یبوست یک بیماری همهگیر است که البته بیشتر از همه گریبان سالمندان و کودکان را میگیرد. علت و علائم یبوست را میشناسید؟ راهکار های درمان آن را چطور؟ شاید سادهترین راهکار های درمانی این بیماری تغذیه و رژیم غذایی مناسب باشد؛ با مجله دلتا همراه باشید.
یبوست یک بیماری مربوط به سیستم گوارش است که در آن فرد برای خروج مدفوع با سختی روبهرو است. در بیشتر موارد یبوست به دلیل جذب زیاد آب توسط کولونی اتفاق میافتد که آن را از مواد غذایی به خود میگیرد و باعث میشود که غذا از طریق دستگاه گوارش آهستهتر حرکت کند و وقتی این اتفاق میافتد، بیرونروی و تخلیه روده ها بسیار دردناک باشد.
این مشکل زمانی حادتر میشود که شما بیماری های مقعدی مثل بواسیر داشته باشید که در این صورت بیرونروی شما بسیار دردناک و در برخی مواقع با خونریزی همراه خواهد بود.
همیشه اسهال یک بار هم یبوست! همانطور که گفتیم، یبوست یک بیماری همهگیر است که البته بیشتر از همه کودکان و سالمندان را درگیر میکند؛ اگر کودک شما مشکل بیرونروی یا یبوست دارد، نگران نباشید؛ این گونه مشکلات با کمک گیاهان دارویی و طب سنتی قابل حل است.
برای درمان یبوست کودکان میتوانید عرق کاسنی را با عسل به صورت ناشتا به کودک خود بدهید یا اینکه از انواع سبزی خوردن و میوه های مخلوط مثل کاهو، جعفری و گشنیز در انواع سوپ و سالاد های خانگی استفاده کنید. مصرف این گونه مواد فیبر دار میتواند هضم غذا و حرکت روده را روان کند؛ درنتیجه عمل دفع برای کودکان راحت تر خواهد شد.
یبوست هم مثل بیماری های دیگر علائم خاص خودش را دارد؛ هنگام خروج مدفوع با مشکل روبهرو میشوید و عمل دفع شما با فشار همراه است؟ این یک نشانه جدی است؛ شاید شما هم مشکل یبوست دارد؛ این علائم را جدی بگیرید:
یبوست زمانی اتفاق میافتد که کولون آب زیادی را جذب کند که به دلیل ضعیف شدن عضلات روده این اتفاق میافتد، این مسئله حرکات مدفوع را آرام میکند؛ اما واقعا چرا یبوست میگیریم؟ معمولا به این دلایل:
تا میتوانید میوه و سبزی بخورید؛ این یک پیام سلامتی از جانب مجله دلتا برای شما خوانندگان عزیز است. افرادی که در رژیم غذایی خود به مقدار کافی از فیبر استفاده نمیکنند، به احتمال زیاد از یبوست رنج میبرند.
این مسئله مهم است که غذا های فیبر دار مانند: میوه، سبزیجات و دانه های غنی مصرف کنید. فیبر باعث ترویج حرکات روده میشود و از یبوست جلوگیری میکند. غذا هایی که فیبر کم دارند، عبارتند از: غذا های پرچرب مانند پنیر، گوشت و تخم مرغ؛ پس بهتر است در رژیم غذایی خود تجدید نظر کنید.
یبوست ممکن است گاهی به دلیل عدم فعالیت فیزیکی در فرد روی دهد که در بزرگسالان و افراد مسن بیشتر دیده میشود؛ برخی از کارشناسان معتقدند که ورزش و فعالیت بدنی، متابولیسم و سوخت و ساز بدن را زیاد میکند؛ درنتیجه غذا بهتر هضم میشود و دیگر اثری از یبوست باقی نخواهد ماند.
