مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

۷ خاصیت جادویی لیمو عمانی که نمی‌دانید

لیمو عمانی یک ماده غذایی رایج در بیشتر آشپزخانه‌ها است که دارای فواید فوق‌العاده‌ای برای سلامت جسم است.
خواص لیمو عمانی

رنگ این ماده غذایی از قهوه‌ای کمرنگ تا سیاه خاکستری با پوسته بیرونی سخت و نازک متفاوت است. هرچه لیمو تیره‌تر باشد، طعم آن تندتر می‌شود. این ماده غذایی، پر‌استفاده و بسیار پر‌فایده است. همراه مجله دلتا باشید تا با خواص لیمو عمانی آشنا شوید.

خواص لیمو عمانی

در اینجا هشت مزیت استفاده از لیمو سیاه یا همان لیمو عمانی ارائه شده است:

لیمو عمانی

از بیماری‌های قلبی جلوگیری می‌کند

این ماده غذایی به دلیل پتاسیم موجود در آن برای عضلات قلب بسیار مفید است، زیرا پمپاژ خون را تقویت و تنظیم می‌کند، همچنین باعث کاهش فشار خون و کاهش کلسترول می‌شود.

سیستم هضم سالم را ارتقا می‌دهد

لیمو عمانی اسهال و سایر مشکلات معده را درمان کرده و سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند. یک پاک کننده طبیعی برای دستگاه گوارش بوده، یبوست را برطرف و اشتها را باز می‌کند.

یک عامل سم زدایی درخشان است

لیمو عمانی با تمیز کردن روده با درصد بالای ویتامین C و خواص ضد باکتری، باکتری‌های مضر، مواد زائد و سایر سموم را از بدن خارج می‌کند.

خواص خوراکی

دارای خواص ضد سرطانی است

لیمو عمانی دارای خواص ضد سرطانی است که از تغییر DNA جلوگیری می‌کند، به دلیل ترکیباتی که گزارش می‌شود تقسیم سلول را در بسیاری از رده‌های سلول سرطانی متوقف کرده و به عنوان یک آنتی بیوتیک طبیعی نیز کار می‌کند.

دارای یک تن مواد معدنی

حاوی اسیدفولیک، ویتامین B و اسید آمینه، همراه با ردیابی مواد معدنی مانند کلسیم، آهن، منیزیم، فسفر و پتاسیم است که به تولید سلول‌های جدید کمک می‌کند.

ویتامین C را ذخیره می‌کند

لیمو عمانی با التهاب و سرماخوردگی مقابله می‌کند و باعث افزایش کارآیی در سیستم ایمنی بدن می‌شود. همچنین از بدن در برابر عفونت‌های ویروسی و استرس محافظت می‌کند.

یک منبع عالی برای ویتامین D

لیمو عمانی تحرک جسمی را افزایش می‌دهد، از پوکی استخوان جلوگیری کرده و استخوان‌ها، عضلات و دندان‌ها را تقویت می‌کند.

خواص لیمو

پیشنهاد مطالعه: مطلب کاربردهای شگفت‌انگیز پوست پیاز که از آن بی‌خبر هستید را بخوانید.

۹عادت اشتباه که دندان‌ها را نابود می‌کند

سلامت دهان و دندان، بخش مهمی از سلامت عمومی بدن را تشکیل می‌دهد. بی‌توجهی به سلامت دندان‌ها باعث پوسیدگی دندان و ابتلا به بیماری‌های لثه می‌شود.
حفظ سلامت دندان

روش‌های زیادی وجود دارند که می‌توانند به شما در حفظ سلامت دندان کمک کنند. به عنوان مثال، مسواک زدن و استفاده از نخ دندان از بروز بیماری‌های دهان و دندان پیشگیری می‌کند. علاوه بر این، اجتناب از بعضی عادت‌های اشتباه هم می‌تواند در این زمینه موثر باشد که در این مطلب از مجله دلتا به آن‌ها خواهیم پرداخت. با ما تا انتهای این مطلب همراه باشید.

عادت‌های مخرب دندان

حفظ سلامت دندان با نجویدن یخ

یخ، یک ماده‌ طبیعی و بدون قند است. به همین دلیل، ممکن است فکر کنید که برای دندان‌هایتان مضر نیست. اما جویدن قطعات یخ می‌تواند باعث لب‌پریدگی دندان‌ها شده یا حتی آن‌ها را بشکند. علاوه بر این، اگر این کار باعث تحریک بافت نرم داخل دندان شود، بعد از آن دچار دندان درد می‌شوید. غذاهای گرم و غذاهای سرد می‌توانند به درد شدید یا طولانی مدت منجر شوند. دفعه‌ بعد که خواستید یخ بخورید، به جای آن آدامس بدون قند بجوید.

