مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

بیماری مدرن ؛ کارمند ها بخوانند

کمی عقب‎‎ تر بروید! بله با خود شما هستیم که دارید این مقاله را می‎‎ خوانید البته در فاصله‎ ی نزدیک به صفحه‎‎ ی مانیتور!

بیماری-چشم

  

تکنولوژی یا سلامتی؟

درست است که ما در عصر اطلاعات، ارتباطات و  تکنولوژی به سر می‎بریم اما همه‎ی این ها به چه قیمتی؟ اگر شما هم مثل  اکثر کارمندان مجله‎  دلتا به طور مداوم پشت میز کامپیوتر می‌نشینید و کار  می‎کنید؛ مراقب این بیماری مدرن و خطرناک چشمی باشید.

بهتر است اینطور بگوییم که درباره سندرم بینایی کامپیوتر چه می‎ دانید؟ با مجله پیام دلتا همراه باشید.

کامپیوتر و آسیب چشم

بیماری مدرن چشم

سندرم بینایی کامپیوتر یا CVS یک مشکل شایع برای کسانی  است که تمام روز را صرف کار بر روی کامپیوتر می ‎کنند.

 CVS طیف گسترده‎ای از مشکلات چشم از جمله  فشار چشم، تاری دید به علت خیره شدن و تمرکز بر صفحه کامپیوتر را شامل  می‎شود؛ در حالی که این بیماری بسیار جدی است و ممکن است با بیماری‎ های  دیگر متفاوت باشد.

کارمند ها و بزرگسالان تنها کسانی نیستند که مبتلا به CVS  هستند. امروزه، بسیاری از کودکان ساعت ها به کامپیوتر خیره می ‎شوند.

در حقیقت،  بیماری CVS، در اثر تمرکز عضلات  چشم به وجود می ‎آید. علائم CVS شامل تاری دید، دو بینی، خشکی چشم، درد  چشم، اشکال در تمرکز  و سردرد است.

در همین لحظه که شما این مقاله را می‌  خوانید، قطعا جمعیت قابل توجهی از انسان ها در سراسر دنیا به مانیتور  کامپیوتر های خود خیره شده‏‌اند و اغلب ساعت‌ های عمر خود را در این وضعیت  می‌ گذرانند.

بیشتر این افراد اگر اقدامات پیشگیرانه  ضروری را انجام ندهند، به تدریج در معرض خطر ابتلا به سندرم بینایی ناشی از  کامپیوتر قرار خواهند گرفت اما شما تا چه حد با این سندرم آشنایی دارید؟

همه چیز درباره سندرم بینایی کامپیوتر

به گفته متخصصان چشم‎پزشکی دانشگاه  آلاباما، استفاده طولانی‎ مدت از کامپیوتر و ساعت های زیاد خیره شدن به  مانیتور، صدمات جبران‏‎ناپذیری به چشم وارد می‌ سازد که سردرد ها و استرس‌  ها و فشار های وارد‎شده به سیستم بینایی از آن جمله هستند.

متخصصان این مشکلات را سندرم بینایی ناشی  از کامپیوتر نامیده‎‌ اند و به گفته آنها از هر 10 کاربر دائمی کامپیوتر،  هشت نفر به این سندرم مبتلا می‌ شوند. اگر روزانه بیش از دو ساعت مداوم به  مانیتور نگاه کنید، بیشتر با خطر ابتلا به این سندرم مواجه خواهید بود.

بیماری-چشم

علائم سندرم بینایی کامپیوتر

  • مهم ترین و شایع‎ ترین علائم این سندرم شامل درد گردن و شانه، سردرد ها و کاهش تمرکز دید است.
  • از دیگر علائم این سندرم می‌توان به خستگی، سوزش و خارش چشم، خشک شدن  یا ترشح بیش از حد مایعات چشم، دوبینی، نیاز به استفاده از عینک و حساسیت  به نور اشاره کرد.

اما آیا راهی وجود دارد که به دلیل ضرورت  استفاده از کامپیوتر در زندگی مدرن امروزی هم بتوانیم از این وسیله استفاده  کنیم و هم از آسیب زیاد به چشم‌ ها و احتمال بروز این سندرم تا حد زیادی  بکاهیم؟

بیماری-چشم

راهکار های درمانی سندرم بینایی کامپیوتر

  • مانیتور را در وضعیتی قرار دهید که فاصله مناسبی با چشمان شما داشته باشد و اگر دید مناسبی ندارید، از عینک استفاده کنید.
  • از خیره شدن به صحنه مانیتور حتی‎ المقدور پرهیز کنید.
  • دقیقا رو به‌ روی کامپیوتر بنشینید.
  • صفحه‎ ی مانیتور را پشت به دیوار نگذارید بلکه سیستم را طوری جاسازی  کنید که پشت شما به دیوار باشد و بتوانید فضای اتاق را در پشت مانیتور  ببینید.
  • حدود 30 تا 50 سانتی‎متر از مانیتور فاصله داشته باشید.
  • خط دید شما باید مسطح یا بالاتر از مانیتور باشد.
  • مچ‌ دست‎ تان را هنگام تایپ کردن، خم نکنید و زانو های خود را هنگام نشستن پشت کامپیوتر در زاویه 90 درجه قرار دهید.
  • هر از گاهی با نگاه کردن به یک شیء در دور دست به عضلات چشمان خود  استراحت بدهید. پزشکان توصیه می‌کنند در ازای هر یک ساعت کار با کامپیوتر،  دو تا سه دقیقه این کار را انجام دهید تا از فشار وارد‎شده به عضلات چشم  کاسته شود.
  • نور مانیتور را در حد استاندارد تنظیم کنید.
  • صفحه‎ ی مانیتور را طوری قرار دهید که نور لامپ یا چراغ روی آن نیفتد؛ چون بازتاب آن از مانیتور به سمت چشم خطرناک است.
  • یک راهکار ساده اما بسیار موثر دیگر پلک زدن است. با پلک زدن مکرر از  خشکی چشم جلوگیری کنید. افرادی که زیاد پلک نمی‌ زنند، دچار خشکی، سوزش و  قرمزی چشم می‌ شوند.
  • همچنین توصیه می‌ شود تمام کارمندان و افرادی که مجبور هستند روزانه  بیش از دو ساعت مقابل کامپیوتر بنشینند، از عینک ‌های محافظ استفاده کنند.

