در هم خوری و عدم رعایت تناسب در خوراکیهای مختلف باعث سوءهاضمه و مشکلات گوارشی میشود و دانستن دانش چگونه خوردن، موضوع بسیار مهمی در تغذیه است. مجله دلتا در این مطلب به بررسی غذاهایی که باهم نباید خورد و پرهیز از در هم خوری برخی مواد غذایی میپردازد.
بهتر است سالاد و ماست را به صورت جداگانه یا با حداقل دو ساعت فاصله میل کنید. برای همراهی غذا، سبزیها بهویژه ریحان، ترخون و تره که طبع گرمی دارند، بهترین گزینهاند.
اگر میخواهید برای همراهی غذا از ترشی استفاده کنید یا غذای شما حاوی آبلیمو است، بهتر است خوردن ماست و لبنیات را فراموش کنید، چراکه هر دو دارای طبع سردی هستند. اگر همزمان خورده شوند، فرد دچار سردی میشود.
هر چقدر غذا طبع سردی داشته باشد، خوردنش مشکلسازتر میشود. ماست طبع سردی دارد و نباید همراه با ماهی که سردترین طبع را در میان گوشتها دارد، میل شود، چراکه باعث تولید خلط خام زیادی در بدن میشود.
در هم خوری چندین نوع مختلف میوه اصلا توصیه نمیشود. بهتر است یک نوع میوه یا میوههایی که همخانواده هستند، میل شود، مثل پرتقال و نارنگی. اما مثلا خیار را نباید با سایر میوهها خورد، چون طبع سردی دارد و منجر به سوءهاضمه و نفخ میشود و در معدههای مرطوب باعث ترشکردن، رخوت و سستی، خوابآلودگی و اختلال حافظه میشود.
از قدیم مرسوم بود برای خوردن کباب از سماق، گوجه و سبزی خوردن استفاده میکردند. این کار بیحکمت نبوده و نیست.
اگر انواع کباب را با آب نارنج، سالاد، سبزیجات تازه، گوجه فرنگی کبابی، پیاز، فلفل سیاه یا سماق میل کنید، به خاطر ویتامین C این مواد، جذب آهن گوشت بیشتر میشود.
مصرف ماست، دوغ و کفیر همراه غذاهای گوشتی توصیه نمیشود، چون کلسیم این فرآوردهها میتواند از جذب آهن گوشت بکاهد.
اما اگر مجبور به استفاده از کباب همراه با لبنیات شدید، حتما دوغ و ماست دارای سبزیهای گرم مثل کاکوتی، نعناع یا موسیر بخورید.
شیر غذای لطیفی است و مصرف آن با ترشی باعث بریدن شیر میشود.
همچنین شیر را با مواد زیر نباید با هم استفاده کرد:
این ماده غذایی را باید تنها میل کنیم، شیر بهتر است به عنوان میان وعده و به تنهایی مصرف شود یا به عنوان یک وعده غذایی کامل به همراه کمی نان توصیه میشود و غذای کاملی را تشکیل میدهد.
مصرف پنیر با مواد غذایی داراری طبع سرد باعث بروز بسیاری از عارضهها و برخی بیماریها شامل دیابت، ام اس، اختلالات عصبی، گوارشی و غیره میشود. بهترین مصلح پنیر، گردو است، اما میتوان از سبزیهای معطر، آویشن، نعناع خشک و حتی عسل هم به عنوان تعدیلکننده طبع انواع پنیر، استفاده کرد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب دانه چیا، معجزهای در لاغری و کاهش وزن را بخوانید.