بسیاری از دارو ها هم میتوانند باعث یبوست شوند؛ از جمله: دارو های ضد درد (مواد مخدر)، دارو های حاوی کدئین، دارو های ضد افسردگی (آمی تریپتیلین) و دارو های ضد تشنج و …
برخی از مردم هنگام مصرف شیر و فراورده های لبنی هم با مشکلات هضم و شکم درد و حتی یبوست مواجه میشوند؛ شما ممکن است با زیادهروی در مصرف شیر موز و سایر نوشیدنی ها هم دچار یبوست شوید.
افرادی که دچار سندروم روده تحریکپذیر هستند، در مقایسه با سایر افراد بیشتر در معرض یبوست قرار میگیرند.
هر چقدر سن بالاتر برود، متابولیسم بدن کاهش پیدا میکند و فعالیت روده ها هم کمتر میشود؛ درنتیجه عضلات موجود در دستگاه گوارش هم کار نمیکنند و به همین ترتیب امکان ابتلا به یبوست بالا میرود.
اگر دچار یبوست شدهاید، نوشیدن آب در همان لحظه نمیتواند شما را تسکین دهد. اما قبل از مبتلا شدن به این بیماری با نوشیدن آب کافی میتوانید خطر ابتلا به یبوست را کاهش دهید. همچنین بسیاری از نوشابه ها و مایعات حاوی کافئین میتوانند آب بدن را کم و مشکل یبوست شما را بیشتر کنند.
اختلالات عصبی مانند MS، بیماری پارکینسون و سکته مغزی هم ممکن است منجر به یبوست شوند. شرایط غدد درونریز و متابولیک، اوره، دیابت، هیپرکلسمی، کنترل ضعیف گلیکو زومی و تیروئید هم ابتلا به یبوست را در بدن شما تشدید میکنند.
در دوران بارداری، به علت تغییرات هورمونی و بزرگ شدن رحم، روده ها فشرده شده و این مسئله عبور غذا را کند میکند و احتمال ایجاد یبوست بسیار زیاد میشود؛ البته پیروی کردن از یک رژیم غذایی مناسب میتواند مادران باردار را از این مشکل نجات دهد.
شما میتوانید این بیماری را به راحتی درمان کنید.
در طول روز حداقل 8 لیوان آب بنوشید تا از یبوست جلوگیری کند.
برای درمان یبوست شما باید از یک رژیم غذایی مناسب (پر فیبر) پیروی کنید؛ مثلا میتوانید در رژیم غذایی خود از سبوس گندم استفاده کنید که باعث میشود مدفوع شما راحت تر خارج شود.
ورزش منظم و تغذیه مناسب میتواند شما را از این وضعیت نجات دهد؛ اگر مشکل یبوست دارید، حتی از یک پیاده روی ساده هم نگذرید.
بگذارید خلاصهتر بگوییم اگر مشکل یبوست دارید، آب بخورید، رژیم غذایی مناسبی داشته باشید و حتما به صورت روزانه ورزش کنید؛ به همین سادگی!
اولین چیزی که با شنیدن اسم گلپر به ذهن شما میرسد، چیست؟ شاید یکی از بهترین نوستالژی های خاطرهانگیز، خوردن انار با گلپر باشد؛ اما داستان خوشمزه طب سنتی با این گیاه هنوز ادامه دارد.
بهتر است بدانید که این ادویه شما را لاغر میکند؛ اصلا تا به حال دمنوش یا چای انار و گلپر خوردهاید؟ اگر زیبایی و تناسب اندام بیشتری میخواهید، این مطب را از دست ندهید؛ با مجله دلتا و یک رژیم لاغری گیاهی و متفاوت همراه باشید.
گلپر گیاهی گلدار است و شبیه به سکه سفید رنگ است و دانه های بسیار معطری دارد و همراه با غذا به عنوان ادویه مصرف میشود؛ اصولا ادویه ها قدرت چربی سوزی بالایی دارند و به لاغری کمک میکنند؛ گلپر هم یکی از ادویه های لاغری است که هم به هضم غذا کمک میکند و هم شکم و پهلوی شما را به سرعت آب میکند.
