مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مریم گلی ؛ گیاه باستانی دخترانه !

گیاه باستانی و مقدس دخترانه را می شناسید؟ اگر با خواص جادویی مریم گلی آشنا نیستید، این مقاله را حتما بخوانید.
مریم گلی

مریم گلی گیاهی پر خاصیت است که رابطه نزدیکی با رزماری دارد و اغلب به عنوان “گیاهان خواهر”معرفی می‎شوند. مریم گلی در واقع یک بوته همیشه سبز با ساقه‎های چوب و گل‎های آبی و بنفش است که در منطقه مدیترانه یافت می‎شود.

به گزارش مجله پیام دلتا، استفاده سنتی از خواص مریم گلی در پزشکی کاملا مستند شده است و هزاران سال قدمت دارد. این گیاه در ابتدا برای درمان نیش مار، محافظت در برابر شیطان، افزایش باروری زنان و سایر موارد استفاده می‎شد.

با این حال، پژوهش‎های مدرن ثابت کرده‎اند که تاثیر خواص مریم گلی برای انسان به خصوص بدن خانم‎ها قابل توجه است؛ به همین دلیل است که به طور گسترده به سراسر جهان صادر می‎شود و از ایالات متحده گرفته تا خاورمیانه کاربرد دارد. به طور معمول، این گیاه را به دلیل طعم فلفلی آن به غذاها برای خوش‎طعم شدن اضافه می‎کنند و یک عنصر کلیدی در بسیاری از غذاها و آماده‎سازی انواع گوشت است.

مریم گلی

خواص مریم گلی

این گیاه ترکیبی از مصارف خوراکی با آثار دارویی غیرقابل انکار دارد و همین باعث می‎‏شود که برای سلامتی بدن بسیار ارزشمند باشد.

افزایش شناخت و ادراک

تحقیقاتی که در مجله داروسازی و درمانگاه بالینی انجام شده، نشان داده است که حتی مقادیر کوچک عصاره مریم گلی، از نظر بوییدن یا مصرف می‎تواند به کاهش علائم بیماری آلزایمر خفیف تا حد متوسط ??و افزایش توانایی یادآوری و حافظه در افراد کمک کند.

جویدن برگ‎های مریم گلی همیشه دلپذیرترین راه نیست؛ زیرا عطر و طعم می‎تواند بسیار شدید باشد اما این مؤثرترین راه برای دریافت ترکیبات ارگانیک در سیستم بدن شما است اما اگر از مسائل التهابی، به ویژه در دستگاه تنفسی یا دستگاه گوارش رنج می‎برید، می‎توانید این التهاب را با دم کردن این گیاه برطرف کنید.

خواص آنتی اکسیدانی

شرایط مزمن و بیماری‎های خاص می‎تواند دلیل بعضی از نگرانی‎های بهداشتی و خطرناکی که در زندگی شما به وجود می‌آیند، باشد. بسیاری از این‎ها ناشی از رادیکال‎های آزاد، مواد خطرناک متابولیسم سلولی هستند که به سلول‎های سالم حمله می‎کنند و باعث آپوپتوز یا جهش می‎شوند.

ویتامین k

یکی از مزایای نادیده گرفته شده از خواص مریم گلی در واقع سطح بالای ویتامین K، ویتامین ضروری برای بدن است که در بسیاری از غذاها وجود ندارد. ویتامین K یک عنصر حیاتی در توسعه تراکم استخوان و اطمینان از صحت استخوان‏‎های ما است.

اگر از علائم اولیه پوکی استخوان رنج می‎برید یا یک سبک زندگی پایین از نظر مواد مغذی دارید؛ پس سلامت استخوان شما به طور طبیعی کم است. اضافه کردن برگ‏‎های مریم گلی به رژیم غذایی شما می‎تواند میزان  این ویتامین  را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد.

