مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

مجله سلامتی دلتا

مجله دلتا

سبزی خوردن؛ فیبر و آنتی اکسیدان طبیعی !

سبزی خوردن؛ همان یار قدیمی سفره‌های ایرانی. ریحان، نعناع، جعفری، تربچه، پیازچه و... شما کدام را بیشتر دوست دارید؟ با مجله دلتا همراه باشید.
سبزی خوردن

مگر می‌شود بر سر سفره گرم ایرانی بدون سبزی خوردن نشست؟ این را باید از خانم‌های خانه‌دار ایرانی پرسید. سبزی‌های معطر و اشتها‌آوری مانند شاهی، ریحان، تره، نعنا، جعفری، ترخون، مرزه، تربچه و … هر کدام ویژگی‌های تغذیه‌ای و درمانی خاص خودشان را دارند؛ شما کدام یک را بیشتر دوست دارید؟ با مجله دلتا و این ضیافت خوشمزه همراه باشید.

سبزی

خواص سبزی خوردن

شاید باور نکنید ولی همین سبزی خوردن ساده مثل شاهی و پیازچه و ریحون و … از بیماری‌های مختلف جلوگیری می‌کند؛ حتما شما هم با تجربه دل‌درد و دل‌پیچه و استفاده از عرق نعنا یا با نوستالژی خوشمزه نان و پنیر و ریحان آشنایی دارید.

البته این سبزی‌ های خوشمزه هم می‌توانند به صورت خام و پخته مصرف شوند و هم به عنوان چاشنی انواع سوپ، آش و غذاهای ایرانی؛ مهم این است که از خوردن آن ها غافل نشوید؛ البته قبل از مصرف سبزی‌ها باید آن‌ها را ضد عفونی کنید.

بهتر است بدانید که تمام گیاهان معطر یا اسانس‌دار مانند ریحان، نعناع، مرزه و… در چهار خاصیت ضد نفخ، ضد درد، ضد اسپاسم و ضد میکروب مشترک هستند اما جدا از این خواص هر کدام‌ از این سبزی‌ها هم ویتامین‌های خاص خودشان را دارند.

تقویت حافظه

سبزی‌های تازه نقش آنتی‌اکسیدانی و فیبر‌ رسانی قوی دارند و مصرف آن‌ها موجب تقویت حافظه می‌شود. در واقع سبزی‌های تازه با خنثی کردن رادیکال‌های آزاد می‌توانند حالت ارتجاعی رگ‌های خونی را حفظ کنند و موجب خون‌رسانی بهتر به مغز و اعصاب ‌شوند.

تقویت دستگاه گوارش

از مهم‌ترین فواید سبزی خوردن کمک به هضم غذا است؛ این مواد مغذی و متنوع با فیبر فراوانی که دارند، بسیاری از بیماری‌ ها از جمله یبوست را بر طرف می‌کنند؛ درنتیجه باعث بهبود عملکرد دستگاه گوارش می‌شوند.

سبزی خوردن

چرا مردان باید بیشتر سبزی بخورند؟

تازه‌ترین تحقیقات نشان می‌دهد که مردان باید بیشتر سبزی بخورند. این مسئله به این دلیل است که مردان در مقابل برخی از بیماری‌ ها از جمله بیماری‌های قلبی آسیب‌پذیرتر هستند؛ به همین دلیل تا می‌توانند باید میوه و سبزیجات مصرف کنند.

مثلا بهتر است که آقایان روزی ۹ وعده میوه و سبزیجات مصرف کنند، این در حالی است که این میزان برای زنان به 7 وعده کاهش پیدا می‌کند.

رژیم

انواع سبزیجات را مخلوط بخورید

همانطور که گفته شد، هر کدام از این سبزی‌ها املاح و ویتامین‌های خاص خود را دارند؛ باید توجه داشت که مصرف نوع خاصی از آن باعث ورود پتاسیم، آهن، روی، منگنز یا ویتامین C بیشتری به بدن می‌شود؛ در نتیجه تمام مواد مورد نیاز و ضروری با خوردن یک نوع سبزی دریافت نخواهند شد؛ بنابراین عادت کنید که سبزی خوردن را متنوع بخرید و میل کنید.

