کمی عقب تر بروید! بله با خود شما هستیم که دارید این مقاله را می خوانید البته در فاصله ی نزدیک به صفحه ی مانیتور!
تکنولوژی یا سلامتی؟
درست است که ما در عصر اطلاعات، ارتباطات و تکنولوژی به سر میبریم اما همهی این ها به چه قیمتی؟ اگر شما هم مثل اکثر کارمندان مجله دلتا به طور مداوم پشت میز کامپیوتر مینشینید و کار میکنید؛ مراقب این بیماری مدرن و خطرناک چشمی باشید.
بهتر است اینطور بگوییم که درباره سندرم بینایی کامپیوتر چه می دانید؟ با مجله پیام دلتا همراه باشید.
سندرم بینایی کامپیوتر یا CVS یک مشکل شایع برای کسانی است که تمام روز را صرف کار بر روی کامپیوتر می کنند.
CVS طیف گستردهای از مشکلات چشم از جمله فشار چشم، تاری دید به علت خیره شدن و تمرکز بر صفحه کامپیوتر را شامل میشود؛ در حالی که این بیماری بسیار جدی است و ممکن است با بیماری های دیگر متفاوت باشد.
کارمند ها و بزرگسالان تنها کسانی نیستند که مبتلا به CVS هستند. امروزه، بسیاری از کودکان ساعت ها به کامپیوتر خیره می شوند.
در حقیقت، بیماری CVS، در اثر تمرکز عضلات چشم به وجود می آید. علائم CVS شامل تاری دید، دو بینی، خشکی چشم، درد چشم، اشکال در تمرکز و سردرد است.
در همین لحظه که شما این مقاله را می خوانید، قطعا جمعیت قابل توجهی از انسان ها در سراسر دنیا به مانیتور کامپیوتر های خود خیره شدهاند و اغلب ساعت های عمر خود را در این وضعیت می گذرانند.
بیشتر این افراد اگر اقدامات پیشگیرانه ضروری را انجام ندهند، به تدریج در معرض خطر ابتلا به سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر قرار خواهند گرفت اما شما تا چه حد با این سندرم آشنایی دارید؟
به گفته متخصصان چشمپزشکی دانشگاه آلاباما، استفاده طولانی مدت از کامپیوتر و ساعت های زیاد خیره شدن به مانیتور، صدمات جبرانناپذیری به چشم وارد می سازد که سردرد ها و استرس ها و فشار های واردشده به سیستم بینایی از آن جمله هستند.
متخصصان این مشکلات را سندرم بینایی ناشی از کامپیوتر نامیده اند و به گفته آنها از هر 10 کاربر دائمی کامپیوتر، هشت نفر به این سندرم مبتلا می شوند. اگر روزانه بیش از دو ساعت مداوم به مانیتور نگاه کنید، بیشتر با خطر ابتلا به این سندرم مواجه خواهید بود.
اما آیا راهی وجود دارد که به دلیل ضرورت استفاده از کامپیوتر در زندگی مدرن امروزی هم بتوانیم از این وسیله استفاده کنیم و هم از آسیب زیاد به چشم ها و احتمال بروز این سندرم تا حد زیادی بکاهیم؟
بنابراین، با در نظر گرفتن این توصیه ها بهتر است که همواره مراقب سلامت چشم های خودتان باشید.
فرنگی های زیبا و پرخاصیت؟! اینجا ایران است با کلی خوراکی خوشمزه، متنوع و ارگانیک! با دلتا همراه باشید.
فرنگی های پرخاصیت همه این جا جمع هستند!
همه می دانیم که میوه ها و سبزیجات با فیبر بالا خواص زیادی برای بدن دارند؛ از این میان این فرنگی های مغذی و کوچولو چیز دیگری هستند؛ با مجله پیام دلتا همراه باشید.
اگر شما هم جزء کسانی هستید که به انواع سوپ و سالاد های رژیمی علاقه زیادی دارید، این مطلب را حتما بخوانید.
اگر می خواهید از غذا های سبک اما مغذی لذت ببرید، وقت آن است که تره فرنگی را به شام خود اضافه کنید. این ماده ی غذایی از درصد زیادی آب تشکیل شده است؛ کالری خیلی کمی دارد اما حاوی مقدار زیادی فیبر است.
تره فرنگی یکی از معدود خوراکی های حاوی پریبیوتیک است؛ نوعی باکتری خوب که به جذب بهتر مواد غذایی کمک میکند. همچنین از فلور روده مراقبت و ترشح صفرا را تحریک می کند تا هضم غذا را بهبود بخشد.