سلامت دندان

استفاده از شیشه‌ی شیر توسط شیرخواران در زمان خواب

محافظت از دندان‌ها باید از سنین کم شروع شود. اگر هنگام خواب یک شیشه‌ آبمیوه، شیر یا شیر خشک به کودک بدهید، دندان‌های جدید او دچار پوسیدگی می‌شوند. شیرخوار ممکن است عادت کند بدون این‌که بطری را از دهانش خارج کند، بخوابد. این کار باعث می‌شود که در طول شب دندان‌های او با قند پوشیده شوند. بهتر است در هنگام خواب از شیشه‌ شیر استفاده نشود.

دندان

خوردن پاستیل،خوشمزه‌های خطرناک

همه‌ غذاهای شیرین باعث پوسیدگی دندان می‌شوند، اما پاستیل تاثیر بیشتری روی دندان‌ها دارد. چسبیدن پاستیل به دندان باعث می‌شود که قند و اسید حاصل از آن برای ساعت‌ها با دندان در تماس باشند.

سلامت دهان

مصرف نوشابه،عامل خرابی دندان

هنگامی که درباره‌ «قند افزوده شده» صحبت می‌کنیم، شیرینی‌ها تنها مقصر پوسیدگی دندان نیستند. هر لیوان نوشابه حدود ۱۱ قاشق چای‌خوری قند دارد. از سوی دیگر، اسید فسفریک و اسید سیتریک موجود در نوشابه‌های گازدار هم مینای دندان را از بین می‌برند.

استفاده از دندان به‌عنوان ابزار برای باز کردن همه چیز

باز کردن درب بطری یا بسته‌‌های پلاستیکی با دندان ممکن است راحت باشد، اما یکی از عادت‌هایی است که به شدت توسط دندانپزشکان نهی می‌شود. این کار باعث ترک خوردن یا شکستن دندان‌ها می‌شود.

سلامتی

خوردن چیپس سیب‌زمینی

باکتری‌های موجود در پلاک دندان غذاهای نشاسته‌ای را به اسید تجزیه می‌کنند. این اسید می‌تواند تا ۲۰ دقیقه به دندان‌ها حمله کند. اگر غذا بین دندان‌ها گیر کند یا به‌طور مداوم میان وعده بخورید، این مدت زمان طولانی‌تر می‌شود.

جویدن مداد، دشمن سلامت دندان

آیا تا به حال هنگام تمرکز روی کار یا درس مداد خود را جویده‌اید؟ این عادت مانند جویدن یخ، می‌تواند باعث شکستن یا ترک خوردن دندان‌ها شود. هنگامی که احساس می‌کنید باید چیزی بجوید، آدامس بدون قند گزینه‌ بهتری است. آدامس ترشح بزاق را تحریک می‌کند. بزاق از دندان‌ها در برابر اسیدهای تخریب‌کننده‌ مینای دندان محافظت می‌کند.

نوشیدن قهوه، رنگ دهنده دندان

رنگ تیره‌‌ قهوه و اسید موجود در آن می‌توانند به‌مرور زمان باعث زرد شدن دندان‌ها شوند. خوشبختانه روش‌های مختلفی وجود دارند که می‌توان به کمک آن‌ها دندان‌ها را سفید و لکه‌های ناشی از قهوه را از بین برد. اگر نگران تغییر رنگ دندان‌های خود هستید، با دندانپزشک مشورت کنید.

سیگار کشیدن

سیگار و سایر محصولات حاوی تنباکو باعث لک شدن دندان‌ها می‌شوند. همچنین احتمال ابتلا به بیماری‌های لثه را افزایش می‌دهند که این موضوع به افتادن دندان‌ها منجر می‌شود. علاوه بر این، دخانیات در ابتلا به سرطان دهان، لب و زبان نقش دارند.

سیگار کشیدن

پیشنهاد مطالعه: مطلب راهکارهای موثر برای پیشگیری از دیابت را بخوانید.