سبزیجات

چرا باید میوه و سبزی تازه بخوریم؟

اگر می‌خواهید از شر بیماری‌هایی مثل یبوست یا درد معده و روده در امان بمانید، بهتر است تا جای ممکن سبزی را تازه نگه دارید تا ویتامین‌ های آن هم حفظ شود.

کارشناسان تغذیه مصرف روزانه 3 تا 5 “سروینگ” سبزیجات را به افراد توصیه می‌کنند. هر سروینگ یا واحد معادل یک لیوان سبزیجات خام یا نصف لیوان سبزیجات پخته است؛ البته تازه بودن آن‌ ها هم در میزان کیفیت تأثیر‌گذار است؛ پس اگر رژیم گیاهخواری دارید، میوه و سبزیجات را فراموش نکنید.

برای نگهداری سبزی خوردن در یخچال، ابتدا آن را پاک کرده و بشویید؛ سپس در پارچه نازکی بریزید و داخل یخچال بگذارید. در صورتی که مقدار سبزی زیاد است، برای اینکه سالم‌تر بماند، پس از پاک کردن، قسمتی را به صورت نشسته داخل کیسه بریزید و در یخچال نگه دارید و هنگام مصرف آن را بشویید.

در این روش سبزی‌ها، در یک کیسه قرار می‌گیرند کمی در آن هوا دمیده می‌شود؛ سپس کیسه از بالا پیچیده و با یک باند لاستیکی بسته می‌شود. هوای کافی باعث تازه ماندن سبزی می‌شود؛ این روش تا یک هفته  سبزی‌ها را خوب و سالم نگه می‌دارد.

بنابراین، در وعده‌ ها و رژیم‌ های غذایی خود از خوردن سبزیجات و حتی میوه‌ های تازه غافل نشوید.


درمان کبد چرب با ورزش ؛ مگه می شه؟!

چاق هستید؟ ورزش هم نمی‌کنید؟ کبد چرب منتظر شما است. این بار پیام مجله دلتا به شما همین یک جمله است: " ورزش کنید."
درمان کبد-چرب

شاید باورش سخت باشد اما کبد چرب بیشتر از هر چیز دیگری با ورزش کردن مداوم قابل کنترل و درمان است. البته رعایت اصول تغذیه، رژیم غذایی مناسب و دوری از استرس هم در پیشگیری از این بیماری نقش مهمی دارند؛ اما در این میان نقش ورزش در درمان این بیماری با دیگر راهکارها قابل قیاس نیست؛ تنبل‌های عزیز و محترم با مجله دلتا همراه باشید.

کبد-چرب

سلام ورزش ؛ خداحافظ کبد چرب

ورزش کردن در هر حالتی بهترین گزینه برای خلاص شدن از شر چربی‌ها و بیماری‌ها است؛ بهتر است بدانید که چاقی یکی از عوامل ابتلا به بیماری کبد چرب است؛ اصلا چاقی مفرط بیماری‌زا است؛ حالا که این نکته را می‌دانید، باز هم می‌خواهید در ورزش کردن تنبلی کنید؟

متخصصان بیماری‌های کبد و گوارش معتقدند: اولین و مهم‌ترین قدم در درمان این بیماری ورزش کردن است و بیمار باید سبک و روش زندگی خود را به سرعت تغییر دهد؛ شما چه تصمیمی گرفته‌اید؟

الکل

ورزش یا الکل؟ مسئله کبد چرب است

مجموعه‌ای از عوامل باعث رسوب مزمن چربی و التهاب و نارسایی در کبد خواهد شد. این بیماری به دو گروه عمده تقسیم می‌شود؛ ‌ یکی از آن‌ ها کبد چرب الکلی است که ناشی از مصرف طولانی مدت الکل است و جنسیت و نژاد هم در این مسئله دخیل هستند که آسیایی‌ها بیشتر مستعد آسیب‌های ناشی از مصرف الکل و ابتلا به این بیماری خواهند بود.