چه ادویه لاغری بهتر از گلپر برای یک رژیم غذایی خوشمزه و مفید وجود دارد؟ این گیاه یا ادویه هم در کنار انار و هم در انواع غذا ها و کباب ها، سوپ یا سالاد خوردنی است؛ البته رد پای آن را میتوان در اسفند های خانگی هم برای ضد عفونی شدن محیط دید.
صبر کنید؟ واقعا فکر کردهاید که تمام خواص گلپر فقط به لاغری ختم میشود؟ این ادویه را دست کم نگیرید؛ گیاه طبیعی ضد التهاب، ضد تشنج و ضد قارچ اینجا است.
گلپر خاصیت ضد سرطانی هم دارد؛ همانطور که میدانید، رادیکال های آزاد عامل اصلی بیماری های خطرناک مانند: ناراحتی قلبی، کبد، آلزایمر، سرطان و پارکینسون هستند. این گیاه میتواند به عنوان یک خاموش کننده برای رادیکال های آزاد به کار رود.
این گیاه پر خاصیت دو نوع عمده دارد:
تا به حال به این مسئله فکر کردهاید که چرا انار را با گلپر میخورند؟ قطعا این موضوع فقط به خاطر تغییر ذائقه و طعم آن نیست! انار یک میوه نفاخ است و مصرف آن با گیاه معطری مانند گلپر که طبع گرمی دارد، خاصیت ضد نفخ به این میوه میدهد.
خوردن انار یا آب آن به تنهایی مشکل سوء هاضمه و سوزش معده ایجاد میکند؛ به این دلیل در طب سنتی خوردنش با گلپر توصیه میشود. شما میتوانید بعد از خوردن غذا، از ترکیب انار و گلپر به عنوان یک داروی طبیعی برای بهبود هضم غذا استفاده کنید.
دمنوش ها یکی از بهترین جایگزین ها برای لاغری و حتی جلوگیری از مصرف بیش از حد چای هستند؛ داشتیم به این موضوع فکر میکردیم که حتما خوردن دمنوش لاغری انار و گلپر باید یک طعم ترکیبی ترش و خاص داشته باشد؟ شما چه فکر میکنید؟ بیایید این دمنوش را یک بار هم که شده امتحان کنیم.
ابتدا، انار دونشده را درون قوری ( چینی ) بریزید و یک لیوان آب جوش به آن اضافه کنید؛ سپس گلپر، نبات و چوب دارچین را هم در این ترکیب ریخته و روی حرارت غیر مستقیم ( کتری یا وارمر ) قرار دهید؛ بگذارید این دمنوش برای حداقل یک ساعت روی شعله غیر مستقیم باشد تا کاملا رنگ بگیرد؛ دمنوش شما آماده است؛ نوش جان!
میپرسید چرا؟ باید بدانید که خوردن انار و گلپر به صورت ناشتا، معده را پاکسازی و خون را تصفیه میکند، همچنین پوست را شاداب نگه میدارد، این ترکیب جادویی با خواص آنتی اکسیدانی فراوانش؛ دشمن سرطان، آلزایمر و دفعکننده چربی و سموم بدن است.
البته حتما نباید از ترکیب انار و گلپر به صورت چاشنی استفاده کنید، چای و دمنوش ترکیبی این دو ماده هم میتواند همین خاصیت ها را داشته باشد؛ اگر طعم ترکیبی این دو ماده مغذی را در کنار هم دوست ندارید، میتوانید از ادویه گلپر به صورت مجزا هم استفاده کنید؛ چه نوشیدنی گرم و پر ویتامینی بهتر از دمنوش یا چای معطر گلپر.
اگر ترکیب انار و گلپر را دوست ندارید، میتوانید از چای گلپر استفاده کنید. برای لاغر شدن باید جلوی اشتهای کاذب شما گرفته شود؛ درواقع یکی از مهمترین علت های اشتهای کاذب، سرد بودن طبع معده است. مصرف گلپر به دلیل طبع گرمی که دارد، میتواند اشتهای کاذب شما را کنترل کند؛ چای گلپر بخورید؛ این چای در هضم غذا، آب کردن چربی های شکم، تقویت حافظه و درمان اشتهای کاذب بسیار مؤثر است.
