مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

هنگام گیر کردن غذا در گلو چه کنیم؟

عمل بلع یا قورت دادن فرآیندی پیچیده است. در جریان این فرآیند گاهی مشکلی به وجود می‌آید و احساس گیر کردن غذا در گلو ایجاد می‌شود.
گیر کردن غذا در گلو

اگر چیزی در گلو گیر کند چه باید کرد؟ کمتر کسی پیدا می‌شود که تاکنون با این اتفاق روبرو نشده باشد. در این مطلب از مجله دلتا به شما خواهیم گفت که هنگام گیر کردن غذا در گلو چه باید کنیم؟

چگونه چیزی را که در گلو گیر کرده خارج کنیم؟

برای خارج کردن غذای گیر کرده در گلو و مری روش‌های زیر کمک می‌کند:

روش کوکاکولا 

پژوهشگران معتقدند که خوردن یک قوطی نوشابه‌ گازدار سیاه یا هر گونه نوشیدنی گازدار دیگر به حرکت غذای گیر کرده در گلو کمک می‌کند. این ساده‌ترین روش برای زمانی است که غذایی در گلو گیر می‌کند.

مشکلات تنفسی

آب 

یک جرعه آب به شستن غذای گیر کرده در مری کمک می‌کند. به طور معمول بزاق دهان به اندازه‌ کافی به لیزخوردن غذا و پایین رفتن آن در دستگاه گوارش کمک می‌کند. اگر غذا به خوبی جویده نشود، ممکن است خشک بماند. اگر فرد به‌صورت مرتب آب بنوشد، غذای گیر کرده به راحتی پایین خواهد رفت.

یک لقمه غذای نرم 

شاید بلعیدن غذایی دیگر در حالی که غذایی در گلو گیر کرده، کار چندان راحتی نباشد، ولی قورت دادن یک لقمه‌ جدید به پایین رفتن لقمه‌ گیر کرده کمک خواهد کرد. یک تکه نان را با شیر یا آب خیس کرده و یک گاز کوچک از آن را قورت دهید. علاوه‌بر نان خیس شده در شیر یا آب می‌توان موز را هم امتحان کرد، بافت نرم موز به پایین رفتن لقمه گیر کرده در گلو کمک می‌کند.

کره 

برای رفع گیر کردن غذا در گلو می‌توان اط کره نیز استفاده کرد. گاهی لازم است که سطح مری بیش‌تر از حالت معمول لیز و لزج شود. با وجود اینکه ممکن است ناخوشایند باشد، یک قاشق غذاخوری کره بخورید، کره سطح مری را مرطوب کرده و کمک می‌کند تا غذا به راحتی به سمت معده حرکت کند.

مشکلات گوارشی

منتظر ماندن 

غذاهایی که در گلو گیر می‌کند، معمولا خود به خود رد می‌شوند، کافی است که اندکی به آن‌ زمان بدهیم. به بدن فرصت دهید تا خود به این مشکل رسیدگی کند.

کمک خواستن از پزشک 

اگر قادر به بلع لقمه‌های غذا نیستید و احساس ناراحتی می‌کنید، هر چه سریع‌تر از پزشک کمک بخواهید. اگر ناراحتی خاصی ندارید ولی غذا هنوز در گلو گیر کرده و بعد از گذشت ۲۴ ساعت خارج نشده است، باید آندوسکوپی انجام دهید. بعد از آن امکان آسیب به لایه‌ پوشاننده‌ مری وجود دارد. برخی پزشکان توصیه می‌کنند که این کار ۶ تا ۱۲ ساعت بعد انجام شود.

نکات مهم در مورد گیر کردن چیزی در گلو

هنگام غذا خوردن بسیار مراقب باشید، چرا که این فرآیند ساده‌ گاهی بسیار تهدید کننده خواهد بود. به سرعت غذا نخورید، غذاها را به صورت لقمه‌های کوچک بخورید، زمانی که در حالت طبیعی نیستید غذا نخورید.

پیشنهاد مطالعه: مطلب مزایای تنفس عمیق برای سلامتی را در مجله دلتا بخوانید.

خواص شگفت‌انگیز کاهو که شما را شوکه می‌کند!

امروزه کاهو به‌طور گسترده در انواع سالادها استفاده می‌شود و فواید فراوان آن برای سلامتی به‌اثبات رسیده است.
خواص کاهو برای سلامتی

کاهو سرشار از ویتامین‌ها و مواد معدنی است. کاهو برای افرادی که به دنبال تناسب اندام و کاهش وزن هستند بسیار کمک می‌کند، مصرف کاهو برای خانم‌هایی که به مراقبت از پوست و جوان ماندن پوست صورت اهمیت می‌دهند نیز بسیار مناسب است. در این مطلب از مجله دلتا با ما همراه شوید تا خواص کاهو برای سلامتی را بهتر بشناسید.

