ویتامین C از دسته ویتامینهای حلال در آب است. بیشتر حیوانات از ترکیب غذاهایی که میخورند، این ویتامین را در بدن خود تولید میکنند، ولی بدن انسان قادر به سنتز این ویتامین نیست.
حضور ویتامین ث (Vitamin C) برای رشد بدن، ترمیم سلولها، بافت لثه، استخوان و دندانها بسیار مهم است. کمبود ویتامین ث باعث بیماری اسکووری، ضعف و خستگی، خون دماغ و خونریزی لثهها میشود. در ادامه این مطلب از مجله دلتا درباره خواص ویتامین c صحبت خواهیم کرد.
مواد غذایی چربی سوز را بشناسید
ویتامینی که تضمینکننده سلامت است
خواص آویشن برای درمان سرماخوردگی
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید
عرق نعناع، حاوی رایحه نعناع ترکیب شده با آب است که خاصیت ضدنفخ، ضددرد و ضداسپاسم (گرفتگی) دارد.
نعناع گیاهی محبوب است که صدها سال است به دلیل خاصیت دارویی از آن استفاده میشود. از نعناع میتوان در بسیاری از آماده سازیهای آشپزی به شکل تازه یا خشک استفاده کرد. طبع نعناع گرم و خشک است. در ادامه این بخش از مجله دلتا درباره خواص عرق نعناع صحبت خواهیم کرد.
استفاده از عرق نعناع به عنوان یک درمان بیماریهای گوارشی، از جمله سوء هاضمه، سندرم روده تحریک پذیر، درد معده در کودکان است
اگر دچار معده درد هستید، نوشیدن یک فنجان عرق نعناع میتواند معده را آرام کند و با متعادل کردن فرآیند گوارش و تسکین التهاب احتمالی، گوارش را بهبود بخشد. همچنین عرق نعناع به دلیل گیاهی بودن، فیبر بالایی دارد که معده درد ناشی از یبوست یا سوء هاضمه را تسکین میدهد.
نعناع حاوی منتول است. این ماده ضدعفونی کننده معطر است که میتواند به کاهش علائم سرماخوردگی کمک کند.
افرادی که تمایل دارند وزن خود را کاهش دهند، یک ربع قبل و بعد از مصرف غذا، نصف استکان عرق نعناع مصرف کنند، چرا که مصرف نعناع، میزان چربی سازی را در بدن کاهش میدهد.
عرق نعناع حاوی منتول کافی برای درمان بسیاری از مشکلات تنفسی خصوصا مشکلات ناشی از احتقان و التهاب است. عطر عرق نعناع میتواند به رفع احتقان بینی، گلو، نایژهها و ریه کمک کند. به همین دلیل است که نوشیدن عرق نعناع به عنوان یک دمنوش گیاهی نه تنها جسم و ذهن را شاداب و تازه میکند بلکه سیستم گردش اکسیژن را نیز بهبود میبخشد.
از خواص عرق نعناع در طب سنتی کمک به تنظیم و تعادل هورمونهای زنان است. عرق نعناع محرک رحم بوده و مصرف آن قاعده آور است.
استفاده از ترکیب عرق نعناع و روغن نعناع میتواند موجب بهبود سطوح کلاژن پوست شده و شادابی و نرمی آن را در پی داشته باشد.
نعناع بهترین دوست کبد است. کبد را تمیز، صفرا را رقیق و کلسترول خون را پایین میآورد.
– افرادی که به خود گیاه نعناع حساسیت دارند و با خوردن آن دچار واکنشهای آلرژیک میشوند، نه تنها عرق نعناع، بلکه هیچ یک از محصولاتی را که بر پایه گیاه نعناع تولید شده است، نباید مصرف کنند.
– در مورد میزان مصرف این گیاه هم باید بدانید که هر بار نصف استکان عرق نعناع کافی است.
– مصرف طولانی عرق نعناع به صلاح نیست. این گیاه عارضه خاصی ندارد ولی برای برخی افراد ممکن است ایجاد حساسیت کند. مصرف عرق نعناع بعد از غذا به میزان نیم استکان مفید است که باعث کاهش نفخ میشود و به هضم غذا هم کمک میکند.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب «محافظت از خود هنگامی که فردی به کرونا مبتلاست!» مجله دلتا را دنبال کنید.