سلامت پوست

استفاده موضعی از برگ مریم گلی می‎تواند اثربخشی آن در برابر شرایط پوستی خاص از جمله اگزما، پسوریازیس و آکنه را تشدید کند. این مشکلات ناخوشایند را می‎توان به سرعت یا به تدریج کاهش داد. البته اگر شما به طور منظم عصاره آن را به مناطق التهابی یا آسیب‎دیده بزنید.

کنترل دیابت

بر اساس یک مطالعه تحقیقی که در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شده است، مریم گلی یکی از بهترین گیاهان است که به کنترل دیابت کمک می‎کند. این گیاه حاوی عصاره‎ها و مواد شیمیایی خاص است که برخی از آنها در داروهایی که معمولا برای کنترل دیابت تجویز می‎شوند، به طور مصنوعی وجود دارد. به نظر می‎رسد تنظیم و مهار انتشار گلوکز ذخیره‏‎شده در کبد، جلوگیری از نوسان های عمده قند خون که می‎تواند به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند، توسط این گیاه کنترل می‎شود.

کمک در هضم غذا

اسید رزمارینیک موجود در مریم گلی، به عنوان عامل ضد التهابی برای معده عمل می‎کند. این ماده مانع از اسپاسم معده می‎شود و می‎تواند به طور قابل توجهی کاهش اسهال و گاستریت برای بیماران مبتلا به شرایط ناراحت‎کننده را داشته باشد.

مبارزه با چاقی

افزایش وزن و چاقی ناشی از عوارض بهداشتی از جمله دیابت نوع 2 و فشار خون بالا است. آزمایشات مبتنی بر حیوانات با این گیاه نشان می‎دهد که این عصاره جذب چربی در پانکراس را مهار می‏‎کند و منجر به کاهش وزن کلی موش‎‏هایی که دارای رژیم غذایی با چربی بالا هستند، می‏‎شود. این یافته‎‏ها می‎تواند راه درمان طبیعی برای چاقی باشد.

درمان یائسگی

علائم یائسگی عبارت‎اند از گرگرفتگی، بی‎خوابی، سرگیجه، سردرد، عرق شبانه و گاه به گاه ضربان قلب. این علائم ناشی از نامتعادل بودن هورمونی، یعنی کاهش میزان استروژن است. در سال 2011، محققان سوئیس کشف کردند که چای مریم گلی می‏‎تواند برای علائم یائسگی مفید باشد.

دمنوش مریم گلی

طرز تهیه چای مریم گلی

علاوه بر خواص مریم گلی که دارویی است ،مریم گلی یک ماده محبوب در چای گیاهی است. چای این گیاه تسکین‎دهنده، طعم‎دهنده و به طور طبیعی بدون کافئین است.

برای تهیه این چای، یک فنجان آب جوش را روی یک قاشق غذاخوری از برگ‎های مریم گلی بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد. برگ‎ها را قبل از نوشیدن دور بریزید.

مصارف دیگر مریم گلی

از این گیاه می‎توان در موارد دیگری چون رشد و پرورش گیاهان باغچه‎ای و مبارزه با آفات باغ یا به عنوان یک پاک‎کننده طبیعی خانگی هم استفاده کرد.

شایان ذکر است که مصرف این گیاه ممکن است باعث ایجاد عوارض در خانم‎ها مخصوصا در دوران بارداری شود؛ پس لازم است قبل از هر اقدام با متخصص تغذیه مشورت کنید.

لاغری با بوی خوراکی ها

رژیم بینی بگیرید! تعجب نکنید بو کردن میوه ها و سبزیجات و حتی بوی ادویه‎ها می‎تواند باعث لاغری بدن شما شود.
لاغری با بو

لاغری با بو کشیدن! مگر ممکن است؟! بله شما با بو کردن بعضی از مواد خوراکی و میوه و سبزیجات تازه هم می‎‎توانید لاغر شوید و چربی‎سوزی کنید.