بنابراین، با در نظر گرفتن این توصیه ها بهتر است که همواره مراقب سلامت چشم های خودتان باشید.

همچنین بخوانید:

چرا خانم‌ها سرب می‌خورند؟ 

آب ؛ معجزه‌ی سلامتی بدن 

طلا بخوریم! 

۶ فرنگی زیبا و پرخاصیت

فرنگی‎ های زیبا و پرخاصیت؟! اینجا ایران است با کلی خوراکی خوشمزه، متنوع و ارگانیک! با دلتا همراه باشید.

گوجه فرنگی

  

فرنگی ‎های پرخاصیت همه این جا جمع هستند!

همه می ‎دانیم که میوه ‎ها و سبزیجات با فیبر بالا خواص زیادی برای بدن دارند؛ از این میان این فرنگی ‎های مغذی و کوچولو چیز دیگری هستند؛ با مجله پیام دلتا همراه باشید.

گوجه فرنگی

خواص میوه‎ ها و سبزیجات فرنگی

اگر شما هم جزء کسانی هستید که به انواع سوپ و سالاد های رژیمی علاقه زیادی دارید، این مطلب را حتما بخوانید.

تره-فرنگی

خواص تره فرنگی

اگر می ‎خواهید از غذا های سبک اما مغذی  لذت ببرید، وقت آن است که تره ‎فرنگی را به شام خود اضافه کنید. این ماده‎‎  ی غذایی از درصد زیادی آب تشکیل شده است؛ کالری خیلی کمی دارد اما حاوی  مقدار زیادی فیبر است.

 لاغری و کاهش وزن

تره‎ فرنگی یکی از معدود خوراکی ‏‎های حاوی  پری‎بیوتیک است؛ نوعی باکتری خوب که به جذب بهتر مواد غذایی کمک می‎کند.  همچنین از فلور روده مراقبت و ترشح صفرا را تحریک می‎ کند تا هضم غذا را  بهبود بخشد.

تقویت سیستم ایمنی بدن

تره ‎فرنگی منبع بزرگ و کاملی از ویتامین A  است. ویتامین محلول در چربی نیز رتینول هستند. این ماده‎ ی مغذی به سلامت  چشم، قلب، استخوان‎ ها، سرماخوردگی، کم‎خونی و سرطان، کاهش کلسترول و  فشار‎خون بالا کمک می‎ کند.

دیابت

تره‎ فرنگی از سبزیجات کم ‎کالری با شاخص  گلیسمی پایین است که با مهار فعالیت‎ های آمیلاز مانع تبدیل کربوهیدرات  ‎های پیشرفته به قند می‎شود و قند خون را کاهش می‎ دهد.

این ماده مغذی حاوی آلیسین نیز است که خطر ابتلا به سندروم متابولیک و نوروپاتی دیابتی را کاهش می ‎دهد.

سلامت قلب

تره ‎فرنگی حاوی مقادیر فراوانی کمپفرول  است، این فلاونوئید باعث تولید اکسید نیتریک در بدن می‎ شود که به آرام  ‎سازی و کاهش فشار روی رگ‎ های خونی کمک می‎ کند.

کم‎ خونی

تره ‎فرنگی منبع خوب آهن و ویتامین‎ های B است که برای سنتز سلول ‎های خونی ضروری بوده است و به درمان کم‎ خونی کمک می ‎کنند.

کاهش کلسترول

فیبر موجود در تره ‎فرنگی نقش مهمی در کاهش کلسترول بد خون دارد و تولید کلسترول در کبد را کم می ‎کند.

سرماخوردگی

روغن ‎های فرار موجود در آب تره ‎فرنگی  تاثیر مثبت روی دستگاه تنفسی می ‎گذارند و به کاهش علائم آنفلوآنزا،  سرماخوردگی و تب یونجه کمک می ‎کنند.

پاکسازی پوست

تره‎ فرنگی دیورتیک طبیعی و منبع غنی  ویتامین C و آنتی‎اکسیدان‎ ها است که با سم ‎زدایی و پاکسازی بدن، پوست را  سالم و درخشان می ‎کند.

نخود-فرنگی

خواص نخود فرنگی

نخود‎‎فرنگی یا نخود سبز، حاوی آمینو‎‎اسید  های ضروری، سیستئین و لیسین هستند. نخود سبز یا نخود‎فرنگی شامل بسیاری از  مواد مغذی ضروری مثل ویتامین B، ویتامین E، نشاسته، چربی ‎ها و پروتئین‎  ها است.

این ماده مغذی خواص زیادی برای بدن دارد:

مدیریت و کنترل وزن

نخود‎فرنگی چربی بسیار کمی دارد و کم‎  کالری است؛ از این رو، اغلب در رژیم ‎های گیاهخواری و نیز رژیم ‎های غذایی  غیر گیاهخواری وجود دارند.

 این ماده مغذی به عنوان یک منبع سلامتی  خوبی در نظر گرفته می ‎شود. در مقایسه با لوبیا، نخود‎فرنگی کالری بسیار  پایینی دارد. نخود‎فرنگی حاوی مقدار بسیار عالی فیبر و ویتامین است.

جلوگیری از پوکی استخوان

نخودفرنگی برای استخوان ‎ها مفید است.

 نخود غنی از ویتامین K و D است که به جذب  کلسیم و به جلوگیری از پوکی استخوان کمک می ‎کند و باعث تقویت استخوان‎ ها  می‎ شود. ویتامین K موجود در نخودفرنگی از بیماری ‎هایی مثل ورم مفاصل و  آلزایمر جلوگیری می‎ کند.

مقابله با پیری

نخود‎فرنگی در مقابله با پیری پوست هم مفید  خواهد بود. آنتی ‎اکسیدان ‎هایی که در آن وجود دارند؛ مثل فلانوئید ها،  کاتچین، اپیکاتچین، کاروتنوئید، آلفا‎کاروتن و غیره برای جلوگیری از فرایند  پیری پوست مفید هستند.

مفید برای بینایی

استفاده از نخود‎فرنگی برای افرادی مفید  است که چشم‎ شان مشکل دارد. نخود‎فرنگی مقدار مناسبی از آنتی‎ اکسیدان‎ های  فلانوئیدی دارد؛ مثل لوتئین، کاروتن، زیکسانتین و نیز ویتامین A.

ویتامین A یکی از مواد مغذی ضروری است که برای حفظ سلامت غشای مخاطی، پوست و دید چشم ضروری است.

