چه کسی گفته است که خوردن معجون شیر موز شما را چاق میکند؟ با مجله دلتا همراه باشید.
خوردن این معجون حکم طلا دارد! موز از قدیم به عنوان میوه جوانی شناخته شده است و امروزه تمام پزشکان این میوه را به عنوان هضمکننده قوی به بیماران توصیه میکنند؛ البته این میوه در کنار شیر میتواند برای سلامتی بدن معجزه کند.
اگر شما هم در مجالس و مهمانیها از خوردن شیر موز به دلیل چاقی پرهیز میکنید، این مطلب را حتما بخوانید تا از این به بعد با خیال راحت معجون لاغری خود را تهیه و میل کنید؛ با صفحه سلامتی مجله دلتا همراه باشید.
شیر تنها ماده غذایی شناختهشده در طبیعت است که میتواند نیازهای بدن را به طور متعادل تأمین کند و به معنای واقعی یک غذای کامل است. عمدهترین ویژگی شیر ترکیب پروتئینی و وجود املاح آن نظیر کلسیم و فسفر است. همچنین شیر حاوی بیشتر ویتامینهای مورد نیاز بدن مثل ویتامینA، ویتامینهای گروه B (ب1، ب6، ب12) و ویتامینD است.
موز نیز میوهای بسیار مقوی و پرخاصیت است که ارزش تغذیهای بالایی دارد؛ این میوه سرشار از انواع ویتامینهای B6، C و A است. همچنین مواد پروبیوتیک، فیبر غذایی، اسیدهای چرب، کارتنوئیدها و عناصر معدنی مانند منگنز و پتاسیم از دیگر ترکیبات مؤثر موجود در این میوه است.
ترکیب و مخلوط این دو ماده در کنار هم به عنوان یک غذای کامل معجزه میکند.
باید بدانید که این میوه خوشمزه و خوش رنگ و لعاب، ارزش غذایی برابر با گوشت دارد که فاقد مواد چربی و کلسیم است.
برخی از افراد گمان میکنند مصرف موز با شیر موجب چاقی بدن میشود اما باید گفت موز میوهای است که چربی بسیار ناچیزی دارد و ضمن انرژیزا بودن موجب بروز چاقی در فرد نمیشود؛ چون کالری تولیدی ناشی از مصرف این میوه، در اثر فعالیت بدنی در مدت زمان کوتاهی سوخته و تبدیل به انرژی مصرفی میشود.
البته باید دقت کنید که برای لاغری این معجون را با شیر کمچرب درست کنید؛ در صورت استفاده از شیر پرچرب در کنار سایر مواد مغذی و انواع آجیلها انتظار چاق شدن به خصوص از ناحیه صورت را داشته باشید.
شیر موز یکی از نوشیدنیهای بسیار مقوی و پرطرفدار است که جایگاه ویژهای در بین مردم دارد. شیر و موز هر یک به تنهایی مواد غذایی بسیار پر خاصیتی دارند و ترکیب آنها با هم معجونی بسیار مقوی و انرژیزا تشکیل میدهد؛ اگر شما هم تا به حال به خواص این معجون طلایی فکر نکردهاید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.
استفاده از شیر موز به عنوان میانوعده، به ویژه برای کودکان و دانشآموزان باعث بالا بردن قدرت یادگیری، تمرکز و بهبود فعالیت و عملکرد ذهن میشود.
این معجون طلایی به دلیل داشتن مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن به ویژه کلسیم و ویتامینهای گروه B، به تقویت سیستم اعصاب و رفع افسردگی و استرس کمک میکند.
شیر موز به دلیل داشتن پتاسیم باعث کاهش فشار خون شده و نوشیدنی مفیدی برای بیماران مبتلا به فشار خون بالا است. تهیه کردن این معجون با شیر کمچرب و بدون شکر برای بیمارن دیابتی مناسب است و مصرف آن برای آنها ممنوعیتی ندارد.
در حقیقت، این دو ماده غذایی، تریگلیسیرید پایینی دارند و موجب افزایش قند خون افراد نمیشوند. البته بیماران دیابتی بهتر است که از موز نارس برای تهیه این معجون استفاده کنند.
این معجون مقوی به دلیل داشتن کلسیم فراوان میتواند به تقویت و استحکام استخوانها و دندانها کمک کند.
