مریم گلی گیاهی پر خاصیت است که رابطه نزدیکی با رزماری دارد و اغلب به عنوان “گیاهان خواهر”معرفی میشوند. مریم گلی در واقع یک بوته همیشه سبز با ساقههای چوب و گلهای آبی و بنفش است که در منطقه مدیترانه یافت میشود.
به گزارش مجله پیام دلتا، استفاده سنتی از خواص مریم گلی در پزشکی کاملا مستند شده است و هزاران سال قدمت دارد. این گیاه در ابتدا برای درمان نیش مار، محافظت در برابر شیطان، افزایش باروری زنان و سایر موارد استفاده میشد.
با این حال، پژوهشهای مدرن ثابت کردهاند که تاثیر خواص مریم گلی برای انسان به خصوص بدن خانمها قابل توجه است؛ به همین دلیل است که به طور گسترده به سراسر جهان صادر میشود و از ایالات متحده گرفته تا خاورمیانه کاربرد دارد. به طور معمول، این گیاه را به دلیل طعم فلفلی آن به غذاها برای خوشطعم شدن اضافه میکنند و یک عنصر کلیدی در بسیاری از غذاها و آمادهسازی انواع گوشت است.
این گیاه ترکیبی از مصارف خوراکی با آثار دارویی غیرقابل انکار دارد و همین باعث میشود که برای سلامتی بدن بسیار ارزشمند باشد.
تحقیقاتی که در مجله داروسازی و درمانگاه بالینی انجام شده، نشان داده است که حتی مقادیر کوچک عصاره مریم گلی، از نظر بوییدن یا مصرف میتواند به کاهش علائم بیماری آلزایمر خفیف تا حد متوسط ??و افزایش توانایی یادآوری و حافظه در افراد کمک کند.
جویدن برگهای مریم گلی همیشه دلپذیرترین راه نیست؛ زیرا عطر و طعم میتواند بسیار شدید باشد اما این مؤثرترین راه برای دریافت ترکیبات ارگانیک در سیستم بدن شما است اما اگر از مسائل التهابی، به ویژه در دستگاه تنفسی یا دستگاه گوارش رنج میبرید، میتوانید این التهاب را با دم کردن این گیاه برطرف کنید.
شرایط مزمن و بیماریهای خاص میتواند دلیل بعضی از نگرانیهای بهداشتی و خطرناکی که در زندگی شما به وجود میآیند، باشد. بسیاری از اینها ناشی از رادیکالهای آزاد، مواد خطرناک متابولیسم سلولی هستند که به سلولهای سالم حمله میکنند و باعث آپوپتوز یا جهش میشوند.
یکی از مزایای نادیده گرفته شده از خواص مریم گلی در واقع سطح بالای ویتامین K، ویتامین ضروری برای بدن است که در بسیاری از غذاها وجود ندارد. ویتامین K یک عنصر حیاتی در توسعه تراکم استخوان و اطمینان از صحت استخوانهای ما است.
اگر از علائم اولیه پوکی استخوان رنج میبرید یا یک سبک زندگی پایین از نظر مواد مغذی دارید؛ پس سلامت استخوان شما به طور طبیعی کم است. اضافه کردن برگهای مریم گلی به رژیم غذایی شما میتواند میزان این ویتامین را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد.
استفاده موضعی از برگ مریم گلی میتواند اثربخشی آن در برابر شرایط پوستی خاص از جمله اگزما، پسوریازیس و آکنه را تشدید کند. این مشکلات ناخوشایند را میتوان به سرعت یا به تدریج کاهش داد. البته اگر شما به طور منظم عصاره آن را به مناطق التهابی یا آسیبدیده بزنید.
بر اساس یک مطالعه تحقیقی که در مجله تغذیه بریتانیا منتشر شده است، مریم گلی یکی از بهترین گیاهان است که به کنترل دیابت کمک میکند. این گیاه حاوی عصارهها و مواد شیمیایی خاص است که برخی از آنها در داروهایی که معمولا برای کنترل دیابت تجویز میشوند، به طور مصنوعی وجود دارد. به نظر میرسد تنظیم و مهار انتشار گلوکز ذخیرهشده در کبد، جلوگیری از نوسان های عمده قند خون که میتواند به جلوگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 کمک کند، توسط این گیاه کنترل میشود.