کنگر-فرنگی

خواص کنگر فرنگی

کنگر فرنگی که آن را با نام آرتیشو  (Artichoke) نیز  آن را می‎ شناسند، در قدیم جزء سبزیجات مصرفی قشر مرفه  بوده است و امروزه نیز از سرگل، برگ، هاگدان و ساقه کنگر فرنگی در سوپ،  مربا، خورشت و سالاد استفاده می‎ شود.

مفید برای کبد

یکی از مهم ترین و شناخته‎ شده ‎ترین خواص  کنگر فرنگی کمک به درمان اختلالات کبدی نظیر درمان نارسایی‎ های کبد،  یرقان، بیماری ‎های مربوط به کمبود آلبومین و … است.

درمان دیابت

کمک به پیشگیری و درمان دیابت نوع غیر وابسته به انسولین، از فواید دارویی مصرف کنگر فرنگی است.

زیبایی پوست

از دیگر خواص کنگر فرنگی استفاده موضعی از آن به منظور درمان ریزش مو، رفع بوی زیر بغل و خارش است.

سلامت قلب

کاهش چربی خون و پیشگیری از حوادث قلبی-  عروقی از خواص کنگر فرنگی است. در حقیقت، ماده سینارین که در عصاره برگ  کنگر وجود دارد، باعث کاهش کلسترول خون می‎ شود.

هویج-فرنگی

خواص هویج فرنگی

با خواص بی ‎نظیر هویج ‎فرنگی آشنا شوید:

درمان لک پوست

با خوردن آب هویج می‌ توانید جای لک وخراش پوست خود را از بین ببرید. پوره هویج هم برای این کار مناسب است.

تقویت موی سر

خوردن آب هویج یکی از بهترین راه ‎های  تقویت موی سر است؛ زیرا ویتامین و املاح زیادی در آن موجود است که همگی  برای تقویت موی سر مفید هستند. ویتامین C و E موجود در هویج‏‏‎ فرنگی به  بهبود جریان خون در کف سر کمک می‎کند و مانع ضعیف شدن مو ها و سفید شدن  آنها می‌‌شود.

سرشار از کلسیم

هویج دارای کلسیم زیادی است که برای رشد استخوان ‎ها در کودکان و زنان موثر است.

سلامت چشم

ویتامین A زیادی در هویج وجود دارد، همچنین  آنتی ‎اکسیدان‎ های مختلفی در این میوه وجود دارد که باعث می‎شود تا سلامت  پوست و چشم شما حفظ شود.

منبع غنی آنتی ‎اکسیدان

هویج سرشار از آنتی ‎اکسیدان است، این امر  باعث می ‎شود تا خواص ضد سرطانی هویج حفظ شود. اگر می ‎خواهید از سرطان  پیشگیری کنید، هویج ‎فرنگی میل کنید.

گوجه-فرنگی

خواص گوجه فرنگی

گوجه ‎فرنگی منبع غنی از ویتامین A  C و  فولیک اسید است. این ماده‎ ی مغذی دامنه‎ ی گسترده‎ ای از فواید تغذیه ‎ای  دارد و به داشتن آنتی ‎اکسیدان – لیکوپن – لیپوئیک اسید – فولیک اسید و  لوتین معروف است.

گوجه‎ فرنگی و سرطان پروستات

براساس تحقیقات و مطالعات دانشمندان، در گوجه‎‏ فرنگی با ایجاد حفاظت اپیدمیلوجیکال درصد ابتلا به سرطان پروستات کاهش پیدا  می‎ کند.

درواقع، مصرف فراوان چربی با ایجاد تغییر  در متابولیسم کلسترول و استروئید، شانس بروز سرطان را افزایش می‏‎ دهد.  مصرف سبزیجات یا رنگدانه ‎های سبز و زرد یک اثر حفاظتی از بروز سرطان  پروستات دارد.

توت-فرنگی

خواص توت فرنگی

محافظت از بیماری قلبی و انواع سرطان

توت ‎فرنگی بیشتر برای سلامت و زیبایی پوست  شناخته شده است؛ این در حالی است که اکثر پزشکان متخصص مصرف توت ‎فرنگی را  برای پیشگیری و حتی کاهش بیماری‎ های قلبی هم توصیه می‏‏‎ کنند؛ زیرا   آنتی ‎اکسیدان‎ ها و پلی ‎فنل‎ ها در توت‎ فرنگی باعث می‎ شود که از سلامت  قلب محافظت کند و می ‎تواند مانع بروز انواع مختلف سرطان شود.

سرشار از ویتامین C

 ویتامین C موجود در توت ‎فرنگی به سلامت  پوست و مو نیز کمک خواهد کرد؛ همچنین، فیبر موجود در آن باعث لاغری و بهبود  عمل هضم خواهد شد.

درواقع، توت‎ فرنگی منبع فوق ‎العاده ‎ای  از ویتامین C و فیبر است که هر دوی آنها برای محافظت در برابر سرطان‎ های  مری و کولون و مفید هستند. خواص ضد سرطانی توت‎ فرنگی معروف است که می  ‎تواند از سرطان‎ های پوست ریه، مثانه و سینه جلوگیری کند.

بهبود سلامت بینایی

توت‎ فرنگی با وجود آنتی ‎اکسیدان ‎هایی که دارد، برای جلوگیری از آب‎ مروارید، ماکولار و سایر بیماری‎ های چشمی بسیار مفید است.

لاغری

اسید الاگیگ و آنتی‎ اکسیدان‎ ها نقش مهمی در به وجود آمدن توت‎ فرنگی دارند که برای لاغری و کاهش وزن مناسب هستند.

مزایای توت ‎فرنگی برای آقایان

آنتی ‎اکسیدان‎ هایی که در توت ‎فرنگی وجود  دارد، هر دو باعث افزایش گردش خون می‏‎ شوند که برای سلامت جنسی مفید  هستند. همچنین، ویتامین C موجود در توت ‎فرنگی نیز باعث افزایش تعداد اسپرم  در مردان می ‎شود.

همچنین بخوانید:

ضد آفتاب خوراکی ؛ مگه داریم؟! 

ویتامین های زیبایی ؛ همه خوبان جمع اند! 

8 خاصیت جادویی آب خیار 

11 نوشیدنی گیاهی جایگزین قهوه

انواع چای ‎های گیاهی و نوشیدنی‎ های  سرد و گرم کافئین‎ دار می ‎‏توانند به عنوان یک انرژی ‎زای قوی مثل قهوه و  حتی قوی‎ تر از آن عمل کنند. در ادامه به برخی از این نوشیدنی ‎های خوشمزه  اشاره می ‎کنیم.