چای یا دمنوش گلپر فرقی نمیکند؛ چیزی که اهمیت دارد این است که شما از این ادویه لاغری در رژیم غذایی خود استفاده کنید.
گلپر و آب را درون قوری بریزید و روی حرارت ملایم شعله قرار دهید تا به جوش آید. اجازه دهید که این ترکیب 30 دقیقه روی حرارت غیر مستقیم دم بکشد؛ سپس برای از بین رفتن تلخی آن مقداری عسل به معجون لاغری اضافه کنید؛ اگر قصد لاغر شدن با دمنوش و چای های گیاهی را دارید، باید حداقل دو هفته و روزی دو لیوان از این دمنوش را میل کنید.
البته در مصرف چای و دمنوش گلپر نباید زیادهروی کنید؛ چون مصرف بیش از حد این ترکیب تپش قلب ایجاد میکند و برای خانم های حامله هم خطر سقط جنین دارد.
ممکن است بگویید که شما استفاده از این ادویه را در چای و دمنوش های گیاهی داغ دوست ندارید و اصولا خوردن چیز های سرد و خنک مثل شربت های گیاهی را ترجیح میدهید؛ نگران نباشید، رفیق شربت زعفران و سکنجبین خانگی اینجا است؛ گلپر را دست کم نگیرید؛ داغ و سردش فرقی نمیکند، این ادویه به جمع مواد مغذی آشپزخانه اضافه شده است تا شما را لاغر، زیبا و خوشاندام تر کند.
شربت گلپر از ترکیب گلپر، آویشن، نعناع، رازیانه و عسل تهیه میشود. برای درست کردن این شربت لاغری به 40 گرم گیاه خشک گلپر، عرق آویشن (یک لیتر)، عرق نعناع (نیم لیتر)، عرق رازیانه (نیم لیتر) و عسل طبیعی (نیم کیلو) نیاز دارید.
راستی، شما چقدر از این ادویه خانگی معطر استفاده میکنید؟ شب یلدا نزدیک است، شاید ترکیب جادویی انار و گلپر به داد شکمو های پرخور برسد؛ تجربه های خوشمزه خود را با صفحه سلامتی ما در میان بگذارید؛ منتظر حضور گرم شما هستیم.
پاپایا! یک میوه عجیب که ترکیبی از رنگ گیلاس و پرتقال دارد که البته با وجود اینکه خوش رنگ و لعاب است، خوش طعم و خوشمزه نیست؛ از خواص میوه پاپایا چه میدانید؟
این میوه هم مثل بسیاری از میوه ها از جمله گریپ فروت میتواند به عنوان یک میانوعده لاغری در رژیم غذایی شما قرار بگیرد؛ اگر قصد رژیم گرفتن با میوه و سبزی و چربی سوزی دارید، پاپایا را امتحان کنید.
ما نام این میوه را میوه زیبایی و لاغری میگذاریم که به خصوص برای خانم ها خواص بسیاری دارد؛ با مجله دلتا و خواص یک میوه عجیب و غریب همراه باشید.
نام علمی این میوه پاپایاکاریکا و منشأ آن آمریکای مرکزی و جنوب مکزیک است؛ قطعا این میوه هم مثل سایر میوه ها، ویتامین های زیادی دارد. پاپایا سرشار از مواد مغذی و حاوی آنتی اکسیدان مانند کاروتن، زردینه، ویتامین C ، ویتامین B پاناتونیک اسید و فولات است. علاوه بر این ها، فولات منبع غنی از فیبر و مواد معدنی مانند منیزیم هم به شمار میرود.
همانطور که گفتیم این میوه به سلامت پوست و مو کمک میکند؛ مثلا میتوانید از ماسک پاپایا با عسل استفاده کنید تا پوست درخشانتری داشته باشید. چرا پاپایا میوه زیبایی و لاغری نام گرفته است؟ اصلا چرا خانم ها باید از این میوه در رژیم غذایی خود استفاده کنند؟ جواب سؤالات شما اینجا است؛ با ما همراه باشید.
