مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

کبد خود را پاکسازی کنید

 

از آنجاکه سلامت کبد برای سلامت کلی بدن ضروری است، باید همواره به فکر سلامتی این ارگان باشیم؛ اختلال در عملکرد آن ممکن است منجر به بیماری‌های خطرناک کبدی و اختلال در سوخت‌ ساز بدن شود.
غذای مفید برای کبد

کار اصلی کبد، تجزیه کربوهیدرات‌ها، ساختن گلوکز و سم‌زدایی بدن است. علاوه‌بر این، مواد خاصی را در صفرا ذخیره می‌کند که برای هضم و جذب غذاهایی که می‌خوریم لازم است. در این مطلب از مجله دلتا، ۱۱ غذای مفید برای کبد را به شما معرفی کرده‌ایم که عملکرد آن‌را بهبود می‌بخشد؛ با ما همراه باشید.

معرفی نوشیدنی و غذای مفید برای کبد

با مصرف غذا و نوشیدنی‌های مفید، می‌توانیم تا حد زیادی از آسیب رساندن به کبد، جلوگیری کنیم و عملکرد آن را بهبود بخشیم.

قهوه

این نوشیدنی از ابتلای افراد به کبد چرب جلوگیری می‌کند. مصرف روزانه قهوه خطر ابتلا به بیماری کبد و احتمال ابتلا به سرطان آن را کمتر می‌کند.

قهوه به طور مستقیم بر آنزیم‌های کبدی تاثیر می‌گذارد و چربی درون کبد را کمتر می‌کند.

بلغور جو دوسر

دومین غذای مفید برای کبد بلغور جو دوسر است که مقدار زیادی فیبر دارد.  همچنین جو و جو دوسر ترکیبی به نام گلوکان دارند. بتا گلوکان‌ها سیستم‌ ایمنی بدن را تقویت می‌کند و  چربی مضر و قند خون اضافی بدن را کاهش داده و با بیماری‌هایی نظیر دیابت و چاقی مبارزه می‌کند.

چای سبز

چای سبز چربی‌های مضر بدن را از بین برده، استرس اکسیداتیو را کم‌تر کرده و علائم بیماری کبد چرب غیر الکلی را از بین می‌برد.

غذای مفید برای کبد

سیر

مصرف سیر باعث کاهش وزن طبیعی و سالم بدن می‌شود چربی کبد در مبتلایان به بیماری کبد چرب غیر الکلی را کاهش می‌دهد.

انواع توت‌ها

بسیاری از انواع توت‌های تیره، مانند: زغال اخته، تمشک و قره قات، آنتی‌اکسیدانی به نام پلی‌فنول دارند که از کبد در برابر صدمات محافظت می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با خواص توت‌ها ”توت‌فرنگی، خواص و مضرات آن” را مطالعه کنید.

انگور

انگور، آب انگور و هسته‌های انگور با داشتن مقدار فراوانی از آنتی‌اکسیدان‌ها، التهاب را کاهش داده و موجب سلامتی کبد می‌شوند.

گریپ فروت

گریپ فروت دو آنتی‌اکسیدان مهم دارد: نارینگین و نارنژنین. این دو آنتی‌اکسیدان، التهاب را کمتر می‌کنند و با این کار، از سلول‌های کبدی در برابر آسیب و بیماری‌ها محافظت می‌کنند.

علاوه‌بر این، گریپ فروت چربی‌های کبدی را کاهش می‌دهد و باعث زیاد شدن آنزیم‌های چربی سوز را می‌شود؛ به همین دلیل مصرف آن برای کاهش وزن بیماران کبد چرب غیر الکلی، بسیار مناسب است.

همچنین این میوه سرشار از ویتامین ث است که برای بسیاری از فعالیت‌های حیاتی بدن ضروری است.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با منابع ویتامین C ”ویتامین ث و منابع آن” را مطالعه کنید.

گلابی خاردار

میوه و آب گلابی خاردار برای سلامتی کبد مفید است. به طور کلی، ترکیبات موجود در این میوه، از اندام‌های بدن  محافظت می‌کند.

ماهی چرب

ماهی‌های چرب

دهمین غذای مفید برای کبد ماهی‌های چرب سرشار از مواد مفید مانند: اسید چرب امگا۳ است. مصرف این نوع ماهی‌ها و مکمل‌های روغن ماهی، علائم بیماری‌های کبدی را کمتر می‌کند.