تره فرنگی منبع بزرگ و کاملی از ویتامین A است. ویتامین محلول در چربی نیز رتینول هستند. این ماده ی مغذی به سلامت چشم، قلب، استخوان ها، سرماخوردگی، کمخونی و سرطان، کاهش کلسترول و فشارخون بالا کمک می کند.
تره فرنگی از سبزیجات کم کالری با شاخص گلیسمی پایین است که با مهار فعالیت های آمیلاز مانع تبدیل کربوهیدرات های پیشرفته به قند میشود و قند خون را کاهش می دهد.
این ماده مغذی حاوی آلیسین نیز است که خطر ابتلا به سندروم متابولیک و نوروپاتی دیابتی را کاهش می دهد.
تره فرنگی حاوی مقادیر فراوانی کمپفرول است، این فلاونوئید باعث تولید اکسید نیتریک در بدن می شود که به آرام سازی و کاهش فشار روی رگ های خونی کمک می کند.
تره فرنگی منبع خوب آهن و ویتامین های B است که برای سنتز سلول های خونی ضروری بوده است و به درمان کم خونی کمک می کنند.
فیبر موجود در تره فرنگی نقش مهمی در کاهش کلسترول بد خون دارد و تولید کلسترول در کبد را کم می کند.
روغن های فرار موجود در آب تره فرنگی تاثیر مثبت روی دستگاه تنفسی می گذارند و به کاهش علائم آنفلوآنزا، سرماخوردگی و تب یونجه کمک می کنند.
تره فرنگی دیورتیک طبیعی و منبع غنی ویتامین C و آنتیاکسیدان ها است که با سم زدایی و پاکسازی بدن، پوست را سالم و درخشان می کند.
نخودفرنگی یا نخود سبز، حاوی آمینواسید های ضروری، سیستئین و لیسین هستند. نخود سبز یا نخودفرنگی شامل بسیاری از مواد مغذی ضروری مثل ویتامین B، ویتامین E، نشاسته، چربی ها و پروتئین ها است.
این ماده مغذی خواص زیادی برای بدن دارد:
نخودفرنگی چربی بسیار کمی دارد و کم کالری است؛ از این رو، اغلب در رژیم های گیاهخواری و نیز رژیم های غذایی غیر گیاهخواری وجود دارند.
این ماده مغذی به عنوان یک منبع سلامتی خوبی در نظر گرفته می شود. در مقایسه با لوبیا، نخودفرنگی کالری بسیار پایینی دارد. نخودفرنگی حاوی مقدار بسیار عالی فیبر و ویتامین است.
نخودفرنگی برای استخوان ها مفید است.
نخود غنی از ویتامین K و D است که به جذب کلسیم و به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می کند و باعث تقویت استخوان ها می شود. ویتامین K موجود در نخودفرنگی از بیماری هایی مثل ورم مفاصل و آلزایمر جلوگیری می کند.
نخودفرنگی در مقابله با پیری پوست هم مفید خواهد بود. آنتی اکسیدان هایی که در آن وجود دارند؛ مثل فلانوئید ها، کاتچین، اپیکاتچین، کاروتنوئید، آلفاکاروتن و غیره برای جلوگیری از فرایند پیری پوست مفید هستند.
استفاده از نخودفرنگی برای افرادی مفید است که چشم شان مشکل دارد. نخودفرنگی مقدار مناسبی از آنتی اکسیدان های فلانوئیدی دارد؛ مثل لوتئین، کاروتن، زیکسانتین و نیز ویتامین A.
ویتامین A یکی از مواد مغذی ضروری است که برای حفظ سلامت غشای مخاطی، پوست و دید چشم ضروری است.
کنگر فرنگی که آن را با نام آرتیشو (Artichoke) نیز آن را می شناسند، در قدیم جزء سبزیجات مصرفی قشر مرفه بوده است و امروزه نیز از سرگل، برگ، هاگدان و ساقه کنگر فرنگی در سوپ، مربا، خورشت و سالاد استفاده می شود.
یکی از مهم ترین و شناخته شده ترین خواص کنگر فرنگی کمک به درمان اختلالات کبدی نظیر درمان نارسایی های کبد، یرقان، بیماری های مربوط به کمبود آلبومین و … است.
کمک به پیشگیری و درمان دیابت نوع غیر وابسته به انسولین، از فواید دارویی مصرف کنگر فرنگی است.
از دیگر خواص کنگر فرنگی استفاده موضعی از آن به منظور درمان ریزش مو، رفع بوی زیر بغل و خارش است.
