افزایش سن یک فرآیند طبیعی و اجتنابناپذیر است که همه ما باید آن را قبول کنیم. پوست، اولین جایی است که نشانههای پیری در آن ظاهر میشود. داشتن یک رژیم غذایی متعادل و سالم میتواند بهطرز چشمگیری در مبارزه با پیری پوست موثر باشد. در این مطلب به معرفی خوراکیهای مفید برای جوانتر شدن پوست و از بین بردن چین و چروک میپردازیم. در ادامه با مجله دلتا همراه باشید.
قطعا شما هم درباره فواید سیر برای سلامتی زیاد شنیدهاید. مبارزه با پیری پوست یکی از این فواید است. جالب است بدانید ترکیبات موجود در سیر، شکلگیری چینوچروک را بعد از مواجهه با اشعه UVB کاهش میدهند. به این منظور میتوانید سیر را هم بهصورت خام بخورید یا آن را به غذاهای مختلف اضافه کنید.
بسیاری از ادویهها و گیاهان از جمله پونهکوهی و دارچین، منبع خوبی از آنتیاکسیدانها بهشمار میروند. این آنتیاکسیدانها از تاثیرات مخرب رادیکالهای آزاد جلوگیری میکنند. همچنین ترکیبات موجود در ادویههایی مثل دارچین، با عوامل موثر در پیری پوست مبارزه میکنند.
خوردن کرفس و خیار هم میتواند روش خوبی برای مبارزه با پیری پوست باشد. این مواد غذایی به لطیف و جوان کردن پوست کمک میکنند. کرفس و خیار، هر دو حاوی «سیلیکا» هستند، که ترکیبی است که رطوبت و خاصیت ارتجاعی پوست را افزایش میدهد.
یکی دیگر از راههای از بین بردن چین و چروک مصرف لوبیا قرمز است. لوبیاها خواص زیادی برای سلامتی دارند. لوبیا قرمز سرشار از آنتیاکسیدانها است و منبع خوبی از فیبر پریبیوتیک بهشمار میرود. همچنین منبع عالی مواد معدنی مثل زینک (روی) است که به مبارزه با پیری پوست و التهاب کمک میکنند.
گوجهفرنگی سرشار از لیکوپین است. افزایش مصرف لیکوپین میتواند از پوست شما در برابر آسیب خورشید محافظت کرده و پوست شما را نرمتر کند.
همه ما خیلی خوب میدانیم که سبزیجات بهطور ویژه برای پوست مفید هستند و رطوبت پوست را افزایش میدهند. ریحان حاوی ترکیباتی بهنام «آپیژنین» است که ژنهای ترمیمکننده DNA را افزایش میدهد.
پلیفنولها آنتیاکسیدانهای قدرتمندی هستند که در میوهها و نوشیدنیهای گیاهی وجود دارند. پلیفنولها میتوانند از آسیب دیدن پوست در اثر اشعههای فرابنفش خورشید محافظت کنند. این آنتیاکسیدانها همچنین باعث بهبود چینوچروک پوست و خاصیت ارتجاعی آن میشوند.
کمتر کسی پیدا میشود که با خواص اسفناج آشنایی نداشته باشد. اسفناج به شدت آبرسان است و مقدار زیادی آنتیاکسیدان دارد که تمام بدن را تغذیه میکند. ویتامین C موجود در اسفناج پوست را مستحکم و صاف میکند. ویتامین K موجود در آن هم به کاهش التهاب در سلولها کمک میکند.
دانه چیا سرشار از اسیدهای چرب امگا ۳ است. این نوع اسیدهای چرب به بهبود عملکرد سد دفاعی پوست کمک میکنند. خوردن این چربیهای سالم در تقویت سددفاعی پوست مفید است. با دانه چیا میتوانید دسرها و نوشیدنیهای متنوعی درست کنید.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه چگونه طول عمر خود را افزایش دهیم؟
در سالهای اخیر مرگومیر ناشی از بیماری قلبی افزایش پیدا کرده است. بعضی عوامل مثل چاقی مفرط و دیابت ما را در معرض این بیماری رایج قرار میدهند. اگر قصد دارید خطر بیماری قلبی و سکته را در خود کاهش دهید، مطلب درستی را برای مطالعه انتخاب کردهاید. در این مطلب از مجله دلتا تصمیم داریم شما را با روشهایی برای کاهش احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سکته آشنا کنیم. تا پایان مطلب با ما همراه باشید.
شکلات تلخ بیشتر از یک خوراکی لذیذ و خوشطعم ارزش دارد. جالب است بدانید، شکلات تلخ برای قلب مفید است. علت این موضوع، وجود آنتیاکسیدانهایی به نام فلاونوئید است که به انعطافپذیر ماندن شریانها کمک میکند.
از دیگر خواص شکلات تلخ میتوانیم به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول بد (LDL) اشاره کنیم که احتمال شکلگیری پلاکها را کاهش میدهد. این ماده غذایی پرطرفدار همچنین سرشار از منیزیم و فیبر است.
اگر خروپف میکنید، به پزشک مراجعه کنید. ممکن است دچار آپنه خواب باشید که در آن تنفس صدها بار طی شب قطع میشود. این عارضه میتواند منجر به فشارخون بالا و سایر مشکلات شود و حتی احتمال ابتلا به بیماری قلبی و سکته را افزایش دهد. بنابراین خروپف خود را دستکم نگیرید.