به گزارش مجله پیام دلتا، اگر می‌خواهید لاغر شوید، باید ورزش کنید و تغذیه خود را بهبود بخشید؛ البته روش‎های دیگری هم برای لاغر شدن و رسیدن به تناسب‎اندام وجود دارد که باعث سلامتی بدن شما می‎شود. لاغری با بو یکی از گزینه‎های کاهش وزن است که موضوع جالب و علمی دارد.

لاغری با بو

بوی خوراکی عامل چاقی و لاغری

تحقیقات نشان داده است که عطر محیط می‎تواند بر اندازه و شکل بدن  تاثیر بگذارد. بوییدن عطر باعث ایجاد واکنش در سیستم‎های مختلف بدن خواهد شد.

به یک لیموی تازه و آبدار فکر کنید، به نظرتان این میوه‎ی کوچولو با سایز بدن شما چه می‎کند؟ طبق تحقیقات مشخص شده است که حس بویایی می‎تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم باعث افزایش یا کاهش وزن شود.

مطالعه‎ای که در سال 2016 انجام شد، نشان داد که بوی شیرین مانند وانیل باعث افزایش میل شرکت‎کنندگان برای مصرف هله‎هوله و خوراکی‎هایی مانند شکلات و آب‎نبات می‎شود. بوییدن، بدن را در مورد نوع کالری مصرفی مطلع می‎کند و باعث می‎شود که از خوردن غذا لذت ببرید.

طبق مطالعه که در سال 2017، روی موش‎ها انجام شد، نشان داد که بعضی از حیوانات با بوییدن، افزایش وزن را متوقف  و پیشرفت‎هایی در مقدار چربی و مقاومت به انسولین را در خود ایجاد می کنند اما بر عکس، یک بوی سالم می‎تواند طوری تاثیر بگذارد که میل به مصرف کالری کاهش یابد.

لاغری با بو

رژیم لاغری با بوی خوراکی‎ها

آروماتراپی سال های متمادی لست که در سلامتی و پزشکی سنتی برای ایجاد فضای آرامش‎بخش و حمایت از عملکرد بدن سالم استفاده شده است که متعادل کردن بدن از جمله آن است. ما می‎توانیم به این رایحه‎های چربی‎سوز از طریق غذاهای کامل یا روغن‎ها دسترسی پیدا کنیم.

لیمو

دانشمندان دریافته‎اند که رایحه شفاف و انرژی‎دهنده لیمو، لیپولیز ایجاد می‏‎کند که باعث کاهش چربی بدن می‏‎شود.

نعناع

تحقیقات نشان می‎دهد که استنشاق نعناع به کنترل اشتها و نخوردن غذا کمک می‎کند و باعث کاهش وزن و لاغری بدن می‎شود.

قهوه

استنشاق عطر قهوه می‎تواند باعث افزایش انرژی و تمرکز شود و فرایندهای چربی‎سوزی را افزایش می‎دهد.

اسطوخودوس

عطر کلاسیک اسطوخودوس یا شکوفه‎های دیگر مانند یاسمن، باعث آرامش می‎‏شود و تولید کورتیزول هورمون استرس را کاهش می‎دهد و این فرایندها باعث کاهش میزان چربی بدن می‎شود.

سرو

بسیاری از عطر چوب‎های معطر مانند سرو، صنوبر، کندر، اکالیپتوس و چوب صندل شناخته شده‎اند و در درمان‎های سنتی مانند حمام کردن جنگل ژاپنی سودمند هستند. مطالعات نشان می‎دهد که این روش در کاهش استرس و التهاب مفید است و می‎تواند عوامل مختلف افزایش وزن را کاهش دهد .

خیار

این گیاه کلاسیک در سبزیجات باعث آرامش بدن شما می‎شود و به جلوگیری از پرخوری عصبی یا خوردن ناشی از استرس نیز کمک خواهد کرد.

لاغری با بو

روغن زیتون

 مطالعات نشان داده است که عطر روغن زیتون می‎تواند واکنش‎های خفیفی را در مغز ایجاد کند؛ بنابراین نه فقط خوردن این روغن در انواع غذا و سالاد سودمند است بلکه بوی آن نیز مفید خواهد بود.

