چه خبر شده؟ زلزله آمده است؟ کی و کجا؟ شاید این بار در مغز شما؛ ممکن است شما به بیماری صرع مبتلا شده باشید؛ با آن حمله های تشنجی خطرناکش که البته با تغذیه و دارو قابل کنترل و درمان است؛ نگران چه هستید؟ مثل همیشه مجله دلتا با شما همراه است و برایتان آرزوی سلامتی میکند.
یک بیماری خطرناک که شاید دیدن لرزه های آن برای اطرافیان غیر قابل تحمل باشد؛ چه برسد به خود بیمار! بیماری صرع، به عنوان تشنج های مکرر شناخته شده است. این لرزه های ناگهانی ممکن است کنترل عضلانی، حرکت، گفتار و بینایی فرد را با مشکل مواجه کند.
تشخیص علت صرع یا غش کردن ناگهانی برای پزشکان دشوار است؛ برخی از مشکلات مانند آسیب سر، عفونت و تومور های مغزی میتوانند باعث تشنج شوند. از علائم اصلی بیماری صرع، تشنج های پی در پی است که بدون هیچ هشدار و به طور مکرر اتفاق میافتد.
یک بیماری خطرناک که مثل زلزله لرزه هایش اول از همه گریبان کودکان و مردان سالمند را میگیرد. صرع نوعی بیماری عصبی رایج است که در دنیا بیش از ۶۵ میلیون نفر را اسیر خود ساخته است.
احتمال ابتلا به صرع در همه افراد وجود دارد اما این مشکل بیشتر در کودکان ( ۳ تا ۶ سال ) و افراد مسن بالای ۵۵ سال دیده میشود و به طور نامحسوسی در مردان بیشتر از زنان به وقوع میپیوندد. درمان مشخصی برای این بیماری وجود ندارد اما به کمک دارو ( مصرف قرص کاربامازپین) و سایر راهکار ها میتوان آن را کنترل کرد.
همانطور که گفتیم یکی از علائم اصلی صرع، تشنج های کوتاه یا طولانیمدت است که بیمار را از حالت هوشیاری مغزی خارج میکند. با علائم دیگر این بیماری آشنا شوید:
همانطور که گفتیم، صرع بیماری مزمنی است که موجب تشنج های مکرر و غیر قابل تشخیص میشود. تشنج، حمله و بروز ناگهانی فعالیت های الکتریکی در مغز است؛ تشنج ها به دو صورت گسترده و بخشی ظاهر میشوند؛ در تشنج گسترده، تمام قسمت های مغز و در تشنج بخشی، فقط بخشی از مغز تحت تأثیر قرار میگیرد.
تشنج بخشی ساده با بیهوشی همراه نیست و علائم زیر در آن مشاهده میشود:
برخی افراد میتوانند موارد و موقعیت هایی را که موجب تحریک تشنج میشود، شناسایی کنند. بعضی از عوامل رایجی که موجب تحریک این نوع تشنج میشود؛ عبارتند از:
همانطور که گفتیم، علت مشخصی برای وقوع این بیماری وجود ندارد اما دلایل متعددی میتوانند موجب بروز تشنج شوند؛ از جمله:
بگذارید از همین ابتدای کار، خیالتان را راحت کنیم، خیر! درمان قطعی برای این بیماری وجود ندارد اما درمان زود هنگام آن بسیار اهمیت دارد؛ زیرا مانع از بروز آسیب های حاد مغزی ناشی از تشنج های طولانیمدت و کنترلنشده و مرگ بیدلیل و ناگهانی در بیمار میشود؛ پس کاری که شما باید انجام دهید این است؛ صرع را به خوبی مدیریت کنید.
برای تشخیص قطعی بیماری صرع باید عوامل دیگری را که موجب تشنج میشوند، به خوبی بررسی کرد؛ بنابراین، پزشکان قبل از تشخیص صرع، آزمایش هایی برای بررسی دقیق خون مانند شمارش کامل خون (هوموگرام) انجام میدهند تا از این طریق، نشانه های بیماری های عفونی، عملکرد کلیه و کبد و سطح گلوکز خون را تشخیص دهند.