نوشیدنی-جایگزین-قهوه

  

به جای قهوه صبحگاهی چی بخوریم؟ این نوشیدنی‎ های انرژی ‎زا را جایگزین کنید!

جدا از این که برخی افراد به نوشیدن قهوه علاقه دارند، برخی دیگر آن را فقط برای سرحال شدن و ذخیره انرژی می‌ نوشند تا بتوانند با انرژی بیشتری به کار های خود بپردازند.

به گزارش مجله پیام دلتا،  قهوه با تمام خواص فوق‌ العاده‌ ای که برای سلامت بدن دارد، ممکن است در  برخی افراد باعث تپش قلب، ضربان نامنظم قلب، اضطراب، لرزش و برخی مشکلات  ناخواسته‌ ی دیگر شود.

گاهی اوقات هم هیچ مشکلی در میان نیست؛ فقط  قهوه موجود نیست؛ پس خوب است نوشیدنی‌ ها یا خوراکی‌ های دیگری را که کمک  می‌ کنند تا بیدار و سرحال شوید و باعث افزایش انرژی‌ تان می‌ شوند،  بشناسید تا در صورت لزوم آن‌ ها را جایگزین قهوه کنید.

قهوه

به جای قهوه چی بخوریم؟

انواع چای ‎های گیاهی و نوشیدنی‎ های سرد و گرم کافئین ‎دار می‎‏توانند  به عنوان یک انرژی ‎زای قوی مثل قهوه و حتی قوی‎ تر از آن عمل کنند. در  ادامه به برخی از این نوشیدنی‎ های خوشمزه اشاره می‎ کنیم.

چای گیاهی بخورید

یک انرژی ‎زای طبیعی و مفید به نام چای! انواع چای‎ گیاهی می‎ توانند به عنوان یک جایگزین قوی کافئین ‎دار عمل کنند:

چای ماچا

ماچا (Matcha) پودری سبزرنگ است که از  آسیاب کردن برگ‌ های جوان چای به دست می‌ آید و می‌ تواند به عنوان یک  جایگزین عالی برای قهوه استفاده شود، به‌ خصوص برای افرادی که نمی‌ خواهند  احساس لرزش یا عصبی بودن ناشی از مصرف قهوه را تجربه کنند.

ماچا حاوی کافئین به همراه اسیدآمینه ال  تیانین (L-theanine) است که ذهن را بدون ایجاد حالت خواب‌‎ آلودگی آرام می‌  کند. مطالعات اخیر نشان می‌ دهد که ال تیانین وقتی با کافئین مصرف می‌  شود، تاثیراتی مثبت در عملکرد شناخت و خلق‌ و خوی افراد ایجاد می‎ کند.

چای-سبز-و-قهوه

چای سبز

چای سبز علاوه بر داشتن فواید زیاد برای  سلامتی، جایگزین مناسبی برای قهوه نیز محسوب می‌ شود. چای سبز با حداقل  فرآوری انجام‎ شده بر روی آن، بیشترین مزایای سلامتی در بین انواع چای‌ را  دارد.

 چندین مطالعه نشان داده است افرادی که چای  سبز می‌ نوشند، بسیار کمتر از دیگران به سرطان مثانه، سینه، ریه، معده،  پانکراس و کولورکتال مبتلا می‌ شوند.

علاوه بر این، تحقیقات نشان می‌ دهد چای سبز به کاهش دیابت نوع ۲ و بیماری‌ های قلبی کمک می‌ کند.

چای سبز همچنین عملکرد ذهنی و افزایش سوخت و  ساز بدن را بهبود می ‎بخشد. هر چند در مورد میزان مصرف چای سبز در روز  برای به دست آوردن حداکثر مزایای سلامتی آن بین محققان اختلاف‌ نظر وجود  دارد؛ اما توصیه ها بیشتر، حدود ۳ تا ۵ فنجان  در روز است.

البته شرایط مصرف این نوشیدنی ‎ها به خصوص چای سبز بستگی به سیستم بدن افراد و نداشتن بیماری ‎های خاص دارد.

چای یربا‎ماته

چای یربا‎ماته (Yerba Mate) یک چای آمریکای  جنوبی است که از برگ و شاخه‌ های گیاه یربا‎ماته‌ ی این منطقه تهیه می‌  شود و صد‌ها سال است به عنوان تقویت‌ کننده انرژی مانند قهوه در آن منطقه  معروف است. یک فنجان یربا‎ماته تقریباً معادل یک فنجان متوسط قهوه، کافئین  دارد.

این نوشیدنی حاوی تئوبرومین است که در  شکلات نیز یافت می‌ شود و یک ماده محرک طبیعی است. این ماده به شما انرژی  ماندگارتری می‌ بخشد بدون اینکه احساس لرزش و عصبی بودن ناشی از مصرف قهوه  به شما دست بدهد. یرباماته مملو از آنتی‌ اکسیدان‌ هایی است که به کاهش  فشارخون و جلوگیری از بیماری‌ های قلبی کمک می‌ کنند.

کامبوچا

کامبوچا یکی دیگر از جایگزین‌ های بالقوه قهوه برای کسانی است که سعی در کاهش مصرف آن دارند.

این نوشیدنی باعث می‌ شود تا فرد مصرف  ‎کننده از مزایای ترکیب ال تیانین با کافئین که همان تأمین انرژی بیشتر  بدون احساس لرزش و عصبی شدن است، بهره ببرد.

 البته میزان کافئین موجود در یک فنجان  کامبوچا کمتر از یک فنجان چای است؛ بنابراین برای افرادی که می‌ خواهند  کافئین ملایمی دریافت کنند، عالی است.

علاوه بر این، کامبوچا حاوی باکتری‌ های  پروبیوتیک است که به هضم غذا کمک می‌ کند و همین باعث می‌ شود موتور مغزتان  به کار بیفتد و به خوبی از خواب بیدار شوید!

چای ریشه قاصدک

شاید عجیب باشد، اما ریشه گیاه قاصدک که  معمولاً به عنوان علف هرز در نظر گرفته می‌ شود، مزه‌ ای شبیه به قهوه دارد  و این باعث می‌ شود برای کسانی که در پی طعم قهوه هستند، مطلوب باشد.