کاهش چربی خون و پیشگیری از حوادث قلبی- عروقی از خواص کنگر فرنگی است. در حقیقت، ماده سینارین که در عصاره برگ کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می شود.
با خواص بی نظیر هویج فرنگی آشنا شوید:
با خوردن آب هویج می توانید جای لک وخراش پوست خود را از بین ببرید. پوره هویج هم برای این کار مناسب است.
خوردن آب هویج یکی از بهترین راه های تقویت موی سر است؛ زیرا ویتامین و املاح زیادی در آن موجود است که همگی برای تقویت موی سر مفید هستند. ویتامین C و E موجود در هویج فرنگی به بهبود جریان خون در کف سر کمک میکند و مانع ضعیف شدن مو ها و سفید شدن آنها میشود.
هویج دارای کلسیم زیادی است که برای رشد استخوان ها در کودکان و زنان موثر است.
ویتامین A زیادی در هویج وجود دارد، همچنین آنتی اکسیدان های مختلفی در این میوه وجود دارد که باعث میشود تا سلامت پوست و چشم شما حفظ شود.
هویج سرشار از آنتی اکسیدان است، این امر باعث می شود تا خواص ضد سرطانی هویج حفظ شود. اگر می خواهید از سرطان پیشگیری کنید، هویج فرنگی میل کنید.
گوجه فرنگی منبع غنی از ویتامین A C و فولیک اسید است. این ماده ی مغذی دامنه ی گسترده ای از فواید تغذیه ای دارد و به داشتن آنتی اکسیدان – لیکوپن – لیپوئیک اسید – فولیک اسید و لوتین معروف است.
براساس تحقیقات و مطالعات دانشمندان، در گوجه فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات کاهش پیدا می کند.
درواقع، مصرف فراوان چربی با ایجاد تغییر در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می دهد. مصرف سبزیجات یا رنگدانه های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان پروستات دارد.
توت فرنگی بیشتر برای سلامت و زیبایی پوست شناخته شده است؛ این در حالی است که اکثر پزشکان متخصص مصرف توت فرنگی را برای پیشگیری و حتی کاهش بیماری های قلبی هم توصیه می کنند؛ زیرا آنتی اکسیدان ها و پلی فنل ها در توت فرنگی باعث می شود که از سلامت قلب محافظت کند و می تواند مانع بروز انواع مختلف سرطان شود.
ویتامین C موجود در توت فرنگی به سلامت پوست و مو نیز کمک خواهد کرد؛ همچنین، فیبر موجود در آن باعث لاغری و بهبود عمل هضم خواهد شد.
درواقع، توت فرنگی منبع فوق العاده ای از ویتامین C و فیبر است که هر دوی آنها برای محافظت در برابر سرطان های مری و کولون و مفید هستند. خواص ضد سرطانی توت فرنگی معروف است که می تواند از سرطان های پوست ریه، مثانه و سینه جلوگیری کند.
توت فرنگی با وجود آنتی اکسیدان هایی که دارد، برای جلوگیری از آب مروارید، ماکولار و سایر بیماری های چشمی بسیار مفید است.
اسید الاگیگ و آنتی اکسیدان ها نقش مهمی در به وجود آمدن توت فرنگی دارند که برای لاغری و کاهش وزن مناسب هستند.
آنتی اکسیدان هایی که در توت فرنگی وجود دارد، هر دو باعث افزایش گردش خون می شوند که برای سلامت جنسی مفید هستند. همچنین، ویتامین C موجود در توت فرنگی نیز باعث افزایش تعداد اسپرم در مردان می شود.
انواع چای های گیاهی و نوشیدنی های سرد و گرم کافئین دار می توانند به عنوان یک انرژی زای قوی مثل قهوه و حتی قوی تر از آن عمل کنند. در ادامه به برخی از این نوشیدنی های خوشمزه اشاره می کنیم.
به جای قهوه صبحگاهی چی بخوریم؟ این نوشیدنی های انرژی زا را جایگزین کنید!
جدا از این که برخی افراد به نوشیدن قهوه علاقه دارند، برخی دیگر آن را فقط برای سرحال شدن و ذخیره انرژی می نوشند تا بتوانند با انرژی بیشتری به کار های خود بپردازند.
به گزارش مجله پیام دلتا، قهوه با تمام خواص فوق العاده ای که برای سلامت بدن دارد، ممکن است در برخی افراد باعث تپش قلب، ضربان نامنظم قلب، اضطراب، لرزش و برخی مشکلات ناخواسته ی دیگر شود.