اسید رزمارینیک موجود در مریم گلی، به عنوان عامل ضد التهابی برای معده عمل میکند. این ماده مانع از اسپاسم معده میشود و میتواند به طور قابل توجهی کاهش اسهال و گاستریت برای بیماران مبتلا به شرایط ناراحتکننده را داشته باشد.
افزایش وزن و چاقی ناشی از عوارض بهداشتی از جمله دیابت نوع 2 و فشار خون بالا است. آزمایشات مبتنی بر حیوانات با این گیاه نشان میدهد که این عصاره جذب چربی در پانکراس را مهار میکند و منجر به کاهش وزن کلی موشهایی که دارای رژیم غذایی با چربی بالا هستند، میشود. این یافتهها میتواند راه درمان طبیعی برای چاقی باشد.
علائم یائسگی عبارتاند از گرگرفتگی، بیخوابی، سرگیجه، سردرد، عرق شبانه و گاه به گاه ضربان قلب. این علائم ناشی از نامتعادل بودن هورمونی، یعنی کاهش میزان استروژن است. در سال 2011، محققان سوئیس کشف کردند که چای مریم گلی میتواند برای علائم یائسگی مفید باشد.
علاوه بر خواص مریم گلی که دارویی است ،مریم گلی یک ماده محبوب در چای گیاهی است. چای این گیاه تسکیندهنده، طعمدهنده و به طور طبیعی بدون کافئین است.
برای تهیه این چای، یک فنجان آب جوش را روی یک قاشق غذاخوری از برگهای مریم گلی بریزید و اجازه دهید تا دم بکشد. برگها را قبل از نوشیدن دور بریزید.
از این گیاه میتوان در موارد دیگری چون رشد و پرورش گیاهان باغچهای و مبارزه با آفات باغ یا به عنوان یک پاککننده طبیعی خانگی هم استفاده کرد.
شایان ذکر است که مصرف این گیاه ممکن است باعث ایجاد عوارض در خانمها مخصوصا در دوران بارداری شود؛ پس لازم است قبل از هر اقدام با متخصص تغذیه مشورت کنید.
لاغری با بو کشیدن! مگر ممکن است؟! بله شما با بو کردن بعضی از مواد خوراکی و میوه و سبزیجات تازه هم میتوانید لاغر شوید و چربیسوزی کنید.
به گزارش مجله پیام دلتا، اگر میخواهید لاغر شوید، باید ورزش کنید و تغذیه خود را بهبود بخشید؛ البته روشهای دیگری هم برای لاغر شدن و رسیدن به تناسباندام وجود دارد که باعث سلامتی بدن شما میشود. لاغری با بو یکی از گزینههای کاهش وزن است که موضوع جالب و علمی دارد.
تحقیقات نشان داده است که عطر محیط میتواند بر اندازه و شکل بدن تاثیر بگذارد. بوییدن عطر باعث ایجاد واکنش در سیستمهای مختلف بدن خواهد شد.
به یک لیموی تازه و آبدار فکر کنید، به نظرتان این میوهی کوچولو با سایز بدن شما چه میکند؟ طبق تحقیقات مشخص شده است که حس بویایی میتواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم باعث افزایش یا کاهش وزن شود.
مطالعهای که در سال 2016 انجام شد، نشان داد که بوی شیرین مانند وانیل باعث افزایش میل شرکتکنندگان برای مصرف هلههوله و خوراکیهایی مانند شکلات و آبنبات میشود. بوییدن، بدن را در مورد نوع کالری مصرفی مطلع میکند و باعث میشود که از خوردن غذا لذت ببرید.