اینجا انتخاب دیگر با شما نیست؛ چون پزشک با تشخیص میزان حمله های مغزی تعیین میکند که خوردن دارو های شیمیایی یا جراحی برای بهبود و سلامتی شما بیشتر مؤثر است یا این بیماری آنقدر در بدن شما ضعیف است که با تغذیه و داشتن یک رژیم غذایی صحیح قابل کنترل است؛ در بیشتر مواقع برای بیماران صرعی این راهکار ها امتحان میشود:
کودکان مبتلا به صرع بیش از دیگران مشکلات رفتاری و یادگیری دارند؛ با اینحال، نمیتوان ارتباط کاملا مشخصی میان صرع با رفتار و یادگیری عنوان کرد. ۱۵ تا ۳۵ درصد از کودکانی که مشکلات ذهنی دارند، بیماری صرع را نیز تجربه میکنند. شاید ریشه این مشکلات یکسان باشد. قطعا بیماری های زیادی با صرع و حمله های تشنجی مرتبط هستند؛ از جمله آنها:
شما چه فکر میکنید؟ دلتان میخواهد این غول بزرگ و خطرناک را شکست دهید؟ همین حالا شروع کنید؛ پزشک، دارو، تغذیه، رژیم غذایی و ورزش، همه چیز در اختیار شما است؛ پس شما در اختیار این بیماری و حمله های آن نباشید.
پرتقال؛ حتی عطر و بوی آن هم اشتها برانگیز است؛ مگر میشود در روز های سرد پاییز و زمستان از لیمو و پرتقال با ویتامین c فراوانش گذشت؟ صحبت از پرتقال و درمان سرماخوردگی یک موضوع قدیمی است، این میوه پاییزی در هر نوعی که باشد، خونی یا تامسون و در کنار کیوی، نارنگی، نارنج و انار یک چیز دیگر است.
آیا میدانستید که این میوه خاصیت ضد سرطانی دارد؟ اگر صبحانه خود را به جای چای و قهوه با آب پرتقال طبیعی شروع میکنید، باید به شما تبریک بگوییم؛ چون علاوه بر لاغری و تناسب اندام، سرطان هم از شما فراری خواهد شد؛ میپرسید کدام سرطان ها؟ با مجله دلتا همراه باشید، طبق معمول با یک لیوان آب پرتقال طبیعی!
پرتقال فقط میوه ضد سرماخوردگی نیست! شاید ویتامین c فراوان این میوه دلیل این موضوع باشد اما بهتر است بدانید که این میوه در انواع مختلف آن از تامسون گرفته تا پرتقال خونی و حتی پوست پرتقال خواص زیادی برای بدن دارد، با یک لیوان آب پرتقال طبیعی موافق هستید؟ بفرمایید این میوه زیبایی و ضد سرطان منتظر مهمانی های شما است.
همه ویتامین های زیبایی و سلامتی در این میوه جمع هستند؛ پرتقال علاوه بر ویتامین C، انواع ویتامین های B، E، A و همچنین بتاکاروتن دارد؛ در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی هم وجود دارد.
این یک سؤال احمقانه نیست! آیا میدانستید که پتاسیم یک لیوان آب پرتقال طبیعی با پسته خندان ( شاه آجیل شب یلدا ) برابر است؟ بیایید یک شب یلدای متفاوت را امتحان کنید؛ پرتقال و انار یا آجیل؟ شاید همه آنها!
آب پرتقال با مزه شیرین متمایل به ترش، سرشار از انواع ویتامین ها است، مخصوصا از نظر مقدار ویتامین C بسیار غنی است؛ بنابراین توصیه میشود، به منظور تأمین ویتامینC بدن و به خصوص هنگام سرماخوردگی یا بیماری های عفونی، یک تا دو لیوان آب پرتقال بنوشید.
بهتر است با خواص جادویی این میوه نارنجی رنگ و خوشبو بیشتر آشنا شوید:
همانطور که گفتیم، پرتقال یک میوه ضد سرطان است. ویتامین C و آنتی اکسیدان بسیار قوی و مهم این میوه است که رادیکال های آزاد را خلع سلاح میکند. متأسفانه آسیب هایی که رادیکال های آزاد به سلول و DNA میرساند، باعث ایجاد سرطان میشوند. در مقابل جذب میزان زیادی ویتامین C، خطر ابتلا به این سرطان ها مثل سرطان کولون را کاهش میدهد.
نتایج بررسیهایی که محققان استرالیایی انجام دادند و در سال 2003 با عنوان «فواید مرکبات» به چاپ رسیده است، نشان میدهد که مصرف مرکبات به خصوص پرتقال بدن را در برابر برخی از انواع سرطان ها ایمن میکند.
