درمان دیابت اغلب شامل مصرف داروها و تزریق انسولین میشود. بسیاری از مواد غذایی به کاهش قندخون کمک میکنند. یک نمونه این دست مواد غذایی دارچین است که بهعنوان ادویهای محبوب در شیرینیپزی و آشپزی مورداستفاده قرار میگیرد. دارچین فواید سلامتی مختلفی را ارائه میکند که از آن جمله میتوان به توانایی کاهش قندخون و کمک به مدیریت دیابت اشاره کرد. همراه مجله دلتا باشید تا خواص دارچین در کنترل دیابت را بشناسید.
دارچین ادویهای معطر است که از گونههای مختلف از درختان دارچین گرفته میشود. انواع مختلفی از دارچین به فروش میرسند، اما بهطورمعمول در دو دسته مختلف طبقهبندی میشوند:
تفاوتهای مهمی بین این دو نوع دارچین وجود دارد که در ادامه این مطلب به آنها اشاره خواهد شد.
گروهی از دانشمندان محتوای آنتیاکسیدانی ۲۶ گیاه دارویی و ادویه مختلف را مورد مقایسه قرار داده و دریافتند که دارچین پس از سیر در جایگاه دوم ازنظر بیشترین میزان آنتیاکسیدانها قرار دارد. آنتیاکسیدانها از این نظر مهم هستند که به بدن در کاهش استرس اکسیداتیو، نوعی آسیب به سلولها، که رادیکالهای آزاد موجب آن میشوند، کمک میکنند.استرس اکسیداتیو تقریبا در ابتلا به همه بیماریهای مزمن از جمله دیابت نوع ۲ نقش دارد.
افرادی که به بیماری دیابت مبتلا هستند. با سطوح بالای قندخون مواجه میشوند. دارچین ممکن است از طریق تقلید آثار انسولین و افزایش انتقال گلوکز به سلولها به کاهش قندخون کمک کرده و با دیابت مقابله کند. همچنین، دارچین از طریق افزایش حساسیت به انسولین، قندخون را کاهش میدهد زیرا انسولین را در انتقال گلوکز به سلولها کارآمدتر میکند.
با توجه بهاندازه وعده غذایی و میزان کربوهیدرات موجود در آن، سطوح قندخون میتواند بهطور قابلتوجهی پس از صرف غذا افزایش یابند. دارچین میتواند به کنترل این افزایش ناگهانی قندخون پس از وعدههای غذایی کمک کند.
مصرف دارچین ممکن است خطر عوارض شایع دیابت را کاهش دهد. افراد مبتلابه دیابت نسبت به افراد سالم دو برابر بیشتر با خطر ابتلا به بیماری قلبی مواجه هستند. دارچین با محدود کردن عوامل خطرآفرین بیماری قلبی مانند سطوح بالای کلسترول بد و یا فشارخون بالا ممکن است به کاهش این خطر کمک کند.
اگر به کاهش آثار بیماریها علاقمند هستید مطلب این معجون، ۷ روزه در بدن شما معجزه میکند را بخوانید.
دارچین سیلان بهطور ویژه از درخت Cinnamomum Verum (دارچین اصل) تهیه میشود. بهطورکلی گزینهای گرانقیمتتر و کمتر شایع نسبت به دارچین کاسیا است و مطالعات نیز نشان دادهاند که دارچین سیلان از آنتیاکسیدانهای بیشتری برخوردار است. ازآنجاییکه دارچین سیلان از محتوای آنتیاکسیدانی بالاتر بهره میبرد، این امکان وجود دارد که فواید سلامت بیشتری را ارائه کند.
دارچین کاسیا نسبت به نوع سیلان نهتنها از آنتیاکسیدانهای کمتری برخوردار است، بلکه محتوای یک ماده بالقوه مضر به نام کومارین، یک ماده ارگانیک که در بسیاری از گیاهان یافت میشود، در آن بیشتر است. کومارین میتواند برای کبد سمی باشد. دارچین سیلان از میزان کومارین بسیار کمتر برخوردار است.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب خوردن لبو برای این افراد خطرناک است را بخوانید.