می‌ توانید این گیاه را به راحتی در باغچه‌  ی خانه‌ خود بکارید یا از عطاری‌ ها ریشه‌ ی آن را تهیه یا این که چای  کیسه‌ای آن را استفاده کنید.

چای رویبوس

رویبوس یا چای قرمز نوشیدنی عاری از کافئین  و از آفریقای جنوبی سرچشمه گرفته است. برخلاف قهوه و سایر چای‌ ها، رویبوس  آنتی‌ اکسیدان تانن کمی دارد که با این که مفید است اما می‌ تواند در جذب  آهن مداخله کند.

با وجود مقدار کم تانن، رویبوس مقدار قابل  توجهی از آنتی‌ اکسیدان‌ های دیگر را تأمین و به محافظت در برابر بیماری‌  های قلبی و کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک می‌ کند.

آب-و-لیمو

نوشیدنی آب و لیمو

سر حال شدن صبحگاهی چندان هم پیچیده نیست.

 آب و لیمو یک راه عالی برای شروع یک روز پرانرژی است. این نوشیدنی بدون کالری و کافئین است و مقداری ویتامین C دارد.

ویتامین C به عنوان یک آنتی‌ اکسیدان در  تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارد، از پوست‎ تان در برابر آفتاب محافظت می‌  کند و برای ایجاد کلاژن، پروتئینی که ساختار اساسی پوست، تاندون‌ ها و  رباط‌ های را فراهم می‌ کند، ضروری است.

به این منظور فقط به یک لیوان آب و آب نصف  لیمو (۱ قاشق غذاخوری یا ۱۵ میلی‎ لیتر) نیاز دارید که حدود ۱۰ ٪ از RDI  شما را برای ویتامین C را فراهم می‌ کند.

اسموتی‌ ‎ها

مواد طبیعی زیادی وجود دارند که می‌ توانند  به جای قهوه انرژی شما را تقویت کنند؛ بنابراین منطقی است که آن‌ها را به  صورت ترکیبات موجود در اسموتی در ابتدای روز مصرف کنید تا سرحال و پر انرژی  شوید!

اسموتی‌ ها کمک می‌ کنند تا تعداد واحد‌ های میوه و سبزیجاتی که باید در طول روز مصرف شود و اغلب ما از آن غافل هستیم، دریافت کنیم.

اضافه کردن پروتئینی مانند ماست در کنار  اسموتی‎ ها نیز به شما در احساس سیری کمک می‌ کند. اسموتی‌ ها با داشتن  کربوهیدرات، فیبر، آنتی‌ اکسیدان و پروتئین یک شروع خوب برای یک روز  پرانرژی هستند.

سرکه سیب

سرکه سیب می‌ تواند به عنوان یک تقویت‌  کننده انرژی و جایگزین خوبی برای قهوه در صبح‌ ها مصرف شود. این نوشیدنی  بدون کافئین است و از سیب تخمیر‎شده به دست می‌ آید.

سرکه سیب دارای ترکیبی به نام اسید استیک  است که نشان می ‎دهد آثار مفیدی بر حساسیت به انسولین و سطح قند خون دارد  البته دقت داشته باشید با این که سرکه سیب می‌ تواند انرژی لازم را به شما  بدهد و فواید زیادی هم دارد؛ اما آن را همیشه با آب مخلوط کرده و میل کنید؛  زیرا اسیدیته موجود در آن در صورت مصرف مستقیم می‌ تواند به دندان‌ های‎  شما آسیب برساند.

شیر-طلایی-هندی

شیر طلایی

اگرچه افراد غالباً شب‌ ها شیر طلایی می‌  نوشند اما این نوشیدنی می‌ تواند جایگزین خوبی برای قهوه‌ ی صبحگاهی باشد  تا شما را در طول روز پرانرژی نگه دارد. این نوشیدنی سنتی هندی بدون کافئین  است و طبع گرمی دارد و شامل موادی چون زنجبیل، دارچین، زردچوبه و فلفل  سیاه است.

البته می‌ توان به این ترکیبات عسل و وانیل  را نیز اضافه کرد. ادویه تشکیل ‎دهنده شیر طلایی به دلیل داشتن ماده  شیمیایی کورکومین، ماده فعال موجود در زردچوبه، خواص ضدالتهابی بسیار قوی‌  دارد.

مطالعات صورت‎ گرفته نشان می‌ دهد که نوشیدن شیر طلایی می‌ تواند سلامت روان، حافظه و تراکم استخوان را بهبود بخشد.

کاکائوی داغ خانگی

در حالی که ممکن است شما از کاکائوی گرم به  عنوان یک نوشیدنی شبانه که کمک ‎تان می‌ کند تا در آرامش بخوابید، استفاده  کنید اما به نظر می‌ رسد که می‌ تواند به عنوان یک جایگزین عالی برای  قهوه‌ ی صبحانه نیز مفید باشد.

اضافه کردن پودر کاکائو به شیر گرم با کمی  شیرین‌ کننده می‌ تواند یک نوشیدنی صبحگاهی برای‎ تان بسازد که غنی از  آنتی‌ اکسیدان‌ های قوی با خاصیت زیاد و عطر و طعم مشابه قهوه باشد و حتی  ممکن است باعث شود تا روحیه خوبی داشته باشید.

کاکائو همچنین حاوی منیزیم است که می‌  تواند به آرامش عضلات بدن کمک کند؛ بنابراین اگر به قهوه وابسته باشید،  مزه‎ مزه کردن منظم کاکائوی داغ برای شما بسیار کمک‌ کننده خواهد بود.

همچنین بخوانید:

عدس ؛ خوراکی باهوش ها 

اینجا قطب شمال نیست! 

سفر به جنگل شگفت‎ انگیز 

رنگین کمان لاغری

رنگین‎ کمان لاغری! تعجب نکنید! باز هم یک سفر جالب و خوردنی در راه است؛ با دلتا همراه باشید.

رژیم لاغری

  

رژیم غذایی رنگی! تعجب نکنید این یک مقاله جالب است که ارزش خواندن دارد.

اگر دغدغه‎ی اضافه‎ وزن و چاقی دارید و تمام راه‎های لاغری را امتحان کرده‎اید و نتیجه دلخواه‎تان را  نگرفته‎اید؛ باید به شما این مژده را بدهیم که خبری خوب در راه است!