پاپایا پوست و موی شما را زیباتر میکند:
اگر پوست صورت شما کک و مک یا لک و پیس دارد یا اینکه میترسید دچار پیری زودرس پوست و چین و چروک شوید، پاپایا را فراموش نکنید. این میوه دقیقا با پوست شما چه میکند؟ بهتر است بدانید که این میوه عجیب حاوی ویتامین A و C فراوان است که به روشن شدن پوست کمک میکند.
پاپایا اسید فولیک دارد که به بهبود گردش خون در فولیکول های مو کمک میکند؛ بدین ترتیب، رشد مو را افزایش میدهد؛ بنابراین مصرف این میوه را در وعده های غذایی یا میانوعده های لاغری خود بگنجانید.
مخلوط عسل و پاپایا و تهیه این ماسک خانگی قطعا پوست و موی شما را زیباتر میکند؛ پس این گونه میتوانید زیبا تر شوید:
یک قاشق سوپخوری پاپایای خرد شده را با یک قاشق چایخوری عسل مخلوط کنید و این ماسک را به مدت 30 دقیقه روی صورت خود بگذارید؛ سپس صورت خود را با آب سرد بشویید.
مصرف دانه پاپایا به حفظ سلامت قلب کمک میکند. وجود سه نوع ویتامین آنتیاکسیدانی قوی مثل ویتامین A ، E و C در این میوه از تصلب شرایین و بیماری های قلبی ناشی از دیابت جلوگیری میکند.
وجود مواد شیمیایی گیاهی پروکاروتنوئید از اکسید شدن کلسترول در بدن جلوگیری میکند. اگر کلسترول در بدن اکسید شود، به دیواره رگ های خونی میچسبد و پلاکهایی ایجاد میکند که امکان وقوع سکته مغزی و قلبی را افزایش میدهند؛ ویتامین های این میوه از رسوب کلسترول در دیواره رگها جلوگیری میکنند و باعث میشوند که قلب سالمتری داشته باشید.
پژوهشگران دریافتهاند که مصرف پاپایا میتواند مانع از وقوع سرطان هایی مانند سرطان سینه، سرطان لوزالمعده و … شود. عصاره برگ درخت پاپایا که از برگهای خشک آن استخراج میشود، حاوی مواد ضد سرطانی است و در از بین بردن و مقابله با سلول های سرطانی نقش مؤثری دارد.
این میوه گزینه مناسبی برای افراد دیابتی به شمار میرود؛ چون قند پایینی دارد. مطالعات دانشمندان نشان داده است که دیابت نوع 2 با مصرف این میوه قابل کنترل است.
فولات، ویتامین C و ویتامین E موجود در پاپایا با تحرک روده و معده، تهوع صبحگاهی را کم میکند. آب پاپایای رسیده به هضم بهتر غذا کمک میکند. در واقع، فیبر موجود در این میوه باعث افزایش حرکات روده میشود؛ در نتیجه در درمان یبوست مؤثر است.
رژیم میوه و رژیم غذایی بدون پاپایا امکانپذیر نیست! مصرف این میوه به عنوان یک میانوعده سیرکننده لاغری گزینه بسیار مناسبی است.
شیر پاپایا حاوی کاراتوئن است، اگر این ترکیب به صورت روزانه مصرف شود، عفونت قارچی را درمان میکند. خاصیت ضد التهابی پاپایا میتواند علائم قرمزی پوست را از بین ببرد.
هموروئید ( بواسیر ) بیماری است که به التهاب رگ ها در اطراف مقعد گفته میشود؛ خوردن میوه پاپایا به طور منظم رگ های التهابی را تسکین میدهد و هموروئید را درمان میکند.
این میوه به همراه هسته آن برای کنترل بارداری به خصوص در هندوستان و بخشی از آسیای جنوبی استفاده میشود. گفته میشود که پاپایای نارس برای جلوگیری از بارداری بسیار مفید است و مصرف زیاد آن میتواند باعث سقط جنین شود؛ شاید این یکی از مضرات پاپایا باشد.
