ناخنهای شما هم بیمار میشوند! درست شنیدید؛ مجله دلتا به زیبایی شما فکر میکند؛ پس قبل از رفتن به آرایشگاه این مطلب را حتما بخوانید.
چه خبر است؟ پشت سر هم آرایشگاه؟! بگذارید ناخنهای شما کمی نفس بکشند! بله درست شنیدید؛ ناخنهای زیبای شما هم ممکن است در اثر لاک زدن بیش از حد یا کاشت ناخن و … بیمار شوند؛ نگران نباشید؛ درمان ناخنهای آسیبدیده شما بسیار آسان است؛ با مجله دلتا همراه باشید.
موجودات کوچکی به اسم ناخن! تا به حال به ساختار آن ها فکر کردهاید؟ این بار قبل از اینکه لاک بزنید؛ کمی به سر و شکل زیبای آنها نگاه کنید.
ناخن به طور طبیعی، 3 میلیمتر در ماه رشد میکند؛ البته تحت تأثیر عواملی همچون سن، سطح فعالیت و ارث این اتفاق و رشد آن کم و زیاد میشود. جالب است بدانید که رشد ناخنهای دست سریعتر از ناخنهای پا است. همچنین، در فصل تابستان، رشد آنها سریعتر از زمستان است.
ناخنها توسط سلولهای زنده پوستی انگشتان دست و پا و از کراتین که یک پروتئین سخت است، ایجاد میشوند؛ ناخن شامل قسمتهای مختلف است؛ قسمت پنهان که ریشه آن است و در آن رشد ناخن صورت میگیرد.
قسمت قابل رؤیت کـه مـا از آن به نام خود ناخن نام میبریم که از کراتین مرده تشـکیل شده و کمـی مـحدب است؛ این قسمت معمولا بیرنگ است اما به واسطه شبکه مویرگهای خونی که در زیر آن واقع شده است، صورتی به نظر میآید.
پوست زیر ناخن که از بافت پیوندی تشکیل شده است و در آن عروق خونی و اعصاب وجود دارند که نقش تغذیه قسمت قابل رؤیت را به عهده دارد.
مصرف کدام ویتامینها و خوراکیها باعث رشد، زیبایی و تقویت ناخنها میشود؟ اصلا چگونه میتوانیم ناخنهای زیباتری داشته باشیم؟
به طور کلی، مواد غذایی مفید برای ناخن مربوط به مواد غذایی حاوی پروتئین، ویتامینهای گروه B، زینک و آهن هستند و برخی از این مواد غذایی شامل غذاهای خوب و مغذی مانند برنج قهوهای، آجیل، غلات کامل، سویا، شیر بدون چربی، تن ماهی، میوه و سبزیجات تازه بوده که برای رشد و تقویت ناخن ها بسیار مناسب هستند.
ویتامینهای گروه B مانند ویتامین B12 نیز در سلامت و رشد ناخنها مؤثر است و کمبود این ویتامین میتواند سبب تغییر شکل ناخنها شود. از طرفی، تغییر شکل نوک ناخنها میتواند در اثر کمبود یک یا گروهی از ویتامینهای B باشد.
وجود ویتامین C در بدن موجب افزایش جذب آهن از مواد غذایی میشود. به منظور افزایش آثار مفید آن در بدن، میتوانید مواد غذایی حاوی ویتامین C را با مواد غذایی حاوی ویتامین E به طور هم زمان مصرف کنید؛ زیرا ویتامین E نیز یکی دیگر از ویتامینهایی است که در سالم بودن و رشد ناخنها مؤثر است. ویتامین E سبب بهتر شدن جریان خون میشود؛ در نتیجه عمل اکسیژنرسانی به ناخن بهتر انجام میشود و به این صورت آنها مستحکمتر شده و تقویت میشوند.
شاید باورش سخت باشد اما ناخنهای شما هم مثل یک موجود زنده نفس میکشند و ممکن است بیمار شوند؛ تا به حال برایتان پیش آمده است که به نقطهها و لکههای سفید ناخن خود توجه کنید؟ یا به عفونتهای قارچی که در کنار ناخن های شما به رنگهای زرد و سبز ایجاد میشوند یا حتی فرو رفتن گوشت در ناخن و انواع تومور و زگیل؛ تمام اینها نشان میدهد که ناخنهای شما بیمار هستند و باید هرچه سریعتر برای درمان و زیبایی آنها راهی پیدا کنید.