این بیماری در خانم‌ها بیشتر از آقایان شایع است البته شما می‌توانید با ورزش کردن و ترک اعتیاد به الکل از شر آن خلاص شوید.

علائم-کبد-چرب

ارتباط بیماری ها با کبد چرب

علائم کبد چرب چیست؟ چه بیماری‌هایی با این مسئله مرتبط هستند؟ این نوع بیماری در جامعه ما شیوع بیشتری دارد؛ عوامل زیادی که بسیاری از آن‌ها جنبه ژنتیکی دارند، در بروز این نوع کبد چرب مؤثر هستند؛ مطالعات نشان داده است که عوامل زمینه‌ساز دیابت و بیماری‌ های قلبی و برخی بیماری‌ های متابولیسم با بروز کبد چرب غیر الکلی در ارتباط هستند.

ورزش؛ کنترل‌کننده دیابت و کبد چرب

در بین این عوامل دیابت یک علت مهم و شناخته‌شده در ایجاد کبد چرب است و هر چه طول مدت ابتلا به دیابت طولانی باشد یا درمان آن ناقص انجام شود، احتمال ابتلا به این بیماری هم در این افراد بیشتر است.

بهتر است بدانید که ورزش کردن و به ویژه ورزش‌های استقامتی علاوه بر کاهش چربی کبد، میزان مقاومت به انسولین را کاهش می‌دهند؛ بنا‌بر‌این از تولید کلسترول در کبد و خون هم جلوگیری می‌شود؛ پس شما می‌توانید با این روش هر دوی این بیماری‌ ها را که مثل نخ و سوزن به هم متصل هستند، درمان کنید.

ورزش

ورزش؛ راه حل خداحافظی با کبد چرب

اغلب بیماران مبتلا به کبد چرب بین  ۴۰ تا 60 سال دارند و  این بیماری همان طور که گفته شد در میان زنان شایع‌تر است. کبد چرب در کودکان با سن بالاتر از ۱۰ هم می‌تواند ایجاد شود؛ البته با ورزش کردن مداوم و رژیم غذایی مناسب این مسئله قابل کنترل و درمان است.

شما می‌توانید ورزش‌های مختلفی را برای کنترل و درمان کبد چرب انجام دهید؛ ساده‌ترین آن‌ها پیاده‌روی تند است اما در کنار آن شنا، دوچرخه‌سواری و ایروبیک هم برای درمان این بیماری مفید است.

پیاده روی؛ ساده ترین ورزش برای درمان کبد چرب

حتما می‌دانید که بهترین و مفیدترین ورزش برای تمام سنین، پیاده‌روی است؛ انجام این ورزش نه فقط این بیماری بلکه اضافه‌وزن و چاقی را کنترل و درمان می‌کند.

بیماران مبتلا به کبد چرب باید هر روز 20 دقیقه ورزش کنند البته این روند می‌تواند یک روز در میان باشد. یک پیاده‌روی ساده حتی در خانه و آن هم با تردمیل می‌تواند کار شما را راه بیندازد؛ پس اصلا نگران نباشید.

ورزش های استقامتی انجام دهید

در بررسی تأثیر تمرینات مقاومتی بر مبتلایان به کبد چرب مشخص شده است که این گونه تمرینات نیز در کاهش چربی کبد، بهبود اکسیداسیون چربی و کنترل قند خون این بیماران مؤثرند.

انجام ورزش‌های استقامتی تأثیر زیادی در کاهش وزن و لاغری ندارد اما بر چربی کبد بسیار تأثیرگذار است. محققان همچنین دریافته اند که انجام این ورزش‌ ها به کاهش کلسترول خون نیز کمک می‌کند.

درواقع، انجام این ورزش‌ ها میزان فرتیین خون را کاهش می‌دهد. فرتیین پروتئینی در کبد است که ذخیره آهن را آسان‌تر می‌کند. میزان زیاد فرتیین باعث آسیب رسیدن به کبد می‌شود؛ پس این نوع ورزش‌ها را در برنامه روزانه خود بگنجانید.

بنابراین، اگر کبد شما هم چرب است، علاوه بر رعایت اصول تغذیه و پیروی از رژیم غذایی صحیح حتما ورزش کنید.