نارنگی

عطرهای مرکباتی مانند نارنگی، پرتقال وحشی یا ترنج که تقویت‎کننده‎های قدرتمندی هستند، برای جلوگیری از پرخوری ناشی از عوامل عاطفی و روحی مفید هستند. همچنین  قند خون و میزان کلسترول را متعادل می‏‎کنند.

رز ماری

بوی این گیاه معطر می‎تواند تمایل به خوردن را سرکوب کند. زمانی که احساس گرسنگی می‎کنید، اسانس روغن رزماری را بو کنید.

دارچین

این ادویه گرم برای تعادل سطح قند خون و جلوگیری از گرایش به غذا خوردن و لاغری موثر است و به پیشگیری از افزایش وزن کمک می کند.

زنجبیل

تحقیقات نشان می‎دهد که زنجبیل به طور مستقیم از ذخیره چربی بدن و رشد چاقی جلوگیری می‎کند.

رازیانه

تحقیقات ثابت کرده است که استنشاق رایحه رازیانه به هضم غذا و لاغری کمک می‎کند.

جونیپر‎بری

این روغن غنی از آنتی اکسیدان است و می‎تواند مسیرهای سم‎زدایی بدن را بهبود بخشد و باعث کاهش وزن و لاغری شود.

برگ لیمو

عطر تازه برگ لیمو برای مبارزه با خستگی ذهنی و کمبود انرژی مفید است و یک سم‎زدای طبیعی برای بدن است که به طور قطع در لاغر‎شدن  تاثیر دارد.

چای گیاهی با پشم گربه!

دمنوش پشم گربه خورده‎اید؟ این گیاه با کلی خاصیت آماده پذیرایی از بدن شما است.
چای کوهی

چای کوهی، چای چوپان یا همان چای پشم گربه، گیاهی پایا از سرده سنبله‌ای است. پشمینه (کلکنه) گیاهی است که در لرستان، دلفان، کرمانشاه آن را پشمینه یا کلکنه یا کلکینه و به زبان ترکی توکلیجه و به فارسی چای کوهی یا چای چوپان یا گل پشمکی یا لولوپشمکی می‎نامند. با مجله پیام دلتا همراه باشید تا با خواص بی‎نظیر این گیاه عجیب آشنا شوید.

چای کوهی

 این گیاه نام‎های زیادی دارد

چای کوهی در ایران با نام‌های گل کوفته، سنبله زیبا، چای کوهی، پشمینه علف، پشم العلف (استان البرز) ،گل کوو(کوو=کبود) (کردستان)، توکلیجه (آذربایجان، همدان، زنجان) و پشم گربه (الیگودرز، بختیاری و شیراز) ،کُلکِنَه( = کرکینه، لرستان)، کرک خرگوش (لرستان)، گل دباو (کرد خراسان) گل گُربه (خوانسار) شناخته می‌شود.

چای کوهی

این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک است که در ایران در دامنه کوه‎های البرز، کرج، چالوس و مازندران و نقاط غرب ایران به وفور یافت می‎شود. این گیاه در اروپا و آمریکا نیز به نام سنت جونز مشهور است و برای درمان بسیاری از بیماری‎ها کاربرد دارد و از روغن آن در انگلستان به عنوان دارویی برای درمان زخم استفاده می‎شود.

چای کوهی

خواص پشم گربه

چای کوهی یا همان پشم گربه، فواید و خواص فراوانی دارد که آرام‎بخشی مطبوع، نشاط‎آور بودن و خاصیت معجزه‎آسای آن به عنوان تقویت‎کننده‎ی قوی برای اعصاب و روان از جمله این خواص است.

تقویت پوست بدن

در وسط برگ‎های چای کوهی ماده قرمز رنگِ هایپریسین وجود دارد که برای از بین بردن سوختگی‎ها مفید است. همچنین از سالهای قبل برای درمان زخم‎ها از چای کوهی به عنوان دارویی موثر استفاده می‎شود. همچنین پودر چای کوهی و قرار دادن آن بر جای نیش حشرات هم تا حدودی درد آن را کاهش می‎دهد و هم قادر است آثار به جای مانده از آن را رفع کند.

