مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

آبگوشت بختیاری از خوراک‌های لذیذ متعلق به چهار محال و بختیاری است و استفاده از میوه‌های خشک در این غذا طعم متفاوت و جالبی به آن داده است.
طرز تهیه آبگوشت بختیاری

آبگوشت‌ از غذا‌های سنتی ایرانی است که در تمام نقاط کشور طبخ می‌شود. گوشت قرمز پایه اصلی اغلب آبگوشت‌ها‌ است، اما انواع این غذا در سایر جزییات متفاوت بوده و هر کدام عطر و طعمی مخصوص به خود را دارند. آبگوشت بختیاری نیز به خاطر طعم دهنده‌های متفاوتی که در طبخ آن استفاده می‌شود، مزه‌ای جالب و بی نظیر را دارد. با طرز تهیه آبگوشت بختیاری با مجله دلتا همراه باشید.

مواد لازم

  • گوشت چرخ کرده ۴۰۰ گرم
  • لپه ۱۰۰ گرم
  • برنج ۱۰۰ گرم
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • برگه هلو ۶ عدد
  • آلو خورشتی ۷ عدد
  • نمک و فلفل به میزان لازم
  • نعناع داغ و مغز گردو برای تزیین به میزان لازم

چند نکته:

_لپه را شب قبل خیس و چند مرتبه آب آن را عوض کنید. خیس کردن حبوبات چند ساعت قبل از طبخ عوض کردن آب آن، باعث می‌شود نفخ حبوبات از بین برود و مدت زمان طبخ کمتری نیز داشته باشند.

_برنج را بشویید و از چند ساعت قبل خیس کنید و مقداری نمک نیز به آن بیفزایید.

_به جای رب انار از لواشک انار نیز می‌توانید استفاده کنید.

طرز تهیه آبگوشت

طرز تهیه آبگوشت بختیاری

  • لپه را در آبکش بریزید تا آب اضافی آن برود. آب برنج را نیز دور بریزید. لپه و برنج را در یک قابلمه ریخته و ۸ لیوان آب به آن اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید و در آن را بگذارید.
  • پیاز را رنده و به گوشت چرخ کرده اضافه کنید. آرد نخودچی و دو عدد تخم‌مرغ را نیز به گوشت بیفزایید و ورز دهید تا به صورت خمیری یک دست دربیاید.
  • حدود ۳۰ تا ۴۰ دقیقه گوشت را در یخچال قرار دهید تا خنک شود و خود را بگیرد. سپس کوفته‌هایی به اندازه یک گردو از مایه درست کنید.
  • در یک تابه مقداری روغن بریزید و کوفته‌ها را در روغن سرخ کنید.
  • وقتی لپه و برنج پخته شد، میوه‌های خشک را اضافه کنید و مجددا در قابلمه را ببندید. زمانی که میوه‌های خشک باز شدند و طعم خود را به غذا دادند، حرارت را تا جای ممکن ملایم  و کوفته‌ها را به آرامی اضافه کنید. در قابلمه را باز  و بگذارید تا گوشت کاملا بپزد. حدود ۲۰ تا ۲۵ دقیقه کافی است.
  • بعد از پخت کوفته‌ها رب انار یا لواشک انار را نیز به آبگوشت بیفزایید.
  • نمک و فلفل را اضافه کنید و از روی شعله بردارید.
  • برای تزیین آبگوشت مقداری گردو را خرد کنید و با نعناع تفت دهید. در صورت تمایل می‌توانید نعناع و گردو را حذف کنید.

آبگوشت بختیاری را با ترشی لیته، سیر ترشی و سایر ترشی یا همراه با سبزی خوردن سرو کنید. همچنین بهتر است به عنوان نوشیدنی از دوغ همراه با پونه استفاده کنید تا سنتی بودن سفره حفظ شود.

پیشنهاد مطالعه: برای آشنایی با طرز تهیه انواع پلو “طرز تهیه قنبرپلو شیرازی” را مطالعه کنید.

طرز تهیه خورشت داوود پاشا

خورشت داود پاشا از غذاهای خوش‌خوراک ترکی است که می‌تواند به‌عنوان یکی از گزینه‌های سرو در مجالس و مهمانی‌ها در نظر گرفته شود.
طرز تهیه خورشت داوود پاشا

خورشت داوود پاشا از معروف‌ترین غذا‌های کشور ترکیه است که به دلیل شباهت طعم و رنگش با فسنجان در ایران نیز طرفداران بسیاری پیدا کرده است. با طرز تهیه خورشت داود پاشا بخش آشپزی مجله دلتا را دنبال کنید.