نتایج این تحقیقات نشان داد که پرتقال با تمام املاح و ویتامین هایش یک میوه ضد سرطان است که میتواند بدن فرد را از ابتلا به سرطان هایی مانند سرطان مری، دهان، حلق و سرطان معده محافظت کند؛ آن هم تا 50 درصد! دیگر نگران چه هستید؟!
به افراد دیابتی توصیه میشود روزانه یک پرتقال طبیعی میل کنند تا قند خون آنها کنترل شود. البته خوردن آب پرتقال مصنوعی به این بیماران توصیه نمیشود؛ زیرا فاقد فیبر کافی است؛ بهتر است آبمیوه طبیعی با پالپ های خود پرتقال مصرف شود.
نتایج پژوهشهای محققان نشان میدهد مصرف یک واحد میوه و سبزیجات بیشتر در روز خطر سکته مغزی را تا 4 درصد کاهش میدهد، این در حالی است که اگر یک واحد مرکبات بیشتر از جمله پرتقال و خانواده آن ( نارنگی و نارنج و …) در روز مصرف شود، خطر این بیماری به میزان 19 درصد کاهش پیدا میکند.
میوه های زرد مانند موز، انواع مرکبات مثل زردآلو، هلو، انگور، خرما و طالبی پتاسیم فراوان دارند، ولی چون آب پرتقال کالری کمتری دارد، برای کاهش کلسترول گزینه مناسبتری است؛ زیرا مواد خوراکی که کالری زیاد تولید میکنند، برای مبتلایان به فشار خون مناسب نیستند؛ شما میتوانید به جای شام از این میوه آبدار استفاده کنید.
خستگی یکی از مهمترین عوامل کاهش شیر مادران است که البته خانم ها میتوانند با پیروی از یک رژیم غذایی درست بر آن غلبه کنند؛ چه رژیم غذایی بهتر از پرتقال؟!
مادران شیرده به ویتامین C بیشتر از سایر افراد نیاز دارند؛ مصرف پرتقال و آبمیوه آن میتواند شیر آنها را بیشتر کند و خستگی روزانه را از بین ببرد. نوشیدن آب پرتقال به همراه غذا باعث افزایش جذب آهن میشود که برای مادران شیرده و نوزادان اهمیت زیادی دارد.
پرتقال یک میوه زیبایی است که چین و چروک پوست را از بین میبرد؛ استفاده از آب آن یا پوست و میوه آن به صورت ماسک میتواند لکه ها و جوش های پوستی را نابود کند؛ این یعنی زیبایی به روش طبیعی! برای از بین بردن کک و مک با پوست پرتقال موضع پوست را مالش دهید؛ سپس روی محل مورد نظر گوجه فرنگی بمالید.
یک پرتقال را پوست بکنید، هسته ها و پوست های نازک پره های آن را جدا کنید و روی پوست صورت بمالید و پس از 20 دقیقه محل مورد نظر را با آب سرد بشویید. این ماسک برای درمان جوش های غرور جوانی (آکنه) بسیار مؤثر است ولی افرادی که پوست خشک دارند، نباید از این ماسک استفاده کنند.
شما همچنین میتوانید یک قاشق غذاخوری عسل را با 2 قاشق غذاخوری آب پرتقال مخلوط کنید و در حرارت ملایم هم بزنید. این ماسک را روی صورت بمالید و بعد از نیم ساعت صورت خود را با آب ولرم بشویید و کرم مرطوبکننده بزنید.
از خواص بینظیر این میوه نارنجی رنگ پاییزی چه میدانید؟ با ما همراه باشید.
پوست پرتقال را دور نریزید، این ماده بافت چرمی شکل و روغنی دارد. حتما شما هم درباره مربای پوست پرتقال شنیدهاید، شما میتوانید از پوست این میوه یک دمنوش مغذی پاییزی تهیه کنید.
برای تهیه دمنوش پرتقال، حدود یک قاشق غذاخوری پوست خرد شده پرتقال را درون آب تازه جوش بریزید؛ بگذارید این عصاره به همراه ادویه های دیگر یا حتی عسل برای گرفتن تلخی آن دم بکشد؛ پس از 15 دقیقه آن را میل کنید؛ نوش جان!
دمنوش پوست پرتقال خواص ضد میکروبی، ضد ویروسی، ضد باکتری و نیز ضد التهابی دارد و از بروز سرطان و تومور پیشگیری میکند.