نقرس به دلیل تجمع اسید اوریک در خون ایجاد میشود؛ این بیماری درد، التهاب و قرمزی در مفاصل ایجاد میکند. اگر یک میوه ضد التهاب میخواهید، پاپایا را امتحان کنید.
این میوه مثل مسکن عمل میکند و شیر مادر را افزایش میدهد؛ به این ترتیب، ویتامین های بیشتری به کودک منتقل میشود؛ اگر در دوران شیردهی هستید، این میوه را به سالاد و رژیم غذایی خود اضافه کنید.
این میوه دوست دستگاه گوارش شما است و از زخم معده هم جوگیری میکند. وجود سوپر آنزیم پاپائین در این میوه به هضم غذا کمک میکند؛ در نتیجه، میزان کمتری از پروتئین های موجود در بدن به چربی تبدیل میشوند.
اگر پروتئین های موجود در بدن به درستی هضم نشوند، ممکن است مشکلاتی مانند یبوست، دیابت، التهاب مفاصل و فشار خون بالا به وجود بیاید.
پاپایا در از بین بردن کرم های روده مؤثر است؛ بنابراین، با مصرف این میوه میتوانید از عفونتها و عوارضی که وجود کرم های روده باعث بروز آن ها میشوند هم جلوگیری کرد. جلوگیری از عفونت یکی از مهمترین خواص این میوه است.
مالیدن خمیر ریشه پاپایا روی دندان و لثه به کاهش درد در این نواحی کمک میکند. پوسته داخلی درخت پاپایا هم برای رفع مشکلات و درد های دندان بسیار مفید است.
آب پاپایا برای زنانی که قاعدگی نامنظم دارند، بسیار مفید است. مصرف پاپایای نارس و سبز باعث منظم شدن دوره های قاعدگی (پریود) خانم ها میشود. این میوه گرم است و به بدن هم گرما میدهد. تولید گرمای زیاد باعث افزایش هورمون استروژن میشود و در نتیجه به شروع دوره قاعدگی در فواصل زمانی منظم کمک میکند.
شما میتوانید از این میوه به همراه عسل یا زیتون یا سایر میوه ها مثل آووکادو در انواع سالاد های رژیمی، دمنوش ها و سوپ استفاده کنید؛ نوش جان!
باز هم گانودرما یک قارچ عجیب که میتواند قهوه هم باشد! قهوه گانودرما مخلوطی از پودر قارچ گانودرما لوسیدوم همراه با قهوه است؛ این اکسیر جوانی به نسبت قهوه عادی، کافئین کمتری دارد؛ بنابراین باعث بیخوابی نمیشود و برعکس مثل بسیاری از گیاهان دارویی از جمله گل گاو زبان اثر آرامبخش قوی دارد و باعث بهبود کیفیت خواب میشود.
تا به حال نام این قهوه و نوشیدنی لاکچری را شنیدهاید؟ اصلا خواص این نوشیدنی را میدانید؟ حتما از مضرات خوردن قهوه زیاد خبر دارید؛ پس اگر شما هم یک قهوه خور حرفهای هستید، گانودرما را امتحان کنید؛ مجله دلتا همیشه شما را غافلگیر میکند؛ نوش جان!
قهوه گانودرما از قارچ جانافزا یا قارچ ریشی با نام علمی ( Ganoderma_lucidum ) قارچی یک ساله، به دست میآید. در برخی منابع با عنوان گیاه پادشاهان یا پادشاه گیاهان از آن نام میبرند؛ با یک لیوان نوشیدنی لاکچری و شاهانه چطور هستید؟
قارچ گانودرما سابقهای ۵۰۰۰ ساله دارد. نامهای دیگر این قارچ، جانافزا و اکسیر جوانی است. نام محلی این قارچ در چین، لینگ زی؛ در ژاپن، ریشی و در کره، یونگ زهی است؛ یک مهمان عجیب، لاکچری و خوشمزه از آسیا.