شیر موز برای بیماران قلبی – عروقی مفید بوده و برای تقویت قلب و بهبود کارکرد آن ضروری است. ویتامین B12 موجود در شیر موز باعث شده است که این ماده به بهبود گردش خون در بدن کمک کند.
افرادی که کار فکری دارند، موز را در برنامه غذایی خود بگنجانند. موز حاوی نوعی پروتئین به نام تریپتوفان است که در بدن به سروتونین تبدیل میشود و سرتونین به نوبه خود، باعث آرامش اعصاب و احساس شادی بیشتر در انسان میشود.
شیر موز یک غذای کامل برای کودکان، سالمندان و ورزشکاران است؛ این میوه به خاطر وجود فسفر در موز برای هوش و حافظه کودکان و نوجوانان بسیار مفید است. همچنین موز سطح هوشیاری دانشآموزان را بالاتر میبرد و به فرایند یادگیری آنها کمک میکند.
کمبود پتاسیم سبب افسردگی و فراموشی میشود. افراد سالمند، از این نظر بسیار آسیبپذیر هستند؛ زیرا تمایل به مصرف میوه و سبزیهای تازه در آنها کمتر است؛ موز رسیده که سرشار از پتاسیم است، با قابلیت هضم آسان میتواند مشکل انرژی سالمندان را رفع کند.
بهترین زمان مصرف شیر موز به عنوان یک میانوعده انرژیزا در صبح و عصر است. همچنین برای افرادی که در رژیم غذایی هستند، استفاده از آن در صبح ناشتا و به عنوان صبحانه توصیه میشود.
شیر موز ماندگاری طولانی ندارد و توصیه میشود که بعد از آماده شدن بلافاصله مصرف شود، همچنین پیشنهاد میشود که برای تهیه شیر و اسموتی موز همه مواد سرد باشند.
البته اگر سردرد و میگرن شدید دارید، باید بدانید که مصرف موز میتواند سردرد های شما را تشدید کند.
کندر فقط خوراک باهوش ها نیست!(+ویدئو)
اینستاگرام؛ شهر فرنگی که فرهنگ هم میخواهد! درباره اعتیاد به فضای مجازی چه میدانید؟ با مجله دلتا همراه باشید.
اینستاگرام چه فضایی است؟ فضایی برای کسب و کار، اشتراکگذاری عکس و فیلمهای متنوع یا یک فضای اعتیادآور؟!
هر کس با هدف خاصی از فضای مجازی و به خصوص اینستاگرام استفاده میکند؛ اما در این میان عدهای هم برای گذران روزمرگی یا کسب شهرت کذایی به این فضای اعتیادآور وارد شده و متأسفانه و به قول معروف طعمه اینستاگرام میشوند.
صفحه سلامت روان مجله دلتا این بار از فرهنگ استفاده از فضای مجازی و به خصوص اینستاگرام با شما صحبت میکند.
قطعا یکی از شبکههای اجتماعی که این روزها از محبوبیت بسیار بالایی در ایران برخوردار است، اینستاگرام است؛ البته محیط و امکانات دلنشین و کاربردی اینستاگرام به خصوص برای فضای کسب و کار مجازی بسیار کاربردی است البته اگر هدف فقط موارد صحیح این چنینی باشد!
اگر شما با هدف خاص و با کنجکاوی تمام، به تازگی وارد این فضای مجازی شدهاید، قبل از استفاده از این شبکه اجتماعی این موارد را حتما در نظر بگیرید.
برخی از افراد که تشنه شهرت و توجه هستند، به محض ورود به این شبکه و برای رقابت با دیگران شروع به فالو کردن افراد غریبه و آشنا میکنند که البته این کار درست نیست! اگر پیج شما شخصی است؛ پس دلیلی بر فالو کردن افراد مختلف در اینستاگرام ندارید البته فالو کردن هنرمندان قضیهاش متفاوت است.
شما میتوانید برای استفاده بهینه از وقتتان در فضای مجازی و بنا به سلیقه و هدف خود، پیجهای مناسب کسب و کار یا صفحه سرگرمی و علمی را دنبال کنید و از مطالب مفید آن صفحات استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که حتما این صفحات یا پیجها ارزش دنبال کردن داشته باشند.
یکی از رفتارهایی رایج در اینستاگرام این است که شما به فرد سرشناسی علاقهمند هستید و دوست دارید آن فرد شما را فالو کند.