با یک لیوان آبمیوه نارنجیرنگ خنک و تازه چطور هستید؟ هنوز خوردن قهوه و شیر را به آب پرتقال ترجیح میدهید؟ اصلا از میان میوه های خوشمزه پاییزی کدام یک را بیشتر دوست دارید؟ این بار شما جواب سؤالات ما را بدهید؛ شب و روزتان پرتقالی.
سیر ترشی! عکس العمل اولیه شما نسبت به این چاشنی چیست؟ یک ترشی بدبو ولی پرخاصیت در یخچال آشپزخانه شما است؛ مهم نیست سن آن چقدر است؛ سیر ترشی تازه در کنار پیاز، جعفری، فلفل و سایر سبزی ها و ادویه های خوشبو یا اینکه یک سیر ترشی 7 ساله قدیمی و جا افتاده؟!
اگر خواص این چاشنی خوشمزه را بدانید، شاید دیگر هیچ وقت دماغ تان را نگیرید؛ با مجله دلتا و این چاشنی زمستانی همراه باشید.
سیر ترشی یک چاشنی مغذی پر ویتامین است؛ ویتامینهای B، C، پتاسیم، فسفر و آهن در این ترشی وجود دارد. ویتامین B موجب بهبود عملکرد روده ها میشود. همچنین فسفر موجود در سیر ترشی حافظه را تقویت میکند و سطح هوشیاری مغز را بالا میبرد.
قطعا درباره خواص سیر چیز های زیادی میدانید. سیر قطعا یک ماده بسیار قوی و مغذی است که خوردن آن چه به صورت ناشتا و چه به عنوان چاشنی غذا ها، آش خانگی، میرزا قاسمی و … ارزش غذایی بالایی دارد؛ مثلا شما میتوانید از این ترشی خوشمزه در کنار انواع کباب ها، مرغ و ماهی استفاده کنید؛ البته خوردن آن در کنار سایر چاشنی ها مثل ماست، خیار شور یا ترشی های دیگر لیته، مخلوط و حتی شور یا زیتون معرکه است.
شاید یکی از معایب بارز سیر ترشی بوی ناخوشایند آن باشد؛ اگر شما بخواهید بین سیر خام یا ترشی سیر یکی را انتخاب کنید، کدام یک را ترجیح میدهید؟
سیر خام خواص بینظیر و منحصر به فردی دارد اما طبیعت بسیار گرم آن باعث شده است تا برای افراد گرممزاج مانند صفرایی مزاج ها ماده غذایی مناسبی نباشد.
همچنین مصرف این ماده خام در کنار خانواده کلم ها برای بیماران تیروئیدی اصلا گزینه مناسبی نیست؛ استفاده از سیر خام در این گونه افراد آلرژی، حساسیت و گلو درد ایجاد میکند؛ اما ترکیب سیر و سرکه این مشکل را تا حد زیادی حل کرده است؛ البته بهتر است این گونه بیماران از این چاشنی به مقدار کم استفاده کنند.
سیر و سرکه باز هم در کنار هم معجزه میکنند؛ معجزه یک چاشنی خوشمزه به نام سیر ترشی! درباره خواص ترشی سیر چه میدانید؟ یک لوله بازکن طبیعی که رگ های خونی و عروق بدن را به سرعت گشاد میکند؛ سیر یک هدیه مقوی و مغذی برای قلب شما است؛ میدانیم که شما هم هوس کردهاید که ناهار یا شام امروزتان را با این چاشنی و مزه مقوی تقسیم کنید؛ با ما همچنان همراه باشید.
همانطور که گفتیم، سیر یکی از خوراکیهای مفید برای مبارزه با کلسترول و چربیهای موجود در عروق خونی و قلب است. از آنجایی که چربی های اطراف قلب باعث پایین آمدن سرعت جریان خون و در نتیجه افزایش فشار خون میشوند؛ بنابراین متخصصان مصرف سیر را هم به صورت خام و هم به صورت ترشی آن به افرادی که کلسترول و فشار خون بالا دارند و همچنین بیماران قلبی – عروقی توصیه میکنند.
بدن انسان برای سوخت و ساز بهتر و حذف چربی های مضر نیاز به مصرف ترشیجات دارد. وجود آنتی اکسیدان های مفید و دیگر مواد معدنی و نیز ویتامین های موجود در سیر ترشی به افزایش سوخت و ساز بدن و لاغری کمک زیادی میکند.