مثانه پر منجر به افزایش ضربان قلب و بالا رفتن فشار روی عروق کرونر میشود. این موضوع حمله قلبی را در افراد مستعد به همراه دارد. هیچوقت ادرار خود را نگه دارید و هر زمان که لازم شد، بلافاصله به دستشویی بروید.
این غذای دریایی خواص بیشماری برای سلامتی بدن دارد. جالب است بدانید، کسانی که دستکم یک بار در هفته ماهی خوردند، نسبت به کسانی که فقط یک بار در ماه ماهی خوردند، یک سوم کمتر در معرض حمله قلبی یا مرگ ناشی از بیماری قلبی قرار داشتند.
حتما شما هم در مطالب مختلف خواندهاید که با خوردن حبوبات، سلامتی بدن شما بهبود پیدا میکند. لوبیا سرشار از فولات است. یک مطالعه نشان داد افرادی که میزان خوبی از منابع فولات را مصرف کردند، ۲۰ درصد کمتر در معرض بیماری قلبی قرار داشتند.
مصرف نوشابه میتواند منجر به التهاب شود. التهاب، واکنش بدن نسبت به آسیبدیدگی یا جراحت است. التهاب مزمن با بیماری قلبی ارتباط دارد که بهطرز ویژهای تحت تأثیر رژیم غذایی است.
این کار باعث میشود کمتر در معرض مواد آلوده موجود در هوا قرار بگیرید. این موضوع درصد تغییرپذیری ضربان قلب را بهبود میبخشد. تغییرپذیری ضربان قلب نشاندهنده توانایی این عضو حیاتی برای واکنش نشان دادن به فعالیتهای مختلف و استرس است.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه عنصری بسیار ضروری برای بدن که آن را نمیشناسید!
این گیاه حاوی ویتامینها و مواد معدنی مثل نیاسین، فولات، کلسیم، مس و آهن است. اگر میخواهید رشد موهای شما بیشتر شود، دهان خوشبویی داشته باشید و استرس شما کاهش پیدا کند، نعناع را به روشهای مختلف در رژیم غذایی خود جای دهید. در مطلب امروز مجله دلتا، تصمیم داریم شما را با خواص نعناع آشنا کنیم. تا پایان مطلب در کنار ما بمانید.
از نعناع برای درمان سرماخوردگی و آنفولانزا استفاده میشود. این گیاه باکتریها و ویروسهای ایجادکننده آنفولانزا را از بین میبرد و درد بدن را برطرف میکند. علاوهبر این سرفه و تنگی نفس را درمان میکند.
از نعناع در محصولات بهداشت دهان و دندان مثل فلوراید، اسپری دهان و دهانشویه استفاده میشود. حتی از این گیاه بهعنوان طعمدهنده در آبنباتها و آدامسها استفاده میشود. میتوانید با استفاده از این گیاه به روشهای مختلف، بوی بد دهان خود را از بین ببرید.
خواص ضددرد و ضدالتهابی نعناع ممکن است درد عضلانی و آرتریت را تسکین دهد. چند قطره روغن نعناع را برای چند دقیقه روی نواحی مدنظر ماساژ دهید. جالب است بدانید، این گیاه درد قاعدگی را تسکین میدهد. برای درمان درد قاعدگی، دو تا سه بار در روز دمنوش نعناع بنوشید.
نعناع حاوی ویژگیهای درمانی است و به کاهش استرس، اضطراب و عدم تعادل روانی کمک میکند. برای بهرهگیری از این خاصیت نعناع، باید روغن نعناع را داخل دستگاه دیفیوزر (اسانسسوز) بریزید و به مدت ۳۰ دقیقه در معرض آن باشید.
حالت تهوع، ممکن است برای همه ما در شرایط مختلف رخ دهد. جالب است بدانید، استنشاق روغن نعناع، حالت تهوع را بهبود میبخشد. همچنین نوشیدن چای نعناع حال شما را بهتر میکند.
نعناع به خواص خود در تسکین علائم سندرم روده تحریکپذیر مثل سوءهاضمه و اسپاسم روده بزرگ شناخته میشود. این گیاه، توانایی ریلکس کردن عضلات را دارد.
منتول موجود در نعناع روی گیرندههای حساس موجود در پوست، دهان و گلو اثر میگذارد. این موضوع باعث میشود با استنشاق، خوردن یا استفاده موضعی از آن، یک حس خنک را تجربه کنید.
قرنهاست که از برگهای نعناع برای درمان چربی پوست استفاده میشود. منتول موجود در این گیاه، ترشح چربی از غدد سبوم را کاهش میدهد. این موضوع بهطور طبیعی چربی اضافی پوست را برطرف میکند.
ماساژ دادن روغن نعناع روی پوست سر به متعادل کردن سطح PH آن کمک میکند. این موضوع در خنثی کردن اثرات تولید چربی بیش از حد مفید است و از این طریق چربی مو را کاهش میدهد. این مساله فولیکولهای مو را تحریک میکند و گردش خون در پوست سر را افزایش میدهد. در نتیجه رشد مو را زیاد میکند.
پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت میکنیم به مطالعه مطلب ارزشمند کرفس و خواص شوکهکننده آن!