کاربردهای شگفت‌انگیز پوست پیاز که از آن بی‌خبر هستید

برای استفاده بیشتر از فواید سیر و پیاز، تا جایی که ممکن است از نوع ارگانیک آن‌ استفاده کنید تا از سموم آفت‌کش که بر روی لایه بیرونی سبزیجات استفاده می‌شود، دوری کنید.
خواص پوست پیاز

سیر و پیاز جز پرمصرف‌ترین سبزیجات در تمام دستور پخت‌های دنیا هستند، ولی اغلب ما پوست بیرونی آن‌ها را دور می‌ریزیم. این پوشش کاغذی ممکن است دور ریختنی به نظر برسد، ولی وقتی از ارزش غذایی بالا و کاربردهای خانگی آن‌ها آگاهی یابید، شگفت‌زده می‌شوید. امروز در مجله دلتا از خواص بی‌نظیر پوست پیاز برای شما می‌گوییم.

پوست پیاز و خواص آن

پوست بیرونی پیاز منبعی غنی از ویتامین‌های A,C,E و سرشار از آنتی اکسیدان‌ها است، و منبع فلاونوئید به‌خصوص نوع کوئرستین است که آنتی اکسیدان و آنتی بیوتیکی قوی است.

پوست پیاز

خواص پوست پیاز که باید بدانید

پوست پیاز مواد مغذی بیشتری به سوپ و خورشت اضافه می‌کند

می‌توانید برای اضافه کردن مواد مغذی بیشتر به سوپ، خورشت و آب گوشت از پوست پیاز و سیر استفاده کنید. بعد از مدتی پوست کاغذی را از غذا خارج کنید.

برنج مغذی‌تر با اضافه کردن پوست پیاز

درحین پخت برنج به آن پوست پیاز اضافه کنید تا ویتامین‌های آن را زیادتر کنید. اجازه دهید تا زمان پخت کامل برنج با هم بپزند و در آخر به راحتی پوست را جدا کنید.

کاربرد پوست پیاز برای پختن نان

یک قاشق چای‌خوری پوست پودر شده پیاز را به خمیر نان خانگی اضافه کنید تا طعمی ملایم و مواد مغذی بیشتری به آن بدهید.

پوست پیاز و فواید آن

خواص دمنوش پوست پیاز

پوست پیاز را ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بجوشانید تا یک دم کرده تهیه کنید. محلول را صاف کنید و پیش از خواب بنوشید تا گرفتگی ماهیچه‌ها بهتر شود.

خواص جوشانده پوست پیاز

  • جوشانده پوست پیاز در درمان سرفه خشک و برونشیت
  • پوست پیاز برای قلب و جلوگیری از بیماری های قلبی
  • تسکین گرفتگی‌های عضلانی، دردهای روماتیسمی و التهاب مفاصل
  • درمان سوزش چشم و حفظ قدرت بینایی
  • پوست پیاز برای قاعدگی
  • از بین بردن سلول‌های سرطانی
  • خواص آنتی اکسیدانی چای پوست پیاز
  • سرعت بخشیدن به روند بهبودی
  • جوانسازی پوست و بالا بردن خاصیت کشسانی
  • کمک به بهبود آکنه
  • ضد باکتری
  • کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان

دم کرده پوست پیاز خواب آور است

به دلیل خاصیت خواب آوری، یک فنجان چای پوست پیاز دم کنید. خیلی راحت آب جوش را روی مقداری پوست پیاز بریزید و درپوش ظرف را گذاشته، اجازه دهید برای ۱۵ دقیقه همان‌گونه بماند. چای را صاف کنید و از نوشیدن آن لذت ببرید.

 استفاده از پوست پیاز

پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص باورنکردنی پنیر که باید بدانید را بخوانید.

بایدها و نبایدهای تغذیه در دوران قاعدگی

تغذیه در دوران قاعدگی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این دوره سیستم جسمی و روحی بهم می‌ریزد و لازم است این افراد برنامه غذایی سالمی را دنبال کنند تا از فشار‌های عصبی این دوره کم کنند.
تغذیه دوران قاعدگی

تغذیه دوران قاعدگی از مهم‌ترین مواردی است که باید در این دوره آن را تا جای ممکن رعایت کرد. در این دوره هورمون‌های بدن کاملا بهم می‌ریزد و افراد دارای رحم و تخمک خون زیادی را هر ماه از دست می‌دهند به همین دلیل لازم است رژیم غذایی خاص و سالمی را دنبال کنند. برای آشنایی بیشتر با روش‌های تغذیه در ایام قاعدگی با مجله دلتا همراه شوید.

