تاری دید یکی از شایعترین عارضه های چشم است. دلایل مختلفی میتوانند به تاری دید منجر شوند که بیشتر آنها موقتی و به راحتی قابل درمان است. در صورت عدم رسیدگی، این شرایط میتواند پیشرفت کرده و به از دست دادن غیر قابل بازگشت قدرت بینایی منجر شود. در این مطلب مجله دلتا برخی از دلایل تاری دید را به شما خواهیم گفت. با مجله سلامتی دلتا همراه شوید.
خطر ابتلا به بیماری آب سیاه با افزایش سن بیشتر میشود. تاری دید و علائم دیگر معمولا زمانی ظاهر میشوند که بیماری بسیار پیشرفت کرده است. بیماری آب سیاه معمولا در افرادی که بیش از ۵۰ سال سن دارند، روی میدهد و بر همین اساس، معاینات چشم منظم پس از این سن توصیه شده است. درمانی قطعی برای آب سیاه وجود ندارد و گزینههای موجود مانند تجویز دارو و استفاده از لیزر در کند کردن پیشرفت بیماری تاثیر دارند.
آبریزش و خارش چشم میتوانند موجب تاری دید شوند. افراد معمولا چشمهای خود را میمالند و این اقدام میتواند بر شرایط دید آنها تاثیرگذار باشد. آلرژیهای فصلی شایعترین دلیل بروز عارضه های چشم مانند تاری دید است. آلرژیهای چشم موقتی و با داروهای آنتیهیستامین یا قطرههای چشم میتوان آنها را تسکین داد.
استفاده نادرست از لنز تماسی میتواند به ایجاد مشکلاتی مانند تاری دید یا حتی زخمهای قرنیه منجر شود. پیش از قرار دادن آنها در چشم، لنز خود را به خوبی تمیز و ضد عفونی و از خوابیدن با لنز پرهیز و حداقل هر سه ماه یک بار قاب لنز را تعویض کنید.
تقریبا می توان گفت همه ما به بیماری آب مروارید مبتلا میشویم. با گذشت زمان، عدسی چشمها کدر شده و این شرایط بینایی را دشوارتر میسازد. تاری دید ممکن است یک علامت باشد. برخلاف آب سیاه ؛آب مروارید با عمل جراحی قابل درمان است.
قند خون بالا یکی دیگر از نشانه های ابتلا به دیابت است و میتواند به تاری دید منجر شود. قند خون بالا موجب تجمع آب اضافه در عدسی میشود که تورم عدسی را در پی دارد. با کاهش قند خون، ممکن است شش هفته زمان نیاز باشد تا تورم عدسی به طور کامل از بین برود.
فشار خون بالا نیز میتواند سبب تاری دید شود و بر وضعیت عدسی چشم تاثیر گذارد. فشار خون بالا در بلند مدت به رگهای خونی کوچک در چشمها آسیب میرساند، که محدود شدن جریان خون به چشم و آسیب دیدگی شبکیه و تاری دید را درپی دارد.
تاری دید میتواند بخشی از یک وضعیت گذرا باشد، که گاهی با آغاز میگرن شکل میگیرد. از نشانه های چشمی مرتبط با میگرن میتوان به مشاهده خطوط زیگ زاگ و دوبینی اشاره کرد. این شرایط معمولا موقتی و کوتاه است.
چاقی و داشتن اضافه وزن مشکلی است که میتواند دلایل گوناگونی داشته باشد. اگر میخواهید کاهش وزن را تجربه کنید اولین گامی که باید برای لاغری بردارید کم کردن اشتها است. باید بدانید که برای کاهش وزن باید مقدار کالری دریافتی روزانه را کاهش داد، به همین دلیل اگر قصد کاهش وزن دارید باید با مواد خوراکی که به کم کردن میل به غذا کمک میکند، آشنا باشید تا بتوانید به شکل صحیح کاهش وزن را تجربه کنید. در این مطلب مجله دلتا چند مورد از مواد غذایی که به کاهش اشتها کمک میکند به شما معرفی خواهیم کرد.
فیبرها به دلیل دیرهضم بودن مدت بیشتری در معده باقی میمانند و این باعث میشود تا برای مدت طولانی احساس سیری داشته باشید. غذاهای سرشار از فیبر مانند نخود، عدس، لوبیا و نخودفرنگی دارای ترکیبات مهمی مانند مواد معدنی، ویتامین و آنتیاکسیدانهای ضروری بدن است.
نوشیدن قهوه در طول روز میتواند تاثیر زیادی روی کم کردن اشتها داشته باشد. مصرف قهوه نوعی هورمون ضد اشتها تولید میکند.
یکی دیگر از سادهترین روشهای خانگی برای کم کردن اشتها نوشیدن آب قبل از هر وعده غذایی است. نوشیدن ۲ لیوان آب قبل از هر وعده میتواند چیزی حدود ۲۲ درصد از اشتهای شما نسبت مصرف غذا کاهش دهد.
خواص زنجبیل بر کسی پوشیده نیست. این گیاه میتواند در کاهش دادن اشتها به شما کمک کند. مقدار ۲ گرم از پودر زنجبیل را در آب گرم حل کنید و روزی یک بار بنوشید.
