سرطان یکی از بیماریهای بسیار رایج است که سالانه جان بسیاری از مردم را میگیرد. این بیماری نیز مانند بسیاری از بیماریهای دیگر قابل پیشگیری است. به همین منظور مجله دلتا در ادامه این مطلب به تعدادی از مواد غذایی سرطان زا اشاره میکند.
رایحه خوش پاپ کورن در ماکروویو اجازه نمیدهد به خطری که در انتظار ماست فکر کنیم. نکته اول به بستهبندی مرتبط است، مادهای که پاکت را با آن میبندند بعد از حرارت دیدن تبدیل به اسید پرفلوتانیک میشود (مادهای که در تفلون نیز موجود است)، مادهای شیمیایی که از آن بهعنوان یکی از عوامل ناباروری نامبرده میشود.
معمولا در جریان آفت زدایی میوههای غیر ارگانیک، آنها حاوی مادهای شیمیایی میشوند که بهعنوان یکی از عوامل وزن نگرفتن جنین است.
همه کنسروها معمولا به سرطانزا بودن معروفاند، و این به خاطر موادی کاملا شیمیایی است که این قوطیهای فلزی با آن بسته میشوند. در میان آنها کنسروهای حاوی گوجه فرنگی پرخطرترین هستند؛ به دلیل خاصیت طبیعی اسیدی بودن گوجه فرنگی.
نیترات سدیم از آن دست نگهدارندههایی است که در پروسه تولید فراوردههای گوشتی برای حفظ تازگی، به آن اضافه میشود؛ مادهای که بهتنهایی سرطانزا است. در مورد فراوردههای دودی نیز، مادهای که برای این رایحه استفاده میشود هم یکی از ترکیبات نیکوتین است.
برخلاف ارزش غذایی ماهی سالمون از نوع پرورشی آن باید پرهیز کرد. به دلیل آنتیبیوتیک و ضد انگل شیمیایی که در رژیم غذایی آنها تعبیه میشود.
علاوه بر کالری اضافه و چاقی، چیپس مضرات دیگری نیز دارد که دانستنش از لذت خوردن آن میکاهد. در کنار چربی ترانس بالا، سطح بالای سدیم، طعم دهندههای مصنوعی، رنگهای مجاز و حرارت بالای طبخ برای ترد شدن چیپس، مادهای در آن تولید میشود که از ترکیبات نیکوتین سیگار است.
یکی از مواد غذایی سرطان زا روغنهای هیدروژنه هستند. همه این روغنها گیاهی هستند، و روغن آنها به روش طبیعی استخراج نمیشود. در پروسه شیمیایی روغنگرفتن، بوی بد روغن گرفتهمیشود و رنگش شفاف میشود. اسید ناشی از این فعلوانفعالات غشای سلولی را منعطف و مستعد سرطان میکند.
اگر به دنبال شناخت چربیهای سالم هستید مطلب حذف کامل این چربیها، ممنوع و خطرناک است را بخوانید.
همه غذاهای منجمد و نیمه آماده، حاوی مادهای به نام اسپارتام هستند، یک طعمدهنده مصنوعی که علاوه بر سرطانزا بودن بر روی قلب و جنین نیز تاثیر میگذارد.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب این بیماریها زنان را بیشتر مورد هدف قرار میدهد را بخوانید.
برخی از خواص شیره خرما هیچگاه به ذهن افراد خطور نخواهد کرد. این خواص درمانی به صورتی هستند که به محض مصرف شیره خرما، تغییر معجزهآسایی را مشاهده خواهید کرد. با مجله دلتا همراه باشید که بیشتر با فواید شیره خرما برای سلامتی آشنا شوید.
از دلایل مهم مصرف شیره خرما تامین انرژی موردنیاز بدن در طول روز است. اگر در وعده صبحانه خود شیره خرما مصرف کنید تغییر شگرفی در انرژی روزانه خود مشاهده خواهید کرد.
خرما تاثیر مستقیمی بر عملکرد رودهها و دستگاه گوارش دارد و تاثیر چشمگیری بر رشد باکتریهای مفید روده نیز خواهد داشت. همین خاصیت در شیره خرما نیز قابل رویت است و شیره خرما نیز عملکرد عضلات روده را بهبود میبخشد. علاوه بر آن شیره خرما غنی از فیبر است. این ماده فرآیند هضم را به تعویق انداخته و عبور مواد غذایی در دستگاه گوارش را تسهیل خواهد بخشید.
شیره خرما عاری از کلسترول است و با مواد بینظیری که در ساختار خود دارد علاوه بر ممانعت از تجمع کلسترول به تجزیه بافت آن نیز کمک قابلتوجهی خواهد کرد.