 

شیر طلا ؛ معجون ضد سرماخوردگی

چرا باید معجون طلایی شیر و زردچوبه بخوریم؟ یکی از عمده‌ترین دلایل آن سرماخوردگی است؛ با مجله دلتا همراه باشید.

شیر-و-زردچوبه

همیشه شیر یک بار هم شیر طلا! عصاره پر خاصیت زردچوبه در کنار مواد ضد عفونی‌کننده دیگر یک معجون جادویی می‌سازد؛ یک نوشیدنی عجیب که با خواص فوق‌العاده‌اش می‌تواند سرماخوردگی شما را در این روزهای سرد پاییزی رفع کند؛ با مجله دلتا همراه باشید.

زردچوبه

خواص زردچوبه

زردچوبه خواص آنتی‌اکسیدانی، ضد التهابی و ضد سرطانی دارد و حاوی ترکیبات مفیدی مانند کورکومین و پنیفنول‌ها است که خواص درمانی بالایی دارند. کورکومین درست مانند کورتیزون‌ها (یا همان کورتون‌ها) خواص زیادی برای بدن دارد؛ بدون اینکه عوارض جانبی این داروها را به بدن تحمیل کند.

یکی از دستور‌العمل‌های تهیه این شیر مخلوط کردن زردچوبه و فلفل است که ترکیب آن‌ها کنار هم یک بمب انرژی‌زا می‌سازد که به خصوص در فصل سرما می‌تواند بدن را در مقابل عفونت‌ها به طور طبیعی واکسینه کند.

زردچوبه یک آنتی‌بیوتیک طبیعی است که از بروز عفونت‌ها پیشگیری کرده و جریان خون را تحریک می‌کند .فلفل هم حاوی ترکیبی اصلی به نام «پیپرین» است که باعث تسریع جذب کورکومین موجود در زردچوبه می‌شود.

شیر-و-زردچوبه

چرا شیر و زردچوبه ؟

خواص این معجون طلایی را می‌دانید؟ با ما همراه باشید.

کاهش درد مفاصل و سر درد عصبی

شیر طلایی با مشکلاتی از قبیل آرتریت، آرتروز و در واقع دردهای مفصلی و عضلانی مقابله می‌کند. اگر درپی یک مسکن طبیعی برای تسکین سردرد و دردهای دیگری که به دلیل فشارهای عصبی بروز می‌کنند، هستید به سراغ این نوشیدنی مفید بروید.

درمان آلزایمر

یکی از خواص فوق‌العاده زردچوبه کاهش فراموشی مغز و حافظه است؛ مصرف این نوشیدنی برای افرادی که آلزایمر دارند، بسیار مفید است. این بیماری در میان سالمندان بسیار شایع است.

مبارزه با زوال عقل در سالمندان

معجون شیر طلایی قادر است که از ضعف عملکرد مغز و بروز زوال عقل در میان سالمندان تا حد زیادی پیشگیری کند.

معجون ضد سرطان

شیر طلایی با خواص آنتی‌اکسیدانی باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می‌شود و از بروز بسیاری از بیماری‌ها پیشگیری می‌کند. اگر درپی یک داروی ضد سرطان طبیعی هستید، می‌توانید به این نوشیدنی اعتماد کنید.

تنظیم کلسترول و فشار خون

این معجون برای کنترل سطح کلسترول خون و پیشگیری از انسداد عروق مفید است. اگر از فشار خون بالا رنج می‌برید،  می‌توانید این نوشیدنی را به عنوان یک میان‌وعده یا نوشیدنی صبحگاهی به جای قهوه، چای یا شیر جایگزین کنید.

داروی ضد سرماخوردگی

همانطور که گفته شد، این معجون خاصیت ضد عفونی‌کننده دارد که می‌تواند در فصل زمستان بسیار مفید باشد.

زردچوبه برای روان و دفع شدن مخاط و بلغم‌ها و حتی دستگاه گوارش مؤثر است؛ در نتیجه این نوشیدنی برای افرادی که مدام دچار زکام و سرماخوردگی می‌شوند، مفید است.