اسید چرب امگا۳ التهاب و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد و مانع از تولید چربی‌های اضافی می‌شود. علاوه‌بر این، سطح آنزیم‌های کبد را تنظیم می‌کند.

آجیل

خوردن آجیل یکی دیگر از راه‌های آسان برای حفظ سلامت کبد است. آجیل حاوی اسیدهای چرب اشباع نشده، ویتامین E و آنتی‌اکسیدان‌ها است.

این ترکیبات از ابتلای افراد به بیماری کبد چرب غیر الکلی جلوگیری می‌کند و التهابات و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد.

روغن زیتون

مصرف بیش از حد روغن و چربی برای کبد خوب نیست؛ اما مصرف برخی از چربی‌ها نه تنها ضرری ندارد، بلکه مفید نیز است. روغن زیتون از این نوع روغن‌ها است و مقدار زیادی اسیدهای چرب اشباع نشده دارد.

کبد

میوه‌ها و گیاهان دیگری که برای کبد مفیدند؛ عبارتند از:

  • کلم برکلی
  • آووکادو
  • موز
  • چغندر و آب چغندر
  • برنج قهوه‌ای
  • هویج
  • انجیر
  • کلم پیچ
  • لیمو
  • پاپایا
  • هندوانه

مواد غذایی که باید از خوردن آن ها خودداری کنید

بعضی از غذاها به طور کلی سلامتی کبد را به خطر می‌اندازند. این غذاها عبارتند از:

غذاهای چرب

غذاهای سرخ شده، فست فودها، میان وعده‌های چرب، چیپس.

غذاهای نشاسته‌دار

نان، ماکارونی و کیک یا دسرهایی که با نشاسته درست می‌شوند.

شکر

شکر

غذاهای قندی مانند غلات صبحانه، کلوچه‌ها و شیرینی‌ها.

نمک

برای کم کردن مصرف نمک روزانه از مصرف غذاهای کنسرو شده، گوشت و بیکن‌های نمکی خودداری کنید.

الکل

اگر به دنبال سلامت کبدتان هستید، باید مصرف الکل قطع کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با مضرات الکل ”عوارض مصرف مشروبات الکلی” را مطالعه کنید.

آب‌رسانی به بدن با رژیم غذایی سالم

 

آبرسانی بدن ارتباط مستقیمی با عملکرد مطلوب ما در انجام کارهای روزمره دارد و تا حدود زیادی از خستگی زودرس پیشگیری می‌کند. گاهی حتی دلایل سردردهای گاه و بی‌گاهی که فکر می‌کنیم ناشی از خستگی است، به دلیل کم آبی جزئی بدن است.
آب رسانی به بدن

حتما تا به حال توصیه‌هایی در مورد نوشیدن آب در طول روز شنیده‌اید. آب رسانی به بدن و هیدراته ماندن آن یکی از اصول اولیه سالم ماندن است. در نظر داشته باشید کم آبی می‌تواند به مشکلات سلامتی جدی منجر شوند.

به غیر از نوشیدن آب، بسیاری از مواد غذایی وجود دارند که آبدارند و مصرف آن‌ها می‌تواند موجب آب رسانی به بدن شود.

در این مطلب به ۱۰ مورد از بهترین مواد غذایی آبرسان می‌پردازیم، لطفا با مجله دلتا همراه باشید.

هندوانه

هندوانه

خوردن هندوانه دقیقا مصداق یک تیر و دو نشان است. هم از طعم و خنکی آن لذت می‌برید و هم نیاز بدن به آب را تامین می‌کنید. جالب است بدانید که محتوای آب هندوانه چیزی حدود ۹۲ درصد است.

توت فرنگی

توت فرنگی با دارا بودن میزان ۹۰٪ آب، انتخاب بسیار خوبی برای آب رسانی به بدن است. اگر نصف فنجان از این میوه را بخورید، تقریباً چیزی برابر با ۷۶ گرم آب مصرف کرده‌اید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با خواص توت‌ها ”توت‌فرنگی، خواص و مضرات آن” را مطالعه کنید.

خیار

یکی دیگر از میوه‌های بسیار آب‌دار خیار است؛ شاید یکی از اصلی‌ترین دلایلی که اغلب، خیار در انواع ماسک‌های صورت استفاده می‌شود همین خاصیت آبرسانی و خنک‌کنندگی آن باشد!

کرفس

کرفس با دارا بودن محتوای ۹۵ درصد آب، یک آبرسان تمام عیار است. در هر فنجان کرفس، تقریبا ۹۶ گرم آب وجود دارد.