طبق مطالعه که در سال 2017، روی موشها انجام شد، نشان داد که بعضی از حیوانات با بوییدن، افزایش وزن را متوقف و پیشرفتهایی در مقدار چربی و مقاومت به انسولین را در خود ایجاد می کنند اما بر عکس، یک بوی سالم میتواند طوری تاثیر بگذارد که میل به مصرف کالری کاهش یابد.
آروماتراپی سال های متمادی لست که در سلامتی و پزشکی سنتی برای ایجاد فضای آرامشبخش و حمایت از عملکرد بدن سالم استفاده شده است که متعادل کردن بدن از جمله آن است. ما میتوانیم به این رایحههای چربیسوز از طریق غذاهای کامل یا روغنها دسترسی پیدا کنیم.
دانشمندان دریافتهاند که رایحه شفاف و انرژیدهنده لیمو، لیپولیز ایجاد میکند که باعث کاهش چربی بدن میشود.
تحقیقات نشان میدهد که استنشاق نعناع به کنترل اشتها و نخوردن غذا کمک میکند و باعث کاهش وزن و لاغری بدن میشود.
استنشاق عطر قهوه میتواند باعث افزایش انرژی و تمرکز شود و فرایندهای چربیسوزی را افزایش میدهد.
عطر کلاسیک اسطوخودوس یا شکوفههای دیگر مانند یاسمن، باعث آرامش میشود و تولید کورتیزول هورمون استرس را کاهش میدهد و این فرایندها باعث کاهش میزان چربی بدن میشود.
بسیاری از عطر چوبهای معطر مانند سرو، صنوبر، کندر، اکالیپتوس و چوب صندل شناخته شدهاند و در درمانهای سنتی مانند حمام کردن جنگل ژاپنی سودمند هستند. مطالعات نشان میدهد که این روش در کاهش استرس و التهاب مفید است و میتواند عوامل مختلف افزایش وزن را کاهش دهد .
این گیاه کلاسیک در سبزیجات باعث آرامش بدن شما میشود و به جلوگیری از پرخوری عصبی یا خوردن ناشی از استرس نیز کمک خواهد کرد.
مطالعات نشان داده است که عطر روغن زیتون میتواند واکنشهای خفیفی را در مغز ایجاد کند؛ بنابراین نه فقط خوردن این روغن در انواع غذا و سالاد سودمند است بلکه بوی آن نیز مفید خواهد بود.
عطرهای مرکباتی مانند نارنگی، پرتقال وحشی یا ترنج که تقویتکنندههای قدرتمندی هستند، برای جلوگیری از پرخوری ناشی از عوامل عاطفی و روحی مفید هستند. همچنین قند خون و میزان کلسترول را متعادل میکنند.
بوی این گیاه معطر میتواند تمایل به خوردن را سرکوب کند. زمانی که احساس گرسنگی میکنید، اسانس روغن رزماری را بو کنید.
این ادویه گرم برای تعادل سطح قند خون و جلوگیری از گرایش به غذا خوردن و لاغری موثر است و به پیشگیری از افزایش وزن کمک می کند.
تحقیقات نشان میدهد که زنجبیل به طور مستقیم از ذخیره چربی بدن و رشد چاقی جلوگیری میکند.
تحقیقات ثابت کرده است که استنشاق رایحه رازیانه به هضم غذا و لاغری کمک میکند.
این روغن غنی از آنتی اکسیدان است و میتواند مسیرهای سمزدایی بدن را بهبود بخشد و باعث کاهش وزن و لاغری شود.
عطر تازه برگ لیمو برای مبارزه با خستگی ذهنی و کمبود انرژی مفید است و یک سمزدای طبیعی برای بدن است که به طور قطع در لاغرشدن تاثیر دارد.
چای کوهی، چای چوپان یا همان چای پشم گربه، گیاهی پایا از سرده سنبلهای است. پشمینه (کلکنه) گیاهی است که در لرستان، دلفان، کرمانشاه آن را پشمینه یا کلکنه یا کلکینه و به زبان ترکی توکلیجه و به فارسی چای کوهی یا چای چوپان یا گل پشمکی یا لولوپشمکی مینامند. با مجله پیام دلتا همراه باشید تا با خواص بینظیر این گیاه عجیب آشنا شوید.