شیر-و-زردچوبه-و-فلفل

طرز تهیه شیر طلایی با فلفل

مواد لازم

  • پودر زردچوبه یک‌ چهارم فنجان معادل ۳۰ گرم
  • فلفل آسیاب‌شده نصف قاشق معادل ۲٫۵ گرم
  • آب تصفیه‌شده یک فنجان معادل ۱۲۵ میلی‌لیتر

طرز تهیه

برای شروع بهتر است که تمام مواد را ترکیب کرده و با حرارت ملایم گرم کنید. سپس، مواد را هم بزنید تا یک خمیر یک دست درست شود؛ شعله را خاموش کنید تا مواد سرد شوند. شما می‌توانید نوشیدنی تهیه‌شده را داخل یک ظرف شیشه‌ای بریزید و داخل یخچال قرار دهید.

معجون شیر و عسل

معجون دومی که می‌توانید با زردچوبه برای خودتان درست کنید، از ترکیب شیر بادام، عسل و روغن نارگیل تهیه می‌شود که این شیر طلایی هم خاصیت ضد عفونی‌کننده قوی دارد.

معجون-شیر-و-عسل-و-زردچوبه

مواد تشکیل‌دهنده

  • 1/4 قاشق چای‌خوری زردچوبه
  • 1 قاشق غذا‌خوری روغن نارگیل
  • 1 لیوان شیر بادام
  • 1 قاشق غذا‌خوری عسل

طرز تهیه

در یک ظرف همه مواد به جز عسل را با هم مخلوط کرده و روی شعله متوسط قرار دهید و مرتب آن را هم بزنید تا زمانی که یک مخلوط یک دست داشته باشید؛ سپس آن را در یک فنجان ریخته و عسل را به آن اضافه کنید؛ معجون شیر طلایی شما آماده است.

بنابراین، از این لحظه به بعد که خواص بی‌نظیر این معجون و نوشیدنی عجیب را دانستید، دیگر هیچ عذر و بهانه‌ای برای امتحان نکردن آن ندارید؛ به خصوص اگر سرما خورده‌اید یا می‌خواهید یک نوشیدنی لاکچری و مناسب برای پدربزرگ یا مادر بزرگ‌ های‌تان درست کنید، حتما شیر طلایی را امتحان کنید.


کره بادام زمینی و این همه خاصیت؟!

چرا باید آجیل بخوریم؟ چرا باید بادام‌زمینی بخوریم؟ چرا باید کره بادام‌زمینی بخوریم؟ چرا... چرا... چرا....؟ مجله دلتا پاسخگوی سؤالات شما است؛ با ما همراه باشید.

کره بادام‌ زمینی ‌یک خوراکی خوشمزه به خصوص برای رژیم های لاغری و حتی چاقی است که می‌توان از آن به عنوان بمب انرژی ورزشکاران نام برد. وجود میزان زیاد چربی‌های غیر اشباع تک‌‌زنجیره و مواد مغذی دیگر، این ماده را به یکی از خوراکی‌ها و میان‎‌وعده‌ های مناسب برای لاغری و کاهش وزن تبدیل کرده است؛ البته همین ماده ارزشمند در کنار مواد غذایی دیگر مثل شکلات می‌تواند چاق‌کننده باشد؛ پس همه چیز بستگی به نوع رژیم شما دارد.

برای یک مهمانی کوچک در آشپزخانه‌تان آماده باشید؛ با یک تکه نان تست، کمی کره بادام‌ زمینی و یک فنجان چای یا دمنوش معطر؛ البته صفحه سلامتی مجله دلتا را فراموش نکنید.

