مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

با برنج ؛ نان بخوریم یا نخوریم؟!

آیا خوردن نان و برنج چاق‌کننده است؟ اصلا حذف این دو ماده‌ی غذایی چه بلایی بر سر ما می‌آورد؟ با دلتا همراه باشید.

رژیم-لاغری-با-نان-و-برنج

  

معمولا کسی نیست که در میان ایرانی‌ها از خوردن نان و برنج یا ته‌دیگ نان و سیب‌زمینی لذت نبرد؛ اما آیا این مواد باید از رژیم غذایی ما حذف شوند؟ آیا حذف کامل آن ها به لاغری ما کمک می‌کند؟ پاسخ سئوالات خود را در مجله پیام دلتا بخوانید.

رژیم-لاغری-با-نان-و-برنج

همه چیز زیر سر کربوهیدرات است

چنانچه کربوهیدرات‌ها از جمله نان و برنج از برنامه و رژیم غذایی حذف شوند، چربی‌ها دچار سوخت ناقص می‌شوند.

یکی از عادت‌های غذایی بسیار شایعی که بین  افراد و به‌ خصوص در افرادی که رژیم لاغری می‌گیرند، رواج فراوان دارد،  حذف مواد نشاسته‌ای به ‌خصوص نان و برنج است. این افراد بر این باورند که  نان و برنج چاق‌کننده هستند و باید به طور کامل از الگوی غذایی روزانه حذف  شوند.

البته مواد نشاسته‌ای از جمله نان و برنج  جزء منابع انرژی محسوب می‌شوند و هر یک از مواد قندی – نشاسته‌ای حدود 4  کالری انرژی تولید می‌کنند اما نباید از برنامه غذایی حذف شوند؛ زیرا کالری  در حد تعادل برای فعالیت‌های حیاتی بدن هر فردی ضروری است.

نان-و-برنج

رژیم لاغری و ارتباط آن با نان و برنج

حذف مواد نشاسته‌ای مثل نان و برنج از برنامه غذایی نه تنها شما را لاغر نمی‌کند بلکه باعث چاقی بیشتر هم می‌شود.

برلیانت بزرگمهر، مشاور تغذیه و رژیم  درمانی، در این باره می‌گوید: ” کربوهیدرات‌ها مهم‌ترین منابع تأمین انرژی  بدن هستند. غذاهایی که حاوی نان یا برنج هستند، ارزش سیری بالایی دارند و  انسان تا مدتی پس از مصرف نان یا برنج، احساس گرسنگی نمی‌کند؛ بنابراین حذف  این مواد نشاسته‌ای مفید از برنامه غذایی باعث می‌شود شخص احساس گرسنگی  مداوم داشته باشد و دچار دل‌ضعفه شود.

در نتیجه به خوردن هله‌هوله پناه می‌برد و  چون ریزه‌خواری باعث پری معده نمی‌شود و به انسان احساس سیری نمی‌دهد؛  بنابراین منجر به چاقی می‌شود.”

پرخوری عصبی

در حقیقت شما با احساس گرسنگی و دل‌ضعفه ناشی از حذف نان و برنج از رژیم لاغری، دچار استرس می‌شوید و پیامد استرس، پرخوری عصبی است.

بد نیست بدانید که افرادی که از رژیم‌های  لاغری بسیار کم‌کالری و فاقد نان و برنج و سایر مواد نشاسته‌ای استفاده  می‌کنند، در درازمدت قادر به تحمل چنین رژیم دشواری نیستند و برای جبران آن  پس از مدت کوتاهی به پرخوری به ‌خصوص مصرف مواد پرکالری پناه می‌برند.

استرس

احساس گرسنگی و دل‌ضعفه مداوم ناشی از حذف نان و برنج، منجر به ایجاد استرس در فرد می‌شود.

 استرس نیز عاملی برای افزایش وزن و چاقی  است؛ زیرا تنظیم کار تمام دستگاه‌های بدن را بر هم می‌زند و باعث می‌شود  ارگان‌ها نتوانند کار خود را به خوبی انجام دهند؛ درنتیجه متابولیسم (سوخت و  ساز) مواد انرژی‌زا در بدن مختل می‌شود و مواد انرژی‌زا به جای اینکه  بسوزند و تولید انرژی کنند، به چربی تبدیل می‌شوند که پیامد آن چاقی است.