درمان ویروس‎ها

گیاه پشم گربه سبب از بین رفتن ویروس‎ها می‎شود و روی ویروس بیماری AIDS اثر می‎گذارد. مصرف چای کوهی در بیماران مبتلا به ایدز سبب تقویت سیستم دفاعی بدن آن ها و کم شدن بیماری می‎شود.

درمان افسردگی

این چای برای درمان افسردگی مفید است و مکانیزم اثر ضد افسردگی آن از طریق مهار آنزیمی است. این دارو برای درمان افسردگی موثر است و حالت‎های افسردگی را رفع و بی‎خوابی را درمان می‎کند.

رفع بی‎خوابی

مصرف چای کوهی در رفع و درمان بسیاری از مشکلات کم‎خوابی و بد‎خوابی مؤثر است؛ پس اگر به کم‎خوابی یا خواب نامنظم دچار هستید، این گیاه را مصرف کنید.

تقویت حافظه

طبق تحقیقات روی نمونه‎های حیوانی،  عصاره‎ی چای کوهی می‎تواند از تشکیل آمیلوئید در سر پیشگیری کند. همچنین این گیاه توانست حافظه موش‎های آزمایشگاهی را بهبود بخشد و ظرفیت یادگیری را در آنها افزایش دهد.

خواص چای کوهی برای افراد سالمند و کودکان

مصرف این چای اشتها‎آور است و برای افرادی که در سالمندی دچار بی‌اشتهایی و کم‌اشتهایی هستند، توصیه می‌شود. همچنین مصرف آن برای کودکانی که دچار ضعف بدنی هستند، مناسب است.

کمک به افزایش وزن

چای کوهی از گیاهان اشتها‎آور است؛ بنابراین مصرف آن منجر به پرخوری و افزایش اشتها و چاق شدن بدن می‌شود و برای افرادی که از لاغری زیاد رنج می برند، مفید است اما برای افراد دارای اضافه‎وزن توصیه نمی‎شود.

ضد عفونی‎کننده مجاری ادراری

چای کوهی گیاهی طبیعی و بدون عارضه برای پاکسازی و ضد عفونی کردن سیستم مجاری ادراری است.

خاصیت خلط‎آوری

مصرف این گیاه هنگام سرماخوردگی به دلیل خاصیت خلط‎آوری آن سبب باز شدن راه بینی و گلو می‎شود.

افزایش شادی

گیاه پشم گربه مفرح، نشاط انگیز و شادی‎آور است و مصرف آن خستگی ذهنی را برطرف می‎سازد و به علت انرژی‌زایی و نشاط‎انگیزی می‎تواند برای رفع خستگی و بی‎حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. مصرف روزانه سه نوبت آن در مدت زمان سه هفته از استرس و اضطراب به میزان قابل توجهی می‎کاهد.

ضد سرطان

مصرف این گیاه به علت داشتن خواص ضد التهابی و آنتی‎اکسیدانی قوی می‎تواند نقش مفیدی در بروز انواع سرطان‎ها ایفا کند. دو ترکیب پامی فرین ایی و متوکسی ساکورانتین می‎تواند جلوی رشد سلول‎های سرطانی دهانه رحم را تا 50 درصد بگیرد. اسانس چای کوهی روی سرطان سینه، روده بزرگ و ملانومای انسان موثر است و می‎تواند تا حد زیادی جلوی تکثیر سلول‎های سرطانی را بگیرد.

درمان قاعدگی

این گیاه قاعده‎آور است و می‎تواند به کنترل و تنظیم چرخه قاعدگی و میزان خونریزی در دوره قاعدگی زنان بپردازد.