اینکه مدام زیر پستهای افراد سرشناس و سلبریتی درخواست فالو شدن را داشته باشیم، خوشایند نیست ؛ پس به جای اینکه به فکر فالو شدن توسط افراد مختلف باشید؛ سعی کنید از مطالب و پستهای فرد مورد علاقهتان دیدن کنید.
لایک در اینستاگرام یا هر شبکه اجتماعی، یعنی قبول داشتن مطلب و پسندیدن آن از جانب شما؛ پس برای احترام به فرد مقابل بدون دلیل منطقی لایک نکنید! درواقع شما باید مطالبی را لایک کنید که ارزش محتوایی، علمی یا اخلاقی و … داشته باشند؛ پس هیچ مطلب یا پستی را نخوانده لایک نکنید.
فضای مجازی و شبکههای اجتماعی به خصوص اینستاگرام مثل خانه و اتاق شخصی و خصوصی هر فرد است؛ پس به قول معروف بدون در زدن و هماهنگی قبلی به این حریم وارد نشویم.
درواقع، اینستاگرام محل مناسبی برای پیدا کردن دوستان تازه نیست، اینکه ما فرد اجتماعی باشیم یا دوستان زیاد و جدیدی پیدا کنیم، خیلی خوب است به شرط آنکه در یک فضای مناسب و دوجانبه باشد و مزاحمتی برای دیگران نداشته باشد.
این روزها بازار بیماریهای روحی و اختلال روانی و حتی خودشیفتگی فردی بسیار گرم است و پای این قضیه به فضای مجازی هم کشیده شده است؛ درواقع بسیاری از افراد به دلیل کمبود توجه یا هر مسئله روانی دیگری در این فضا قرار میگیرند و با انجام دادن کارهای عجیب و غریب برای دیده شدن، لایک و فالو بیشتر فضای مجازی را مسموم میکنند.
پس با دنبال کردن این افراد بیمار به توهم خود بزرگبینی و خودشیفتگی در آنها دامن نزنیم.
اینستاگرام فقط محلی برای سرگرمی و حتی یادگیری نیست بلکه میتواند محلی برای آشنایی افراد با کسب و کار شما یا ارائه محصول بازاری باشد؛ پس بهتر است به این فضای مجازی نگاه تجاری و اقتصادی هم داشته باشید.
همچنین شما میتوانید با دنبال کردن صفحات تخصصی، علمی یا حتی هنری برای کسب و کارتان ایدههای جدیدی بگیرید.
اولین کاری که بعد از بیدار شدن از خواب انجام میدهید، چک کردن اینستاگرامتان است؟ شاید شما هم به اینستاگرام اعتیاد پیدا کردهاید و خودتان خبر ندارید.
یک شبکه اجتماعی قوی با قابلیتهای متنوع مثل عکس گرفتن و فیلترهای مخصوص و عالی که به قول معروف پاتوق ایرانیها و غیر ایرانیها شده است؛ پس چنین فضایی باید هم اعتیادآور باشد. همه چیز بستگی به خود ما دارد.
اگر به طور مداوم احساس استرس، اضطراب و تشویش کرده و مدام از اینستاگرام استفاده میکنید یا اگر خودتان را با دیگران مقایسه و احساس سرخوردگی میکنید، ممکن است به اینستاگرام اعتیاد پیدا کرده باشید؛ راه حل درمان شما خیلی ساده است.
وابستگی به موبایل و نشانه های این اعتیاد
اعتیاد به الکل ؛ فرار یا درمان؟
پنیر، گردو، سبزی و نان سنگک در کنار یک لیوان چای تازه و داغ؛ از این بهتر نمیشود! چرا پنیر را با گردو میخورند؟ مجله دلتا به شما جواب خواهد داد.
علت خوردن پنیر با گردو چیست؟ از خواص آب پنیر چه میدانید؟ کدام مواد غذایی را نباید با پنیر خورد؟ آیا واقعا خوردن بیش از حد پنیر ما را کند ذهن و به قول معروف خنگ میکند؟ با صفحه سلامتی مجله دلتا همراه باشید.
چرا پنیر با گردو؟
چرا پنیر را با گردو میخورند؟ خوردن مواد غذایی از خانواده لبنیات مثل پنیر در کنار آجیل و خشکباری مانند بادام یا گردو علاوه بر تأمین بخشی از نیاز بدن به فسفر، جذب کلسیم را نیز بهتر و راحتتر میکند؛ همچنین گردو حاوی ماده مس است که برای تقویت بدن مفید است؛ پس از این به بعد صبحانه خود را کاملتر بخورید.