پیشگیری از کاهش توده‌ استخوان

کاهو منبعی غنی از مواد معدنی است. از مس و آهن گرفته تا منیزیم، منگنز و فسفر همگی به افزایش غلظت مواد معدنی موجود در استخوان‌ها کمک می‌کنند. همچنین کاهو سرشار از ویتامین K بوده و رشد سلولی را افزایش داده و از کاهش توده‌ استخوان پیشگیری می‌کند. علاوه بر افزایش سن، کمبود هر یک از این مواد معدنی خطر پوکی استخوان را در شما افزایش می‌دهد.

حفظ سلامت قلب

مقدار خوبی از آهن در برگ‌های کاهو وجود دارد که به گردش خون در بدن و پیشگیری از بیماری‌های مختلف قلبی کمک می‌کند. آهن یک عنصر کلیدی در تولید گلبول‌های قرمز خون است. گلبول‌های قرمز اکسیژن و مواد مغذی را به جاهای مختلف بدن که به آن نیاز دارند، حمل می‌کند. این امر می‌تواند سطح انرژی و سرعت بهبود و ترمیم زخم‌ها را افزایش بدهد.

پیشگیری از بروز علائم پیری

وجود مقدار زیادی ویتامین A و ویتامین C در کاهو به آن معناست که این سبزی می‌تواند به سلامت پوست‌ کمک بکند. ویتامین سی در کلاژن‌سازی و تمامی سلول‌ها و بافت‌های بدن نقش مهمی دارد. ویتامین A نیز نقش آنتی‌اکسیدانی داشته و تأثیرات منفی رادیکال‌های آزاد را بر سلول‌ها کاهش می‌دهد.

درنتیجه باعث جلوگیری از بروز چین و چروک و لکه‌های پوستی می‌شود، انعطاف‌پذیری پوست را افزایش داده، به درخشش پوست و پیشگیری از پیری کمک می‌کند.

تقویت سیستم ایمنی

از دیگر خواص کاهو می‌توان به تقویت سیستم ایمنی بدن اشاره کرد. بخش عمده‌ شهرت ویتامین C به‌خاطر تاثیرش بر دستگاه ایمنی است. ویتامین C می‌تواند تولید گلبول‌های سفید خون را که اولین لایه‌ دفاعی بدن هستند، افزایش بدهد. همچنین ویتامین C به‌عنوان آنتی اکسیدان عمل کرده و استرس اکسیداتیو را کاهش می‌دهد.

کاهش وزن

کاهو کالری پایینی دارد و مقدار فیبر آن نسبت به کالری‌ این سبزی بالاست. درنتیجه اگر به‌دنبال کاهش وزن هستید، کاهو می‌تواند با ایجاد سیری، شما را به اهداف‌تان نزدیک‌تر بکند. همچنین کاهو محتوی ویتامین‌های گروه B است. درنتیجه موجب تحریک سوخت‌وساز شده و با افزایش چربی سوزی و کاهش ذخیره‌ چربی‌ها می‌تواند به کاهش وزن کمک بکند.

درمان بی‌خوابی

یکی دیگر از خواص کاهو برای سلامتی درمان بی‌خوابی است. مقادیر پایین منیزیم می‌تواند تولید پیام‌رسان‌های عصبی را تنظیم کرده و موجب ترشح هورمون سروتونین بشود. سروتونین در ایجاد احساس خوب در بدن و آرامش ذهن و بدن موثر است.

تقویت بینایی

تقویت بینایی یکی دیگر از خواص کاهو است. بتاکاروتن، ویتامین A و ویتامین C موجود در کاهو بر سلامت چشم تاثیر مستقیمی دارند. بتاکاروتن به ویتامین A تبدیل می‌شود و با استرس اکسیداتیو در شبکیه مبارزه می‌کند. درنتیجه از بروز بیماری تباهی لکه‌ زرد  جلوگیری کرده و بروز آب مروارید را به‌تاخیر می‌اندازد.

پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت می‌کنیم به مطالعه مطلب ارزشمند خواص باورنکردنی گلاب، از بهبود کرونا تا درمان سردرد!

کاهش وزن سریع با مکمل‌های در دسترس!