مواد لازم

(مناسب برای ۶ نفر)

  • گوشت چرخ کرده: ۱ کیلو
  • پیاز رنده شده: ۲ عدد
  • پودر نعناع خشک: ۱ قاشق سوپ‌خوری
  • رب انار ملس: ۲ قاشق سوپ‌خوری
  • آب:۱ لیوان
  • نمک، فلفل و دارچین: به میزان لازم
  • کره: مقداری

خورشت داوود پاشا

طرز تهیه خورشت داود پاشا

  • ابتدا گوشت چرخ کرده را در کاسه بزرگی بریزید و با یک عدد پیاز رنده شده، نمک، فلفل و دارچین مخلوط کرده و خوب ورز دهید.
  • دست خود را مرطوب کرده و مایه گوشت را به شکل توپ‌هایی به اندازه گردو درآورده و در یک بشقاب بچینید.
  • سپس روی آن را با لایه‌ای از سلفون بپوشانید و برای نیم ساعت در یخچال قرار دهید تا کمی سفت شود.
  • در این میان یک عدد پیاز را رنده کرده و با مقداری کره تفت دهید تا کمی سرخ شود، سپس کوفته قلقلی‌ها را افزوده و به همراه پیاز سرخ کنید.
  • در ادامه پودر نعناع را افزوده و یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن بلند شود، حالا رب انار را اضافه کرده و یک لیوان آب بریزید و مواد را به آرامی زیر و رو کنید تا سس به خورد گوشت برود.
  • بعد از اینکه مواد شروع به جوشیدن کرد شعله را کم کرده و اجازه دهید برای نیم ساعت روی حرارت بماند تا گوشت بپزد و سس غلیظ شود.
  • بعد از جا افتادن خورشت، آن را در ظرف مورد نظر بکشید و در صورت تمایل با چند برگ ریحان و گشنیز یا در پاییز با دانه‌های انار تزیین کرده و با برنج سرو کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز پخت انواع خورشت “طرز تهیه خورشت کدو سبز” را مطالعه کنید.

طرز تهیه کوکو لوبیا سبز

کوکوی لوبیا سبز، یکی دیگر از غذاهای اصیل تبریز است که به دلیل طعم، عطر و خاصیت غذایی ارزشمند آن، طرفداران خود را دارد.
کوکو لوبیا سبز

کوکو لوبیا سبز از غذاهای محلی تبریز است و می‌توان آن را به عنوان پیش‌غذا یا وعده اصلی سرو کرد. با طرز تهیه کوکو لوبیا سبز بخش آشپزی مجله دلتا را دنبال کنید.

مواد لازم

  • لوبیا سبز: ۲۰۰ گرم
  • تخم مرغ: ۳ عدد
  • سیب زمینی: ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌ای: ۱ عدد
  • پیاز: ۱ عدد
  • زعفران: به میزان لازم
  • زردچوبه: به میزان لازم
  • ادویه کاری: به میزان لازم
  • فلفل سیاه: به میزان لازم
  • نمک: به میزان لازم

