انتخاب روغن مصرفی همواره دغدغه مهمی بوده است. زیرا مصرف روغن نامناسب تاثیرات فراوانی بر سلامت بدن دارد. متخصصان تغذیه معتقدند روغن حیوانی روغنی نامناسب بوده و مصرف آن به هیچ وجه توصیه نمیشود. از نظر علم تغذیه، مصرف روغن حیوانی به طور کلی رد شده و هر روغنی که در دمای اتاق به صورت جامد باشد برای بدن مضر است. در مقابل هر روغنی که در دمای محیط مایع باشد برای بدن مفید است. برای درک علت این موضوع با این مطلب از مجله دلتا همراه باشید.
استفاده از چربیهای حیوانی به عنوان روغن، مضرات فراوانی برای افراد دارد. چرا که این چربیها حاوی مقادیر بالایی اسیدهای چرب اشباع و کلسترول مضر هستند. نتیجه مصرف مداوم اینگونه چربیها رسوب کلسترول در عروق، گرفتگی رگها، سخت شدن دیواره عروق و افزایش ابتلا به بیماریهای قلبی و سکته است. در بین روغنهای حیوانی فقط روغن ماهی به دلیل مایع بودن در دمای محیط برای بدن مفید است.
روغنهای کلزا، زیتون و کنجد برای سلامتی بدن مفید هستند. این روغنها با توجه به ترکیب اسیدهای چرب و نسبتهای مختلف آنها، برای قلب و عروق، التهاب و یا کبد چرب مفید هستند.
حتی روغن کنجد که بیشترین تحمل حرارت را دارد و دمای تا حدود ۲۲۰ درجه را تحمل میکند، فقط برای سرخ کردنهای بسیار سطحی با حرارت پایین توصیه میشود. بنابراین توصیه میشود فقط از روغنهای مخصوص سرخ کردنی برای سرخ کردن استفاده شود. استفاده از روغنهای دیگر در حرارت بالا برای سرخ کردن سرطان زا است.
این تنها یک باور غلط است و به هیچ عنوان قابل تایید نیست. روغنهای گیاهی کارخانهای مناسب مصرف هستند. در صورت وجود مشتقات نفتی، از آنجایی که تمام این ترکیبات در بدن جذب نمیشوند، با مصرف آنها سیستم گوارشی بلافاصله واکنش نشان میدهد و باعث بیماری میشود.
این روش به دلیل آلودگی بالای دانههای روغنی مناسب نیست و چون تصفیه شیمیایی صورت نمیگیرد و تنها با یک فیلتر ساده انجام میشود، به همین دلیل آلودگی زیادی را وارد روغن میکند.
پیشنهاد مطالعه: مطلب کدام غذاها حاوی کلسترول بد هستند؟ را بخوانید.