اگر قصد لاغر شدن با این ماده غذایی را دارید، بهتر است که از سیر در کنار سایر سبزیجات و مواد غذایی معطر مثل عسل، جعفری و لیمو استفاده کنید؛ مصرف این ترشی به تنهایی در کنار غذا ها میتواند اشتهای شما را زیاد کند.
تاکنون عوارض خاصی برای مصرف سیر ترشی در دوران حاملگی گزارش نشده است؛ زیرا سیر و سرکه در این دوران دو نوع خوراکی بیخطر به حساب میآیند.
مادرانی که در طول دوران بارداری خود سیر را به صورت خام یا ترشی مصرف کردهاند، از نظر سیستم ایمنی در سطح بالاتری قرار گرفتهاند و سلامت و وزن جنین آن ها نیز نسبت به سایر خانم ها در وضعیت بهتری بوده است.
بوی سیر با جویدن کاهو، جعفری، خوردن شیر، سیب یا عسل رفع میشود. همچنین گذاشتن مقداری چای خشک در دهان و قورت دادن آن باعث رفع بوی بد دهان ناشی از خوردن سیر میشود.
بهتر است که این ترشی خوشمزه را در منزل تهیه و میل کنید؛ معمولا سیر ترشی های صنعتی به دلیل مخلوط نمک و سرکه سیر را سیاه میکنند؛ به این ترتیب نیترات موجود در این محلول زیاد میشود که برای سلامتی بدن بسیار خطرناک است.
در مرحله اول، پوست خارجی بوته سیر را بکنید و آن را حسابی شستشو بدهید. سپس بگذارید تا سیر ها خوب خشک شوند و آب نداشته باشند؛ بعد از این مرحله، به مدت 10 تا 15 دقیقه سیر ها را در مخلوط سرکه، رب انار، نبات و سس سویا بجوشانید؛ البته دقت کنید که سیر نباید خیلی نرم شود.
سپس صبر کنید تا سیر ها خنک شوند و بعد آن را در ظرف مورد نظر بگذارید و سرکه را روی آن بریزید، سرکه باید روی سیر ها را بپوشاند؛ برای مرحله آخر، در ظرف را محکم ببندید و چاشنی را 40 روز در جای تاریک قرار دهید، بعد از 40 روز میتوانید از آن استفاده کنید؛ نوش جان!
سیر یکی از گیاهانی است که برای سلامتی ما بسیار پر فایده است. این ماده مغذی خاصیت میکروبزدایی دارد و عفونت بدن را از بین میبرد البته نباید در خوردن آن زیادهروی کرد.
مصرف بیش از حد سیر ترشی باعث سردرد، ضعف نیروی جنسی، ضعف بینایی و ایجاد جوش در داخل چشم میشود؛ پس این چاشنی را به اندازه مصرف کنید.
سیر یا ترشی؟ شاید هم مخلوط هر دوی آنها یعنی سیر ترشی؛ نظر شما درباره این چاشنی اشتهابرانگیز چیست؟ تجربه های ترش و شیرین خودتان را با مجله ما در میان بگذارید؛ منتظر شما هستیم.
رژیم لاغری کانادایی در 15 روز؟! شاید اولین چیزی که به ذهن شما برسد این باشد که این رژیم چگونه است؟ اصلا مگر میشود طی 15 به وزن دلخواه رسید؟ بله درست است. رژیم لاغری کانادایی در 15 روز شما را لاغر میکند اما آیا این رژیم برای همه افراد مناسب است؟ اصلا مزایا و معایب رژیم غذایی کانادایی چیست؟ با مجله دلتا همراه باشید.
رژیم کانادایی جزء رژیم های یویو محسوب میشود؛ یعنی رژیم هایی که در کوتاهمدت باعث کاهش وزن و لاغری میشوند اما پایداری ندارند. این رژیم 15 روزه است که شامل 12 روز رژیم اصلی و 3 روز رژیم تثبیتکننده میشود؛ یک رژیم لاغری مرموز در 15 روز؛ یعنی 15 برنامه غذایی متفاوت و سریع!
قطعا رژیم های غذایی چاقی و لاغری زیادی در دنیا وجود دارند؛ مثل رژیم کتوژنیک، رژیم دکتر کرمانی، رژیم شیر و لبنیات، رژیم پروتئین و … اما همه ما میدانیم که رژیم های غذایی کم بازده با مدت زمان کوتاه چه بلایی بر سر بدن ما میآورد؛ انتخاب با شما است.