در میان این بیماریها عفونتهای قارچی ناخن بسیار شایع هستند؛ به خصوص قارچ ناخن پا!
این عفونت در ناخنهای پا شایعتر از ناخنهای دست است؛ چون این عفونتهای قارچی بیشتر محدود به نواحی مرطوب و گرم میشوند و چه جایی بهتر از داخل کفشها!
در این موارد، انتهای ناخن از بستر آن جدا میشود و پوستههای سفید، سبز، زرد یا سیاه زیر ناخن انباشته میشوند و کم کم قاعده ناخن را نیز درگیر میکنند،؛ البته این عفونت ها ممکن است ناخنهای دست را هم درگیر کنند؛ مثلا عفونتهای مخمری مثل “کاندیدا “در ناخنهای دست شایعتر هستند؛ به خصوص اگر دستها به طور مرتب در آب باشند یا شخص مبتلا به دیابت باشد.
آیا میدانستید که ناخنها 10 برابر قدرت جذب بیشتری نسبت به پوست دارند؟ به همین دلیل است که آنها نسبت به عوامل بیرونی حساستر هستند و خیلی زود نرم، نازک و شکننده میشوند. هر عامل بیرونی از تغییر آب و هوا گرفته تا استفاده بیش از حد از مواد شیمیایی یا لاک ناخن میتواند باعث شکننده شدن ناخن ها شود.
بهترین راه برای تقویت ناخنهای شکننده و نازک این است که به ناخنهای خود استراحت بدهید؛ یعنی به مدت چند ماه از لاک ناخن استفاده نکنید، هنگام شستن ظرف یا لباس، دستکش بپوشید، حتما ناخنها رو خشک نگه دارید، از مکملهای بیوتین برای تقویت آنها استفاده کنید یا غذاهای غنی از بیوتین مانند تخم مرغ، کلم بروکلی، حبوبات و … بخورید. تمام این کار ها کمک میکنند تا ناخنهایی قویتر و محکمتر داشته باشید.
شاید یکی از قدیمیترین راههای زنانه برای تقویت این عضو نازک و کوچک استفاده از آبلیمو باشد؛ البته این هم برای خودش راه حلی است؛ شما میتوانید راه های دیگری را هم امتحان کنید.
بنابراین، بهتر است کمی بیشتر به فکر این کوچولو های زیبا باشید و سعی کنید با رژیم غذایی مناسب ناخنهای زیباتری داشته باشید و آنها را از شر بیماریها خلاص کرده و به رشد و تقویتشان کمک کنید.
حالا اگر فکر میکنید ناخن های شما نیاز به مراقبت بیشتری دارند ، پیشنهاد میکنیم مقاله ی ماسک های طبیعی تقویت ناخن را از دست ندهید.
ویتامین های زیبایی ؛ همه خوبان جمع اند!
سفید شدن مو به طور معمول فرایندی است که با بالا رفتن سن رخ میدهد. طبق تحقیقات صورت گرفته، عامل اصلی سفید شدن مو، مادهای به نام پروکسید هیدروژن است؛ با بالا رفتن سن، این ماده در فولیکولها و سلولهای مو به مقدار زیادی تـولـید میشود؛ در نتیجه ساخت رنگدانه ملانین را متوقف میکند.
علت سفید شدن مو در دوران جوانی میتواند به دلیل مسائل ژنتیکی یا کمبود ویتامین در بدن اتفاق بیفتد اما این بیماری قابل درمان است؛ نگران نباشید! فقط کاری که شما باید انجام دهید، این است که ضمن مراجعه به صفحه سلامتی مجله دلتا این مقاله را بخوانید.
باید بدانید که رنـگــــدانـــههـــای مـــوجـــود در ملانوسیتها، عامل ایجاد رنگ موی سر هستند. زمانی که سـاخـت ایـن رنـگدانهها مـتوقف شود، مو رنگ خود را از دست میدهد و بــه اصـطـلاح سـفـیـد میشود و تار های سفید مو در ترکیب با تـار هـای سـیاه، حالتی خـاکـسـتـری بـه خود میگیرد.