شیره خرما حاوی ویتامینهای گروه B شامل B1، B2، B6 و B12 است. علاوه بر آن غنی از آهن است به صورتی که افرادی که از کمخونی رنج میبرند بهراحتی میتوانند این بیماری را کنترل کنند. از مواد مغذی دیگر که در خرما موجود است میتوان به ویتامینهای C، D و A اشاره کرد.
طبع شیره خرما گرم است و به باز شدن دهانه رحم کمک قابلتوجهی خواهد کرد علاوه بر آن قابض ماهیچهها است که علاوه بر سرعت بخشیدن به روند زایمان از خونریزی غیرطبیعی بعدازآن نیز جلوگیری خواهد کرد.
اگر به مطالب سلامت جنسی علاقمند هستید مطلب ۷ درمان موثر در سرد مزاجی و تقویت قوای جنسی را بخوانید.
این ماده خوراکی غنی از پروتئین بوده و برای تمام افرادی که میخواهند از رژیم غذایی خاص پیروی کرده ولی نگران آب شدن ماهیچهها هستند مناسب است. علاوه بر آن برای ورزشکارانی که وعدههای غنی از پروتئین مصرف میکنند بسیار مناسب خواهد بود.
اگر به دنبال راه حل لاغری تا عید هستید مطلب چگونه تا عید لاغر شویم را بخوانید.
از فواید شیره خرما میتوان به وجود مقادیر بالای آنتیاکسیدان در آن اشاره کرد که این مواد محافظ سلولهای بدن در برابر رادیکالهای آزاد هستند. با مصرف شیره خرما علاوه بر کاهش ریسک ابتلا به بیماری سرطان میتوانید روند پیشرفت این بیماری را کنترل کرده و آن را درمان کنید.
شیره خرما حاوی املاح معدنی زیادی ازجمله منگنز است که مصرف آن سمزدایی کبد را به همراه خواهد داشت. شیره خرما حاوی قند است و طبع گرمی دارد پس درصورتیکه کبد چرب دارید در مصرف شیره خرما احتیاط به خرج دهید.
شیره میوه درخت نخل حاوی مقادیر زیادی املاح معدنی ازجمله منیزیم و کلسیم است که این مواد به استحکام هرچه بیشتر استخوانها کمک میکند. علاوه بر آن با خاصیت ضدالتهابی در کاهش درد مفاصل و آرتروز نقش مناسبی خواهد داشت.
یکی از عواملی که افراد را با شبکوری مواجه میکند کمبود ویتامین A در بدن است. کمبود این ویتامین حتی منجر به خشکی چشم نیز خواهد شد. با مصرف شیره خرما و تامین نیاز بدن به این ویتامین ریسک ابتلا به بیماریهای چشمی گفتهشده را به طرز چشمگیری کاهش دهید.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب با خواص بینظیر پای مرغ بیشتر آشنا شوید رابخوانید.
اگر چربیهای غیراشباع و مفید را به رژیم غذایی خود وارد کنید، نهتنها به عوارض و بیماری دچار نمیشوید، بلکه فواید زیادی را هم به جسم و مغز خود میرسانید. همراه مجله دلتا باشید تا با چربی های مفید برای سلامتی آشنا شوید.
ماهی آزاد، قزلآلا و سالمون از بهترین منابع برای رساندن امگا۳ و چربیهای اشباعنشده به بدن هستند. اگر حداقل یکبار در هفته ماهی بخورید، قلب شما بهتر کار میکند و احتمال ابتلا به آلزایمر پایین میآید. البته برای اینکه بیشترین فایده را از مصرف ماهی ببرید، باید آن را بدون روغن بپزید.
مغز کدوتنبل، آفتابگردان و دانه کنجد از منابع دیگری هستند که کلسترول خوب بدن را بالا میبرند. بد نیست در سالاد سبزیجات خود مقداری کنجد و مغز بریزید و هرروز سهمی از این چربیها را دریافت کنید.
در خصوص خواص خشکبار و دانهها مطلب چگونه تا عید لاغر شویم را بخوانید.
یکی از چربی های مفید برای سلامتی روغن زیتون است. برنج را بدون روغن دم کنید و هنگام سرو یک قاشق روغنزیتون روی آن بریزید. در این روغن چربی اشباعشده وجود ندارد و با مصرفش قدرت یادگیری و حافظه خود را هم تقویت میکنید.