به گزارش مجله پیام دلتا،  برای این‌که بیشترین فواید را از مصرف میوه‌ها و سبزی‌ها به ‌دست بیاوریم،  باید حداقل در طول هر روز یک وعده مصرفی از هر ۵ گروه خوراکی‏‏‎های رنگی  را به برنامه و رژیم غذایی خودمان اضافه کنیم.

 این ۵ گروه خوراکی‎های رنگی عبارت‌اند از: خوراکی‎های آبی و بنفش، سبز، سفید، زرد و نارنجی و قرمز. کمپین Color Way یا همان رژیم لاغری پنج‌رنگ با محوریت استفاده از این  مواد غذایی و ارتقای سلامت انسان‌ها راه‌اندازی شده است. با ما همراه  باشید.

رژیم-لاغری رنگی

تاریخچه رژیم لاغری رنگی

در سال ۱۹۸۸ National Cancer Institute در  آمریکا، پروژه آزمایشی ویژه‌ای را با نام «۵ وعده در روز برای سلامت بهتر»  طراحی کرد تا میزان استفاده از میوه‌ها و سبزی‌ها را در میان مردم افزایش  بدهد. این برنامه آزمایشی خیلی سریع مورد حمایت ملی قرار گرفت و در سال  ۱۹۹۱ نیز گسترش بیشتری پیدا کرد.

در دهه ۹۰ میلادی، شعار «۵ وعده در روز» از  طریق رسانه‌ها، سوپرمارکت‌ها و تمامی امکانات دیگر به گوش مردم رسانده شد و  نقش موثری در راستای ارتقای سلامت عمومی و آگاهی تغذیه‌ای آنان ایفا کرد.

در سال ۲۰۰۲، کمپین Color Way با محوریت  رژیم غذایی پنج‌رنگ راه‌اندازی شد تا اهمیت استفاده متنوع از میوه‌ها و  سبزی‌های مختلف را به مردم جهان گوشزد کند.

رژیم-غذایی-لاغری

اهمیت رژیم غذایی رنگی

آمارها نشان می‌دهند که بخش قابل توجهی از  مردم جهان در حال حاضر، به اضافه‌وزن یا چاقی مبتلا هستند.  این میزان در  میان مردم آمریکا به بالای ۵۰ درصد از کل جمعیت‌شان رسیده است. به‌علاوه،  تعداد کودکان مبتلا به اضافه‌وزن و چاقی نیز به شدت رو به ‌افزایش است.

 اضافه‌وزن و چاقی، دو عامل مهمی هستند که  می‌توانند به بیماری‌های قلبی، سرطان‌ها، بیماری دیابت نوع ۲، سکته مغزی،  آرتریت، بیماری‌های قلبی-عروقی و اختلال‌های روان‌شناختی منجر می‎شوند؛ در  نتیجه انتخاب مواد غذایی سالم‌تر می‌تواند به کاهش خطر ابتلا به این  بیماری‌ها و مشکلات کمک کند.

رژیم-لاغری-میوه-های بنفش

 

ویژگی‌های رژیم لاغری رنگی

خوراکی‎های آبی و بنفش

آنتی اکسیدان‎های موجود در این خوراکی‎ها  از عوامل پیشگیری‎کننده از آسیب‎های سلولی هستند. این رنگ در خوراکی‎‏ها  باعث کاهش خطر ابتلا به سرطان و سکته مغزی و همچنین بیماری‎های قلبی  می‎شود.

 این خوراکی‎های مغذی شامل این موارد هستند: بلوبری، انگور بنفش، آلو، کشمش و بادمجان.

درواقع، این میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی  فلاونوئیدها، فیتوکمیکال‌ها و آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند آنتوسیانین‌ها،  ویتامی C، اسید فولیک و پلی‌فنول‌ها هستند که قطعا نقش مهمی در عملکرد صحیح  ارگان‏‎های حیاتی بدن و سلامتی آنها دارند.

رژیم-لاغری-میوه-ها

خوراکی‎های سفید رنگ

آنتی‎اکسیدان‎ها در پیشگیری از ابتلا به  سرطان نقش دارند و فشار خون را کاهش می‎دهند. میوه‎ها و سبزجات سفیدرنگ  حاوی میزان زیادی ویتامین‎های گروه B، پتاسیم و فیبر هستند.

رنگ سفید شامل این خوراکی‏‎ها است: سیر، پیاز، گل‌کلم، سیب‌زمینی، موز و گلابی.

که قطعا در انواع چاشنی‎های فصلی، غذاهای کم‎کالری و سالادهای رژیمی می‎توان از آنها استفاده کرد.

رژیم-غذایی-میوه-ها

خوراکی‎های با رنگ قرمز

قرمز یک رنگ اشتها‎برانگیز است با کلی خاصیت!

 این خوراکی‎ها دارای لیکوپن و آنتی  اکسیدان‎هایی هستند که به پیشگیری از ابتلا به سرطان کمک می‎کنند و سلامت  دستگاه قلب و عروق و همچنین سلامت چشم‎ها را ارتقا می‎دهند.

خوراکی‎های مفید قرمز ‎رنگ شامل این موارد می‌شوند: گوجه‌فرنگی، هندوانه، گریپ‌فروت، تمشک، سیب قرمز و لوبیا قرمز.

درواقع این خوراکی‎ها حاوی آنتی‌اکسیدان‌های مهمی مانند آنتوسیانین‌ها هستند که در تناسب‎اندام و سلامت بدن تاثیر زیادی دارند.

رژیم-لاغری-میوه-ها

خوراکی‎های سبز رنگ

رنگ سبز شامل خوراکی‌های مغذی مانند اسفناج، خانواده‎ی سبزی‌های برگ‌دار، کیوی و سایر میوه‎ها و سبزیجات است.

ویتامین K باعث انعقاد خون و ارتقای سلامت  استخوان‎ها می‎شود. مواد غذایی سبزرنگ همچنین سرشار از ویتامین‎های A و C،  فولات، کلسیم و آهن هستند.

همچنین  این محصولات میزان بالایی از فیتوکمیکال‌ها دارند و ویتامین‌های ضروری،‌ مواد معدنی و فیبر زیادی هم به بدن می‌رسانند.

شما می‎توانید در انواع سالاد‎های رژیمی از میوه‎ها و سبزیجات سبز‎ رنگ و تازه با فیبر غذایی بالا استفاده کنید.