سفید شدن مو به طور معمول فرایندی است که با بالا رفتن سن رخ میدهد. طبق تحقیقات صورت گرفته، عامل اصلی سفید شدن مو، مادهای به نام پروکسید هیدروژن است؛ با بالا رفتن سن، این ماده در فولیکولها و سلولهای مو به مقدار زیادی تـولـید میشود؛ در نتیجه ساخت رنگدانه ملانین را متوقف میکند. البته این اتفاق میتواند در جوانی هم برای افراد پیش بیاید.
پروکسید هیدروژن به مـیـــزان کــمـــی در ســـراســـر بـــدن هـمـچــون فولیکولهای مو تولید میشود، ولی با افزایش سن، مقدار تولید آن بالا میرود زیرا بدن دیگر قادر به خنثی کردن تولید این ماده نیست. زمانی که ملانوسیتها به طور غیر فعال حضور دارند یا تعداد ملانین هر تار مو به کمتر از حد معمول میرسد، مو به رنگ خاکستری دیده مـیشـود ولـی چـنـانچه ملانوسیتها کاملا رنگدانههای خود را از دست بدهند، مو سفید میشود.
رنگ کردن مو به طور مداوم هم مشکلاتی را برای آن ایجاد میکند و ممکن است باعث خشکی و تحریکپذیری مو شده ولی باعث سفید شدن مو نمیشود.
در زمانهای قدیم، سفیدی مو نشانه پیری بود ولی دوره و زمانه عوض شده است. برخی جوانان هنوز به سن 20 سالگی نرسیدهاند که موهایشان سفید میشود؛ آیا سفید شدن مو نشانه پیری است؟ علت سفید شدن مو در جوانی چیست؟ کمبود کدام ویتامینها باعث سفید شدن مو میشود؟ جواب سؤالات شما اینجا است.
به جمع خانواده بزرگ ویتامینهای B خوش آمدید! این دسته از ویتامینها به رشد و تقویت موی سر کمک زیادی میکنند و کمبود آنها هم میتواند آسیبهای جدی به مو بزند.
ویتامین B6 به بازگرداندن رنگ طبیعی به موهای خاکستری و سفید ناشی از کمبود ویتامین یا بیماریهای خاص کمک میکند. براساس تحقیقات انستیتوی ملی سلامت در ایالات متحده، ویتامین B6 همچنین با حمایت از ارگان های تولیدکننده سلولهای سفید خون بر حفظ سلامت سیستم ایمنی بدن تاثیر گذار است. از منابع خوب این ویتامین میتوان به غلات غنیشده، سیبزمینی، موز، نخود، مرغ، غذای دریایی و دانه گل آفتابگردان اشاره کرد.
براساس تحقیقات دانشمندان، دریافت ناکافی ویتامین B9 معروف به اسید فولیک میتواند منجر به خاکستری شدن دائمی مو شود. اسید فولیک به بدن برای متابولیزه کردن، استفاده و ساخت پروتئینهای جدید کمک میکند؛ همچنین در بهبود عملکرد سلولی و توانایی رشد بافتها مؤثر است.
منابع غذایی این ویتامین شامل لوبیا، حبوبات، مرکبات، سبوس برنج و سایر مواد غذایی تهیه شده از غلات کامل است. باید بگوییم که مصرف زیاد این ویتامین هم مشکل ساز نخواهد بود؛ زیرا مقدار مازاد آن از طریق ادرار دفع خواهد شد.
کمبود ویتامین B12 میتواند منجر به سفید یا خاکستری شدن زودرس مو شود. این نوع کمبود ویتامین ممکن است در گیاهخواران یا در شیرخواران با مادران مبتلا به کمبود ویتامین B12 هم روی دهد.
همچنین برخی افراد به دلیل مشکلات پزشکی از جمله جراحی یا بیماریهای روده و معده، تیروئید یا کمخونی توانایی دریافت و جذب کافی ویتامین B12 را از منابع غذایی ندارند.
اگر موهای سفید دارید و علت آن را نمیدانید، یک آزمایش خون ساده میتواند تمام این مشکلات و بیماریها را مشخص و برطرف کند.