سبزیجاتی که برگهایشان به رنگ سبز تیره است (مانند اسفناج، کلمپیچ و کلم بروکسل) میزان زیادی امگا۳ دارند. برای تامین این نیاز بدن، تا میتوانید انواع سالاد را از این سبزیجات تهیه کنید و حداقل یک وعده در روز از آنها تغذیه کنید.
تنها آجیلها نیستند که نیاز بدن شما را به چربیهای مفید برطرف میکنند. ازنظر محققان بذر کتان هم یکی از دانههای مفیدی است که نهتنها چربیهای موردنیاز بدن را تامین میکند، بلکه با فیبر موجود در خود سلامت رودههای شما را هم تضمین میکند. بذر کتان ضدالتهاب هم هست و اگر هرروز یک قاشق از آن را روی سالاد یا غذای خود بریزید، به مشکلات رحمی و تخمدانی دچار نمیشوید.
اگر به خواص دانه کتان علاقمندید مطلب ۱۱ خوراکی خوشمزه پایین آورنده قندخون را بشناسید را بخوانید.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب گیاهی فوقالعاده برای دستگاه گوارش شما را بخوانید.
برخی بیماریها در زنان بیشتر از مردان است. این مسئله دلایل مختلفی دارد، مثل برخی ویژگیهای فیزیولوژیکی زنان که آنها را بیشتر از مردان مستعد ابتلا به این بیماریها میکند. در این مطلب از مجله دلتا با بیماری هایی که زنان را بیشتر از مردان مبتلا میکنند آشنا میشوید.
ریسک ابتلا به بیماری آرتروز در زنان، ۳ برابر بیشتر از مردان است. کمبود هورمون زنانه استروژن در این مسئله نقش دارد، چون استروژن از غضروفها و مفاصل در برابر التهاب محافظت میکند. فعالیت فیزیکی و حفظ بدن در یک وزن مناسب، میتواند ریسک بیماری آرتروز را کم کند.
احتمال ابتلا به افسردگی در زنان ۲ برابر بیشتر از مردان است. زنان در مقایسه با مردان ازنظر بیولوژیکی استعداد بیشتری در ابتلا به افسردگی دارند و شیمی اعصاب آنها هم متغیرتر از مردان است. تغییرات هورمونی ماهانه و همینطور تغییرات و نوسانات هورمونیای که بعد از زایمان و در دورهی یائسگی رخ میدهند، ریسک ابتلا به افسردگی را بیشتر میکنند.
اگر به سلامت روان خود علاقمند هستید مطلب ۱۰ دلیل شوکهکننده برای مصرف شکلات تلخ را بخوانید.
بیماری قلبی گرچه یکی از مهمترین عوامل مرگومیر در میان مردان وزنان است، اما احتمال مرگ بعد از حمله قلبی در زنان بیشتر از مردان است. برای کاهش ریسک ابتلا به بیماری قلبی، ۵ روز در هفته به مدت ۳۰ دقیقه ورزش کنید، رژیم غذایی سالمی داشته باشید و بهطور مرتب آزمایش کلسترول، دیابت و فشارخون دهید.
ساختار بدنی زنان مهمترین علت بیشتر بودن عفونتهای مجرای ادرار و بیاختیاری ادراری در زنان در مقایسه با مردان است. نوشیدن بهاندازه آب میتواند به جلوگیری از عفونتهای مجرای ادرار کمک کند و ورزشهای مخصوص کف لگن هم میتوانند به پیشگیری از بیاختیاری ادراری کمک کنند.
لوپوس نوعی بیماری خود ایمنی است که در دسته بیماری هایی که زنان را بیشتر از مردان مبتلا میکند قرار دارد. «خود ایمنی» به این معنا است که بدن به بافتهای خودش حمله میبرد. بیماری لوپوس میتواند روی هر قسمتی از بدن، از پوست گرفته تا اندامهای داخلی، تاثیر بگذارد.
گرچه احتمال ابتلا به بیماریهای مقاربتی در مردان و زنان به یک اندازه است، اما این بیماریها تاثیرات بسیاری شدیدتری بر زنان دارند. ساختار بدنی زنان کار تشخیص نشانههای این بیماریها را دشوارتر میکند و بسیاری از این عفونتها هم غیرقابل تشخیص هستند. درنتیجه، احتمال درگیری با تاثیرات درازمدت بیماریهای مقاربتی، مثل بیماری التهابی لگن و ناباروری ناشی از بیماریهایی مانند کلامیدیا و سوزاک، در زنان بیشتر است.
اگر به سلامت جنسی خود اهمیت میدهید مطلب ۷ درمان موثر در سرد مزاجی و تقویت قوای جنسی را بخوانید.