افسردگی در زنان یائسه

محققان در جدیدترین پژوهش‌های خود  دریافتند که مصرف بیش از حد کربوهیدرات‌های تصفیه‌شده مثل نان و برنج سفید  می‌تواند باعث تغییر خلق و خو، تشدید خستگی و سایر علائم افسردگی در زنان  یائسه شود.

مطالعات جدید نشان می‌دهد که زیاده‌روی در  خوردن نان سفید، برنج سفید و دیگر مواد غذایی حاوی کربوهیدرات‌های  تصفیه‌شده احتمال ابتلا به افسردگی را در زنان یائسه افزایش می‌دهد. علاوه  بر آن، یافته‌های این پژوهش‌ها مشخص می‌کند که مصرف فیبر در رژیم غذایی  همچون غلات، سبزیجات و میوه‌های تازه، سبب کاهش میزان افسردگی خواهد شد.

پرخوری-عصبی

عوارض دیگر حذف نان و برنج

  • چنانچه مواد نشاسته‌ای مثل نان و برنج از رژیم غذایی کنار گذاشته شوند،  تمایل شخص به مصرف مواد قندی افزایش می‌یابد. مصرف مواد قندی باعث پوسیدگی  و خرابی دندان‌ها می‌شود.
  • علاوه بر آن، مواد قندی بعد از مصرف به سرعت جذب خون می‌شوند و به همین  دلیل در فاصله کوتاهی بعد از مصرف ایجاد سیری می‌کنند. جذب سریع مواد  قندی، باعث بالا رفتن گلوکز خون و ترشح انسولین می‌شود؛ در نتیجه پس از  مدتی افت قند خون و عوارض عصبی ناشی از آن در فرد بروز می‌کند.

البته با وجود آنکه مصرف نان، برنج و سایر  مواد نشاسته‌ای در رژیم غذایی روزانه همه افراد ضروری است ولی به ‌هیچ وجه  نباید در مصرف این مواد غذایی افراط کرد؛ زیرا باعث افزایش وزن و چاقی  می‌شوند. در ضمن کربوهیدرات‌ها می‌توانند به آسانی تبدیل به چربی شده و در  بدن ذخیره شوند؛ پس در مصرف آنها حد تعادل را نگه دارید.


همچنین بخوانید:

عوارض خطرناک شب بیداری 

علت گرسنگی ؛ پرخور ها بخوانند! 

13 خوراکی مفید شاد کننده 

غذای یخ زده نخوریم به این دلایل!

اگر کارمند تنبلی هستید که هر شب از غذاها و سبزیجات یخ‌زده و منجمد استفاده می کنید؛ این مقاله را حتما بخوانید.

مضرات-غذای-منجمد

  

چرا غذای یخ‌زده و منجمد؟

آیا می‌دانستید سیب‌زمینی سرخ‌شده منجمد مورد علاقه شما می‌تواند عوارض زیادی برای بدن‌تان داشته باشد؟ خوردن  غذاهای منجمد می‌تواند منجر به بیماری‌های قلبی، دیابت و حتی از بین بردن و  آسیب رساندن به سلول‌های بدن شما شود. با مجله پیام دلتا همراه باشید.

عوارض-غذای-یخ-زده

خداحافظی با مواد غذایی منجمد 

غذایی که در فریزر شما مدت زیادی مانده  است، همیشه هم نمی‌تواند مفید باشد، اگرچه بسیاری از افراد کارمند یا تنبل  این کار را انجام می‌دهند؛ پس این بار قبل از اینکه در یخچال فریزر‌ تان را  باز کنید، به این بیماری‌ها هم فکر کنید.

دیابت

از نشاسته برای حفظ مواد غذایی تازه  منجمد‌شده استفاده می‌شود و این نشاسته حتی طعم و بافتی را نیز به مواد  غذایی اضافه می‌کند. با این حال نشاسته اساس یک پلیمر از گلوکز است. بدن  شما قبل از هضم، این گلوکز را به قند تبدیل می‌کند؛ در حالی که مصرف گلوکز  در هر اندازه‌ای خطرناک است و می‌تواند منجر به عوارض جانبی شود.

 رژیم غذایی حاوی مقادیر بیش از حد گلوکز  می‌تواند خطر ابتلا به دیابت را افزایش دهد و همچنین باعث آسیب به بافت‌های  بدن شود. اگر شما مستعد ابتلا به دیابت هستید یا این بیماری به طور ارثی  در خانواده شما وجود دارد، بهتر است از مصرف غذاهای منجمد تا حد امکان  خودداری کنید.