چای کوهی در ایران با نامهای گل کوفته، سنبله زیبا، چای کوهی، پشمینه علف، پشم العلف (استان البرز) ،گل کوو(کوو=کبود) (کردستان)، توکلیجه (آذربایجان، همدان، زنجان) و پشم گربه (الیگودرز، بختیاری و شیراز) ،کُلکِنَه( = کرکینه، لرستان)، کرک خرگوش (لرستان)، گل دباو (کرد خراسان) گل گُربه (خوانسار) شناخته میشود.
این گیاه دارای طبیعت گرم و خشک است که در ایران در دامنه کوههای البرز، کرج، چالوس و مازندران و نقاط غرب ایران به وفور یافت میشود. این گیاه در اروپا و آمریکا نیز به نام سنت جونز مشهور است و برای درمان بسیاری از بیماریها کاربرد دارد و از روغن آن در انگلستان به عنوان دارویی برای درمان زخم استفاده میشود.
چای کوهی یا همان پشم گربه، فواید و خواص فراوانی دارد که آرامبخشی مطبوع، نشاطآور بودن و خاصیت معجزهآسای آن به عنوان تقویتکنندهی قوی برای اعصاب و روان از جمله این خواص است.
در وسط برگهای چای کوهی ماده قرمز رنگِ هایپریسین وجود دارد که برای از بین بردن سوختگیها مفید است. همچنین از سالهای قبل برای درمان زخمها از چای کوهی به عنوان دارویی موثر استفاده میشود. همچنین پودر چای کوهی و قرار دادن آن بر جای نیش حشرات هم تا حدودی درد آن را کاهش میدهد و هم قادر است آثار به جای مانده از آن را رفع کند.
گیاه پشم گربه سبب از بین رفتن ویروسها میشود و روی ویروس بیماری AIDS اثر میگذارد. مصرف چای کوهی در بیماران مبتلا به ایدز سبب تقویت سیستم دفاعی بدن آن ها و کم شدن بیماری میشود.
این چای برای درمان افسردگی مفید است و مکانیزم اثر ضد افسردگی آن از طریق مهار آنزیمی است. این دارو برای درمان افسردگی موثر است و حالتهای افسردگی را رفع و بیخوابی را درمان میکند.
مصرف چای کوهی در رفع و درمان بسیاری از مشکلات کمخوابی و بدخوابی مؤثر است؛ پس اگر به کمخوابی یا خواب نامنظم دچار هستید، این گیاه را مصرف کنید.
طبق تحقیقات روی نمونههای حیوانی، عصارهی چای کوهی میتواند از تشکیل آمیلوئید در سر پیشگیری کند. همچنین این گیاه توانست حافظه موشهای آزمایشگاهی را بهبود بخشد و ظرفیت یادگیری را در آنها افزایش دهد.
مصرف این چای اشتهاآور است و برای افرادی که در سالمندی دچار بیاشتهایی و کماشتهایی هستند، توصیه میشود. همچنین مصرف آن برای کودکانی که دچار ضعف بدنی هستند، مناسب است.
چای کوهی از گیاهان اشتهاآور است؛ بنابراین مصرف آن منجر به پرخوری و افزایش اشتها و چاق شدن بدن میشود و برای افرادی که از لاغری زیاد رنج می برند، مفید است اما برای افراد دارای اضافهوزن توصیه نمیشود.
چای کوهی گیاهی طبیعی و بدون عارضه برای پاکسازی و ضد عفونی کردن سیستم مجاری ادراری است.
مصرف این گیاه هنگام سرماخوردگی به دلیل خاصیت خلطآوری آن سبب باز شدن راه بینی و گلو میشود.
گیاه پشم گربه مفرح، نشاط انگیز و شادیآور است و مصرف آن خستگی ذهنی را برطرف میسازد و به علت انرژیزایی و نشاطانگیزی میتواند برای رفع خستگی و بیحوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. مصرف روزانه سه نوبت آن در مدت زمان سه هفته از استرس و اضطراب به میزان قابل توجهی میکاهد.