البته به عقیده دانشمندان، مصرف این مواد غذایی در هنگام شب به عنوان یک میانوعده سبک برای سلامت بدن کاربردیتر است.
ارتباط پنیر با هوش و حافظه
عده زیادی اعتقاد دارند که پنیر موجب کاهش هوش و حافظه میشود؛ در پاسخ به این افراد باید گفت که پنیر حاوی مادهای به نام تیرامین است که این ماده میتواند در صورت عبور از سد خونی مغز وارد آن شده و عملکرد ذهن و حافظه را کاهش دهد؛ البته اگر مقدار مصرف این ماده کم باشد، مشکلی ایجاد نخواهد کرد.
از نظر علمی و ارزش غذایی، پنیر کلسیم و گردو فسفر دارد. کلسیم موجود در پنیر برای اینکه جذب بدن شود، نیاز به فسفر دارد و اگر پنیر با گردو مصرف نشود، کلسیم موجود در خون مقداری از فسفر مغز را بر میدارد که در نهایت موجب کند ذهنی فرد خواهد شد؛ بنابراین پنیر را با گردو و هنگام شب مصرف کنید؛ زیرا بهترین زمان جذب کلسیم و فسفر شب است.
درمان ایدز با آب پنیر
آب پنیر پروتئین کاملی دارد و شامل اسید آمینههای ضروری برای بدن و لاکتوز کم است. از ترکیب پروتئین آب پنیر در عضلهسازی استفاده میشود. همچنین آب پنیر عوارض جانبی ندارد؛ در مجله بالینی و تحقیقاتی Medicine1 دریافتند که پروتئین آب پنیر به لاغری و کاهش وزن کمک میکند؛ همچنین برای مبتلایان به ایدز مفید است.
مطالعات دانشمندان نشان میدهد که آب این ماده بهترین مکمل غذایی برای سالمندان و ورزشکاران است. تحقیقات نشان داده است که اغلب افراد سالمند دچار مشکلات گوارشی، یبوست یا بواسیر هستند که با مصرف مداوم آب پنیر این مشکلات و بیماریها رفع خواهد شد.
مضرات پنیر با هندوانه
پنیر یک ماده پروتئینی با طبع سرد است و نباید با هندوانه یا حتی خیار و گوجهفرنگی که طبع سرد دارند، خورده شود. مصرف همزمان پنیر با این مواد غذایی یا سردیهای دیگر باعث بروز بیماریهای مختلف میشود، این مسئله عمر را کوتاه میکند.
پنیر و ارتباط آن با میگرن و سردرد
مصرف پنیر کهنه و نگهداریشده در آب نمک غلیظ به همراه گردو به دلیل محتوای بالای تیرامین موجود در آن میتواند یکی از عوامل تشدید سردرد و میگرن باشد؛ لذا افرادی که سردرد های میگرنی شدید دارند، نباید در مصرف پنیر و گردو زیادهروی کنند.
مصرف پنیر و گردو در بارداری
پنیر مقدار قابل توجهی کلسیم و پروتئین دارد و از این نظر منبع خوبی به خصوص برای دوران حاملگی به شمار میآید؛ بنابراین خانمهای باردار به شرط کافی بودن مواد دیگر از جمله مس در رژیم غذاییشان میتوانند با خیال راحت هر مقدار که دوست دارند، پنیر مصرف کنند؛ البته در مصرف آن نباید افراط و تفریط داشته باشند.
کندر فقط خوراک باهوش ها نیست!( ویدئو)
نعناع و ده ها خاصیت باور نکردنی
7 شیر گیاهی پر خاصیت را بشناسید!اسهال و استفراغ شدید دارید؟ درمان شما یک رژیم غذایی سالم و متنوع است. نام این رژیم چیست؟ با دلتا همراه باشید.
تغذیه و رژیم غذایی مناسب همیشه حرف اول را میزند؛ مخصوصا اگر پای بیماریها در میان باشد.
اسهال و استفراغ ممکن است به دلایل مختلفی چون مسمومیت غذایی یا کمآبی بدن در کودک و بزرگسال اتفاق بیفتد؛ البته نقش تغذیه، رژیم و پرهیزهای غذایی در کنار طب سنتی برای بهبود و درمان این بیماری بسیار مؤثر است؛ با مجله دلتا همراه باشید.