چرا باید آجیل بخوریم؟

جنیفر مک‌ دنیل، پزشک و متخصص تغذیه، می‌گوید: ” آجیل‌ها اسیدهای چرب غیر اشباع (تک و چند زنجیره) دارند و غنی از آنتی‌اکسیدان‌ها هستند و با مواد مغذی مانند پتاسیم به حفظ فشار خون کمک می‌کنند. همچنین آن ها غنی از فیبر هستند و فیسترول دارند که برای سلامت قلب نیز بسیار مفید است. البته مصرف انواع آن می‌تواند موجب کاهش خطر بیماری قلبی، دیابت نوع ۲ و سندرم مرتبط با سوخت ‌و ‌ساز ‌شود. “

ویتامین ها و خواص بادام زمینی

از ویتامین‌های بادام‌زمینی نمی‌توان گذشت چه برسد به کره بادام‌زمینی! چربی‌های غیر اشباع تک و چند زنجیره‌ بادام‌زمینی به جذب ویتامین‌های محلول در چربی مانند ویتامین E  و ویتامین K کمک می‌کنند. ویتامین E از بدن در برابر مواد سمی همچون آلاینده‌های موجود در هوا محافظت می‌کند و در تسکین سندرم پیش‌ از قاعدگی ‌خانم‌ها هم مؤثر است.

 همچنین این ماده و فراورده‌های آن با اختلالات چشمی مانند آب‌مرواید، بیماری‌های عصبی مانند آلزایمر و دیابت مبارزه می‌کند. از طرفی، ویتامین K برای انعقاد طبیعی خون ضروری است و کلسیم را در بدن انتقال می‌دهد که باعث سلامت استخوان‌ها می‌شود.

خواص کره بادام زمینی

یک میان‌وعده لاغری که برای ورزشکاران بسیار مفید است اما کره بادام‌زمینی می‌تواند برای همه افراد خاصیت داشته باشد؛ این بار لذت خوردن یک صبحانه لذیذ را با کره بادام‌ زمینی امتحان کنید.

بمب انرژی زای طبیعی

پروتئین، فیبر و اسیدهای چرب موجود در کره بادام‌زمینی کمک می‌کنند تا انرژی لازم را از شروع روز تا نیمه‌ شب حفظ کنید. همچنین این مواد در پایدار نگه داشتن قند خون مؤثر هستند و از افت ناگهانی آن جلوگیری می‌کنند.

احساس سیری

اسید چرب تک‌‌زنجیره و پروتئین موجود در این کره سبب ایجاد احساس سیری می‌شود. مصرف این ماده مغذی همراه با نان تست یا بدون آن به‌ عنوان صبحانه‌، برای ناهار یا همراه با سیب به‌ عنوان میان‌وعده می‌تواند باعث جلوگیری از پرخوری و چاقی شما شود. اما همیشه در مصرف کره بادام‌ زمینی میانه‌روی داشته باشید. بهترین مقدار مصرف آن معمولا دو قاشق غذاخوری است.

ماده ضد دیابت

مصرف کره بادام‌ زمینی می‌تواند خطر پیشرفت دیابت را کاهش دهد. براساس مطالعه مجله‌ انجمن پزشکی آمریکا، مصرف ۳۱ گرم آجیل یا کره بادام‌زمینی (در حدود ۲ قاشق غذاخوری)، حداقل ۵ روز در هفته می‌تواند خطر گسترش  بیماری دیابت را تا ۳۰ درصد کاهش دهد.

کاهش وزن و لاغری

بادام‌زمینی تأثیر مخفی در کاهش وزن و لاغری دارد؛ جنیستین ترکیبی است که به ‌طور مستقیم روی ژن‌های مرتبط با چاقی تأثیر می‌گذارد و سبب خاموش شدن این ژن در بدن می‌شود.

اگر می‌خواهید یک رژیم کم‌کالری بگیرید، مصرف آجیل به خصوص خانواده بادام‌ها می‌تواند به کاهش وزن شما کمک کند. کره بادام‌زمینی،‌ پروتئین بیشتری نسبت به سایر آجیل‌ها دارد و این مقدار در دو قاشق غذاخوری، یعنی حدود ۸ گرم است.

همچنین این ماده به دلیل داشتن چربی و فیبر بالا می‌تواند به‌ عنوان میان‌وعده، برای مدت طولانی‌تری شما را سیر نگه دارد؛ درنتیجه میزان کالری دریافتی در طول روز کاهش پیدا می‌کند و شما لاغر تر خواهید شد.