شکلات تلخ با درصد بالا، میتواند اشتها را تا حد زیادی پایین بیاورد و میل شما را نسبت به خوردن خوراکیهای شیرین بسیار کاهش دهد. میتوانید ۱ ساعت قبل از خوردن غذا شکلات تلخ مصرف کنید.
میوههای آبدار نقش بسیار مهمی در کاهش دادن اشتها و لاغری دارند، زیرا باعث میشود حجم زیادی از معده پر شود و فرد احساس سیری زیادی کند؛ خیار، گریپ فروت، گوجهفرنگی، هندوانه، طالبی و همچنین سبزیجاتی مانند اسفناج، کلم، کاهو.
هر چه میزان استفاده شما از ادویه در غذاها بیشتر باشد احتمال کاهش اشتها افزایش مییابد. خوردن غذاهای تند و پر ادویه به دلیل اینکه فرد نمیتواند به سرعت غذا بخورد، خیلی زود به فرد احساس سیری دست خواهد داد.
تخممرغ حجم بسیار زیادی از پروتئین را در خود جای داده است که خوردن آن بهعنوان صبحانه میتواند شما را برای مدت بسیار طولانی سیر نگه دارد. بهتر است آن را به صورت آبپز استفاده کنید.
موز یکی از بهترین میوههایی است که با خوردن آن میتوانید از گرسنگیهای کاذب رها شوید. این میوه به دلیل دارا بودن فیبر فراوان حجم زیادی از معده را در برمیگیرد. میتوانید موز را در وعده صبحانه میل کنید.
سیب به دلیل دارا بودن نوعی فیبر قابلیت این را دارد که کالری و قند موجود در مواد غذایی را جذب کند و سبب کم شدن اشتها شود. میتوانید با مصرف روزانه ۱ عدد سیب، اشتهای کاذب را از بین ببرید.
متخصصان توصیه میکنند زنان با مصرف انواع غذاها و نوشیدنیهای سالم در دوران بارداری، مواد مغذی مورد نیاز برای رشد و پرورش جنین خود را فراهم کنند. در این مطلب مجله دلتا به شما خواهیم گفت که تغذیه در دوران بارداری چگونه باید باشد.
در دوران بارداری هدف از تغذیه، تامین مواد مغذی مورد نیاز مادر و جنین است. زنان باردار نسبت به سایر زنان به مقدار بیشتری کلسیم، اسید فولیک و آهن در رژیم غذایی خود نیاز دارند، که باید آن را با خوردن مواد غذایی متفاوت تامین کنند. برای رسیدن به این هدف باید ۵ دسته از مواد غذایی نقش پررنگی در رژیم غذایی زنان باردار داشته باشد. این ۵ دسته شامل میوهها، سبزیجات، پروتئینهای بدون چربی یا کمچربی، غلات کامل و لبنیات است.
زنان باید در دوران بارداری مقدار فراوانی میوه و سبزیجات مصرف کنند. توصیه میشود هر روز ۵ تا ۱۰ وعده از میوهها و سبزیجات به مقدار کم مصرف شود.
زنان باردار باید منابع مناسبی را برای تامین پروتئین روزانه خود انتخاب کنند. این منابع میتواند شامل گوشت قرمز، گوشت طیور، ماهی، تخممرغ، حبوبات، شیر، پنیر و مغزها باشد.
این مواد غذایی منبع مناسبی برای تامین انرژی، فیبر، آهن و ویتامینهای خانواده B است. حداقل نیمی از کربوهیدرات مصرفی زنان باردار در روز باید از غلات کامل تامین شود. غلات کامل شامل جودوسر و نانهای سبوسدار است.
مصرف روزانه ۳ تا ۴ وعده لبنیات به زنان باردار توصیه میشود. فرآوردههایی مانند شیر، ماست و پنیرهای کمچرب و کمنمک گزینههای خوبی به شمار میروند.
مصرف کمتر از ۲۰۰ میلیگرم کافئین در روز برای زنان باردار بیخطر است. به نظر نمیآید کافئین منجر به سقط جنین یا تولد زودهنگام نوزاد شود.
ماهی منبع مناسبی برای تامین پروتئین زنان باردار است. ماهیهای سالمون و ساردین علاوه بر داشتن پروتئین بالا، حاوی اسیدهای چرب امگا-۳ است که به سلامت قلب کمک میکنند.
معمولا ماهیان بزرگ مانند کوسهماهی و ارهماهی مقدار زیادی جیوه دارند و بهتر است زنان باردار از خوردن آنها خودداری کنند. جیوه مادهای سمی است که میتواند از طریق جفت به بدن جنین برسد و برای رشد مغز، کلیهها و سیستم عصبی جنین خطرناک است.
خطر دو نوع مسمومیت غذایی در زنان باردار بالا است که به وسیله باکتری ایجاد میشود و همچنین بروز نوعی عفونت انگلی که میتواند منجر به سقط جنین شود. برای جلوگیری از این عارضه ها، زنان باردار باید از مصرف شیر غیر پاستوریزه و فرآوردههای آن خودداری کنند.
عفونت در زنان باردار میتواند به جنین آنها منتقل شود. ممکن است این عفونت مشکلاتی از قبیل نابینایی و معلولیتهای ذهنی برای نوزاد ایجاد کند. توصیه میشود مادر از مصرف گوشت خام یا نیمپز بپرهیزد. این ممنوعیت شامل ماهی و فرآوردههای آن مانند سوشی نیز میشود.