نوشیدنی کارمندها

مصرف این چای سبب رفع خستگی و کوفتگی، درد گردن، پشت می‎شود و برای کارمندان و دانشجویان مفید است.

موثر در خونریزی مغزی

گیاه پشم گربه از بروز خونریزی مغزی جلوگیری و سبب کاهش عوارض خونریزی مغزی می‌شود.

درمان میگرن

این گیاه به علت خاصیت آرام‎بخشی، معطر بودن و ضد التهابی برای درمان میگرن و سردرد‌های شدید موثر است.

رفع کم‎خونی

مصرف این چای توسط افرادی که به کم‎خونی دچار هستند تا حدودی سبب رفع کم‎خونی آنها می‎شود.

تقویت قوای جنسی

مصرف روزانه یک یا دو لیوان چای کوهی برای مردانی که از ضعف قوای جنسی رنج می‏‎برند، مفید است و سبب تقویت قوای جنسی آنها می‎شود.

چای کوهی

دمنوش پشم گربه

در یک لیوان آب جوش یک قاشق مربا‎خوری پر از چای کوهی بریزید و با قاشق خوب به هم بزنید؛ سپس یک نعلبکی را به مدت 20 دقیقه روی آن قرار دهید تا دم بکشد و بعد آن را صاف و با کمی عسل میل کنید.

برای تهیه جوشانده این گیاه، در دو فنجان آب جوش یک قاشق چای‎خوری برگ و گل خشک گیاه را بریزید و به قدری بجوشانید تا یک فنجان باقی بماند.

مضرات چای کوهی

  • زنان باردار به دلیل احتمال سقط جنین مجاز به خوردنچای کوهی نیستند.
  • کسانی که قرص ضد بارداری، داروهای آسم و ضد سرماخوردگی و داروهای حساسیت مصرف می‎کنند، نباید چای کوهی بنوشند.
  • مصرف زیاد چای کوهی به دلیل خون‎آلود شدن ادرار برای افراد گرم مزاج ضرر دارد.

مار سبز ؛ خوردنی مفید و لاکچری

مار سبز آشپزخانه‎ای و این همه خاصیت؟ اگر شما هم با خواص مارچوبه آشنایی ندارید این مطلب را حتما بخوانید.

مگر می‎شود از مارچوبه گذشت؟ مارچوبه از آن دسته گیاهانی است که در آشپزی کاربردهای زیادی دارد و دارای خواص درمانی شگفت‎انگیزی است. مجله‎ی پیام دلتا اطلاعات تازه‎ای از این ماده‎ی غذایی در اختیار شما قرار می‎دهد.

 

خواص مارچوبه
خوردن مارچوبه اگرچه باعث ایجاد بو در ادرار می‌شود اما زمانی که وارد بدن شود؛ مزایای زیادی خواهد داشت. این گیاه سبز حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلفی همچون ویتامین A ، C ، E ، K و B6 و نیز فولات، آهن، مس، کلسیم، پروتئین و فیبر است.

به دلیل وجود این مواد، مارچوبه مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد . می‌توانید این گیاه را به صورت گریل، پخته‎شده و آب‎پز در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید.

کاهش وزن
این گیاه نه فقط چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است. فیبر به شما کمک می‌کند تا حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است.

فواید این گیاه در صورتی که با تخم مرغ آب‎پز مصرف شود بسیار است . ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری می‌شود.

جلوگیری از عفونت ادراری
مارچوبه حاوی سطح بالایی از آمینو اسید آسپاراژین است و همین موضوع باعث می‌شود یک ادرار‎آور طبیعی باشد. به عبارت دیگر، مصرف مارچوبه به شما کمک می‌کند تا مایعات اضافی را از بدن دفع  و از عفونت‌های مجاری ادرار جلوگیری کنید.

 

سرشار از آنتی اکسیدان
مارچوبه ( به خصوص قسمت‌های بنفش رنگ آن) سرشار از آنتوسیانین است که به میوه‌ها و سبزیجات رنگ قرمز مایل به بنفش می‌دهد و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که می‌تواند به بدن شما در مبارزه با رادیکال‌های آزاد کمک کند.