اگر داشتن موی سفید برای شما یک امتیاز و جذابیت تلقی میشود؛ دیگر نیاز به رژیم غذایی ندارید اما اگر این وضع برای شما اتفاق افتاده است و به هر دلیل آن را دوست ندارید، میتوانید از این رژیم غذایی برای رفع سفیدی موهایتان استفاده کنید.
مصرف غـذاهـای سـرشـار از ویـتامین B مانند برنج، تخم مرغ، سبوس گندم و سبزیجات بسیار مؤثر است و سفیدی مو را به تأخیر میاندازد.
عنصر مس از آن دسته عناصری است که نقش زیادی در جلوگیری از سفید شدن موها دارد؛ غذاهایی چون قارچ، سیبزمینی، عدس، نخودفرنگی، لوبیا، موز، هلو، گلابی و سیب غنی از مس هستند.
مصرف نان جو در رژیم غذایی، خوردن یک لیوان جوشانده سبوس گندم، جو و برنج در روز و خـوردن یـک قاشق مرباخوری پودر سـبـوس برنج مخلوطشده با شکر میتواند در جلوگیری و درمان سفیدی مو مؤثر باشد.
در کنار همه اینها، استفاده از سیر، پیاز، موسیر و تره نیز که سرشار از منگنز هستند، میتواند برای رفع سفیدی مو بسیار مفید باشد.
بنابراین، همه چیز به خود شما بستگی دارد که چه ظاهری را بیشتر میپسندید، البته مسلم است که برای تقویت پوست و موی سرا باید حتما از این رژیم غذایی همراه با مصرف ویتامینهای خانواده B غافل نشوید.
تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی
دتاکس واتر ؛نوشیدنی خوشمزه برای سم زدایی بدن
ویتامین های زیبایی ؛ همه خوبان جمع اند!
با آسپرین به قلب زیبایی حمله کنید! این یک پیام تبلیغاتی نیست بلکه پیام سلامتی از طرف مجله دلتا است؛ با ما همراه باشید.
آسپرین یک قرص همهکاره است که با خواص ضد التهابیاش بسیاری از بیماریها را درمان میکند. این داروی ضد انعقادی برای افرادی که سابقه سکته دارند، بسیار مفید است؛ همچنین این قرص محافظ قلب و داروی ضد تب است؛ البته برای زیباتر شدن پوست و مو هم کاربرد فراوان دارد؛ نگران نباشید! کنجکاوی و انتظار شما را کاملا درک میکنیم؛ با صفحه سلامتی مجله دلتا همراه باشید.
آسپرین یک داروی محبوب همهکاره است که از برگ و پوست درختان بید و غان به دست میآید و مصرف آن فواید زیادی برای سلامت بدن دارد؛ این دارو سالها است که به عنوان مسکن و ضد درد تولید و استفاده میشود. موارد مصرف آسپرین به دلیل فوایدی که دارد، متعدد است که در ادامه به آنها میپردازیم.
اگر در گذشته، دچار حمله قلبی شدهاید، ممکن است پزشک برای شما آسپرین تجویز کند. در واقع، این دارو با جلوگیری از انباشته شدن پلاکتهای خون که باعث لختگی آن میشود، از حمله قلبی پیشگیری میکند.
وقتی یک زخم خونریزی میکند، پلاکتها (سلولهای کوچک خونی) کنار هم قرار میگیرند و لخته ایجاد میکنند و باعث جلوگیری از خونریزی میشوند؛ در این مورد لخته شدن خون مفید است ولی در بعضی موارد خطرناک باعث ایست قلبی میشود.
این دارو با خاصیت ضد انعقادی خون خطر حمله قلبی و مغزی را کاهش میدهد؛ به همین دلیل بسیاری از متخصصان قلب به بیمارانی که دچار سکته قلبی شدهاند، مصرف این دارو را با دوز کم پیشنهاد میکنند.
مصرف این دارو روی هیپوتالاموس (بخشی از مغز که وظیفه تنظیم دمای بدن را دارد) تأثیر میگذارد و باعث برعکس شدن عملکرد اینترلوکین که افزایشدهنده دمای بدن است خواهد شد؛ به همین دلیل است که در کودکان این دارو به عنوان یک تببر استفاده میشود.