قارچ

قارچ

در کمال تعجب قارچ سرشار از آب است. این ماده غذایی نه تنها از نظر پروتئین بسیار ارزشمند بوده بلکه دارای خواص ضدباکتریایی و همچنین خواص کاهش‌دهنده کلسترول نیز است.

اسفناج

همانند قارچ، کافی است شروع به پختن اسفناج کنید تا ببینید که این عضو از خانواده سبزیجات برگ سبز چقدر آب دارد. اسفناج حاوی ۹۱ درصد آب است، به عبارتی در یک فنجان اسفناج خرد شده حدود ۲۹ گرم آب وجود دارد.

جیکاما یا سیب زمینی مکزیکی

جیکاما با داشتن ۹۰ درصد آب، یک خوراکی آبرسان محسوب می‌شود. یک فنجان جیکاما خرد شده حاوی ۴۶ کالری و ۴ اونس(۱۱۳ گرم) آب است. جالب است بدانید که این ماده خوراکی، یک منبع عالی از پتاسیم، ویتامین C و فیبر است.

طالبی

طالبی نیز یکی دیگر از میوه‌های سرشار از آب و طعم بی‌نظیر است. در کنار محتوای ۹۰ درصد آب آن، طالبی به لطف انواع ویتامین‌ها و مواد معدنی که دارد، فواید سلامتی چشمگیری را دارا است.

کارامبولا

میوه ستاره‌ای یا کارامبولا

میوه ستاره‌ای که با عنوان کارامبولا شناخته می‌شود، در مناطق گرمسیری رشد می‌کند و در سرتاسر جنوب شرقی آسیا مصرف می‌شود. جالب است بدانید که کارامبولا یک منبع غنی از فیبر و ویتامین C نیز است. افزودن این میوه به انواع سالادها توصیه می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با منابع ویتامین C ”ویتامین ث و منابع آن” را مطالعه کنید.

گوجه‌فرنگی

گوجه فرنگی یکی دیگر از میوه‌های آبرسان و بسیار خوشمزه است. بیایید یک واقعیت جذاب را برایتان بگویم: دو گوجه فرنگی متوسط (۴۵ کالری) برابر با یک فنجان آب است. گوجه فرنگی دارای محتوای آب ۹۵ درصدی است.

درست است که ما گوجه فرنگی را یا به صورت خام به سالاد اضافه کرده و یا آن را می‌پزیم اما برای بهره‌مندی از خاصیت آبرسانی میوه‌ها باید تا جایی که می‌توانیم آن‌ها را به صورت مایعات مصرف کنیم.

عوارض کم شدن آب بدن

هنگام کم آب شدن بدن، سلول‌ها شروع به جمع شدن و کوچک شدن کرده و خون هم غلیظ‌تر می‌شود. در این شرایط تولید ادرار کاهش می‌یابد و بدن برای تنظیم دما شروع به مقابله می‌کند. بدون آب بدن عرق نمی‌کند و احساس تشنگی به مراتب افزایش می‌یابد.

کانسیلر چیست؟

کانسیلر یک وسیله آرایشی برای پوشاندن عیب‌های صورت است که با کرم پودر تفاوت دارد.
کانسیلر چیست

کانسیلر چیست ؟ کانسیلر یکی از لوازم آرایش برای پوشاندن عیب‌های پوستی است. کانسیلر که در واقع نوعی کرم فشرده است، معمولا زیر پنکک یا کرم‌ پودر استفاده می‌شود. مهم‌ترین نکته در استفاده از کانسیلر این است که باید یک درجه روشن‌تر از کرم‌ پودر باشد تا نقص‌های چهره را بپوشاند؛در غیر این‌ صورت به‌ جای کاور کردن و پوشاندن، لکه‌های تیره را بیشتر نشان می‌دهد. با مد و زیبایی مجله دلتا همراه باشید تا در مورد کانسیلر بیشتر بدانید.

انواع کانسیلر

انواع کانسیلر

  • Stick یا ماتیکی
  • جامد یا کرمی
  • مایع
  • مدادی

کانسیلر

رنگ‌های مختلف کانسیلر

هر کدام از رنگ‌‌های مختلف کانسیلر برای پوشاندن لک و نقص‌های بخشی از صورت در آرایش است.