ویتامین E
مارچوبه منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب می‌شود. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک  و بدن را از تاثیرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌‎کند.

کاهش آثار خماری
در صورت مصرف نوشیدنی‌های الکلی، امکان کاهش آثار خماری با مارچوبه وجود دارد. مطالعات انجام‎شده در سال ۲۰۰۹ نشان می‌دهد که آمینو اسیدها و مواد معدنی موجود در مارچوبه ممکن است خماری را کاهش دهد و از کبد در برابر سموم الکل مراقبت کند.

 

 گیاه ضد نفخ
زمانی که صحبت از نفخ و روش‌های درمان آن به میان می‌آید، مارچوبه انتخاب خوبی است. این گیاه به تقویت کلی سیستم گوارشی بدن کمک می‌کند.

منبع عالی از اسید فولیک
خوردن ۴ برگ از مارچوبه می‌تواند ۲۲ درصد از نیاز روزانه شما به اسید فولیک را تامین کند. اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند، بسیار ضروری است.

سرشار از ویتامین k
مارچوبه به همراه سایر سبزیجات ، منبع خوبی از ویتامین K است. این ویتامین برای انعقاد خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است.

مارچوبه حال شما را خوب می‌کند
این گیاه سرشار از فولات است. فولات نوعی ویتامین B است که می‌تواند حال روحی شما را بهبود ببخشد. محققان ارتباطی بین سطح پایین فولات و افرادی که از افسردگی رنج می‌برند، پیدا کرده‎اند. مارچوبه حاوی سطح بالایی از تریپتوفان (یک آمینو اسید) است که می‌تواند حس و حال افراد را بهتر کند.

همچنین بخوانید:
10 تکنیک انرژی‎زای تابستانی

تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی

شیر طلا ؛ خوراکی عجیب بیابانی!

برنج نوک مدادی خورده اید؟

برنجی که مشق می‌نویسد! شاید شنیدن این موضوع برای شما هم جالب و تعجب‌برانگیز باشد؛ پس با دلتا همراه باشید.

برنج وحشی یا برنج نوک‎مدادی ( که دانه‎های آن شبیه اتود است) در اصل برنج نیست، برنج وحشی نوعی غله بومی آمریکا و کانادا است و در آن نواحی بسیار پرطرفدار است. کشاورزان این ماده را پس از جمع‎آوری و با پوسته‎ای که دارد، دودی می‎کنند؛ سپس پوست آن را در آورده و دانه برنج به‎دست‎آمده را صادر می‎کنند.

به گزارش مجله پیام دلتا، برنج وحشی یا برنج سیاه سرشار از مواد مغذی است که برای جنین و زنان باردار بسیار مفید است، خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‎دهد و به درمان فشار خون بالا هم کمک می‎کند.

 

ویتامین‎های برنج وحشی
این ماده مغذی دارای آنتی اکسیدان، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6، فولات، پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، مس، روی، پروتئین، فسفر و فیبر است.

خواص برنج وحشی
پیشگیری از سرطان
برنج وحشی مقدار زیاد آنتی اکسیدان ( آنتی اکسیدان‎های تقریبا 10 برابر برنج سفید ) دارد که باعث کاهش رادیکال‎های آزاد بدن می‎شود و خطر ابتلا به بیماری‏‎های مزمن مانند انواع سرطان را کاهش می‎دهند.

کاهش‎دهنده کلسترول خون
مقدار زیاد فیبر موجود در این ماده باعث کاهش کلسترول خون می‎شود و خطر ابتلا به بیماری‎های قلب و عروق و آترواسکلروزیس را کاهش می‎دهد. آنتی اکسیدان‎ها و ترکیبات فنولی موجود در برنج وحشی برای سلامت قلب بسیار مفیدند .

کاهش‎دهنده فشار خون
این ماده غذایی، پتاسیم بالایی دارد و سدیم آن ناچیز است که همین باعث کاهش فشار خون می‌شود.