افزایش وزن و چاقی

درست شنیدید! کره بادام زمینی هم لاغر‌کننده است و هم چاق کننده؛ پس در هر دو صورت در رژیم غذایی شما جایگاه ویژه‌ای خواهد داشت.

اگر در پی یک رژیم چاقی سریع هستید، به شما مصرف کره بادام‌زمینی را پیشنهاد می‌کنیم. مک‌ دنیل می‌گوید: “خواص موجود در کره‌ آجیل‌ها در صورتی که با مواد دیگری مانند نان سفید، کراکر، ژله یا شکلات مصرف شوند، از بین می‌رود.”

حفظ سلامت ماهیچه و اعصاب

منیزیم یکی از مواد معدنی ضروری است که عملکرد بیش‌ از ۳۰۰ فعالیت بیوشیمیایی بدن را تقویت می‌کند. کره بادام‌ زمینی سرشار از منیزیم است و این میزان در حدود ۱۲ درصد از منیزیم مورد نیاز بدن در هر وعده‌ مصرفی است. این کره با ویتامین‌هایش می‌تواند به تنظیم دمای بدن، سم‌زدایی، تولید انرژی، استحکام استخوان و دندان و حفظ سلامت دستگاه عصبی کمک زیادی کند.

تقویت حافظه

مطالعات نشان می‌دهند که چربی غیر اشباع تک‌‌زنجیره که در غذاهایی مانند آجیل یا روغن زیتون وجود دارد، به حفظ سلامت و عملکرد مغز کمک می‌کند. ویژگی آنتی‌اکسیدانی و ضد التهابی آجیل به خصوص بادام‌زمینی و فراورده‌های مربوط به آن در کاهش استرس یا آسیب اکسیدانی مغز هم تاثیر گذار است.

‌ ضد کلسترول و تقویت قلب

کره بادام‌ زمینی برای کسانی که مستعد ابتلا به بیماری‌های قلبی هستند، مفید است؛ زیرا چربی‌های موجود در بادام‌زمینی از نوع چربی‌های خوب هستند. به علاوه این ماده غذایی فیتوسترول دارد که ساختاری شبیه به کلسترول موجود در غذاهای حیوانی است؛ با این تفاوت که بر خلاف کلسترول، فیتوسترول برای سلامت قلب و عروق مضر نیست.

ضد سرطان

کره بادام زمینی آن ترکیبات ضد سرطانی قوی دارد. تحقیقات دانشمندان نشان داده است که مصرف این ماده (10 عدد بادام‌زمینی) در هفته می‌تواند از بروز سرطان روده در زنان پیشگیری کند. فیتوسترول موجود در کره بادام‌زمینی می‌تواند رشد سلو‌ل‌های سرطان پستان، روده بزرگ و پروستات را کاهش دهد و حتی از بروز سرطان ریه در افراد مستعد هم جلوگیری کند.

مضرات مصرف بادام زمینی

حساسیت به بادام زمینی

بادام‌زمینی جزء مواد غذایی آلرژی‌زا (حساسیت‌زا) است. حساسیت به بادام‌زمینی می‌تواند شدید باشد، به طوری که مصرف مقدار کمی از‌ آن می‌تواند به شوک آنافیلاکسی منجر شود؛ در نتیجه افراد مبتلا به آلرژی باید از مصرف هر گونه غذای حاوی بادام‌زمینی خودداری کنند؛ خوردن کره بادام‌زمینی هم به دلیل داشتن ذرات پروتئین مناسب این افراد نیست.

سنگ کلیه و مثانه

از سوی دیگر، گاهی پزشک به افرادی که مستعد ابتلا به سنگ کلیه و مثانه هستند، توصیه می‌کند از خوردن مواد غذایی حاوی اگزالات‌ها از جمله بادام‌زمینی و کره‌ آن خودداری کنند؛ زیرا این ترکیبات احتمال بروز این سنگ‌ها را بالا می‌برد.

بنابراین، اگر بیماری خاصی ندارید و در پی لاغری یا چاق شدن با یک رژیم غذایی مناسب هستید؛ از این ماده مغذی و خانواده بزرگ آجیل‌ها غافل نشوید.