جالب است بدانید که «سالیسیلیک اسید» موجود در ترکیب این دارو در شامپوهای ضد شوره به منظور کنترل شوره سر استفاده میشود. برای این منظور کافی است که دو عدد آسپرین را به حالت پودر در آورید و با یک قاشق غذاخوری داخل شامپوی مصرفی خود بریزید و بعد سر خود را با این ترکیب شست و شو دهید تا شاهد از بین رفتن لایههای مرده پوست سر و شوره آن شوید.
سالیسیلیک اسید موجود در آسپرین، خاصیت ضد التهابی قوی دارد و میتواند در عرض چند دقیقه باعث کاهش التهاب نواحی مانند جوشهای پوست صورت شود.
برای این کار کافی است که قرص آن را به شکل پودر در آورید و با مقداری آب ولرم و لیمو مخلوط کنید؛ سپس روی جوشها بمالید و چند دقیقه اجازه دهید که روی پوست شما باقی بماند و بعد با آب نسبتا گرم آن را از روی پوست خود بشویید.
آسپرین فقط قرص ضد سکته نیست! این قرص زیبایی چه کارها که برای سلولهای مرده پوست نمیکند؛ اگر پوست و حتی موی شما به اصطلاح معروف خراب شده و نمیتواند نفس بکشد؛ این ماسک بینظیر را تهیه و امتحان کنید.
همانطور که گفته شد، آسپرین به دلیل خاصیت سالیسیلیک اسیدی که دارد در درمان جوش، آکنه و چربی پوست مؤثر است. 2 عدد قرص آسپرین را له کنید و با مقداری آب لیمو و آب ترکیب کنید و روی پوست صورت بمالید و چند دقیقه بعد بشویید.
رژیم غذایی ضد التهاب در اصل یک الگوی تغذیه برای کاهش التهاب در بدن است؛ همانطور که گفته شد؛ آسپرین یک قرص ضد التهاب است؛ اگر بدن شما التهاب دارد و منع دارویی هم دارید؛ بهترین گزینه برای شما استفاده از آسپرینهای طبیعی است.
البته دلایل متعددی برای التهاب بدن وجود دارد؛ از جمله عوامل خارجی مثل باکتریها، ویروسها و منابع غذایی مصرفشده؛ با پر کردن رژیم غذایی با غذاهای ضد التهاب مثل آووکادو، توتها، سبزیجات برگدار و آجیل، التهاب بدن را کاهش دهید.
مصرف این مواد غذایی میتوانند مثل یک داروی ضد التهاب برای سلامت بدن شما عمل کنند:
اسید های چرب امگا 3 در کاهش سطح تورم بدن بسیار مفید هستند و عمدتا به سبب نقش آنها، یعنی سلامت قلب و عروق و کاهش احساس اضطراب و افسردگی شناخته میشوند.
ریشه زنجبیل با خواص ضد التهابی قوی برای بیماریهای قلبی – عروقی مفید است.
زردچوبه یک ادویه همهکاره است؛ از سر درد گرفته تا ورم مفاصل و حتی در درمان تعداد زیادی از بیماریهای التهابی از این ماده استفاده میشود؛ البته زردچوبه از لخته شدن خون هم جلوگیری میکند.
این ماده مغذی وظیفه کاهش التهاب به همراه تسکین دندان درد، گلو درد و استرس را در بدن برعهده دارد.
دمنوشهای بابونه و اسطوخودوس، علاوه بر کاهش التهاب بدن و استرس، در آرامش اعصاب هم تاثیر دارند؛ درواقع استرس باعث تپش قلب میشود؛ درنتیجه بالا رفتن ضربان قلب تمام ارگانهای حیاتی بدن را درگیر میکند.
مجله دلتا به شما توصیه میکند در مصرف این قرص زیاده روی نکنید و قبل از مصرف حتما با پزشک مشورت کنید.
درباره خانواده بزرگ ویتامینها چه میدانید؟علائم کمبود ویتامین را میشناسید؟ مولتیویتامین های طبیعی بدن را چطور؟ با مجله دلتا همراه باشید.