مصرف این گیاه به علت داشتن خواص ضد التهابی و آنتیاکسیدانی قوی میتواند نقش مفیدی در بروز انواع سرطانها ایفا کند. دو ترکیب پامی فرین ایی و متوکسی ساکورانتین میتواند جلوی رشد سلولهای سرطانی دهانه رحم را تا 50 درصد بگیرد. اسانس چای کوهی روی سرطان سینه، روده بزرگ و ملانومای انسان موثر است و میتواند تا حد زیادی جلوی تکثیر سلولهای سرطانی را بگیرد.
این گیاه قاعدهآور است و میتواند به کنترل و تنظیم چرخه قاعدگی و میزان خونریزی در دوره قاعدگی زنان بپردازد.
مصرف این چای سبب رفع خستگی و کوفتگی، درد گردن، پشت میشود و برای کارمندان و دانشجویان مفید است.
گیاه پشم گربه از بروز خونریزی مغزی جلوگیری و سبب کاهش عوارض خونریزی مغزی میشود.
این گیاه به علت خاصیت آرامبخشی، معطر بودن و ضد التهابی برای درمان میگرن و سردردهای شدید موثر است.
مصرف این چای توسط افرادی که به کمخونی دچار هستند تا حدودی سبب رفع کمخونی آنها میشود.
مصرف روزانه یک یا دو لیوان چای کوهی برای مردانی که از ضعف قوای جنسی رنج میبرند، مفید است و سبب تقویت قوای جنسی آنها میشود.
در یک لیوان آب جوش یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی بریزید و با قاشق خوب به هم بزنید؛ سپس یک نعلبکی را به مدت 20 دقیقه روی آن قرار دهید تا دم بکشد و بعد آن را صاف و با کمی عسل میل کنید.
برای تهیه جوشانده این گیاه، در دو فنجان آب جوش یک قاشق چایخوری برگ و گل خشک گیاه را بریزید و به قدری بجوشانید تا یک فنجان باقی بماند.
مار سبز آشپزخانهای و این همه خاصیت؟ اگر شما هم با خواص مارچوبه آشنایی ندارید این مطلب را حتما بخوانید.
مگر میشود از مارچوبه گذشت؟
مارچوبه از آن دسته گیاهانی است که در آشپزی کاربردهای زیادی دارد و دارای
خواص درمانی شگفتانگیزی است. مجلهی پیام دلتا اطلاعات تازهای از این
مادهی غذایی در اختیار شما قرار میدهد.
خواص مارچوبه
خوردن
مارچوبه اگرچه باعث ایجاد بو در ادرار میشود اما زمانی که وارد بدن شود؛
مزایای زیادی خواهد داشت. این گیاه سبز حاوی ویتامینها و مواد معدنی
مختلفی همچون ویتامین A ، C ، E ، K و B6 و نیز فولات، آهن، مس، کلسیم،
پروتئین و فیبر است.
به دلیل وجود این مواد، مارچوبه مزایای زیادی برای سلامتی شما دارد . میتوانید این گیاه را به صورت گریل، پختهشده و آبپز در کنار غذاهای دیگر مصرف کنید.
کاهش وزن
این گیاه نه فقط
چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها ۳۲ کالری دارد) بلکه حاوی
فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای
کاهش وزن تبدیل کرده است. فیبر به شما کمک میکند تا حس سیری داشته باشید و
همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است.
فواید این گیاه در صورتی که با تخم مرغ آبپز مصرف شود بسیار است . ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری میشود.
جلوگیری از عفونت ادراری
مارچوبه
حاوی سطح بالایی از آمینو اسید آسپاراژین است و همین موضوع باعث میشود یک
ادرارآور طبیعی باشد. به عبارت دیگر، مصرف مارچوبه به شما کمک میکند تا
مایعات اضافی را از بدن دفع و از عفونتهای مجاری ادرار جلوگیری کنید.