گاهی اوقات هم هیچ مشکلی در میان نیست؛ فقط قهوه موجود نیست؛ پس خوب است نوشیدنی ها یا خوراکی های دیگری را که کمک می کنند تا بیدار و سرحال شوید و باعث افزایش انرژی تان می شوند، بشناسید تا در صورت لزوم آن ها را جایگزین قهوه کنید.
انواع چای های گیاهی و نوشیدنی های سرد و گرم کافئین دار میتوانند به عنوان یک انرژی زای قوی مثل قهوه و حتی قوی تر از آن عمل کنند. در ادامه به برخی از این نوشیدنی های خوشمزه اشاره می کنیم.
یک انرژی زای طبیعی و مفید به نام چای! انواع چای گیاهی می توانند به عنوان یک جایگزین قوی کافئین دار عمل کنند:
ماچا (Matcha) پودری سبزرنگ است که از آسیاب کردن برگ های جوان چای به دست می آید و می تواند به عنوان یک جایگزین عالی برای قهوه استفاده شود، به خصوص برای افرادی که نمی خواهند احساس لرزش یا عصبی بودن ناشی از مصرف قهوه را تجربه کنند.
ماچا حاوی کافئین به همراه اسیدآمینه ال تیانین (L-theanine) است که ذهن را بدون ایجاد حالت خواب آلودگی آرام می کند. مطالعات اخیر نشان می دهد که ال تیانین وقتی با کافئین مصرف می شود، تاثیراتی مثبت در عملکرد شناخت و خلق و خوی افراد ایجاد می کند.
چای سبز علاوه بر داشتن فواید زیاد برای سلامتی، جایگزین مناسبی برای قهوه نیز محسوب می شود. چای سبز با حداقل فرآوری انجام شده بر روی آن، بیشترین مزایای سلامتی در بین انواع چای را دارد.
چندین مطالعه نشان داده است افرادی که چای سبز می نوشند، بسیار کمتر از دیگران به سرطان مثانه، سینه، ریه، معده، پانکراس و کولورکتال مبتلا می شوند.
علاوه بر این، تحقیقات نشان می دهد چای سبز به کاهش دیابت نوع ۲ و بیماری های قلبی کمک می کند.
چای سبز همچنین عملکرد ذهنی و افزایش سوخت و ساز بدن را بهبود می بخشد. هر چند در مورد میزان مصرف چای سبز در روز برای به دست آوردن حداکثر مزایای سلامتی آن بین محققان اختلاف نظر وجود دارد؛ اما توصیه ها بیشتر، حدود ۳ تا ۵ فنجان در روز است.
البته شرایط مصرف این نوشیدنی ها به خصوص چای سبز بستگی به سیستم بدن افراد و نداشتن بیماری های خاص دارد.
چای یرباماته (Yerba Mate) یک چای آمریکای جنوبی است که از برگ و شاخه های گیاه یرباماته ی این منطقه تهیه می شود و صدها سال است به عنوان تقویت کننده انرژی مانند قهوه در آن منطقه معروف است. یک فنجان یرباماته تقریباً معادل یک فنجان متوسط قهوه، کافئین دارد.
این نوشیدنی حاوی تئوبرومین است که در شکلات نیز یافت می شود و یک ماده محرک طبیعی است. این ماده به شما انرژی ماندگارتری می بخشد بدون اینکه احساس لرزش و عصبی بودن ناشی از مصرف قهوه به شما دست بدهد. یرباماته مملو از آنتی اکسیدان هایی است که به کاهش فشارخون و جلوگیری از بیماری های قلبی کمک می کنند.
کامبوچا یکی دیگر از جایگزین های بالقوه قهوه برای کسانی است که سعی در کاهش مصرف آن دارند.
این نوشیدنی باعث می شود تا فرد مصرف کننده از مزایای ترکیب ال تیانین با کافئین که همان تأمین انرژی بیشتر بدون احساس لرزش و عصبی شدن است، بهره ببرد.
البته میزان کافئین موجود در یک فنجان کامبوچا کمتر از یک فنجان چای است؛ بنابراین برای افرادی که می خواهند کافئین ملایمی دریافت کنند، عالی است.
علاوه بر این، کامبوچا حاوی باکتری های پروبیوتیک است که به هضم غذا کمک می کند و همین باعث می شود موتور مغزتان به کار بیفتد و به خوبی از خواب بیدار شوید!
شاید عجیب باشد، اما ریشه گیاه قاصدک که معمولاً به عنوان علف هرز در نظر گرفته می شود، مزه ای شبیه به قهوه دارد و این باعث می شود برای کسانی که در پی طعم قهوه هستند، مطلوب باشد.