همه‌ ما فرمول کاهش وزن را می‌دانیم. غذای سالم و ورزش کافی و هوشمندانه. اما علاوه‌بر این دو فاکتور اصلی، عوامل دیگری هم وجود دارند.
مکمل‌‌ های کاهش وزن

استفاده از مکمل‌های کاهش وزن برای کم کردن وزن و داشتن اندام متناسب و سالم، لازم و ضروری نیست اما می‌تواند روند کاهش وزن شما را سریع‌تر کند. برای این‌که بهترین مکمل‌‌ های کاهش وزن را بشناسید در ادامه‌ مطلب با مجله دلتا همراه باشید.

نکته‌ای که درباره‌ مکمل‌های کاهش وزن باید بدانید این است که مصرف این مکمل‌ها به‌تنهایی نمی‌تواند باعث کاهش وزن شما شود. در واقع مهم‌ترین فاکتورها برای کاهش وزن همان ورزش کردن و داشتن رژیم غذایی سالم است. مکمل فقط می‌تواند تلاش‌های شما را برای رسیدن به وزن مناسب سرعت ببخشد.

بهترین مکمل‌‌های کاهش وزن

مصرف مکمل‌‌ های کاهش وزن بدون ورزش و رژیم غذایی سالم، نتیجه‌ای ندارد. در ادامه تعدادی از مکمل‌ها و مواد غذایی را که برای افزایش سرعت کاهش وزن توصیه می‌کنند معرفی می‌کنیم. برای مصرف این مکمل‌ها قبل از هر چیز با یک پزشک یا متخصص رژیم و تغذیه مشورت کنید و سر خود هیچ مکمل و دارویی مصرف نکنید.

کافئین

مصرف نوشیدنی‌های کافئین‌دار می‌تواند روند کاهش وزن شما را سرعت بدهد و روند افزایش وزن را کندتر کند. کافئین در واقع یک محرک است که شما را هوشیارتر می‌کند، سطح انرژی را افزایش می‌دهد، کالری می‌سوزاند و به تفکیک و تجزیه‌ چربی‌ها سرعت می‌دهد.

زردچوبه

این ابرغذای طلایی رنگ یکی از موادی است که به شکل مکمل تولید می‌شود. مکمل این ادویه گاهی با نام کورکومین معرفی می‌شود. این مکمل را می‌توانید به شکل پودر یا کپسول پیدا کنید. تحقیقات زیادی درباره‌ تاثیرات کورکومین بر کاهش وزن در بین مبتلایان به سندروم متابولیک و بیماری‌های مرتبط با آن انجام شده است.

چای سبز

بر اساس تحقیقاتی که به‌تازگی انجام شده، یکی از مهم‌ترین روش‌هایی که چای سبز از طریق آن روی کاهش وزن و پیشگیری از افزایش وزن تاثیر می‌گذارد، تحریک بدن برای تولید برخی آنزیم‌ها در دستگاه گوارش است. این روند، مقدار جذب چربی و قند را کاهش می‌دهد در نتیجه مقدار کالری جذب شده به بدن کاهش پیدا می‌کند.

 کاهش وزن

مکمل‌های پروبیوتیک

مکمل‌های پروبیوتیک برای سلامت دستگاه گوارش اهمیت زیادی دارند و در کاهش وزن می‌توانند به شما کمک کنند. پروبیوتیک‌ها به شکل مکمل، در واقع باکتری‌های زنده هستند که مزایای فراوانی برای دستگاه گوارش دارند. این باکتری‌ها معمولا به صورت طبیعی در دستگاه گوارش وجود دارند اما با استفاده از این مکمل‌ها می توانید تعداد آن‌ها را در دستگاه گوارش افزایش دهید.

بتا گلوکان

این مکمل یکی دیگر از مکمل‌های کاهش وزن است که تحقیقات زیادی روی آن انجام شده است. این مکمل از طریق سیر نگه داشتن شما برای مدت طولانی‌تر، کاهش وزن را تسهیل می‌کند. البته این مکمل غیر از این ویژگی، خواص دیگری هم دارد مثلا سطح قند و چربی خون را کنترل می‌کند و باعث تنظیم فشار خون می‌شود.

پودر پروتئین وی

یکی از رایج‌ترین مکمل‌ها برای ورزشکاران، پودر پروتئین وی است. شاید شما هم قبلا از این پودر در تهیه‌ اسموتی‌های ورزشی خود استفاده کرده باشید. مصرف منظم این مکمل می‌تواند به ایجاد بافت ماهیچه‌‌ای و کاهش وزن کمک کند. افزایش بافت عضلانی به معنای افزایش قدرت بدنی و افزایش سوخت‌وساز بدن است.

پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت می‌کنیم به مطالعه مطلب ارزشمند عوارض بلند مدت کرونا برای سلامتی

ساده‌ترین روش پیشگیری از کرونا!

این روزها که بیشتر و شدیدتر از قبل درگیر ویروس کرونا هستیم، باید بیشتر از قبل به سلامت و تقویت سیستم ایمنی بدنمان توجه کنیم.
تغذیه در زمان کرونا

همه‌ ما به‌صورت کلی شنیده‌ایم که مصرف میوه و آب در دوران کرونا مناسب است. اما هنوز مطمئن نیستیم که آیا باید لبنیات هم مصرف کنیم؟ خوردن پروتئین‌های گیاهی بهتر است یا حیوانی؟ و بسیاری از سوالات دیگر که هیچ وقت جواب قابل اطمینانی برایشان پیدا نکرده‌ایم. به همین دلیل در مجله دلتا تصمیم گرفتیم توصیه‌های سازمان بهداشت جهانی درباره‌ تغذیه در زمان کرونا یا همان تغذیه‌ سالم را با هم بخوانیم تا بتوانیم بهترین رژیم غذایی را در این روزهای پر از بیماری داشته باشیم. با ما همراه باشید.

۵ توصیه‌ تغذیه در زمان کرونا – سازمان بهداشت جهانی

تغذیه‌ مناسب و مصرف آب به میزان کافی از ضروریات حیات است. افرادی که از رژیم غذایی متعادل استفاده می‌کنند سیستم ایمنی قوی‌تری دارند و خطر ابتلا به بیماری‌های مزمن و عفونی در آن‌ها کمتر است. به همین دلیل است که برای دریافت ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیبر رژیمی، پروتئین و آنتی‌اکسیدان‌های مورد نیاز بدن باید هر روز غذاهای تازه و فرآوری نشده مصرف کنید.

در کنار مصرف غذاها و میوه‌های تازه آب کافی بنوشی، از مصرف قند، چربی و نمک خودداری کنید تا خطر ایجاد اضافه وزن و ابتلا به چاقی، بیماری‌های قلبی، سکته‌ مغزی، دیابت و انواع خاصی از سرطان را به میزان قابل توجهی کاهش دهید.

هر روز غذاهای تازه و فرآوری نشده بخورید

مصرف میوه، سبزیجات تازه، حبوبات، آجیل و غلات کامل مثل ذرت فرآوری نشده و برنج قهوه‌ای همراه با منابع پروتئین حیوانی مانند گوشت، شیر و تخم‌مرغ در دوران همه‌گیری کرونا لازم است. با مصرف این مواد غذایی سیستم ایمنی بدن شما تقویم می‌شود.

می‌توانید گوشت قرمز را ۱ یا ۲ بار در هفته و گوشت طیور را ۲ تا ۳ بار در هفته مصرف کنید. برای میان وعده‌ها می‌توانید سبزیجات خام و میوه‌های تازه را به جای غذاهایی که حاوی قند، چربی یا نمک زیاد هستند مصرف کنید. سبزیحات و میوه‌ها را بیش از حد نپزید، پخته شدن باعث از بین رفتن ویتامین‌های مهم می شود.

هر روز به اندازه‌ کافی آب بنوشید

نوشیدن آب برای زنده ماندن ضروری است. مواد مغذی و ترکیبات مختلف خون توسط آب موجود در بدن منتقل می‌شود. نوشیدن آب دمای بدن را تنظیم می‌کند، مواد زائد را از بین می‌برد و از مفاصل محافظت می‌کند. پس لازم است روزانه ۸ تا ۱۰ فنجان آب بنوشید. برای تامین مایعات بدن آب بهترین انتخاب است اما می‌توانید از سایر نوشیدنی‌ها، میوه‌ها و سبزیجات آبدار هم استفاده کنید.

مثلا می‌توانید برای تامین آب بدن و رفع تشنگی شربت آب لیموی بدون شکر، چای یا قهوه مصرف کنید. البته اگر به مصرف چای و قهوه تمایل دارید باید مراقب میزان کافئین مصرفی خود باشید. همچنین باید از مصرف آبمیوه‌های شیرین، شربت‌ها، کنستانتره‌ها و نوشابه‌های پرهیز کنید. این نوشیدنی‌ها حاوی قند بسیار زیادی هستند و به بدن آسیب می‌رسانند.