آشنایی با کلیت قاعدگی

در دوران قاعدگی به دلیل تغییرات هورمونی و جسمی که در بدن اتفاق می‌افتد التهابات بدن افزایش پیدا می‌کند و فرد دچار نفخ شکم می‌شود. همچنین افرادی که در این دوره هستند، درد‌های کم تا مزمنی را در این دوره تجربه می‌کنند یا خونریزی آن‌ها بسیار زیاد است. تمام مشکلات دوران قاعدگی را می‌توان با رعایت مناسب‌ترین تغذیه دوران قاعدگی به حداقل خود رساند.

آب و تغذیه در دوران قاعدگی

در این دوران بدن تصور می‌کند با از دست دادن خون دارد آب زیادی را نیز از دست می‌دهد، در نتیجه مایعات را میان بافت‌های بدن جمع می‌کند یا به اصطلاح احتباس مایع میان بافتی اتفاق می‌افتد. تجمع این مایعات باعث التهابات در بافت‌ بدن می‌شود و به همراه آن درد‌های مزمن فرد را آزار خواهد داد. در نتیجه بهتر است بدون هیچ نگرانی در زمان پریود تا جای ممکن آب میل کنید.
تغذیه در دوران قاعدگی

ماهی سالمون

تغذیه در دوران پریود باید به گونه‌ای باشد که التهابات ناشی از آن را کاهش دهد تا درد و حالت تهوع‌های ناشی از آن نیز درمان شود. ماهی سالمون از ماهی‌های چرب است که سرشار از اسید‌های چرب امگا ۳ و امگا ۶ است. این ماهی به دلیل داشتن این دو ترکیب یک ضدالتهاب و مسکن عالی برای درد‌های داخلی است. همچنین مصرف این ماهی در دوران پریود حس افسردگی را کم کرده و باعث می‌شود سطح انرژی بالا بماند.

مصرف مکمل‌ها

یکی از بهترین گزینه‌ها برای تغذیه در دوران قاعدگی استفاده از مکمل‌های حاوی ویتامین‌ها و مواد معدنی است. برای مثال مکمل‌های حاوی ماده معدنی آهن و اسید فولیک کمک می‌کند که رحم قوی‌تر شود و خونریزی در این دوره کمتر شود. همچنین برخی از ویتامین‌ها مانند ویتامین ای باعث می‌شود سطح افسردگی و خشم در دوران قاعدگی کمتر شود.
قاعدگیخوراکی‌های دیگری که نقش مسکن و کاهش دهنده التهاب در دوران قاعدگی را دارند شامل موارد زیر می‌شود:

  • دمنوش زنجبیل
  • دمنوش بابونه
  • سبزیجات تازه
  • اسفناج
  • زردچوبه
  • شکلات تلخ
  • عرق نعناع
  • دمنوش نعناع
  • مرغ
  • تخم مرغ

پریود

خوراکی های نامناسب در دوران قاعدگی

  • تغذیه در دوران قاعدگی بسیار مهم است. همان طور که می‌تواند درد را کاهش دهد می‌تواند باعث افزایش درد یا مشکلات دیگر شود. خوراکی‌هایی که در این دوره باید از آن‌ها دوری کرد شامل موارد زیر می‌شود:
  • خوراکی و غذاهای کنسرو شده
  • ادویه جات تند
  • خوراکی‌های حاوی گلوکز و کربوهیدرات
  • نمک
  • کافئین

عادات ماهانه

پیشنهاد مطالعه: مطلب خواص باورنکردنی پنیر که باید بدانید را بخوانید.

راهکارهای موثر برای پیشگیری از دیابت

از دست دادن بینایی، آسیب دیدگی اندام‌های حیاتی و مرگ زودرس فقط تعدادی از عوارض بیماری دیابت است. این بیماری با پیروی از سبک زندگی سالم در کنار مدیریت استرس و فعالیت بدنی منظم قابل پیشگیری است.
قند خون و دیابت

افزایش قند خون و دیابت زمانی ایجاد می‌شود که بدن قادر به تبدیل قند ورودی به انرژی نبوده و آن‌ را به خون باز می‌گرداند. از آن‌جایی که این بیماری خطرناک با رعایت نکات ساده‌ای به راحتی قابل پیشگیری است، مجله دلتا در ادامه به راهکارهایی اشاره خواهد کرد تا از ابتلا به این بیماری به طور کامل جلوگیری کند.