می توانید این گیاه را به راحتی در باغچه ی خانه خود بکارید یا از عطاری ها ریشه ی آن را تهیه یا این که چای کیسهای آن را استفاده کنید.
رویبوس یا چای قرمز نوشیدنی عاری از کافئین و از آفریقای جنوبی سرچشمه گرفته است. برخلاف قهوه و سایر چای ها، رویبوس آنتی اکسیدان تانن کمی دارد که با این که مفید است اما می تواند در جذب آهن مداخله کند.
با وجود مقدار کم تانن، رویبوس مقدار قابل توجهی از آنتی اکسیدان های دیگر را تأمین و به محافظت در برابر بیماری های قلبی و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می کند.
سر حال شدن صبحگاهی چندان هم پیچیده نیست.
آب و لیمو یک راه عالی برای شروع یک روز پرانرژی است. این نوشیدنی بدون کالری و کافئین است و مقداری ویتامین C دارد.
ویتامین C به عنوان یک آنتی اکسیدان در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد، از پوست تان در برابر آفتاب محافظت می کند و برای ایجاد کلاژن، پروتئینی که ساختار اساسی پوست، تاندون ها و رباط های را فراهم می کند، ضروری است.
به این منظور فقط به یک لیوان آب و آب نصف لیمو (۱ قاشق غذاخوری یا ۱۵ میلی لیتر) نیاز دارید که حدود ۱۰ ٪ از RDI شما را برای ویتامین C را فراهم می کند.
مواد طبیعی زیادی وجود دارند که می توانند به جای قهوه انرژی شما را تقویت کنند؛ بنابراین منطقی است که آنها را به صورت ترکیبات موجود در اسموتی در ابتدای روز مصرف کنید تا سرحال و پر انرژی شوید!
اسموتی ها کمک می کنند تا تعداد واحد های میوه و سبزیجاتی که باید در طول روز مصرف شود و اغلب ما از آن غافل هستیم، دریافت کنیم.
اضافه کردن پروتئینی مانند ماست در کنار اسموتی ها نیز به شما در احساس سیری کمک می کند. اسموتی ها با داشتن کربوهیدرات، فیبر، آنتی اکسیدان و پروتئین یک شروع خوب برای یک روز پرانرژی هستند.
سرکه سیب می تواند به عنوان یک تقویت کننده انرژی و جایگزین خوبی برای قهوه در صبح ها مصرف شود. این نوشیدنی بدون کافئین است و از سیب تخمیرشده به دست می آید.
سرکه سیب دارای ترکیبی به نام اسید استیک است که نشان می دهد آثار مفیدی بر حساسیت به انسولین و سطح قند خون دارد البته دقت داشته باشید با این که سرکه سیب می تواند انرژی لازم را به شما بدهد و فواید زیادی هم دارد؛ اما آن را همیشه با آب مخلوط کرده و میل کنید؛ زیرا اسیدیته موجود در آن در صورت مصرف مستقیم می تواند به دندان های شما آسیب برساند.
اگرچه افراد غالباً شب ها شیر طلایی می نوشند اما این نوشیدنی می تواند جایگزین خوبی برای قهوه ی صبحگاهی باشد تا شما را در طول روز پرانرژی نگه دارد. این نوشیدنی سنتی هندی بدون کافئین است و طبع گرمی دارد و شامل موادی چون زنجبیل، دارچین، زردچوبه و فلفل سیاه است.
البته می توان به این ترکیبات عسل و وانیل را نیز اضافه کرد. ادویه تشکیل دهنده شیر طلایی به دلیل داشتن ماده شیمیایی کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه، خواص ضدالتهابی بسیار قوی دارد.
مطالعات صورت گرفته نشان می دهد که نوشیدن شیر طلایی می تواند سلامت روان، حافظه و تراکم استخوان را بهبود بخشد.
در حالی که ممکن است شما از کاکائوی گرم به عنوان یک نوشیدنی شبانه که کمک تان می کند تا در آرامش بخوابید، استفاده کنید اما به نظر می رسد که می تواند به عنوان یک جایگزین عالی برای قهوه ی صبحانه نیز مفید باشد.
اضافه کردن پودر کاکائو به شیر گرم با کمی شیرین کننده می تواند یک نوشیدنی صبحگاهی برای تان بسازد که غنی از آنتی اکسیدان های قوی با خاصیت زیاد و عطر و طعم مشابه قهوه باشد و حتی ممکن است باعث شود تا روحیه خوبی داشته باشید.
کاکائو همچنین حاوی منیزیم است که می تواند به آرامش عضلات بدن کمک کند؛ بنابراین اگر به قهوه وابسته باشید، مزه مزه کردن منظم کاکائوی داغ برای شما بسیار کمک کننده خواهد بود.