طرز تهیه کوکو لوبیا سبز

طرز تهیه کوکو لوبیاسبز

  • ابتدا لوبیا سبز را با اندازه یک سانتی‌متر خرد کرده و اجازه دهید با مقداری آب در قابلمه با شعله ملایم خوب بپزد.
  • پیاز را به صورت نگینی خرد کرده و با مقدار کمی روغن تفت دهید تا سبک و طلایی شود.
  • سپس فلفل دلمه را خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. پس از اینکه فلفل دلمه‌ای و پیاز را خوب تفت دادید لوبیا سبز پخته شده را اضافه کنید.
  • نمک، فلفل سیاه و زردچوبه را به مواد افزوده و مجددا خوب تفت دهید.
  • سیب زمینی را آب‌پز کرده و بعد از اینکه سیب زمینی‌ها خوب پخته شد آنها را در یک کاسه بزرگ رنده کنید.
  • تخم‌مرغ‌ها را در یک ظرف جداگانه خوب هم بزنید و سپس به سیب زمینی رنده شده اضافه کنید.
  • در این مرحله مخلوط لوبیا سبز پخته شده را نیز به مواد سیب زمینی بیفزایید.
  • نمک، فلفل سیاه، پودر کاری و زعفران دم کرده را به مایه کوکو لوبیا سبز اضافه کنید.
  • مایه کوکو را به خوبی مخلوط کنید تا کاملا صاف و یکدست شود.
  • یک تابه متناسب با مقداری مایه کوکو روی شعله قرار دهید و مقداری روغن داخلش بریزید.
  • اجازه دهید روغن کاملا داغ شود سپس تمام مایه کوکو را داخل تابه بریزید و با پشت قاشق روی مایه کوکو را صاف کنید.
  • در تابه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا کوکو کاملا مغر پخت شود.
  • پس از اینکه سمت زیرین کوکو لوبیا سبز شما طلایی رنگ شد و کوکو کاملا خودش را گرفت آنرا برگردانید تا قسمت دیگرش نیز سرخ شود.

پیشنهاد مطالعه: لوبیا سبز، منبع غنی از چربی‌های امگا ۳ بوده و کاروتنوئید و فلاونوئید موجود در لوبیا سبز، دارای خواص ضد التهابی است. درباره خواص لوبیا سبز در مجله دلتا بخوانید.

طرز تهیه چند ته‌دیگ خوشمزه

ته دیگ بخش هیجان‌انگیز آشپزی ایرانی است و در بسیاری از مهمانی ها به همراه غذا یا پیش از غذا سرو می‌شود و طرفداران بسیاری دارد.
طرز تهیه ته دیگ

برای تهیه انواع ته‌دیگ‌ می‌توانید از نان‌ها و سبزی‌های متنوع استفاده کنید. نکته مهم در تهیه ته‌دیگ این است که اگر می‌خواهید ته‌ دیگ به صورت قالبی و راحت جدا شود، باید از قابلمه‌های نچسب استفاده کنید و از طرف دیگر باید اجازه دهید روغنی که ته قابلمه می‌ریزید کاملا داغ شود. مجله دلتا را با طرز تهیه انواع ته دیگ ورق بزنید.

  • ته دیگ زعفرانی

برنج را آبکش کنید و کف قابلمه را نصف فنجان روغن مایع، نصف فنجان آب سرد و نصف فنجان هم زعفران آب کرده پر رنگ ریخته و بعد برنج آبکش‌شده را روی آن بریزید، دم کنی گذاشته و شعله را متوسط بگذارید تا برنج دم بکشد و ته‌دیگ جا بیفتد.

ته دیگ زعفرانی انواع ته دیگ

  • ته دیگ نان

کف قابلمه روغن بریزید و نان لواش یا سنگک را به شکل دلخواه کف قابلمه بچینید. سپس برنج را روی نان‌ها بریزید و دم کنید.

ته دیگ نان انواع ته دیگ

  • ته دیگ کدو حلوایی

کدو حلوایی را پوست بگیرید. دانه‌های آن را جدا کنید، بشویید و قالب بزنید. در این مرحله، کف ظرف را کمی نمک و روغن بریزید. کدو حلوایی‌های قالب زده را کف قابلمه بچینید. روی آن کمی روغن بریزید و مثل همیشه برنج روی آن ریخته و بگذارید دم بکشد.

ته دیگ کدو حلوایی انواع ته دیگ

  • ته دیگ سیب‌زمینی

کمی روغن کف قابلمه بریزید و سیب زمینی‌ها را روی آن بچینید سپس برنج را روی آن بریزید. در تهیه این ته‌دیگ نباید سیب‌زمینی‌ها بیش از حد نازک باشند.

ته دیگ سیب‌زمینی

  • ته دیگ اسفناج

برگ‌های تازه اسفناج را کف قابلمه بچینید یا اینکه اسفناجی را که برای بورانی دست کرده‌اید فشرده کنید و کف ظرف بچینید. برنج را روی آن بریزید و دم کنید.

ته‌دیگ اسفناج

  • ته دیگ کاهو

کف قابلمه روغن بریزید و یک یا دو لایه کاهو روی آن بچینید و سپس برنج را روی آن بریزید و دم کنید. ته دیگ کاهو برای پلو‌های سبز رنگ عالی است.