بیماری به نام اسهال و استفراغ
اسهال بر اثر آلرژی یا مسمومیت غذایی یا به علت یک بیماری مزمن مانند سندرم روده تحریکپذیر یا کرون رخ میدهد. درواقع رژیم غذایی و اسهال به طور پیچیدهای با هم در ارتباط هستند.
زمانی که دچار اسهال و استفراغ میشوید، غذاها و کارهای خاصی وجود دارند که با مصرف یا انجام آنها آنها میتوانید سیستم گوارشی خود را به حالت اولیه برگردانید. البته غذاهایی هم هستند که باید از خوردن آنها پرهیز کنید.
رژیم غذایی مناسب برای درمان اسهال
شما میتوانید با ترکیب کردن خوراکیها و پیروی از یک رژیم غذایی خاص این بیماری را کنترل و درمان کنید.
همانطور که گفته شد شما میتوانید از رژیم غذایی BRAT به عنوان یک درمان خانگی استفاده کنید. در این رژیم مواد غذایی، چون موز، برنج، پوره یا سس سیب و تست جای دارند. این خوراکیها حاوی ترشی کم و شیرینی ساده هستند. این مواد غذایی میتوانند علائم اسهال را به سرعت کاهش دهند.
درمان اسهال با کمک مایعات و دمنوشهای گیاهی
اگر اسهال و درد شکمی (دلپیچه) گرفتهاید، نگران نباشید، طب سنتی برای کمک به شما اینجا است.
بدن شما در این مواقع باید هیدراته بماند؛ اسهال در اثر مدفوع و استفراغ همراه آن باعث از دست رفتن آب بدن یا همان کمآبی میشود؛ پس شما باید بیشتر از قبل آب بنوشید و منتظر نمانید که احساس تشنگی کنید.
آب نارگیل غنی از الکترولیت و مواد معدنی است که به هیدراته شدن بدن کمک میکند. نوشیدن یک فنجان آب نارگیل میتواند به درمان و بند آوردن اسهال شما کمک کند.
چای بابونه حاوی مادهای است که از اسپاسمها (تشنج موضعی) جلوگیری میکند و دلدردتان را تسکین میبخشد. اگر دچار مشکل روده هستید، برای خود یک فنجان چای بابونه درست کنید البته این دمنوش را میتوانید با عسل، زعفران، لیمو یا نبات میل کنید.
چای سبز فواید بسیار زیادی برای سلامتی بدن دارد. آنتیاکسیدانهای موجود در چای سبز از عملکردهای مفید بدن پشتیبانی میکنند. چای سبز همچنین یک عامل ضد میکروبی است و به دفع زهرابه یا توکسین (مواد سمی بدن) کمک میکند.
خوراکی های ضد اسهال
قبل از شروع دلپیچههای مکرر، ادامه این مقاله را حتما بخوانید.
ماست شدت اسهال را کاهش میدهد؛ زیرا یک پروبیوتیک حاوی باکترهای سالم، چون لاکتوباسیلوس اسیدوفیلوس و بیفیدو باکتر است. خود این باکتریها، باکتریهای مضر را از بین میبرند و تعادل در معده را به حالت اول برمیگردانند. مخصوصا در مواردی که اسهال به علت آنتیبیوتیکها ایجاد شده باشد. البته بهتر است که از ماست تازه و بدون مواد افزودنی استفاده کنید.
شوربای آرد جو حاوی مقدار زیادی فبیر قابل حل است که آب بدن را حفظ میکند. این غذا میتواند جایگزین برنج شود. شما میتوانید آرد جو را با دوغ یا آب جوش مخلوط کرده و دو الی سه بار در روز مصرف کنید؛ البته در خوردن این ماده غذایی نباید افراط کنید؛ چون مشکلات گوارشی برای شما ایجاد میکند.
سوپ هویج برای همه افراد و به خصوص برای بچهها و کودکان نوپا اثر ضد اسهالی دارد؛ خوردن این سوپ میتواند به درمان اسهال کمک کند.
موز فواید بسیار زیادی برای بدن دارد و شما میتوانید آن را به عنوان یک درمان خانگی برای رهایی از اسهال و استفراغ به کار بگیرید.
این میوه حاوی مقدار زیادی ژلاتین گیاهی (پکتین) است؛ یک فیبر قابل حل و مفید برای گوارش؛ این ماده سبب میشود که حالت آبکی بودن مدفوع کاهش یابد. همچنین این میوه به دلیل پتاسیم فراوانش میتواند به عنوان یک غذای کامل استفاده شود.