رژیم-لاغری-میوه-ها

خوراکی‎های نارنجی و زرد رنگ

رنگ نارنجی و زرد شامل چنین مواردی است: هویج، سیب‌زمینی شیرین، کدو، طالبی، هلو، پرتقال و آناناس.

این میوه‌ها و سبزی‌ها حاوی بتاکاروتن،  ویتامین C، ویتامین E، فولات و بیوفلاونوئیدها هستند که می‎توانند یک رژیم  لاغری سالم را برای شما رقم بزنند.

بتاکاروتن موجود در این خوراکی‎ها  باعث بهبود سلامت چشم و عملکرد دستگاه ایمنی می‎شود.

مزیت‌های رژیم لاغری رنگی

مصرف میوه و سبزی‎های رنگی و متنوع به ‌طور  منظم می‌تواند به بدن در مقابله با سرطان‌ها، کنترل فشار خون بالا، تثبیت  حافظه، مقابله با روند پیری، لاغری و کنترل وزن و داشتن دندان‌ها و  استخوان‌های سالم کمک کند.

همچنین، کاهش خطر ابتلا به بیماری دیابت  نوع ۲، بیماری‌های قلبی-عروقی و بیماری‌های ریوی و تنفسی از دیگر فواید  مصرف منظم میوه و سبزی‎ها در هر رنگ و اندازه است. البته با وجود این  خوراکی‎های رنگی تنوع انتخاب شما هم بالاتر می‎‏رود.

شما می‎توانید از این خوراکی‎های رنگی مغذی  در انواع سوپ، غذاها و سالادهای خانگی رژیمی و کم‎کالری استفاده کنید و  روز به روز زیباتر و سالم‎تر شوید.

همچنین بخوانید:

17 میان وعده خوشمزه برای لاغری 

سفر هیجان انگیز به زیر دریا 

8 خاصیت جادویی آب خیار 

سفر هیجان انگیز به زیر دریا

سفر به زیر دریا! تجربه‎ی یک دنیای عجیب و خوردنی! زیر‎دریایی دلتا آماده است، لطفا سوار شوید.

سفر-به-زیر-دریا

  

سفری هیجان‎انگیز و خوردنی به زیر دریا!

مگر می‌شود از خوراکی‎های مفید دریایی گذشت؟ زیر دریایی آماده حرکت است، لطفا سوار شوید.

به گزارش مجله پیام دلتا، خوراکی‎های دریایی از قبیل ماهی، میگو، خرچنگ، خاویار و حتی انواع صدف‎های دریایی خواص زیادی برای بدن دارند که در ادامه به آنها اشاره می‎کنیم.

خواص-غذاهای-دریایی

خواص غذاهای دریایی

مگر می‎شود از خیر این خوراکی‎ها گذشت؟

دریا و تمام نعمت‎هایش برای سلامتی بدن ما  مفید است و اهمیت زیادی دارد؛ اگر شما هم تا به امروز در سبد غذایی‎تان از  غذاهای دریایی زیاد استفاده نمی‎کردید، هرچه زودتر لیست غذای هفتگی خودتان  را در سطل زباله بیندازید.

مزایای مصرف ماهی 

ماهی‎ها بخش مهمی از یک رژیم غذایی سالم هستند.

مصرف ماهی، به مقدار یک یا دو بار در هفته  می‎تواند در کاهش خطر ابتلا به بیماری‎هایی مانند آسم دوران کودکی تا سرطان  پروستات موثر باشد.

ماهی، منبع غنی از اسیدهای چرب امگا ۳ است.  گوشت ماهی مقدار کمی چربی و مقدار زیادی پروتئین دارد. مصرف ماهی در دوران  بارداری میزان خطر تولد نوزاد نارس را کاهش می‎دهد .

البته خانم‎های باردار باید به خاطر جیوه‌ی موجود در ماهی در خوردن آن زیاده‎روی نکنند و با یک متخصص تغذیه مشورت کنند.

روش‎های سالم برای لذت بردن از مصرف ماهی عبارتند از : ماهی سرخ‎شده، پخت در فر ، آب‎پز، ماهی بریان‎شده و بخار‎پز .

خواص-ماهی

ویتامین‎های ماهی

–    مقدار زیاد پروتئین

–    مقدار کم چربی اشباع‎شده

–    مقدار زیاد چربی غیر‎اشباع

–    مقدار زیاد امگا ۳

علائم فساد ماهی

  • بدن ماهی فاسد‎شده نرم است و در مقابل فشار انگشت تغییر شکل می‎دهد.
  • بوی گندیدگی نیز از دیگر علائم فساد ماهی است.
  • ظاهر ماهی کدر و کثیف است و ماده مخاطی لزجی روی سطح آن مشاهده می‎شود.
  • آبشش ماهی فاسد رنگ‎پریده است و به راحتی جدا می‎شود.

خواص-میگو

میگو 

پس از ماهی، میگو مهم‎ترین غذای دریایی به حساب می‎آید.

میگوی خام گوشت سفت و شفافی دارد که حاوی  کالری و چربی اشباع‎شده کمی است. میگوها اندازه و رنگ‎های گوناگونی دارند؛  مانند صورتی، خاکستری و مایل به زرد. مواد مغذی آن‎ها بسیار زیاد است و  حاوی ویتامین‎ها و مواد معدنی مفیدی هستند.

ویتامین‎های میگو

  • حاوی ماده معدنی سلنیوم است. سلنیوم( selenium ) در خنثی‎سازی تاثیرات رادیکال‎های آزادی که باعث بروز سرطان می‎شوند، موثر است..
  • مقادیر زیادی پروتئین کم‎چرب و کم‎کالری دارد.
  • حاوی مقادیر قابل ملاحظه‎ای ویتامین D  است که برای سلامت دندان‎ها و  استخوان‎ها ضروری است. همچنین جذب کلسیم و فسفر را در بدن تنظیم می‎کند.
  • ویتامین B12 دارد و مصرف آن باعث عملکرد درست مغز و بلوغ گلبول‎های خون می‎شود.
  • حاوی اسیدهای چرب امگا ۳ است و از آنجا که کلسترول خون را کاهش می‎دهد، باعث محافظت بدن در برابر بیماری‎های قلبی – عروقی می‎شود.
  • خاصیت ضد التهابی دارد و در کاهش تورم لثه‎ها موثر است.

خواص-خرچنگ-دریایی

خواص خرچنگ دریایی

خرچنگ‎ها یکی از محبوب‎ترین و خوشمزه‎ترین موجودات دریایی هستند که توسط صیادان و ماهیگیران صید می‎شوند و به فروش می‎رسند .