بلایی به اسم ویتامین! ویتامین یک عضو جداییناپذیر از بدن است که به هم خوردن تعادل یا کمبود آن میتواند بلاهای زیادی را برای سلامت بدن ما به همراه داشته باشد. ویتامین در بدن کاربرد های زیادی دارد که البته مهمترین آن درمان بیماریها است.
شاید این سؤال برای شما هم پیش آمده باشد که با کمبود ویتامین در بدنمان چه کنیم؟ شما برای بر قرار کردن تعادل سیستم ایمنی و عملکرد ارگانهای حیاتی بدن دو راه دارید؛ یا از مکملها و قرصهای شیمیایی مثل انواع مولتیویتامین برای جبران این کمبود استفاده کنید یا به سراغ مولتیویتامین های طبیعی بروید و آنها را در برنامه غذاییتان بگنجانید؛ با صفحه سلامتی مجله دلتا همراه باشید.
همه ما میدانیم که ویتامینها و مواد معدنی، موادی مغذی و ضروری برای بدن ما هستند اما هر یک از این ویتامینها در بدن ما چه میکنند؟ چه غذاهایی این مواد را دارند؟ اصلا ویتامینهای ضروری بدن از کدام نوع و دسته هستند؟
به خانواده بزرگ ویتامینها خوش آمدید! شاید تا این لحظه شما فقط انواع قرص و خوراکیهای مختلف را مصرف میکردید؛ بدون اینکه از ویتامینهای آن مطلع باشید یا اینکه درباره کاربرد آنها در درمان بیماریها اطلاعات مفیدی نداشتید اما از این لحظه به بعد، دیگر اینطور نخواهد بود؛ با ما همراه باشید.
این ویتامین برای تقویت بینایی و داشتن چشمهای سالم و رشد عمومی استخوانهای بدن از جمله دندانهای سالم و زیبایی پوست ضروری است.
این ویتامین خانواده گستردهای دارد که به طور کلی برای افزایش انرژی بدن، بهبود عملکرد سیستم ایمنی و جذب آهن بسیار مفید است. همچنین این خانواده از ویتامینها سوخت و ساز بدن را بالا میبرند.
با خاصیت آنتیاکسیدانی فراوان که به جذب آهن و اسید فولیک بدن هم کمک میکند.
اگر درد کمر یا پا دارید یا اینکه استخوانهای قوی و سالمی میخواهید، این ویتامین را فراموش نکنید؛ البته بهترین راه طبیعی تأمین ویتامین D آفتاب گرفتن است.
این ویتامین برای گردش خون، تنظیم تعداد اسپرمهای مردانه، مقاومت سلولهای بدن و حفظ رادیکالهای آزاد ضروری است.
این ویتامین هم بیشتر در سبزیجات از خانواده کلم وجود دارد که به گردش خون، جلوگیری از خونلختگی کمک میکند و خطر ابتلا به سکتههای قلبی و مغزی را کاهش میدهد.
یک ویتامین که شانس مادر ماندن شما را با کنترل نقصهای جنینی در دوران بارداری بیشتر میکند؛ همچنین باعث تقویت عملکرد سلولهای روده و معده میشود.
این دسته هم بیشتر به خانواده لبنیات متعلق است که برای استخوانسازی و مبارزه با پوکی استخوان اهمیت دارد.
اگر سیستم ایمنی بدنتان ضعیف شده است یا باردار هستید؛ زینک بخورید.
کمخونی شایعترین بیماری است که با کمبود آهن بدن در ارتباط است؛ البته مصرف این ویتامین در عضلهسازی ماهیچهها هم کاربرد دارد. البته تمام این گروه از ویتامینها هم خانوادههایی دارد و همچنین منابع طبیعی و غذایی مرتبط که میتوانند یک رژیم غذایی سالم و مناسب را برای عملکرد بدن شما ایجاد کنند.
ویتامینها در بدن مثل کفههای یک ترازو عمل میکنند؛ یعنی اگر میزان و مقدار آنها در بدن کم یا زیاد شود؛ عوارض زیادی از خود به جای میگذارند و معمولا این عوارض با انواع مختلف بیماریها خود را نشان میدهد؛ معمولا کمبود ویتامین با این نشانهها همراه است:
بسیاری از افراد استفاده از این قرصهای شیمیایی را به داشتن رژیم غذایی مناسب و حتی استفاده از مولتیویتامین های طبیعی ترجیح میدهند و با مصرف این قرصها خیالشان از کمبود ویتامین یا در امان ماندن از شر بسیاری از بیماریها مثل ناراحتی قلبی، سکته و سرطان راحت است اما باید بدانید که همیشه اینطور نیست!