لاغری سریع شکم با چند ترفند ساده
خواص آویشن برای درمان سرماخوردگی
مواد غذایی چربی سوز را بشناسید
تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید
اکثر مردم متوجه نمیشوند که خطر و شدت برخی بیماریها بین دو جنس زن و مرد متفاوت است.
همه ما از تفاوتهای فیزیولوژیکی آشکار میان زنان و مردان آگاهیم. برخی از بیماریها بیشتر زنان را درگیر میکند که در این مطلب از مجله دلتا به بررسی بیماری شایع زنان میپردازیم.
میگرن در زنان سه برابر مردان است. نوع میگرن در زنان نیز با مردان متفاوت بوده و آنها نوع شدیدتر و طولانیتری را تجربه میکنند. البته با نشانههایی مانند حساسیت به صدا و نور، مشکلات حاد بصری و حالت تهوع. محققان بر این باورند که این اختلافات در میگرن زنانه و مردانه به دلیل بالا بودن سطح استروژن در زنان است.
بررسیهای انجام شده نشان میدهد که زنان دو برابر مردان از اضطراب رنج میبرند. چند توضیح احتمالی برای این وضعیت وجود دارد، اول این که نوسانات هورمونی زنان و شیمی مغز آنها، زنان را بیشتر مستعد ابتلا به اضطراب میکند. همچنین زنان تمایل دارند در مورد مسائل استرس زا عمیقتر فکر کنند در حالی که مردان تمرکز خود را کمتر روی مشکلات قرار میدهند.
در ایالات متحده، دو سوم بیماران مبتلا به آلزایمر زنان هستند. هورمونها و ژنتیک در این میان اصلیترین عوامل است. مطالعات نشان دادهاند که زنان دارای ژنApoE-۴ بیشتر مستعد ابتلا به آلزایمر در مقایسه با مردان هستند.
از هر ۱۰ میلیون آمریکایی مبتلا به پوکی استخوان، ۸۰ درصد زنان هستند. سطوح پایین استروژن پس از یائسگی باعث تسریع از دست رفتن استخوانها در زنان میشود. همچنین زنان دارای تراکم استخوان کمتری نسبت به مردان هستند و این امر آنها را در معرض ابتلا به پوکی استخوان قرار میدهد.
زنان نه تنها خطر ابتلا به عفونتهای دستگاه ادراری را تجربه میکنند بلکه با افزایش سن، این خطر در آنها شدت مییابد. پس از یائسگی با ایجاد تغییرات در مثانه، خطر ابتلا به این عفونتها بییشتر میشود.
تخمین زده میشود که ۱۵ تا ۲۰ درصد زنان بالای ۵۰ سال، از کم کاری تیروئید رنج میبرند.
تحقیقات نشان میدهد که سکته مغزی در زنان بیش از مردان است. همچنین زنان بیشتر از مردان سکته مغزی دوم را تجربه میکنند. میگرن، تغییرات بعد از یائسگی و فیبریلاسیون دهلیزی، خطر ابتلا به سکته مغزی در زنان را بالا میبرد.
پیشنهاد مطالعه: برای مطالعه مطلب «چگونه از پرخوری عصبی جلوگیری کنیم؟» مجله سلامتی دلتا را دنبال کنید.
۶ درمان خانگی کنترل فشارخون بالا
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید
پوکی استخوان یک بیماری “خاموش” است که با از دست دادن حجم استخوان ها همراه است.
به علت این که در پوکی استخوان، استخوانها ضعیف میشوند، احتمال شکستگی بالا میرود که منجر به خطرات جدی برای سلامتی میشود. اگر میخواهید درباره ارتباط میان کلسیم و پوکی استخوان اطلاعاتی کسب کنید، با مطلب ٰپیشگیری از پوکی استخوان همراه مجله دلتا باشید.