رنگین کمان لاغری! تعجب نکنید! باز هم یک سفر جالب و خوردنی در راه است؛ با دلتا همراه باشید.
رژیم غذایی رنگی! تعجب نکنید این یک مقاله جالب است که ارزش خواندن دارد.
اگر دغدغهی اضافه وزن و چاقی دارید و تمام راههای لاغری را امتحان کردهاید و نتیجه دلخواهتان را نگرفتهاید؛ باید به شما این مژده را بدهیم که خبری خوب در راه است!
به گزارش مجله پیام دلتا، برای اینکه بیشترین فواید را از مصرف میوهها و سبزیها به دست بیاوریم، باید حداقل در طول هر روز یک وعده مصرفی از هر ۵ گروه خوراکیهای رنگی را به برنامه و رژیم غذایی خودمان اضافه کنیم.
این ۵ گروه خوراکیهای رنگی عبارتاند از: خوراکیهای آبی و بنفش، سبز، سفید، زرد و نارنجی و قرمز. کمپین Color Way یا همان رژیم لاغری پنجرنگ با محوریت استفاده از این مواد غذایی و ارتقای سلامت انسانها راهاندازی شده است. با ما همراه باشید.
در سال ۱۹۸۸ National Cancer Institute در آمریکا، پروژه آزمایشی ویژهای را با نام «۵ وعده در روز برای سلامت بهتر» طراحی کرد تا میزان استفاده از میوهها و سبزیها را در میان مردم افزایش بدهد. این برنامه آزمایشی خیلی سریع مورد حمایت ملی قرار گرفت و در سال ۱۹۹۱ نیز گسترش بیشتری پیدا کرد.
در دهه ۹۰ میلادی، شعار «۵ وعده در روز» از طریق رسانهها، سوپرمارکتها و تمامی امکانات دیگر به گوش مردم رسانده شد و نقش موثری در راستای ارتقای سلامت عمومی و آگاهی تغذیهای آنان ایفا کرد.
در سال ۲۰۰۲، کمپین Color Way با محوریت رژیم غذایی پنجرنگ راهاندازی شد تا اهمیت استفاده متنوع از میوهها و سبزیهای مختلف را به مردم جهان گوشزد کند.
آمارها نشان میدهند که بخش قابل توجهی از مردم جهان در حال حاضر، به اضافهوزن یا چاقی مبتلا هستند. این میزان در میان مردم آمریکا به بالای ۵۰ درصد از کل جمعیتشان رسیده است. بهعلاوه، تعداد کودکان مبتلا به اضافهوزن و چاقی نیز به شدت رو به افزایش است.
اضافهوزن و چاقی، دو عامل مهمی هستند که میتوانند به بیماریهای قلبی، سرطانها، بیماری دیابت نوع ۲، سکته مغزی، آرتریت، بیماریهای قلبی-عروقی و اختلالهای روانشناختی منجر میشوند؛ در نتیجه انتخاب مواد غذایی سالمتر میتواند به کاهش خطر ابتلا به این بیماریها و مشکلات کمک کند.
آنتی اکسیدانهای موجود در این خوراکیها از عوامل پیشگیریکننده از آسیبهای سلولی هستند. این رنگ در خوراکیها باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و سکته مغزی و همچنین بیماریهای قلبی میشود.
این خوراکیهای مغذی شامل این موارد هستند: بلوبری، انگور بنفش، آلو، کشمش و بادمجان.
درواقع، این میوهها و سبزیها حاوی فلاونوئیدها، فیتوکمیکالها و آنتیاکسیدانهایی مانند آنتوسیانینها، ویتامی C، اسید فولیک و پلیفنولها هستند که قطعا نقش مهمی در عملکرد صحیح ارگانهای حیاتی بدن و سلامتی آنها دارند.
آنتیاکسیدانها در پیشگیری از ابتلا به سرطان نقش دارند و فشار خون را کاهش میدهند. میوهها و سبزجات سفیدرنگ حاوی میزان زیادی ویتامینهای گروه B، پتاسیم و فیبر هستند.
رنگ سفید شامل این خوراکیها است: سیر، پیاز، گلکلم، سیبزمینی، موز و گلابی.
که قطعا در انواع چاشنیهای فصلی، غذاهای کمکالری و سالادهای رژیمی میتوان از آنها استفاده کرد.
قرمز یک رنگ اشتهابرانگیز است با کلی خاصیت!