کانسیلر زرد: برای پوشاندن تیرگی و سیاهی دور‌ چشم و لک‌‌ها و جای جوش‌‌هایی که تیره شده‌، مناسب‌ است و تیرگی‌ها را از بین می‌برد.

کانسیلر سبز: برای خنثی کردن قرمزی پوست، جای زخم و جای جوش مناسب است. دقت کنید کانسیلر را با بِراش فقط روی جوش بزنید تا از پخش شدن باکتری به اطراف پوست پیشگیری شود.

کانسیلر بنفش: برای پوشاندن حالت تورم صورت استفاده می‌شود. البته اگر رنگ پوست‌ شما مایل به زرد است، می‌توانید زیر کرم‌ پودر از کانسیلر بنفش استفاده کنید.

کانسیلر نارنجی: افرادی که پوست سبزه دارند، می‌توانند با کانسیلر نارنجی مواردی مانند جای جوش، زخم و لک را بپوشانند. اگر دور چشم تیره و کبود است، از این کانسیلر استفاده نکنید. چون کانسیلر نارنجی کبودی را بیشتر و به‌ رنگ خاکستری نشان می‌دهد.

طرز استفاده از کانسیلر

استفاده از کانسیلر

اولین قدم برای استفاده از کانسیلر، انتخاب نوع مناسب آن است. کانسیلرها انواع مختلفی دارد و هر نوع آن برای نیاز خاصی طراحی شده است. کانسیلر را یک یا دو درجه روشن‌تر از رنگ طبیعی پوست خود و از برند معتبر انتخاب کنید. اگر از اصلاح کننده استفاده نمی‌کنید، کانسیلر اولین مرحله از آرایش صورت است و باید روی پوست تمیز استفاده شود.

سیاهی زیر چشم را پوشش دهید

از برس مخصوص کانسیلر استفاده کرده و آن را زیر چشم و روی نقاط تیره اطراف آن مانند گوشه چشم و اطراف بینی بزنید. البته این کار را با انگشت هم می‌توان انجام داد، اما برس بهداشتی‌تر است. پس از زدن کانسیلر آن را محو کنید، اما هرگز دور چشم نمالید، چون باعث آسیب به پوست می‌شود و پوشش آن را کم می‌کند. تا نقطه زیرین مژه‌های پایین را پوشش دهید و جایی را خالی نگذارید تا چشم‌ها حالت طبیعی خود را داشته باشد.

آکنه و لکه‌های پوستی را پوشش دهید

علت عمده استفاده خانم‌ها از کانسیلر، لک‌های پوستی، آکنه و جای آن است. برای این کار کانسیلر را با برس روی قسمت مورد نظر بزنید؛ سپس به آرامی کناره‌های آن را محو کنید. از لایه ضخیم استفاده نکنید، چون آرایش را خمیری می‌کند. این کار را با دست انجام ندهید، چون آلودگی دست وضع آکنه را بدتر می‌کند.

کانسیلر را تثبیت کنید

پس از این که همه نقاط مورد نظر را به خوبی پوشش دادید، کمی فونداسیون یا کرم پودر روی نقاطی که کانسیلر زده‌اید، بمالید تا تثبیت شود. به جای این کار می‌توانید از پودر تثبیت کننده آرایش هم استفاده کنید. همه جای صورت را برس بکشید تا یکدست و تمیز شود.

فرق کانسیلر با اصلاح کننده

اصلاح کننده‌های صورت (کورکتور) با پوشاننده‌ها (کانسیلر) فرق دارد. این اصلاح کننده‌ها معمولا دارای تن رنگ‌های مختلفی مانند سبز و هلویی، صورتی و … است و بیشتر زمانی که زیر چشم بیش از اندازه سیاه باشد، یا برای پوشاندن قرمزی‌ها و تورم به کار می‌رود. از این اصلاح کننده‌ها باید قبل از کانسیلر و کرم پودر استفاده کرد تا کرم پودر کمک کند پوست یکدست شده و دیگر تن رنگی اصلاح کننده خود را نشان ندهد.
پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع آرایش “آرایش پوست‌های حساس” را مطالعه کنید.

با چشم خود مهربان باشیم

 

چشم‌ها نیز همانند سایر اندام‌های بدن در اثر سالخوردگی آسیب می‌بینند و این وظیفه ما‌ است که مراقب سلامتی این عضو حساس باشیم.
سلامت بینایی چشم

چشم‌ها عضو حساس بدن محسوب می‌شوند که متاسفانه بیماری‌های بسیاری نیز آن‌ها را تهدید می‌کند. البته در صورت پیشگیری و پیگیری مناسب و مداوم می‌توان جلوی این امراض گرفت و سلامت بینایی چشم را تضمین کرد. برخی از این پیشگیری‌ها بسیار ساده و کم‌هزینه است.