بیماری قلبی

این بیماری یکی دیگر از خطرات سلامتی مربوط به مصرف غذاهای منجمد است.

مواد غذایی منجمد غنی از چربی‌های ترانس  هستند که خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهند و همچنین موجب  مسدود شدن عروق بدن می‌شوند.

چربی ترانس باعث افزایش سطح کلسترول بد و همچنین کاهش سطح کلسترول خوب می‌شود که منجر به افزایش خطر بیماری‌های قلبی خواهد شد.

نمک به طور معمول به عنوان نگه‌دارنده  استفاده می‌شود. گاهی اوقات غذاهای یخ‌زده حاوی نمک بیشتر از حد معمول است  که می‌تواند سطح کلسترول را افزایش دهد؛ در حالی که فشار خون شما نیز  افزایش می‌یابد. تمام این عوامل مواد غذایی منجمد می‌توانند برای بدن بسیار  خطرناک باشند. وقت آن رسیده است تا رژیم غذایی خودتان را عوض کنید.

فشار-خون-و-نمک

فشار خون بالا

غذاهای منجمد حاوی انواع نگه‌دارنده هایی هستند که اثرات متنوع زیادی بر روی بدن شما دارند.

 غذاهای منجمد که حاوی مقادیر زیادی قند یا  نمک هستند، فشار خون منفی را تحت تأثیر قرار می‌دهند و سبب افزایش فشار  خون می‌شوند که می‌تواند شرایط جدی‌تری برای سلامتی شما به دنبال داشته  باشد.

مطالعات بسیاری نشان می‌دهد که نمک نقش  مهمی در تعیین فشار خون دارد؛ نتیجه سایر مطالعات هم نشان می‌دهد که کاهش  مصرف نمک با کاهش فشار خون مرتبط است؛ پس با مصرف غذاهای منجمد خداحافظی  کنید.

سرطان

 یکی دیگر از خطرات بالقوه مواد غذایی منجمد؛ سرطان‌زایی آنها است.

 مطالعات نشان می‌دهند که خوردن غذاهای  یخ‌زده و به ویژه گوشت در یک رژیم غذایی ناسالم می‌تواند منجر به سرطان  پانکراس شود. مطالعه دیگری مشخص کرد که مصرف هات‌داگ و سوسیس یخ‌زده بیش از  65 درصد خطر ابتلا به سرطان را افزایش می‌دهد.

نگه‌دارنده هایی مانند سیروپ ذرت که از  گلوکز تشکیل شده‌اند هم به عنوان مواد سرطان‌زا شناخته می‌شوند. آکریل  آمید، ماده دیگری است که در غذاهای یخ‌زده وجود دارد و آن هم می‌تواند  سرطان‌زا باشد.

مضرات-غذای-یخ-زده-و-منجمد

مضرات دیگر غذاهای یخ‌زده

  • ما می‌دانیم که مواد غذایی منجمد با مواد شیمیایی خطرناک همراه هستند  که کمک می‌کنند غذاها مدت بیشتری در ظاهر سالم به نظر برسند. نکته  تکان‌دهنده این است که سازمان غذا و دارو هم این مواد افزودنی را آزمایش  نکرده است و تولیدکنندگان هم به راحتی از آنها استفاده می‌کنند.
  • یکی از محبوب‌ترین مواد افزودنی، مونو سدیم گلوتامات است که می‌تواند  باعث سوزش در اندام‌ها، حالت تهوع، سردرد، درد قفسه سینه، تشنگی، خستگی و  سرگیجه شود. مصرف بیش از حد این افزودنی می‌تواند به مشکلات شدید تنفسی هم  منجر شود.

این موارد برخی از عوارض جانبی مصرف مواد  غذایی یخ‌زده هستند؛ بنابراین خوردن ناگت، همبرگر، پیتزا و دیگر غذاهای  منجمد اگرچه می‌تواند بسیار خوشمزه باشد اما خطرات بسیاری هم دارند؛ پس به  یاد داشته باشید که در اغلب موارد سعی کنید رژیم غذایی خود را خوب و مناسب  نگه دارید و از مواد غذایی تازه استفاده کنید.


همچنین بخوانید:

عوارض خطرناک شب بیداری 

هله هوله های رنگی پرفایده 

پیاز و به ویژه آب آن ؛ عصاره جادویی پرخاصیت