این خوراکیها دارای لیکوپن و آنتی اکسیدانهایی هستند که به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک میکنند و سلامت دستگاه قلب و عروق و همچنین سلامت چشمها را ارتقا میدهند.
خوراکیهای مفید قرمز رنگ شامل این موارد میشوند: گوجهفرنگی، هندوانه، گریپفروت، تمشک، سیب قرمز و لوبیا قرمز.
درواقع این خوراکیها حاوی آنتیاکسیدانهای مهمی مانند آنتوسیانینها هستند که در تناسباندام و سلامت بدن تاثیر زیادی دارند.
رنگ سبز شامل خوراکیهای مغذی مانند اسفناج، خانوادهی سبزیهای برگدار، کیوی و سایر میوهها و سبزیجات است.
ویتامین K باعث انعقاد خون و ارتقای سلامت استخوانها میشود. مواد غذایی سبزرنگ همچنین سرشار از ویتامینهای A و C، فولات، کلسیم و آهن هستند.
همچنین این محصولات میزان بالایی از فیتوکمیکالها دارند و ویتامینهای ضروری، مواد معدنی و فیبر زیادی هم به بدن میرسانند.
شما میتوانید در انواع سالادهای رژیمی از میوهها و سبزیجات سبز رنگ و تازه با فیبر غذایی بالا استفاده کنید.
رنگ نارنجی و زرد شامل چنین مواردی است: هویج، سیبزمینی شیرین، کدو، طالبی، هلو، پرتقال و آناناس.
این میوهها و سبزیها حاوی بتاکاروتن، ویتامین C، ویتامین E، فولات و بیوفلاونوئیدها هستند که میتوانند یک رژیم لاغری سالم را برای شما رقم بزنند.
بتاکاروتن موجود در این خوراکیها باعث بهبود سلامت چشم و عملکرد دستگاه ایمنی میشود.
مصرف میوه و سبزیهای رنگی و متنوع به طور منظم میتواند به بدن در مقابله با سرطانها، کنترل فشار خون بالا، تثبیت حافظه، مقابله با روند پیری، لاغری و کنترل وزن و داشتن دندانها و استخوانهای سالم کمک کند.
همچنین، کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت نوع ۲، بیماریهای قلبی-عروقی و بیماریهای ریوی و تنفسی از دیگر فواید مصرف منظم میوه و سبزیها در هر رنگ و اندازه است. البته با وجود این خوراکیهای رنگی تنوع انتخاب شما هم بالاتر میرود.
شما میتوانید از این خوراکیهای رنگی مغذی در انواع سوپ، غذاها و سالادهای خانگی رژیمی و کمکالری استفاده کنید و روز به روز زیباتر و سالمتر شوید.
سفر به زیر دریا! تجربهی یک دنیای عجیب و خوردنی! زیردریایی دلتا آماده است، لطفا سوار شوید.
سفری هیجانانگیز و خوردنی به زیر دریا!
مگر میشود از خوراکیهای مفید دریایی گذشت؟ زیر دریایی آماده حرکت است، لطفا سوار شوید.
به گزارش مجله پیام دلتا، خوراکیهای دریایی از قبیل ماهی، میگو، خرچنگ، خاویار و حتی انواع صدفهای دریایی خواص زیادی برای بدن دارند که در ادامه به آنها اشاره میکنیم.
مگر میشود از خیر این خوراکیها گذشت؟
دریا و تمام نعمتهایش برای سلامتی بدن ما مفید است و اهمیت زیادی دارد؛ اگر شما هم تا به امروز در سبد غذاییتان از غذاهای دریایی زیاد استفاده نمیکردید، هرچه زودتر لیست غذای هفتگی خودتان را در سطل زباله بیندازید.
ماهیها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند.
مصرف ماهی، به مقدار یک یا دو بار در هفته میتواند در کاهش خطر ابتلا به بیماریهایی مانند آسم دوران کودکی تا سرطان پروستات موثر باشد.
ماهی، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است. گوشت ماهی مقدار کمی چربی و مقدار زیادی پروتئین دارد. مصرف ماهی در دوران بارداری میزان خطر تولد نوزاد نارس را کاهش میدهد .
البته خانمهای باردار باید به خاطر جیوهی موجود در ماهی در خوردن آن زیادهروی نکنند و با یک متخصص تغذیه مشورت کنند.
روشهای سالم برای لذت بردن از مصرف ماهی عبارتند از : ماهی سرخشده، پخت در فر ، آبپز، ماهی بریانشده و بخارپز .
– مقدار زیاد پروتئین
– مقدار کم چربی اشباعشده
– مقدار زیاد چربی غیراشباع
– مقدار زیاد امگا ۳
پس از ماهی، میگو مهمترین غذای دریایی به حساب میآید.