سرشار از آنتی اکسیدان
مارچوبه
( به خصوص قسمتهای بنفش رنگ آن) سرشار از آنتوسیانین است که به میوهها و
سبزیجات رنگ قرمز مایل به بنفش میدهد و دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی
است که میتواند به بدن شما در مبارزه با رادیکالهای آزاد کمک کند.
ویتامین E
مارچوبه
منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب میشود.
این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک و بدن را از تاثیرات مضر
رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
کاهش آثار خماری
در صورت مصرف
نوشیدنیهای الکلی، امکان کاهش آثار خماری با مارچوبه وجود دارد. مطالعات
انجامشده در سال ۲۰۰۹ نشان میدهد که آمینو اسیدها و مواد معدنی موجود در
مارچوبه ممکن است خماری را کاهش دهد و از کبد در برابر سموم الکل مراقبت
کند.
گیاه ضد نفخ
زمانی که صحبت از نفخ و روشهای درمان
آن به میان میآید، مارچوبه انتخاب خوبی است. این گیاه به تقویت کلی سیستم
گوارشی بدن کمک میکند.
منبع عالی از اسید فولیک
خوردن ۴ برگ از
مارچوبه میتواند ۲۲ درصد از نیاز روزانه شما به اسید فولیک را تامین کند.
اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند، بسیار ضروری است.
سرشار از ویتامین k
مارچوبه به همراه سایر سبزیجات ، منبع خوبی از ویتامین K است. این ویتامین برای انعقاد خون و سلامت استخوانها ضروری است.
مارچوبه حال شما را خوب میکند
این
گیاه سرشار از فولات است. فولات نوعی ویتامین B است که میتواند حال روحی
شما را بهبود ببخشد. محققان ارتباطی بین سطح پایین فولات و افرادی که از
افسردگی رنج میبرند، پیدا کردهاند. مارچوبه حاوی سطح بالایی از تریپتوفان
(یک آمینو اسید) است که میتواند حس و حال افراد را بهتر کند.
همچنین بخوانید:
10 تکنیک انرژیزای تابستانی
تغذیه متعادل ، سنگ بنای سلامتی
شیر طلا ؛ خوراکی عجیب بیابانی!برنجی که مشق مینویسد! شاید شنیدن این موضوع برای شما هم جالب و تعجببرانگیز باشد؛ پس با دلتا همراه باشید.
برنج وحشی یا برنج نوکمدادی (
که دانههای آن شبیه اتود است) در اصل برنج نیست، برنج وحشی نوعی غله بومی
آمریکا و کانادا است و در آن نواحی بسیار پرطرفدار است. کشاورزان این ماده
را پس از جمعآوری و با پوستهای که دارد، دودی میکنند؛ سپس پوست آن را
در آورده و دانه برنج بهدستآمده را صادر میکنند.
به گزارش مجله پیام دلتا، برنج وحشی یا برنج سیاه سرشار از مواد مغذی است که برای جنین و زنان باردار بسیار مفید است، خطر ابتلا به دیابت را کاهش میدهد و به درمان فشار خون بالا هم کمک میکند.
ویتامینهای برنج وحشی
این
ماده مغذی دارای آنتی اکسیدان، تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، ویتامین B6،
فولات، پتاسیم، منیزیم، آهن، منگنز، مس، روی، پروتئین، فسفر و فیبر است.
خواص برنج وحشی
پیشگیری از سرطان
برنج
وحشی مقدار زیاد آنتی اکسیدان ( آنتی اکسیدانهای تقریبا 10 برابر برنج
سفید ) دارد که باعث کاهش رادیکالهای آزاد بدن میشود و خطر ابتلا به
بیماریهای مزمن مانند انواع سرطان را کاهش میدهند.
کاهشدهنده کلسترول خون
مقدار
زیاد فیبر موجود در این ماده باعث کاهش کلسترول خون میشود و خطر ابتلا به
بیماریهای قلب و عروق و آترواسکلروزیس را کاهش میدهد. آنتی اکسیدانها و
ترکیبات فنولی موجود در برنج وحشی برای سلامت قلب بسیار مفیدند .