قطعا این رژیم هم مثل سایر رژیم ها باید و نباید های زیادی دارد، با یک برنامه غذایی 15 روزه و سریع چطور هستید؟ با ما همراه باشید.
متأسف هستیم؛ چون شما نمیتوانید جای خالی را … در این رژیم با هر ماده غذایی پر کنید البته شما میتوانید مواد غذایی دیگری را جایگزین گوشت قرمز، مرغ، ماهی و تخم مرغ کنید، انتخاب با شما است؛ مثلا میتوانید این رژیم را با سبزیجات، سالاد و حتی حبوباتی از این قبیل شروع کنید:
2 عدد کدوی متوسط را حلقه حلقه کنید، یک عدد گوجه فرنگی خرد شده و یک قاشق روغن مایع به آن اضافه کرده و مواد را بپزید؛ این مخلوط مغذی را با یک لیوان ماست کم چرب میل کنید.
نیم کیلو اسفناج را با کمی نمک پخته و با یک لیوان ماست کمچرب به عنوان میانوعده یا شام بخورید.
یک فنجان عدس پخته شده را با کمی آبلیمو میل کنید.
یک چهارم گل کلم متوسط را با یک قاشق روغن جامد، یک لیوان آب و یک قاشق رب گوجه فرنگی بپزید و بخورید.
نصف فنجان سیب زمینی خرد شده، یک فنجان هویج خرد شده و نصف فنجان نخود فرنگی به همراه کمی نمک و آب لیمو تهیه و میل کنید؛ یک سوپ رژیمی داغ و خوشمزه!
یک لیوان کرفس خرد شده را به همراه کاهو و یک عدد گوجه فرنگی به همراه سس آبلیمو میل کنید.
دو قاشق ماست، یک قاشق روغن زیتون و یک قاشق آب لیمو، نمک و فلفل به اندازه کافی میتواند یک سالاد رژیمی و مغذی برای شما بسازد.
شاید این سؤال دغدغه خیلی ها و از جمله خود شما هم باشد که آیا این رژیم 15 روزه میتواند شما را به وزن دلخواهتان برساند؟ قطعا این رژیم به تنهایی و آن هم طی 15 روز با برنامه غذایی محدود نمیتواند شما را به آرزوی لاغری (البته برای طولانی مدت) برساند و هر لحظه با قطع آن ممکن است که شما به وزن قبلی خود باز گردید.
در واقع اگر یک رژیم غذایی غنی از تمام مواد غذایی از جمله میوه و سبزیجات به میزان کافی وجود نداشته نباشد، قطعا با شکست مواجه میشود. ممکن است که شما در کوتاهمدت از این رژیم جواب مثبت بگیرید اما آیا ترس از بازگشت به وزن قبلی را ندارید؟ پس اصولیتر مراقب سلامتی و وزن خود باشید.
در رژیم غذایی علمی سعی میشود با تنظیم رژیم غذایی چربی های اضافه بدن حذف شود، در صورتی که با تبعیت از این دسته از رژیم های غذایی در چند روز و خیلی سریع بافت های ماهیچهای از بین میروند.
همچنین اگر وزن دوباره به میزان سابق یا حتی بیشتر بازگردد، نه تنها بافت چربی از دست رفته دیگر باز نمیگردد بلکه به جای آن بافت های چربی جایگزین میشوند که بیشتر هم در اطراف شکم تجمع پیدا میکنند؛ این یعنی یک فاجعه جدید برای چاقی.
رژیم های کوتاهمدت از جمله رژیم کانادایی، با توجه به کاهش وزن سریع در زمان کم، هیچ وقت به عنوان یک رژیم علمی شناخته نشدهاند؛ زیرا کاهش وزن به دلیل از بین رفتن آب میانبافتی بدن است.
از نظر علمی، رژیمی اصولی است که به تدریج چربی های اضافی بدن را از بین ببرد و به سلامتی فرد کمک کند؛ رژیم های غذایی کم کالری از جمله رژیم کانادایی، باعث حذف چربی ها از بدن نمیشوند؛ در نتیجه برای همه افراد مفید نیستند؛ اگر قصد لاغر شدن با این رژیم غذایی را دارید، حتما قبل از انجام آن با یک متخصص تغذیه مشورت کنید.