هر زمان که مشکلات گوارشی از قبیل نفخ معده و روده، سوء هاضمه یا حتی اسهال را تجربه میکنید؛ زنجبیل میتواند یک درمانکننده مؤثر باشد. زنجبیل به تقویت سیستم گوارشی کمک کرده و از عفونت جلوگیری میکند.
یکی از خواص سرکه سیب این است که میتواند باکتریهای مضر روده را از بین ببرد و ph معده را تنظیم کند. یک قاشق چایخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب گرم اضافه کنید و سپس بنوشید. شما باید یک الی دو بار در روز از این روش استفاده کنید.
پرهیز غذایی مثل یک داروی ضد اسهال عمل میکند
تا اینجا به رژیم غذایی و خوراکیهایی که اسهال را درمان میکنند، اشاره شد اما باید بدانید که برای جلوگیری از اسهال و مسمومیت غذایی پرهیز هم لازم است.
مواد غذایی که نباید در زمان اسهال و استفراغ استفاده شوند:
درمان اسهال در کودکان
این بیماری ممکن است بیشتر از همه کودکان یا افراد سالمند را درگیر کند اما علت اسهال مکرر کودکان چیست؟
برخی از رایجترین دلایل اسهال در بچهها عبارتند از:
در این مواقع، بهتر است که مایعات زیاد به کودک خود بخورانید و مصرف چربی و فیبر را افزایش دهید؛ البته مراقب میوهها و سبزیهایی که انتخاب میکنید، باشید؛ به عنوان مثال شما میتوانید از موز، دانههای گشنیز، زنجبیل، سیبزمینی آبپزشده و برنج سفید استفاده کنید.
چه چیزی باعث اسهال در دوران بارداری میشود؟
مشکلات هضم مانند یبوست و اسهال در دوران بارداری به صورت مداوم رخ میدهند. این مشکلات به خاطر تغییرات هورمونی، تغییر رژیم غذایی و افزایش استرس ایجاد میشوند؛ ممکن است تمام این موارد در دوران بارداری باعث شکمدرد و اسهال در خانمهای حامله شود.
گاهی اوقات، به هم ریختگی هورمونها باعث میشوند فرایند هضم آهسته شود که این مسئله باعث اسهال و استفراغ میشود. همه خانمهای باردار این تغییرات هورمونی را تجربه میکنند اما بعضی از آنها در ابتدای بارداری اسهال و بیرونروی مکرر دارند.
کندر فقط خوراک باهوش ها نیست!( ویدئو)
سیب و دارچین ؛ سوپر معجون لاغری ( ویدئو)
نعناع و ده ها خاصیت باور نکردنی
خوراکی های مفید ضد تشنجهمیشه نباید صبح دلپذیر پاییزی را با خوردن یک فنجان قهوه، آب پرتقال یا شیر شروع کرد؛ این بار آب گوجهفرنگی را امتحان کنید.
سوپر غذای لاغری و ضد سرطان در آشپزخانه شما است! یک آبمیوه طبیعی که با بیماریها به خصوص سرطان مبارزه میکند؛ آب گوجهفرنگی!؟
شاید همیشه گوجهفرنگی را به عنوان یک چاشنی مغذی در انواع سوپ و سالاد تصور کرده باشید اما این تمام ماجرا نیست! شما میتوانید به صورت روزانه، برای زیبایی، جوانی، لاغری و هر چه که در ذهنتان میگذرد؛ این نوشیدنی را استفاده کنید.
صفحه سلامتی مجله دلتا شما را به خوردن یک لیوان آب گوجهفرنگی صبحگاهی دعوت میکند.
ویتامین های گوجه فرنگی
گوجهفرنگی به سبب داشتن ویتامینها و مواد معدنی، یک ابرغذا شمرده میشود. این ماده مغذی حاوی ویتامینهای ضروری مثل ویتامین A، ویتامین K، ویتامینهای B۱، B۲، B۳، B۵ و B۶ و مواد معدنی مثل منیزیم، آهن و فسفر است.
خواص آب گوجه فرنگی
مصرف روزانه آب گوجهفرنگی سبب تقویت سیستم ایمنی بدن و سلامتی بیشتر میشود. گوجهفرنگی آنتیاکسیدان زیادی دارد که با انواع سرطانها مقابله میکند.
