبد به طور طبیعی مزاج گرم و تر دارد؛ بنابراین سرد شدن آن بر اثر عوامل مختلف می‌تواند توانایی آن را برای تحلیل و متابولیزه کردن چربی‌ها کم کند و همین مسئله باعث انباشته شدن چربی در بافت کبد و ایجاد کبد چرب شود؛ بنابراین مصرف چاشنی‌های ترش به ویژه سرکه، آبغوره و خوراکی‌های سرد مثل ماست، دوغ ترش، خیار و کدو هم باعث سرد شدن بیشتر کبد می‌شوند؛ بنابراین از این چاشنی نباید بیش از حد استفاده کرد.

پس اگر بیماری خاصی ندارید، به شما پیشنهاد می‌کنیم که این بار کنار بشقاب سالاد یا سوپ از این چاشنی ترش و خوشمزه به جای سس و آبلیمو استفاده کنید تا خواص معجزه گر آن را حس کنید و از خوردن آن لذت ببرید.

تخم بلدرچین بخوریم یا تخم مرغ؟

تخم بلدرچین یا تخم مرغ؟ گول ظاهر کوچکش را نخورید؛ اگر خاصیت‌های آن را بدانید، هرگز از خوردن آن در وعده لذیذ صبحانه سیر نخواهید شد؛ با مجله دلتا همراه باشید.
تخم-بلدرچین

 تخم بلدرچین یا تخم مرغ؟ شما کدام یک را برای صرف یک صبحانه یا عصرانه دلپذیر پاییزی انتخاب می‌کنید؟ تخم مرغ، منبعی عالی از پروتئین است و اغلب ما به خوردن آن به خصوص در وعده صبحانه عادت کرده‌ایم اما اگر خواص تخم بلدرچین را بدانید، دیگر بعید می‌دانیم که به سراغ تخم مرغ بروید، این ماده مغذی در کشورهای آسیایی مانند ژاپن، چین و اندونزی طرفداران خاص خودش را دارد؛ با مجله دلتا همراه باشید.

بلدرچین

تخم بلدرچین

در کشورهای مختلف گونه‌های متفاوتی از بلدرچین را پرورش می‌دهند تا بتوانند از تخم و گوشت آن استفاده کنند؛ تخم این پرنده از تخم اردک و تخم‌ مرغ بسیار کوچک‌تر اما ویتامین‌های آن بسیار کامل است و می‌تواند به شما احساس سیری بیشتری بدهد.

این ماده مغذی علاوه ‌بر ظاهر جالب و کوچکش، یکی از غذاهای سالم و خوشمزه است که باید به رژیم غذایی‌تان مخصوصا در وعده صبحانه یا میان‌وعده بیفزایید.

تخم مرغ یا ویتامین های تخم بلدرچین

تخم بلدرچین نسبت به تخم مرغ، 5 برابر فسفر، 7 برابر آهن، 6 برابر ویتامین B12  و 15 برابر ویتامین B2 دارد. این ماده منبع غنی اسید چرب امگا3 است که برای تقویت حافظه بسیار مفید است. همچنین کلسترول در تخم این پرنده نسبت به تخم مرغ بسیار کمتر است.

خواص-تخم-بلدرچین

خواص تخم بلدرچین

از خواص بی‌نظیر این ماده غذایی چه می‌دانید؟ اصلا چرا باید خوردن تخم بلدرچین را به تخم مرغ ترجیح بدهید؟

تقویت بینایی

مقدار چشمگیری ویتامین A در تخم این پرنده وجود دارد که در سلامت چشم و تقویت بینایی شما نقش مهمی خوهد داشت. فعالیت آنتی‌اکسیدانی ویتامین A می‌تواند به کاهش تباهی لکه زرد (شایع‌ترین علت کوری در افراد مسن)، پیشگیری از آب‌مروارید و بهتر دیدن کمک بکند.

تنظیم سطح کلسترول

مقدار زیادی از اسیدهای چرب مفید در تخم بلدرچین وجود دارد. این چربی‌ها برای سلامت قلب مفید است؛ پس شما می‌توانید با خیال راحت از مصرف آن لذت ببرید. بیش از ۶۰٪ چربی موجود در این ماده را کلسترول خوب تشکیل می‌دهد.