استفاده از این رژیم برای این دسته از افراد مناسب نیست:
با وجود تمام اطلاعاتی که گرفتید، آیا باز هم دوست دارید که این ریسک را بکنید و با برنامه غذایی 15 روزه خیلی سریع لاغر شوید؟ اطلاعات و آگاهی از مجله ما و تصمیم نهایی با شما است؛ اگر در تصمیم خود جدی هستید، قبل از شروع این رژیم با یک متخصص تغذیه مشورت کنید؛ توصیه میشود این رژیم را از یک روز تعطیل شروع کنید.
پسته؟! لطفا پوزخند نزنید! میدانیم که این مغز خوراکی یک آجیل لاکچری و گران قیمت است؛ اما چه کنیم که نمیتوان از خواص بینظیر آن به راحتی گذشت. پسته خندان، این پای ثابت آجیل ایرانی با میزان پتاسیم فراوان و جثه کوچکش با پرتقال برابری میکند؛ این یعنی صبح ها به جای نوشیدن یک لیوان آب پرتقال طبیعی میتوانید پسته یا شیر پسته بخورید.
داستان برای شما هم جالب شده است و دوست دارید درباره این شاه آجیل شب یلدا بیشتر بدانید؟ به جمع خانواده بزرگ آجیل ها خوش آمدید؛ با صفحه سلامتی مجله دلتا همراه باشید.
این آجیل خوشمزه شب یلدا را جدی بگیرید؛ پتاسیم تنها ماده فعال این کوچولوی خندان و خوشمزه نیست، این ماده مغذی، کربوهیدرات، پروتئین، اسید آمینه، چربی و فیبر های غنی و رژیمی دارد؛ اصلا استفاده از آجیل و مغز هایی مثل پسته و بادام در رژیم غذایی و لاغری یا حتی رژیم چاقی بسیار مؤثر هستند. همچنین این ماده غنی از مواد معدنی ،پتاسیم، آهن، کلسیم، روی، مس و سدیم است؛ پس به شما توصیه میکنیم که به هیچ وجه از ویتامین های c ، B6، A، K و …. پسته نگذرید.
فندقی، کله قوچی، اکبری، احمد آقایی یا پسته خام؟ شما کدام یک را بیشتر دوست دارید؟ اصلا در رژیم غذایی یا لاغری شما یا میانوعده های روزانه، خانواده خوشمزه آجیل جایی دارند؟ فرقی نمیکند که کدام نوع آجیل را انتخاب میکنید، فقط باید بدانید که مصرف آجیل همه جوره اش مفید است؛ به خصوص اگر پای پسته در میان باشد.
از میان مغز های عزیز و محترم در کاسه خوشمزه آجیل یک راست میرویم به سراغ پسته با خواص باور نکردنیاش؛ شما هم باورتان نمیشود؟ پس خودتان بخوانید.
حتی پوسته های پسته حاوی مقدار زیادی آنتی اکسیدان هستند؛ چه برسد به خود آن! این آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزادی را که از متابولیسم سلولی تشکیل میشوند، خنثی میکنند که این رادیکال ها باعث ایجاد بیماری های قلبی و سرطان میشوند.
این آجیل خوشمزه، مصرف روزانه ال دی ال یا کلسترول بد را در بدن کاهش میدهد. پسته خندان یک منبع غنی از اسید آمینه است که مانع از تشدید عروق یا تشکیل لختههای خونی میشود.
آجیل ها و به خصوص پسته میتوانند یک منبع غنی از مواد مغذی و ضروری برای بدن باشند که در چاقی یا لاغری و حتی ثبات وزن تأثیرگذار هستند.
برای کسانی که رژیم غذایی دارند، پسته یک انتخاب مغذی و عالی است؛ این آجیل خوشمزه، کالری کم، پروتئین زیاد و چربی های اشباعشده و نشده مناسبی دارد که همه برای حفظ وزن ایدهئال مفید و مناسب هستند.
همانطور که گفتیم، پسته یک منبع عالی از فیبر رژیمی است که در عملکرد سیستم گوارش تأثیر مثبتی دارد؛ شما میتوانید یک مشت از این آجیل را بخورید، بدون اینکه نگران وضعیت دستگاه گوارش خود باشید.
این آجیل خوشمزه و مغذی با آنتی اکسیدان های فراوانش به کاهش فرایند گلیکاسیون (قندی شدن) و کنترل دیابت کمک میکند؛ همچنین میتواند سطح قند و فشار خون را متعادل کند.
اگر درد التهابی مفاصل یا نقرس دارید، چه آجیلی بهتر از پسته خام یا تازه! ویتامین E موجود در این ماده مغذی یک عامل ضد التهابی قوی است که میتواند مثل یک مسکن قوی و طبیعی درد شما را تسکین دهد.