گاهی وقتها مصرف مولتیویتامین زیاد هم دردسر ساز میشود.درواقع باید بدانید که تأمین ویتامینهای مورد نیاز بدن از طریق مولتیویتامینها فقط باید در شرایطی صورت گیرد که سطح یک یا برخی از ویتامینها در بدن کم باشد.
در غیر این صورت، مصرف آنها توصیه نمیشود؛ زیرا افزایش برخی ویتامینها در بدن میتواند منجر به بر هم زدن تعادل بدن و در نتیجه پایین آمدن سطح برخی دیگر از انواع ویتامینها شود.
شما میتوانید به جای استفاده از این قرصها از جایگزینهای طبیعی آن استفاده کنید و از یک رژیم غذایی متعادل پیروی کنید.
مصرف مولتیویتامین در افراد با رژیمهای غذایی گیاهی نیز مانند افراد معمولی به عادتهای غذایی هر فرد بستگی دارد. اما در هر صورت باید بدانید افراد گیاهخوار یا افرادی که رژیمهای گیاهی میگیرند؛ به طور معمول، بیش از سایر افراد در خطر ابتلا به کمبود ویتامینها قرار دارند.
گاهی اوقات، بدن افراد دچار کمبود ویتامین است و باید این کمبود از طریق قرصهای مکمل جبران شود اما در بسیاری از اوقات تعدادی از این افراد به مصرف بیرویه مولتیویتامین و مکملهای آن روی میآورند که آن هم عوارض و پیامد های خاص خودش را دارد.
مثلا مصرف خودسرانه ویتامینهای A ، D ، E ، K در قسمتهای مختلف ذخیره و موجب آسیب رساندن به بدن میشود؛ به طوری که مصرف بیش از حد ویتامین D رسوب کلسیم در قلب را به همراه خواهد داشت.
پس تا وقتی که مواد مغذی طبیعی هستند، چرا مکملها و قرصهای مولتیویتامین؟
مولتیویتامین های طبیعی در مواد خوراکی مثل صدف، ماهی، جلبک دریایی، شیر، مرغ، تخم مرغ، حبوبات، موز، بادام و سبزیجات تازه وجود دارند؛ پس تا میتوانید از این مواد در رژیم غذایی خودتان استفاده کنید.
بنابراین، اگر کمبود ویتامین دارید یا علائم مشکوک به آن را تجربه میکنید، قبل از مصرف خودسرانه دارو و مکمل حتما به پزشک متخصص مراجعه کنید.
کره؛ همنشین عسل و مربا؛ دوست خوب سلامتی و صبحانه سالم پاییزی؛ مگر میشود از خیر آن گذشت؟ با مجله دلتا همراه باشید.
شیر، تخم مرغ، خامه، عسل و پنیر هر کدام در یک صبحانه دلپذیر پاییزی جای خودش را دارد اما در این میان کره چیز دیگری است؛ تافته جدا بافتهای که خودش را همنشین مربا و عسل میداند؛ آن هم با خواص فراوان.
اگر شما هم با خواندن این جملهها هوس خوردن یک صبحانه دلپذیر پاییزی را کردهاید؛ مهمان مجله دلتا باشید.
کره ویتامینها و مواد معدنی مؤثری دارد؛ این ماده مغذی حاوی ویتامینهای A، D، E و K و همچنین مواد معدنی ضروری همچون منگنز، کروم، ید، روی، مس و سلنیوم است.
از این ماده غذایی برای خوردن یک صبحانه دلپذیر پاییزی نمیتوان گذشت؛ از خواص بینظیر کره چه میدانید؟ انتخاب چه نوع کرهای برای تغذیه و سلامت بدن مناسبتر است؟ با ما همراه باشید.