مفید برای زن باردار و جنین
مقدار زیادی فولات موجود در  این برنج خطر ابتلا به نقص لوله عصبی جنین در دوران بارداری را کاهش می‎دهد و از ابتلای به کم‎خونی، زایمان زودرس و بیماری‎های قلبی و عروقی در زنان باردار جلوگیری می‎کند. البته خوردن آن برای دوره‎ی بارداری ممکن است عوارضی هم داشته باشد که باید زیر نظر پزشک مصرف شود.

کاهش پوکی استخوان
فسفر موجود در برنج وحشی باعث تقویت استخوان‎ها می‎شود و خطر شکستگی استخوان و ابتلا به پوکی استخوان را کاهش می‎دهد.

 

 

افزایش انرژی بدن
این ماده مغذی، مقدار زیادی منیزم دارد، منیزیم باعث فعال شدن آدنوزین‎تری‎فسفات می‎شود و باعث افزایش انرژی بدن و رفع خستگی و بهبود عملکرد ورزشکاران و بدنسازان می‎شود. درواقع مقدار زیاد پروتئین موجود در برنج وحشی باعث عضله‎سازی در بدن می‎شود.

درمان سلیاک
این غله هم مانند برنج قهوه‎ای گلوتن ندارد و به همین دلیل یکی از بهترین منابع غذایی برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.

کنترل‎کننده دیابت
مقدار زیاد فیبر موجود در این ماده باعث کاهش سرعت جذب گلوکز و در نتیجه باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 می‎شود. روی موجود در این غله هم باعث تنظیم سطح انسولین در خون شده و خطر ابتلا به دیابت را کاهش می‎دهد.

کاهش وزن و لاغری
برنج وحشی کربوهیدرات و کالری کمی دارد و به دلیل مقدار زیاد فیبر باعث کاهش اشتها می‎شود و از پرخوری جلوگیری می‎کند و به کاهش وزن کمک می کند.

سلامت معده و دستگاه گوارش
مقدار زیاد فیبر موجود در این غله باعث بهبود هضم غذا می‎شود و نفخ شکم را کاهش می‎دهد و  برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.

درمان یبوست
فیبر موجود در این برنج باعث بهبود حرکات روده می‎شود و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.

پروتئین گیاهی
این ماده مغذی یکی از بهترین منابع پروتئین طبیعی و گیاهی برای افرادی است که گیاهخوار هستند.

جوان‎سازی پوست صورت
مقدار زیاد آنتی‎اکسیدان موجود در این غله مغذی باعث کاهش رادیکال‎‏های آزاد شده و همین باعث رفع چین و چروک و جوان‎سازی پوست صورت می‎شود.

تقویت مو
پروتئین و مواد مغذی موجود در این برنج باعث تقویت فولیکول‎ها و افزایش رشد موی سر می‎شود.

تقویت ناخن
ناخن از پروتئین تشکیل شده است؛ بنابراین پروتئین موجود در این ماده باعث تقویت و افزایش رشد ناخن خواهد شد.

دوست آشپزخانه شما
شما می‎توانید از این برنج پخته‎شده برای تهیه انواع غذا مانند ساندویچ، سوپ، کاسرول، خوراک سبزیجات و سالاد استفاده کنید. البته از این ماده مانند ذرت برای تهیه نوعی اسنک هم استفاده می‎کنند. برای تهیه آن، برنج وحشی خام را در مقداری روغن داغ می‎کنند تا پف کند و سپس مصرف می‎شود.

عوارض برنج وحشی
تا به حال درباره برنج وحشی عوارضی گزارش نشده است ولی متخصصان توصیه می‎کنند که خانم‎های باردار قبل از استفاده حتما با پزشک مشورت کنند.

همچنین بخوانید:
شیر طلا ؛ خوراکی عجیب بیابانی!

چای گیاهی با پشم گربه!

قلب خود را بیمه کنید!