حتما شما هم این قصه قدیمی اما واقعی را شنیدهاید که پسته میتواند کم خونی را از بین ببرد یا این جمله را که” پسته بخور خونساز است.”
باید بگوییم که این آجیل حاوی مقدار زیادی مس است که در جذب آهن بدن کمک میکند و این میتواند شانس مبارزه با بیماری هایی مثل کم خونی را افزایش دهد؛ زیرا با مصرف این ماده، تعداد هموگلوبین ها و جریان خون زیاد میشود؛ درنتیجه شما میتوانید برای همیشه با کم خونی خداحافظی کنید.
پسته، حاوی مقادیر بالایی از ویتامین B6 است که به ساخت اسید آمینه ضروری کمک میکند و برای ضربان قلب هم بسیار مفید است؛ به همین خاطر این آجیل نقش بسیار مهمی در حفظ سیستم عصبی بدن دارد.
با مصرف این آجیل برای همیشه با سرطان خداحافظی کنید. پسته به دلیل داشتن منبع غنی از ویتامین B6 میتواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کند و در جلوگیری از انواع عفونت ها و سرطان ها مؤثر باشد.
وجود اسید های چرب در پسته باعث تحریک و رشد مو های سالم میشود .این آجیل حاوی مقدار زیادی بیوتین است؛ مصرف روزانه آن باعث قطع ریزش مو میشود.
پسته یک منبع غنی از ویتامین E است، این آجیل در شادابی پوست نقش اساسی دارد. همچنین این ماده غذایی مثل یک ضد آفتاب طبیعی عمل میکند و میتواند از پوست در مقابل آسیب های خورشیدی محافظت کند؛ درنتیجه شما جلوی بیماری به نام سرطان پوست را خواهید گرفت.
پسته یک منبع غنی از فیبر است که میتواند به جلوگیری از یبوست که یک مشکل رایج در دوران بارداری است، کمک کند. همچنین پوست سفید پسته برای بواسیر و بیماری های مقعد مفید است. برای درمان این بیماری باید پوست سفید پسته را در آب بجوشانید و آن را داخل لگن بریزید؛ نشستن شخص بیمار در این محلول میتواند درد این ناحیه را کاهش دهد.
پوست نازک روی پسته را دست کم نگیرید! باور تان میشود که از همین ماده در انواع مربا های خوشمزه خانگی مثل مربای پوست پسته هم استفاده میشود؟ کسی چه میداند شاید در آیندهای نزدیک از همین لایه خارجی سفت و سخت پسته هم استفاده های علمی و غذایی شود!
روغن پسته یک مرطوبکننده مطلوب پوستی است و به سرعت جذب بدن میشود و حالت چسبندگی ایجاد نمیکند؛ برای یک بار هم که شده تجربه ماساژ با روغن پسته را امتحان کنید.
اسید های چرب امگا6 این روغن اثر زخم های ناشی از عمل جراحی را از بین میبرد و از چین و چروک دور چشم و لکه پوستی جلوگیری میکند. با این روغن میتوانید مو های درخشان تری هم داشته باشید.
این کوچولوی خندان و پر خاصیت همیشه و برای تمام افراد مفید نیست! از مضرات پسته آگاه شوید:
همانطور که این آجیل میتواند در ثبات وزن شما مؤثر باشد، همان قدر هم میتواند به دلیل داشتن پروتئین بالا شما را چاق تر کند؛ پس مراقب میزان مصرف خود باشید.
این آجیل لاغری مثل معادلات پیچیده ریاضی میتواند اثر ضد و نقیضی روی سیستم بدن داشته باشد؛ یعنی از طرفی میتواند کم خونی شما را جبران کند و از طرف دیگر هم نوع بو داده آن میتواند به دلیل داشتن نمک زیاد، فشار خون را افزایش دهد.
اگر بدن تان به فروکتن های ترکیبی موجود در پسته واکنش نشان دهد، ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود؛ درنتیجه احتمال ابتلا به یبوست، درد شکم، اسهال و نفخ هم افزایش پیدا میکند.
شب یلدا کم کم نزدیک میشود، خوب که گوش کنید، صدای پای نوروز را هم پشت سر آن میشنوید، هنوز با پسته خندان قهر هستید؟ بهتر است در سبد غذایی و رژیم چاقی یا لاغری خودتان تجدید نظر کنید.