تحریک و رشد استخوان ها

تخم بلدرچین مانند تخم‌ مرغ یکی از منابع غنی از پروتئین‌ است. پروتئین‌ها وظایف بی‌شماری در بدن دارند. پروتئین‌ها در بدن به اجزای اصلی تشکیل‌دهنده‌‌شان تجزیه می‌شوند و به تشکیل و ترمیم سلول‌ها، بافت‌ها، عضلات، استخوان‌ها و رگ‌های خونی کمک می‌کنند. میزان زیاد پروتئین تخم این پرنده می‌تواند رشد طبیعی و سالم بدن را تضمین کند.

کاهش فشار خون

وجود پتاسیم در تخم بلدرچین باعث پایین آمدن فشار خون می‌شود؛ زیرا این ماده‌ معدنی توانایی اتساع عروق را دارد؛ بنابراین فشار و تنش را از سرخ‌رگ‌ها و عروق خونی دور می‌کند. میزان پتاسیم این ماده از پتاسیم موجود در تخم‌ مرغ بیشتر است.

کاهش خطر بیماری قلبی – عروقی

تخم بلدرچین مواد مغذی و ویتامین‌های زیادی دارد؛ یکی از آن‌ها ویتامین E یا توکوفرول است که باعث کنترل و کاهش حمله قلبی می‌شود.

خاصیت ضد سرطانی

آنتی‌اکسیدان‌ها اجزای حیاتی برای حفظ سلامتی انسان‌ها هستند؛ زیرا ما همیشه در حال نبرد با رادیکال‌های آزادی هستیم که موجب بروز سرطان و بیماری‌های مزمن می‌شوند. تخم بلدرچین حاوی مقدار مناسبی از ویتامین C و A است که اثر رادیکال‌های آزاد را خنثی و به حفظ سلامت بدن‌ کمک می‌کند.

پاک‌سازی سموم بدن

سم‌زدای طبیعی بدن در سبد غذایی و صبحانه شما است. براساس مطالعات دانشمندان، افزودن تخم بلدرچین به رژیم غذایی‌ می‌تواند به سم‌زدایی بدن کمک کند و اندازه‌ سنگ کلیه و سنگ مثانه را کاهش دهد.

گوشت-بلدرچین

افزایش سوخت ‌و ساز بدن و لاغری

ویتامین B موجود در تخم بلدرچین می‌تواند با تأثیر بر عملکرد آنزیمی و هورمون‌ها، باعث افزایش سوخت و ساز بدن می‌شود؛ بنابراین تخم این پرنده می‌تواند باعث عملکرد مناسب اندام‌های بدن شود؛ پس از این ماده حتما در رژیم لاغری خود استفاده کنید.

بهبود عملکرد مغز و حافظه

تخم بلدرچین سطح بالایی از اسیدهای آمینه و پروتئین دارد که می‌تواند عملکرد مغز را تحریک و سیستم عصبی آن را تغذیه کند. اسید آمینه یا پروتئین موجود در این ماده در برابر آسیب از سلول‌های مغزی محافظت کرده و در صورت بروز آسیب، آن‌ها را ترمیم می‌کند.

پیشگیری از دیابت و مرض قند

مطالعات نشان می‌دهند که این ماده مغذی حاوی اسیدهای آمینه به ویژه لئوسین است که می‌تواند به تنظیم قند خون و حفظ تعادل انسولین کمک کرده و آن را به یک خوراکی مفید برای جلوگیری و درمان دیابت تبدیل ‌کند.

جلوگیری از چین و چروک پوست

تخم این پرنده، منبعی عالی از پروتئین و دارای لیزین – نوعی اسید آمینه- است که می‌تواند تولید کلاژن پوست را افزایش دهد. کلاژن، نوعی پروتئین است که برای حفظ سفتی پوست لازم است و از افتادگی و چین و چروک آن جلوگیری می‌کند.

تقویت و رشد مو

تخم بلدرچین می‌تواند سلامت موها را نیز بهبود بخشد. این ماده مغذی اسیدهای آمینه بسیاری به ویژه اسید لینولئیک دارد که می‌تواند ریشه موها را تقویت کند و رشد آن‌ها را افزایش دهد.

مضرات-تخم-بلدرچین

مضرات تخم بلدرچین در بارداری

  • مصرف بیش از اندازه این ماده ( بیشتر از ۵ عدد ) می‌تواند باعث مسمومیت ویتامین A شود؛ به ویژه اگر آن را با دیگر منابع ویتامین A از جمله ماهی و هویج مصرف کنید.
  • خانم‌های بارداری که اضافه‌وزن دارند و چاق هستند، خانم‌های باردار دیابتی یا آن‌ها که چربی خون بالا دارند، قبل از مصرف این ماده حتما با پزشک تغذیه خود مشورت کنند.