میگوی خام گوشت سفت و شفافی دارد که حاوی کالری و چربی اشباعشده کمی است. میگوها اندازه و رنگهای گوناگونی دارند؛ مانند صورتی، خاکستری و مایل به زرد. مواد مغذی آنها بسیار زیاد است و حاوی ویتامینها و مواد معدنی مفیدی هستند.
خرچنگها یکی از محبوبترین و خوشمزهترین موجودات دریایی هستند که توسط صیادان و ماهیگیران صید میشوند و به فروش میرسند .
کلسیم و فسفر به ترتیب بیشترین عناصر از مواد معدنی هستند که در استخوانها یافت میشوند . یک خبر خوب برای دوستداران خرچنگ این است که گوشت خرچنگ منبعی سرشار از فسفر است و همین امر موجب بهبود و تقویت استخوانها میشود.
گوشت خرچنگ حاوی مقادیر زیاد اسیدهای چرب امگا 3 است که این اسیدهای چرب باعث بهبود التهاب در سراسر بدن، کاهش سطح کلسترول خون، کاهش خطر بروز حملات قلبی و مغزی و کاهش فشار خون میشود .
از وظایف اصلی کبد و کلیه سمزدایی بدن و تصفیه خون انسان است؛ گوشت خرچنگ حاوی مقدار زیادی فسفر است. فسفر به عملکرد کلیهها کمک میکند و آن را بهبود میبخشد؛ در نتیجه سرعت سمزدایی بدن افزایش پیدا میکند .
خرچنگ با داشتن طیف گسترده و متنوعی از عناصر مفید و مغذی مثل مس، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا 3، تاثیر مستقیمی بر بهبود و عملکرد فعالیت سیستمهای عصبی دارد؛ در نتیجه باعث تقویت عملکرد ذهن و حافظه میشود .
سلنیوم از جمله عناصر موجود در گوشت خرچنگ است که به طور مستقیم با عملکرد حافظه ارتباط دارد و به عنوان یک آنتیاکسیدان عمل کرده و از بدن در برابر بیماریهای مزمن و خطرناک محافظت میکند.
خاویار یک ماده غذایی پرانرژی است و ارزشمند است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد.
تقاضا برای خوردن صدف طی دو تا سه دهه گذشته، به طور قابل ملاحظهای افزایش یافته است. این بیمهرگان خوشمزه ممکن است در ظاهر خیلی شبیه به پوست خارجیشان نباشند اما بسیار خوشمزه هستند.
صدف سطوح بالای اسیدهای چرب امگا 3 دارد که فرم خوبی از کلسترول هستند. صدف و اسیدهای چرب آنها میتوانند محتوای کلسترول بد را در جریان خون کاهش دهند.
صدف محتوای پتاسیم و منیزیم بسیار بالایی دارد. این دو ماده، یعنی پتاسیم و منیزیم میتوانند به کاهش فشار خون کمک کنند.
میزان روی در صدف میتواند باعث جلوگیری از میکروبهای ایجادشده توسط آکنه شود. روی همچنین التهاب را کاهش میدهد و منافذ را پاک میکند و باعث کاهش کراتینوسیتها میشود که از بزرگ شدن منافذ پوست جلوگیری میکنند.
از خواص دیگر صدف این است که یک منبع غنی از B12، اسیدهای چرب امگا 3، روی و آهن به شمار میرود و برای عملکرد مغز و حافظه بسیار مفید است.
اگر به دنبال لاغری و کاهش وزن بدون گرسنگی هستید؛ باید بدانید که رژیم مدیترانهای و مصرف غذاهای دریایی یک راهحل مناسب است. درواقع یکی از ارکان اصلی این نوع رژیم انواع غذاهای دریایی مثل ماهی سالمون، ساردین، قزلآلا، تن، ماکرل، صدف و خرچنگ است.
رژیم مدیترانهای به صورت طبیعی به مدیریت وزن و کاهش چربی دریافتی بدن کمک میکند و همچنین شما به آسانی میتوانید مواد مغذی بسیار زیادی بخورید.
بنابراین، ماهی، محصولات لبنی و گوشت حیوانات تغذیهشده با علوفه طبیعی حاوی اسیدهای چرب سالم برای این نوع رژیم لاغری مورد نیاز هستند.
از این میان، اسیدهای چرب سالم در غذاهای دریایی به شما در تجربهی احساس سیری، مدیریت وزن و لاغری، کنترل قند خون و بهبود سطح انرژی و خلق و خو کمک زیادی میکنند.