در این مطلب از مجله دلتا با هم به برخی از این راه‌کارهای پیشگیرانه می‌پردازیم.

سلامت بینایی چشم

برای سلامت بینایی چشم تغذیه مهم است

 برای داشتن چشمان سالم باید یک تغذیه کامل و سالم داشته باشید. سلامت بینایی چشم نیاز به خوردن انواع مواد غذایی سالم دارد. در این میان اسیدهای چرب امگا ۳، لوتئین، زینک و ویتامین C و E برای مقابله با پیری چشم و تضمین سلامت بینایی مفید است. کمبود این مواد غذایی سبب تحلیل ماهیچه‌های چشم و بیماری‌های مثل آب‌مروارید می‌شود.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با منابع ویتامین ای  ” ویتامین ای و منابع آن” را مطالعه کنید.

یک رژیم غذایی سالم و متعادل هم به سلامت بینایی چشم کمک می‌کند و هم ‌وزن شما را متعادل نگه می‌دارد. ابتلا به بیماری‌هایی مثل چاقی و دیابت نوع ۲ که در اثر رژیم غذایی اشتباه فرد را مبتلا می‌کند، سبب مشکلات بینایی و بیماری‌های مربوط به چشم در سنین بالاتر می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر رژیم غذایی سالم  ”رژیم غذایی سالم برای میانسالان” را مطالعه کنید.

سیگار را ترک کنید

سیگار را ترک کنید

مصرف سیگار و دخانیات دشمن سلامت بینایی و چشمان شما است. این مواد دودزا بیش از همه به اعصاب بینایی آسیب می‌رساند، سبب بروز بیماری‌هایی مثل آب‌مروارید می‌شود، ماهیچه‌های چشم را تحلیل می‌برد و سلامت سایر اعضای بدن را هم به خطر می‌اندازد. اگر قادر به ترک سیگار نیستید از پزشک متخصص کمک بگیرید.

عینک آفتابی سلامت چشم را تضمین می‌کند

علیرغم این‌که استفاده از عینک آفتابی استاندارد برای تضمین سلامت بینایی چشم بسیار لازم و ضروری است اما متأسفانه چندان به آن اهمیت داده نمی‌شود. یک عینک آفتابی استاندارد سلامت بینایی چشم را تضمین کرده و از چشم‌های شما در برابر اشعه‌ مضر نور خورشید محافظت می‌کند.

اشعه‌ مضر خورشید علاوه‌بر مشکلاتی مثل آب‌مروارید سبب تحلیل رفتن و پیر شدن ماهیچه‌های چشم می‌شود. عینک آفتابی را انتخاب کنید که ۹۹ تا ۱۰۰ درصد جلوی اشعه‌ مضر نور خورشید را بگیرد.

 شیشه‌های عینک باید بزرگ باشد تا از تمام ناحیه اطراف چشم محافظت کند. عینک آفتابی با لنز پلوراید درخشش نور خورشید در چشم شما را حین رانندگی کاهش می‌دهد.

ماسک و عینک محافظ

از ماسک و عینک محافظ چشم استفاده کنید

اگر در منزل یا محل کار با وسایل پرخطر سروکار دارید یا به حرفه‌ای مثل نجاری یا جوشکاری مشغولید از عینک محافظ استفاده کنید. استفاده از عینک محافظ اگر ورزشکار اسکی روی یخ، چوگان و اسکواش  و ورزش‌هایی ازاین‌دست هستید نیز الزامی است.

سلامت چشم

مانیتور کامپیوتر سلامت چشم را به خطر می‌اندازد

 استفاده طولانی‌مدت از کامپیوتر یا گوشی‌های هوشمند سبب صدمات زیر به بینایی می‌شوند:

  • خستگی چشم و فشار
  • پیرچشمی و دوربینی
  • خشکی چشم
  • سردرد
  • دردهای مزمن کمر، شانه و گردن

برای محافظت از سلامت بینایی چشم هنگام کار با کامپیوتر و گوشی‌های هوشمند نکات زیر را رعایت کنید:

  1. مطمئن شوید که عینک یا لنز چشمی شما کیفیت لازم برای نگاه کردن به مانیتور کامپیوتر و گوشی را همراه دارد.
  2. اگر خستگی و احساس فشار بر چشم مدت مدیدی ادامه داشت حتماً با پزشک متخصص چشم مشورت کنید.
  3. موقع کار با کامپیوتر چراغ را خاموش نکرده و به نور این وسایل اکتفا نکنید. در صورت لزوم از صفحه مانیتور ضد نور که از رفلکس و انعکاس نور زیاد جلوگیری می‌کند استفاده کنید.
  4. از یک صندلی راحت و استاندارد موقع کار با این وسایل استفاده کنید. حالت نشستن شما باید به‌گونه‌ای باشد که حتماً کف پاها به‌صورت صاف روی زمین قرار بگیرد.
  5. اگر چشم شما خشک شد پلک‌ها را باز و بسته کنید.
  6. قانون ۲۰- ۲۰- ۲۰ را اجرا کنید. هر ۲۰ دقیقه یک‌بار به چشمان خود استراحت بدهید و در همین حین ۲۰ قدم را در ۲۰ ثانیه بردارید. هر دو ساعت یک‌بار از سر جای خود بلند شوید و هر ۱۵ دقیقه یک‌بار استراحت کنید.

چشم‌پزشک

به‌طور منظم به چشم‌پزشک مراجعه کنید

تمام افراد به معاینه و تست چشم منظم برای تضمین سلامت بینایی خود نیاز دارند. تست منظم چشم‌ها سبب می‌شود که پزشک شما متوجه بیماری‌هایی مثل آب‌سیاه شود که هیچ نشانه‌ای ندارد. بیماری‌هایی مثل آب‌سیاه باید خیلی زود تشخیص داده‌شده و درمان شود.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی بیشتر با روش تقویت سیستم ایمنی بدن ”تقویت سیستم ایمنی بدن” را مطالعه کنید.

طرز تهیه خورشت گوجه سبز

خورشت گوجه سبز یکی از خورشت‌های خوشمزه و فصلی ایرانی است.
خورشت گوجه سبز

به دلیل اینکه گوجه سبز فقط در فصل بهار و تابستان است، خورشت گوجه سبز به عنوان یک خورشت فصلی شناخته می‌شود. البته می‌توانید گوجه سبز را در فریزر نگهداری کرده و در فصل‌های دیگر هم این غذا را درست کنید. اگر طرفدار غذا‌های ترش هستید، طرز تهیه خورشت گوجه سبز را در مجله دلتا بخوانید.

مواد لازم تهیه خورشت گوجه‌ سبز

  • گوجه سبز درشت: ۲۰ عدد
  • مرغ: ۴ تکه
  • جعفری: ۳۰۰ گرم
  • نعناع خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • پیاز: ۳ عدد
  • شکر به میزان لازم
  • نمک، فلفل و زردچوبه به میزان لازم

طرز تهیه خورشت گوجه سبز

طرز تهیه خورشت گوجه سبز

مرغ را با یکی از پیازها، نمک، فلفل و زردچوبه بگذارید تا نیم‌پز شود.

دو پیاز دیگر را نگینی خرد کرده و در تابه‌ای با کمی روغن تفت دهید تا نرم و کاراملی شود. وقتی پیاز سرخ شد، به آن زردچوبه زده و تفت دهید تا خامی آن گرفته شود.

سپس جعفری خرد شده و نعناع خشک را به مواد افزوده و تفت دهید تا خوب سرخ شود. وقتی مرغ نیم‌پز و آب آن غلیظ شد، پیاز را از آن بیرون آورده و مخلوط سبزی و پیاز سرخ شده را به آن اضافه کنید. در قابلمه را ببندید و اجازه دهید مواد با هم پخته شود.

گوجه سبز‌ها رو بشویید و وقتی پخت مرغ کامل شد، با شکر به خورشت اضافه کنید. میزان شکر بستگی به ذائقه شما و ترشی گوجه سبزها دارد. نکته مهم در مورد اضافه کردن گوجه سبز در خورشت این است که اگر آنها را خیلی زود در خورشت بریزید، در پایان پخت حالت خود را از دست داده و له می‌شود و ظاهر غذا را خراب می‌کند.

حدود یک ربع صبر کنید تا خورشت جا بیفتد و روغن بیندازد؛ سپس آن را با برنج و سالاد شیرازی یا ماست و خیار سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با انواع خورشت “خورشت مرغ مجلسی” را مطالعه کنید.