کلسیم یک ماده مغذی اساسی است که خیلی از ما در برنامه غذاییمان از آن غافل میشویم. تقریبا هر سلولی در بدن (از جمله سیستم عصبی، عضلات و قلب) از کلسیم به روش یکسانی استفاده میکند. بدن از کلسیم استفاده میکند تا استخوانها و دندانهای سالم بسازد، با بالا رفتن سن آنها را سالم نگه دارد، در سیستم عصبی پیامها را انتقال دهد، به انعقاد خون کمک کند، سبب انقباض عضلات شود و ضربان قلب را تنظیم کند.
اگر از برنامه غذاییتان کلسیم کافی دریافت نکنید، بدن این کلسیم را از استخوانها میگیرد. این موضوع سبب ضعیف شدن استخوانها یا پوکی استخوانها میشود. کمبود کلسیم میتواند سبب بروز مشکلات سلامتی نظیر کج خلقی، اضطراب، افسردگی و مشکلات خواب شود.
پوکی استخوان یک بیماری “خاموش” است که با از دست دادن حجم استخوانها همراه است. به علت این که در پوکی استخوان، استخوانها ضعیف میشوند، احتمال شکستگی بالا میرود که منجر به خطرات جدی برای سلامتی میشود. افراد با پوکی استخوان معمولا بعد از افتادن از جایی بهبود پیدا نمیکند.
مواد غذایی چربی سوز را بشناسید
در طول روز دچار کمبود انرژی میشوید؟
گیاهان، به سلامت قلب کمک میکنند
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید
استفاده از گیاه دارویی آویشن برای سرماخوردگیهای فصل زمستان بسیار مفید است. در این مطلب با فواید آویشن برای سرماخوردگی بیشتر آشنا شوید.
استفاده از جوشانده، دمنوش و عرق آویشن در طول فصول سرد سال باعث پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی خواهد شد و در صورت سرما خوردن نیز مصرف گیاه آویشن به کاهش علائم سرماخوردگی کمک شایانی میکند. در ادامه با مطلب خواص آویشن برای سرماخوردگی همراه مجله دلتا باشید.
خواص آویشن برای درمان و کاهش علائم سرماخوردگی عبارتند از:
آویشن جز گیاهان ضد التهابی بوده و روی باکتریهای دستگاه تنفسی موثر است. برای پیشگیری از عفونتهای مکرر که بیشتر ناشی از خشکی دستگاه تنفسی است می توان از بخور آن استفاده کرد.
بخور آویشن: ۱۰گرم گیاه خشک آویشن را در نیم لیتر آب بجوشانید و بخور حاصل از آن را استنشاق کنید. همچنین استفاده از ۱۰تا ۱۵ قطره اسانس گیاه آویشن در یک لیتر آب و پخش بخار آن در خانه مفید است.
هنگامی که دچار سرماخوردگی و عفونتهای دستگاه تنفسی فوقانی میشوید، میتوانید یک قاشق غذاخوری گل ختمی و یک قاشق غذاخوری آویشن را در دو لیوان آب بجوشانید تا حجم آن به یک لیوان برسد. این جوشانده را صاف کرده با دو قاشق عسل شیرین و میل کنید.
برای کاهش سرفه: ۱۰ تا ۲۰ گرم گیاه خشک را با یک لیتر آب جوش دم کنید و از آن روزی سه فنجان صبح، ظهر و شب بنوشید. درصورت تلخ بودن میتوان با آب رقیق شده یا عسل مصرف کرد.
استفاده از آویشن در بارداری با خطر سقط جنین همراه بوده و زنان باردار و کودکان زیر ۵ سال و افرادی که دارای اختلالات غده تیروئید هستند، نبایستی از آویشن برای سرماخوردگی خود استفاده کنند، این افراد میتوانند از عسل آویشن برای درمان سرماخوردگی استفاده کنند.
به دلیل طبیعت گرم آویشن، استفاده از آن جهت درمانهای خانگی در افراد گرم مزاج بایستی با احتیاط صورت گیرد.
تفاوت آنفولانزا و سرماخوردگی چیست؟
گیاهی که میتواند دیابت را کنترل کند
اسفناج را با ماست بخوریم یا نه؟
با مجله سلامتی دلتا همراه باشید