چربیهای اشباع حاوی مقدار زیادی کلسترول هستند و به کاهش کلسترول بد کمک میکنند. علاوه بر آن، این چربیها برای قلب و جلوگیری از سکته مناسب هستند. همچنین اینها یکی از اجزای ضروری برای رشد مغز محسوب میشوند. این چربیها همچنین در لاغری و کاهش وزن بدن نیز مؤثر هستند.
سی ال ای جرم چربی را در انسانها کاهش میدهد. این اسید های چرب در محصولات لبنی یافت میشوند. سی ال ای به مبارزه با سرطان به خصوص سرطان سینه و روده کمک میکند.
این ماده مغذی حاوی مقدار زیادی بتا و ویتامین A است که به جلوگیری از سرطان پروستات و روده بزرگ میکند.
کره مقدار زیادی کلسیم دارد که برای رشد استخوانها و داشتن دندانهای قوی ضروری هستند؛ همچنین این ماده در گروه لبنیات از پوسیدگی دندان و پوکی استخوان هم جلوگیری میکند.
بتاکاروتن که به مقدار زیادی در کره یافت میشود، از مدتها پیش به عنوان تقویتکننده سلامت چشم شناخته میشود. این ماده در مراقبت از چشم، رشد سلولی، مهار آب مروارید و کاهش احتمال انحطاط لکه زرد چشم بسیار مؤثر است.
کره حاوی ویتامینهای A، D، E و K است که همگی به زیبایی بیشتر و درخشندگی پوست کمک میکنند.
بله! مصرف بیش از حد کره منجر به چاقی میشود؛ لذا این خوراکی برای افرادی که رژیم دارند، خوب نیست. علاوه بر آن، چاقی به خودی خود یکی از عمدهترین اختلالات است که منجر به رشد بیماریها در بدن میشود؛ پس باید مصرف این ماده را کم یا متوقف کرد تا از اضافهوزن و چاقی غیر ضروری جلوگیری شود.
تا به حال این سؤال برای شما پیش آمده است که چرا باید کره را با عسل و مربا خورد؟
نکته قابل توجه این است که برای جذب چربیهای مفید در بدن به حامل احتیاج است که نقش این حامل را مواد و خوراکیهای شیرین به خوبی ایفا میکنند. بدن برای جذب چربیهای مفید و محلول در خود که حاوی ویتامینهای E، D، A، F است، نیاز به خوراکیهای شیرین دارد؛ بنابراین اگر بدن شما به جذب چربی مفید از طریق مصرف کره در وعده صبحانه نیاز دارد؛ بهتر است این خوراکی را با مربا، مارمالاد یا عسل میل کنید.
کره معمولا از شیر گاو تولید میشود. این ماده نیز همانند دیگر محصولات حیوانی از چربی اشباع تشکیل شده است؛ در حالی که مارگارین از نوعی چربی غیر اشباع ساخته و تولید میشود. این نوع چربی را از روغنهای گیاهی مانند روغن ذرت میگیرند.
تحقیقات نشان داده است که مارگارین چربیهایی از نوع ترانس دارد، چربیهای ترانس برای سلامتی بدن بسیار خطرناک هستند؛ از جمله خطرات ناشی از مصرف این نوع چربیها، تضعیف سیستم ایمنی بدن، آلرژی و تنگی نفس است.
محققان به این نتیجه رسیدهاند که کره حیوانی نسبت به مارگارین یا کره گیاهی ضرر کمتری دارد؛ بنابراین بهتر است گول نام کره گیاهی را نخورید.
کره نارگیل در دسته اسید های چرب زنجیره متوسط (MCFA) قرار دارد. این نوع اسید چرب برخلاف اسید های چرب با زنجیره طولانی برای تولید انرژی مناسبتر است.
این ماده مغذی یک تقویتکننده عالی برای سوخت و ساز بدن است؛ به طوری که کالری را میسوزاند و انرژی را افزایش میدهد.
بادامزمینی علاوه بر پروتئین، منبع خوبی از فیبر و چربیهای نامنظم سالم و گیاهی است؛ هضم کره بادامزمینی به آهستگی انجام میشود و به شما احساس سیری میدهد؛ بنابراین، اضافه کردن این ماده خوشمزه به رژیم غذایی در روند کاهش وزن و لاغری مفید است.
آب کاکتوس ؛ نوشیدنی عجیب ولی پرخاصیت!