کارشناسان تغذیه و سلامت در یک مطالعه جدید کشف کردهاند که برای رفع خستگی و تأمین مجدد انرژی بدن پس از انجام تمرینات ورزشی، مصرف آب گوجهفرنگی قویتر از نوشابههای انرژیزا عمل میکند.
یک داروی مردانه طبیعی و ضد سرطان! گوجهفرنگی و به خصوص آب آن منبع غنی فیبر و مواد مفیدی است که خطر ابتلا به سرطان پروستات را کاهش میدهد.
همچنین آب این ماده مغذی به دلیل داشتن مادهای به نام کاروتنویدز از خانمها در مقابل ویروسهای سرطانی و تومورها به خصوص سرطان سینه محافظت میکند.
آب گوجهفرنگی یک آبمیوه لاغرکننده است؛ یک معجون چربیسوز قوی که سوخت چربیها را در بدن سرعت میبخشد. آب گوجهفرنگی یکی از گزینههای مناسب تغذیهای برای درمان چاقی و از بین بردن چربیهای اضافی است.
باید بدانید که آب گوجه فرنگی کمک زیادی به سلامت قلب میکند. این نوشیدنی مغذی حاوی آنزیمها و مواد معدنی مفیدی است که کلسترول بد خون را کاهش میدهد؛ در نتیجه مانع از انسداد شرائین شده و باعث بهبود گردش خون در بدن میشود.
کرومیم نوعی ماده معدنی در آب گوجهفرنگی است که میزان قند خون را کنترل میکند و مصرف آن برای بیماران دیابتی بسیار مفید است.
ماده قرمز رنگی که کار هویج را میکند! ویتامین A موجود در آب گوجهفرنگی قدرت بینایی را تقویت میکند و مانع شبکوری میشود. ویتامین B و پتاسیم موجود در این ماده هم کاهشدهنده فشار خون و کلسترول است؛ در نتیجه مانع حمله قلبی، گرمازدگی و دیگر ناراحتیهای خطرناک قلبی – عروقی میشود.
آب گوجهفرنگی علاوه بر تقویت و درخشندگی مو برای استخوان، پوست و دندان هم مفید است؛ پس اگر به زیبای خودتان اهمیت میدهید، صبحها به جای خوردن آب پرتقال یا شیر از این ماده هم استفاده کنید.
اگر پوست حساسی دارید که مرتب جوش میزند، سعی کنید تا بدن خود را با آب گوجهفرنگی شستشو دهید. این عمل شادابی پوست شما را تضمین میکند. آب گوجهفرنگی از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش محافظت میکند.
ماده مغذی که میتواند جایگزین شیر باشد! محققان اثر گوجهفرنگی بر بافت استخوانی را به رنگدانه قرمز رنگ آن یعنی لیکوپن نسبت میدهند؛ نوشیدن 2 لیوان آب گوجهفرنگی در روز، استخوانها را تقویت میکند و پوکی استخوان را از بین میبرد.
این ماده مغذی، کالری مورد احتیاج بدن را فراهم کرده و باعث میشود که فرایند طبیعی متابولیسم بهتر انجام شود. تنظیم حرکات روده یا سندرم روده تحریکپذیر یکی از بزرگترین مشکلاتی است که اشخاص سالمند با آن مواجه هستند، آب گوجهفرنگی برای این مورد میتواند مانند یک شستشودهنده قوی عمل کند.
مضرات آب گوجه فرنگی
مصرف گوجه فرنگی در بارداری
گوجهفرنگی و به خصوص آب آن ممکن است میگرن خانمها را شدیدتر کند؛ مخصوصا اگر این سردرد ها ناشی از بارداری باشد؛ همچنین مصرف این نوشیدنی در خانمهای حامله باعث سوزش سر دل، مشکلات هضم غذا به دلیل یبوست ناشی از بارداری، معدهدرد و تولید اسید و گاز میشود؛ پس قبل از استفاده از این ماده با متخصص تغذیه مشورت کنید.
آب زنجبیل ؛ نوشیدنی تند ولی پرخاصیت( ویدئو)
خرمالو ؛ شاه میوه پاییزی (ویدئو)
آب کاکتوس ؛ نوشیدنی عجیب ولی پرخاصیت!
خواص نارنج ؛ مادر مرکبات پاییزی( ویدئو)
کندر فقط خوراک باهوش ها نیست!( ویدئو)