به میزان متوسط چربی و روغن بخورید

چربی موجود در ماهی، آووکادو، آجیل، روغن زیتون، سویا، کلزا، آفتابگردان و ذرت از چربی‌های اشباع نشده و مفید است. شما می‌توانید چربی اشباع نشده را با چربی اشباع شده جایگزین کنید. گوشت چرب، کره، روغن نارگیل، خامه و پنیر از جمله چربی‌های اشباع شده هستند.

پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت می‌کنیم به مطالعه مطلب ارزشمند ارتباط عجیب رنگ ادرار با سلامتی شما!

۵ خاصیت دارویی آویشن که خوب است بدانید!

آویشن گیاهی است دارای خواص بسیار که امروزه ما اغلب آن را به‌صورت خشک‌شده و به‌عنوان چاشنی در غذاها استفاده می‌کنیم.
خواص آویشن برای سلامتی

آویشن نه تنها یکی از ادویه‌های محبوب در آشپزی امروزی است، استفاده از آن به عنوان دارویی شفابخش و ضامن سلامت، تاریخچه‌ای بسیار طولانی دارد. در ادامه‌ این مطلب از مجله دلتا راجع به خواص آویشن برای سلامتی در اختیار شما قرار می‌دهیم که به‌ سادگی در زندگی روزانه‌ شما مورد استفاده قرار می‌گیرد و تاثیر زیادی بر سلامت‌ شما دارد.

آویشن در بهبود گلودرد موثر است

آویشن یکی از قوی‌ترین ضدمیکروب‌های طبیعی است که به عنوان دارویی موثر در درمان گلودرد استفاده می‌شود. روغن آویشن حاوی کارواکرول است. به همین دلیل یکی از مهم‌ترین روغن‌ها برای تسکین گلودرد محسوب می‌شود.

باعث کاهش فشار خون و کلسترول می‌شود

مصرف آویشن منجر به تولید موادی می‌شود که ضد فشارخون هستند. به همین دلیل این گیاه فوق‌العاده، انتخاب مناسبی برای کسانی است که از علائم فشار خون بالا رنج می‌برند. مطالعه‌ای که به‌تازگی روی حیوانات انجام شده، نشان داده که عصاره‌ی آویشن می‌تواند ضربان قلب افرادی را که فشار خون بالا دارند، کاهش دهد.

شما را سر حال می‌کند

محققان کارواکرول موجود در این گیاه دارویی را مورد مطالعه قرار داده‌اند و نتایج این مطالعات نشان می‌دهد که این ماده تاثیر بسیار مثبتی بر حال و روحیه‌ فرد دارد. جالب است بدانید، کارواکرول مولکولی است که باعث فعال‌تر شدن مغز می‌شود و با تنظیم انتقال‌دهنده‌های عصبی به وضوح بر فعالیت مغز اثر می‌گذارد.

خواص ضدسرطانی دارد

خواصی که این گیاه دارد، می‌تواند در مبارزه با تومورها و سرطان اثربخش باشد. به‌خصوص کارواکرول که ترکیب اصلی سازنده‌ی این گیاه پرخاصیت است، خاصیت ضد تومور بودن از خود نشان داده و آویشن را به گیاهی مفید برای مبارزه با سرطان تبدیل کرده است.

تقویت سیستم ایمنی بدن

یکی دیگر از خواص آویشن برای سلامتی تقویت سیستم ایمنی بدن است. این گیاه به دلیل خواص آنتی اکسیدانی باعث جلوگیری از عفونت و بیماری‌ها می‌شود. روغن موجود در آویشن با افزایش امگا۳ ، در مغز به حفظ سلول‌های بدن و کاهش روند فرایند پیری کمک می‌کند.آویشن یک تونیک انرژی بزرگ برای بدن محسوب می‌شود.

سلامت دهان

خواص ضد باکتری آویشن ، آن را به یکی از راه حل های عالی برای بوی بد دهان تبدیل کرده است زیرا کمک می‌کند تا باکتری‌ها و عفونت در دهان از بین بروند.

تحریک رشد مو

مواد مغذی موجود در آویشن به فولیکول‌های مو برای رشد کمک می‌کند. همچنین گردش خون کف سر را افزایش می‌دهد. مخلوط روغن زیتون و روغن آویشن را به پوست سر بمالید که باعث رشد مو و سالم‌تر شدن براقی موها می‌شوند.

پیشنهاد مطالعه: شما را دعوت می‌کنیم به مطالعه مطلب ارزشمند عوارض بلند مدت کرونا برای سلامتی