زنان در مقایسه با مردان بیشتر دچار سکته مغزی میشوند و آمار مرگومیر ناشی از آن در زنان بیشتر از مردان است. ریسک سکته مغزی در زنانی که قرصهای ضدبارداری مصرف میکنند، تحت درمان جایگزینی هورمون با دوزهای بالایی از استروژن هستند و همینطور زنان باردار وزنانی که بهتازگی زایمان کردهاند، بیشتر است.
احتمال ابتلا به بیماری تیروئید در زنان، ۵ تا ۸ برابر بیشتر از مردان است. بیماری کمکاری تیروئید، شایعترین اختلال تیروئیدی است. در اثر این بیماری، غدهی تیروئید کمتر از مقداری که برای تنظیم سوختوساز بدن لازم است، هورمون تولید میکند.
یکی از بیماری هایی که زنان را بیشتر از مردان مبتلا میکند اماس است. اماس دیگر بیماری خود ایمنیای است که زنان بیشتر از مردان به آن مبتلا میشوند. در اثر این بیماری، بدن به عصبهای درون مغز و نخاع حمله میبرد، که نتیجه آن احساس درد، بیحسی و ضعف است. احتمالا بیشتر بودن چربی بدنی زنان باعث بیشتر شدن التهاب میشود، مسئلهای که در بروز بیماریام اس نقش دارد.
سلیاک که با نام عدم تحمل گلوتن هم شناخته میشود، یک بیماری خود ایمنی است که در اثر آن، بدن به سیستم گوارشی خود حمله میبرد و نشانههای آن عبارتاند از: اسهال، نفخ، گاز شکم و سوزش معده. بیشتر از نیمی از جمعیت مبتلایان به این بیماری را زنان تشکیل میدهند.
پیشنهاد مطالعه: از شما دعوت میکنیم مطلب چگونه تا عید لاغر شویم را بخوانید.
جالب است بدانید تنها روش سفیدی دندانها، بیلچینگ یا روکش نیست، بلکه با مواد طبیعی که در خانه هر فردی هست یا بهراحتی میشود تهیه کرد، سفید کردن دندان در خانه را میتوانید انجام دهید. در این مطلب از مجله دلتا شما را با تعدادی از این مواد آشنا خواهیم کرد.
برای استفاده از این روش باید با زردچوبه یک خمیر نسبتا نرم ایجاد کنید تا بتوانید، دندانهای خود را با آن مسواک بزنید. برای این کار کافی است یک قاشق غذاخوری زردچوبه طبیعی را با کمی آب ترکیب کنید و چند قطره نعنا، برای ایجاد طعم مطلوب اضافه کنید. میزان آب، بهقدری باشد که یک ترکیب نسبتا نرم ایجاد شود. با خمیر زردچوبه، حدود ۳ دقیقه به خوبی مسواک بزنید. به خصوص دندانهای جلو را که نمایان هستند. اگر به ایندست از مطالب علاقه دارید مطلب معجزه شگفتانگیز ماساژ صورت با یخ را بخوانید.
یک قاشق جوش شیرین را این مرتبه با آبلیمو ترکیب کنید. کافی است تنها چند قطره آبلیمو اضافه کنید تا یک خمیر نسبتا نرم از جوش شیرین به دست بیاد و بعد اقدام به مسواک زدن با آن کنید.
پودر زغال فعال را در یک کاسه بریزید و مسواک خود را کمی نمدار و در آن فرو کنید. برای مدت ۲ تا ۳ دقیقه، اقدام به مسواک زدن کنید. به این مورد توجه کنید که به هیچوجه اقدام به بلعیدن آب دهان خود که آغشته به پودر فعال زغال شده است، نکنید.
رایجترین روش سفید کردن دندان در خانه استفاده از جوش شیرین و سرکه است. ۱ قاشق غذاخوری از سرکه سیب را در دهان خود برای ۲ دقیقه بچرخانید. سپس، مسواک خود را در سرکه سیب قرار دهید و برای کمک به حذف لکهها مسواک بزنید. پس از شستوشوی دهان با آب، با خمیر دندان مسواک بزنید تا سرکه سیب حذف شود.
در این روش، چند برگ ریحان را بسیار ریز کنید و کمی جوش شیرین و نمک به آن اضافه کنی، به شکلی که در انتها، یک خمیر سبز رنگ ایجاد شود. به مدت ۵ دقیقه، اقدام به مسواک زدن با این خمیر کنید. یکی از مزیتهای این روش، طعم مطلوب خمیر ریحان است.
پیشنهاد مطالعه: همچنین میتوانید مطلب هنگام خرید لوازم آرایشی از این ۳ اشتباه دوری کنید را بخوانید.