مزایای مصرف گوشت خرچنگ

بهبود سلامت استخوان

کلسیم و فسفر به ترتیب بیشترین عناصر از  مواد معدنی هستند که در استخوان‎ها یافت می‎شوند . یک خبر خوب برای  دوستداران خرچنگ این است که گوشت خرچنگ منبعی سرشار از فسفر است و همین امر  موجب بهبود و تقویت استخوان‎ها می‎شود.

حفاظت از قلب و سلامت عروق

گوشت خرچنگ حاوی مقادیر زیاد اسید‏های چرب  امگا 3 است که این اسید‎های چرب باعث بهبود التهاب در سراسر بدن، کاهش سطح  کلسترول خون، کاهش خطر بروز حملات قلبی و مغزی و کاهش فشار خون می‎شود .

سم‎زدایی طبیعی بدن

از وظایف اصلی کبد و کلیه سم‎زدایی بدن و  تصفیه خون انسان است؛ گوشت خرچنگ حاوی مقدار زیادی فسفر است. فسفر به  عملکرد کلیه‎ها کمک می‎کند و آن را بهبود می‎بخشد؛ در نتیجه سرعت سم‎زدایی  بدن افزایش پیدا می‎کند .

بهبود عملکرد ذهن

خرچنگ با داشتن طیف گسترده و متنوعی از  عناصر مفید و مغذی مثل مس، سلنیوم و اسیدهای چرب امگا 3، تاثیر مستقیمی بر  بهبود و عملکرد فعالیت سیستم‎های عصبی دارد؛ در نتیجه باعث تقویت عملکرد  ذهن و حافظه می‎شود .

بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن

سلنیوم از جمله عناصر موجود در گوشت خرچنگ  است که به طور مستقیم با عملکرد حافظه ارتباط دارد و به عنوان یک  آنتی‎اکسیدان عمل کرده و از بدن در برابر بیماری‎های مزمن و خطرناک محافظت  می‎کند.

خواص-خاویار

خاویار دریایی

خاویار یک ماده غذایی پرانرژی است و ارزشمند است که طعم و بویی بسیار خوشایند دارد.

ویتامین‎های مفید خاویار

  • به طور عمده پروتئین موجود در خاویار متشکل از اسیدهای آمینه آرژنین، هیستامین، ایزولوسین، لیزین و میتونین است.
  • چربی موجود در خاویار نیز به دو دسته عمده تقسیم می‎شود که عبارتند از “25 درصد کلسترول ” و “75 درصد لستین”.
  • مصرف خاویار از ابتلا به بیماری افسردگی و بیماری‎های قلبی- عروقی  پیشگیری می‎کند؛ زیرا در خاویار غلظت اسیدهای چرب از نوع امگا 3بسیار بالا  است.
  • وجود اسیدهای چرب” امگا 3 ” در خاویار مانع از افزایش کلسترول خون و به  دنبال آن باعث پیشگیری از ابتلا به بیماری های قلبی – عروقی می‎شود.
  • مصرف خاویار در پیشگیری از ابتلا به بیماری‎های آرتریت رومائید (التهاب  مفاصل)، بیماری‎های دستگاه گوارش و بعضی از انواع سرطان نیز موثر است.
  • خاویار از نظر عنصر آهن نیز غنی است و به همین دلیل مصرف آن به افراد مبتلا به کم‎خونی توصیه می‎شود.

خواص-صدف-دریایی

صدفهای خوراکی

تقاضا برای خوردن صدف طی دو تا سه دهه  گذشته، به طور قابل ملاحظه‎ای افزایش یافته است. این بی‎مهرگان خوشمزه ممکن  است در ظاهر خیلی شبیه به پوست خارجی‎شان نباشند اما بسیار خوشمزه هستند.

ویتامین‎های صدف‎های خوراکی

سلامت قلب

صدف سطوح بالای اسیدهای چرب امگا 3 دارد که  فرم خوبی از کلسترول هستند. صدف و اسیدهای چرب آنها می‎توانند محتوای  کلسترول بد را در جریان خون کاهش دهند.

کاهش فشار خون

صدف محتوای پتاسیم و منیزیم بسیار بالایی دارد. این دو ماده، یعنی پتاسیم و منیزیم می‎توانند به کاهش فشار خون کمک کنند.

درمان آکنه

میزان روی در صدف می‎تواند باعث جلوگیری از  میکروب‎های ایجاد‎شده توسط آکنه شود. روی همچنین التهاب را کاهش می‎دهد و  منافذ را پاک می‎کند و باعث کاهش کراتینوسیت‎ها می‎شود که از بزرگ شدن  منافذ پوست جلوگیری می‎کنند.

بهبود عملکرد مغز

از خواص دیگر صدف این است که یک منبع غنی  از B12، اسیدهای چرب امگا 3، روی و آهن به شمار می‎رود و برای عملکرد مغز و  حافظه بسیار مفید است.

رژیم-مدیترانه-ای

رژیم مدیترانهای با غذاهای دریایی

اگر به دنبال لاغری و کاهش وزن بدون گرسنگی  هستید؛ باید بدانید که رژیم مدیترانه‎ای و مصرف غذاهای دریایی یک راه‎حل  مناسب است. درواقع یکی از ارکان اصلی این نوع رژیم انواع غذاهای دریایی مثل  ماهی سالمون، ساردین، قزل‎آلا، تن، ماکرل، صدف و خرچنگ است.

رژیم مدیترانه‌‎ای به صورت طبیعی به مدیریت  وزن و کاهش چربی دریافتی بدن کمک می‎کند و همچنین شما به آسانی می‎توانید  مواد مغذی بسیار زیادی بخورید.

بنابراین، ماهی، محصولات لبنی و گوشت  حیوانات تغذیه‎شده با علوفه طبیعی حاوی اسیدهای چرب سالم برای این نوع رژیم  لاغری مورد نیاز هستند.

از این میان، اسیدهای چرب سالم در غذاهای  دریایی به شما در تجربه‎ی احساس سیری، مدیریت وزن و لاغری، کنترل قند خون و  بهبود سطح انرژی و خلق و خو کمک زیادی می‎کنند.

همچنین بخوانید:

رنگین کمان لاغری 

رژیم غذایی مناسب کارمند ها 

ویتامین های زیبایی ؛ همه خوبان جمع اند!