کاهشدهنده فشار خون
این ماده غذایی، پتاسیم بالایی دارد و سدیم آن ناچیز است که همین باعث کاهش فشار خون میشود.
مفید برای زن باردار و جنین
مقدار
زیادی فولات موجود در این برنج خطر ابتلا به نقص لوله عصبی جنین در دوران
بارداری را کاهش میدهد و از ابتلای به کمخونی، زایمان زودرس و
بیماریهای قلبی و عروقی در زنان باردار جلوگیری میکند. البته خوردن آن
برای دورهی بارداری ممکن است عوارضی هم داشته باشد که باید زیر نظر پزشک
مصرف شود.
کاهش پوکی استخوان
فسفر موجود در برنج وحشی باعث تقویت استخوانها میشود و خطر شکستگی استخوان و ابتلا به پوکی استخوان را کاهش میدهد.
افزایش انرژی بدن
این
ماده مغذی، مقدار زیادی منیزم دارد، منیزیم باعث فعال شدن
آدنوزینتریفسفات میشود و باعث افزایش انرژی بدن و رفع خستگی و بهبود
عملکرد ورزشکاران و بدنسازان میشود. درواقع مقدار زیاد پروتئین موجود در
برنج وحشی باعث عضلهسازی در بدن میشود.
درمان سلیاک
این غله هم
مانند برنج قهوهای گلوتن ندارد و به همین دلیل یکی از بهترین منابع غذایی
برای افراد مبتلا به بیماری سلیاک و افرادی است که به گلوتن حساسیت دارند.
کنترلکننده دیابت
مقدار
زیاد فیبر موجود در این ماده باعث کاهش سرعت جذب گلوکز و در نتیجه باعث
کاهش قند خون در افراد مبتلا به بیماری دیابت نوع 2 میشود. روی موجود در
این غله هم باعث تنظیم سطح انسولین در خون شده و خطر ابتلا به دیابت را
کاهش میدهد.
کاهش وزن و لاغری
برنج وحشی کربوهیدرات و کالری کمی
دارد و به دلیل مقدار زیاد فیبر باعث کاهش اشتها میشود و از پرخوری
جلوگیری میکند و به کاهش وزن کمک می کند.
سلامت معده و دستگاه گوارش
مقدار زیاد فیبر موجود در این غله باعث بهبود هضم غذا میشود و نفخ شکم را کاهش میدهد و برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
درمان یبوست
فیبر موجود در این برنج باعث بهبود حرکات روده میشود و برای پیشگیری و درمان یبوست مفید است.
پروتئین گیاهی
این ماده مغذی یکی از بهترین منابع پروتئین طبیعی و گیاهی برای افرادی است که گیاهخوار هستند.
جوانسازی پوست صورت
مقدار
زیاد آنتیاکسیدان موجود در این غله مغذی باعث کاهش رادیکالهای آزاد شده
و همین باعث رفع چین و چروک و جوانسازی پوست صورت میشود.
تقویت مو
پروتئین و مواد مغذی موجود در این برنج باعث تقویت فولیکولها و افزایش رشد موی سر میشود.
تقویت ناخن
ناخن از پروتئین تشکیل شده است؛ بنابراین پروتئین موجود در این ماده باعث تقویت و افزایش رشد ناخن خواهد شد.
دوست آشپزخانه شما
شما
میتوانید از این برنج پختهشده برای تهیه انواع غذا مانند ساندویچ، سوپ،
کاسرول، خوراک سبزیجات و سالاد استفاده کنید. البته از این ماده مانند ذرت
برای تهیه نوعی اسنک هم استفاده میکنند. برای تهیه آن، برنج وحشی خام را
در مقداری روغن داغ میکنند تا پف کند و سپس مصرف میشود.
عوارض برنج وحشی
تا
به حال درباره برنج وحشی عوارضی گزارش نشده است ولی متخصصان توصیه میکنند
که خانمهای باردار قبل از استفاده حتما با پزشک مشورت کنند.
همچنین بخوانید:
شیر طلا ؛ خوراکی عجیب بیابانی!