بهترین راهکارهای پیشگیری از دیابت

پیش از ابتلا به دیابت شرایطی وجود دارد که قند خون بیش از حد نرمال است اما به عنوان دیابت در نظر گرفته نمی‌شود و پیش دیابت نامیده می‌شود. خوشبختانه پیشگیری از دیابت در این مرحله بسیار ساده‌تر از درمان است. در ادامه به راهکارهای بسیار مهم در این رابطه خواهیم پرداخت که تاثیر به سزایی خواهند داشت.

پیشگیری از دیابت

نقش تغذیه در پیشگیری از دیابت

بدن شکر و کربوهیدرات را به سرعت شکسته و به شکل قند وارد جریان خون می‌کند. ترشح انسولین بیشتر برای کنترل این مقدار لازم است و در گذر زمان ترشح انسولین ممکن است با مشکل مواجه شده و قند خون بالا رود. پس بهتر است مقدار متعادل از این مواد غذایی را مصرف کنید.

ورزش و پیشگیری از دیابت

زمانی که فعالیت بدنی انجام می‌شود، انسولین کمتری نیاز است تا برای تنظیم قند خون ترشح شود. در نتیجه این فعالیت‌ها به پیشگیری از دیابت منجر خواهند شد.

نوشیدن آب به جای نوشیدنی‌های مضر و ناسالم

آب به عنوان یکی از نوشیدنی‌های سالم طبیعی، مزایای بسیاری دارد که یکی از آن‌ها کنترل قند خون و ترشح انسولین است. آب را جایگزین هر نوشیدنی ناسالم دیگر مانند انواع نوشابه و نوشیدنی‌های حاوی افزودنی کنید.

وزن متعادل گام مهم برای پیشگیری از دیابت

افرادی که اضافه وزن دارند نسبت به سایر افراد بیشتر در معرض ابتلا به دیابت نوع ۲ هستند. پیروی از یک رژیم غذایی کاهش وزن اصولی طبق شرایط فیزیکی راه مناسبی برای کاهش وزن و جلوگیری از بالا رفتن قند خون خواهد بود.

چای و قهوه بنوشید

آب را به عنوان نوشیدنی اصلی در نظر داشته باشید ولی از خواص چای و قهوه برای پیشگیری از دیابت غافل نشوید. مصرف روزانه این دو نوشیدنی بدون قند، حساسیت به انسولین را بهبود بخشیده و از ابتلا به دیابت جلوگیری خواهد کرد.

افزایش قند خون

۲ گیاه طبیعی برای پیشگیری از قند خون و دیابت

  • زردچوبه با داشتن کورکومین خاصیت ضد التهابی دارد و از آرتریت و دیابت پیشگیری می‌کند
  • زرشک با در بر داشتن بربرین که در گیاهان دیگری نیز وجود دارد، به کاهش وزن، کاهش کلسترول و پیشگیری از ابتلا به بیماری‌ها قلبی و دیابت منجر خواهد شد

ضرورت پیشگیری از دیابت

انسولین به عنوان هورمونی که از طحال ترشح می‌شود، فرایندهای کنترلی متعددی را در بدن انجام می‌دهد. یکی از این فرایندهای کنترلی تنظیم مقدار مواد مغذی است که در رگ‌ها در حال گردش هستند. سوخت و ساز چربی‌های بدن، متابولیسم پروتئین و از همه مهم‌تر کنترل قند خون بر‌عهده انسولین است.

عوارضی که دیابت به همراه خواهد داشت و ضرورت نیاز پیشگیری از دیابت را تقویت می‌کند، شامل موارد زیر است:

  • تاری دید که به مرور زمان منجر به از دست دادن بینایی خواهد شد
  • ایجاد عفونت در لثه‌ها
  • خستگی بیش از حد و همیشگی
  • تشنگی و عطشان بودن در بسیاری از مواقع
  • افزایش احتمال از دست دادن کلیه‌ها و آسیب دیدن دستگاه گوارش
  • فراهم شدن زمینه ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی
  • عفونت استخوان‌ها و تشدید احتمال قطع عضو
  • مرگ زودرس و کاهش کیفیت عمر

قند خون

پیشنهاد مطالعه: مطلب میزان سلامت خود را با این آزمون ساده بسنجید را بخوانید.