ته‌دیگ کاهو

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با طرز پخت انواع پلو “طرز تهیه ته‌چین مرغ زعفرانی” را مطالعه کنید.

طرز تهیه دلمه بادمجان حصیری

“دلمه بادمجان حصیری” یک پیشنهاد عالی و مناسب برای کسانی است که به دنبال غذای سبک برای وعده شام هستند.
دلمه بادمجان حصیری

دلمه بادمجان حصیری یک پیش‌غذای خوشمزه و لذیذ ایرانی و طرز تهیه آن متنوع است. می‌توانید درون بادمجان را با پیاز داغ آماده، کشک و گردو خرد شده پر کرده یا از مخلوط گوشت و سبزیجات استفاده کنید. مجله دلتا را با طرز تهیه دلمه بادمجان حصیری ورق بزنید.

مواد لازم

  • بادمجان: ۶ عدد (هنگام خرید بادمجان، آن را فشار دهید. اگر بادمجان نرم و پنبه‌ای باشد یعنی از نوع بادمجان تخم‌دار نیست و برای طبخ مناسب است.)
  • پیاز خرد شده: ۱ عدد متوسط
  • برنج آبکش شده: ۱ پیمانه
  • گوشت چرخ کرده گوساله: ۲۰۰ گرم
  • روغن: به میزان لازم
  • نمک، فلفل سیاه، پودر پاپریکا و زردچوبه: به میزان لازم
  • سبزی معطر خشک: ۲ قاشق غذاخوری
  • رب گوجه فرنگی: ۱ قاشق غذاخوری
  • فلفل دلمه، گوجه و قارچ: برای تزیین
  • پنیر موزرلای رنده شده: ۱پیمانه

بقچه-بادمجان-تزیین-گشنیز-

طرز تهیه دلمه بادمجان حصیری

  • بادمجان‌ها را از قبل پوست گرفته و داخل آب و نمک بریزید تا برای نیم ساعت بماند. بعد از نیم ساعت بادمجان‌ها را از داخل آب خارج کرده و به شکل ورقه‌های نازک برش بزنید و سرخ کنید. پس از اینکه دو طرف بادمجان ها طلایی شد آنها را از تابه خارج کرده و روی دستمال آشپزخانه بچینید تا روغن اضافی‌اش گرفته شود.
  • قارچ‌ها را به شکل ورقه‌ای برش زده و در همان تابه بریزید و تفت دهید. قارچ‌ها را از تابه خارج کرده و پیاز را در همان تابه بریزید و تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را افزوده و با پیاز تفت دهید تا تغییر رنگ داده و سرخ شود.
  • در ادامه ادویه‌ها را افزوده و مواد را زیر و رو کنید تا به خوبی یکدست شود. برنج آبکش شده را به تابه افزوده و مواد را خوب مخلوط کنید. در ادامه رب را افزوده در گوشه‌ای از تابه تفت دهید و با سایر مواد مخلوط کنید. در نهایت سبزی خشک را بریزید و برای چند ثانیه تفت دهید.
  • دو ورق بادمجان را به شکل “بعلاوه” داخل یک بشقاب قرار داده و وسط آن یک قاشق از مواد دلمه قرار دهید و بادمجان را روی آن برگردانید و یک عدد خلال دندان را به شکل عمودی داخل آن فرو کنید. دلمه‌ها را به همین شکل آماده کرده و داخل سینی بچینید.
  • فلفل دلمه‌ای و گوجه را به شکل مربع‌های یک اندازه و به تعداد دلمه‌ها برش بزنید. روی خلال دندان‌هایی که از دلمه بیرون زده یک برش فلفل دلمه، یک برش قارچ و یک برش گوجه قرار دهید. در آخر روی دلمه ها پنیر رنده شده بپاشید و برای ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در طبقه پایین فری که با دمای ۱۵۰ تا ۲۰۰ درجه گرم شده بپزید.
  • بعد از این مدت ، دلمه‌ها را به طبقه بالای فر انتقال داده و برای چند دقیقه دیگر بپزید در حدی که پنیر طلایی شود. دلمه‌ها را از فر خارج کرده و به عنوان یک پیش غذای خوشمزه و یا شام سبک میل کنید.

پیشنهاد مطالعه : برای آشنایی با پخت انواع پلو “طرز تهیه استانبولی پلو” را مطالعه کنید.