گانودرما طعمی تلخ و چوب مانند دارد که البته اندکی شیرین هم هست؛ شما میتوانید آن را در آب داغ یا چای مخلوط کرده و کمی آن را شیرین کنید تا طعمی شبیه به قهوه تلخ و شیرین داشته باشید. همچنین میتوانید پودر قارچ گانودرما را در انواع شیک ها و حتی دسر ها ترکیب و میل کنید.
قهوه گانودرما نوعی نوشیدنی به صورت پودر فوری است که حاوی پودر قهوه و عصاره قارچی به نام «گانودرما» است. قارچ گانودرما خواص درمانی زیادی دارد و همانطور که گفته شد، به نامهای «قارچ جانافزا»، «رِیشی» یا «لینگژی» هم شناخته میشود البته در ساخت این قهوه از مواد دیگری مانند: شکر، مکمل قهوه و گیاهان دارویی هم استفاده میشود.
این قهوه یک نوشیدنی لاکچری و تقریبا گرانقیمت است که از عصاره قارچ گانودرما تهیه میشود؛ همانطور که میدانید، مصرف بیش از حد کافئین که در قهوه عادی بسیار زیاد است، میتواند شما را بیخواب و بیمار کند؛ پس چرا از یک ماده بیخطر و مفید مثل گانودرما استفاده نمیکنید؟
کافئین موجود در این نوشیدنی بسیار کمتر از قهوه عادی است. مصرف این نوشیدنی خواب شما را تنظیم میکند؛ بنابراین بهتر است که برای سلامتی خود کمی بیشتر پول خرج کنید؛ شاید واقعا ارزشش را داشته باشد.
قطعا قهوه انواع مختلفی دارد؛ از ترک و اسپرسو گرفته تا قهوه معمولی که با شیر و شکر مصرف میشود؛ اما آیا واقعا دلتان میخواهد که یک نوشیدنی متفاوت را امتحان کنید؟ مثلا چیزی شبیه قهوه گانودرما. از خواص این نوشیدنی لاکچری و اکسیر جوانی چه میدانید؟ با ما همچنان همراه باشید.
یکی از مهمترین خواص این قهوه تقویت و بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن است، در حالی که برخی جزئیات این مسئله هنوز مشخص نشده است اما مطالعات آزمایشگاهی نشان میدهد که گانودرما بر روی گلبولهای سفید خون که بخش مهمی از سیستم ایمنی بدن هستند، تأثیر میگذارد. علاوه بر این، قارچ reishi روی ژن گلبول های سفید هم تأثیرگذار است و التهاب آن ها را کم میکند.
بسیاری از افراد قهوه و قارچ گانودرما را به خاطر خواص ضد سرطانی آن مصرف میکنند. اما آیا واقعا این نوشیدنی ضد سرطان است؟ یک مطالعه علمی، روی ۴۰۰۰ نفر از زنانی که سرطان سینه داشتند، نشان داد که ۵۹ درصد از آن ها از قارچ گانودرما مصرف کرده بودند؛ این نوشیدنی میتواند باعث مرگ سلول های سرطانی شود.
همچنین مطالعات دانشمندان نشان میدهد که مصرف این قهوه کافئین دار حجم تومور های روده بزرگ را کاهش میدهد؛ پس بهتر است از این به بعد به جای مصرف چای، شیر، شیر قهوه، چای سبز و … از قهوه گانودرما استفاده کنید.
آیا مصرف این قارچ و محصولات مرتبط با آن میتواند قند خون را کنترل کند؟ قطعا دیابت به عوامل و بیماری های مختلفی از جمله چاقی مرتبط است؛ اما آیا این نوشیدنی هم میتواند مثل دارچین یا دیگر میوه ها و سبزیجات دیابت را کنترل و درمان کند؟
طبق تحقیقات انجامشده توسط پژوهشگران چینی، قارچ گانودرما حاوی آنزیم هایی است که موجب کاهش قند خون و در نتیجه کاهش ترشح گلوکز در خون میشود؛ بنابراین، استفاده از قهوه گانودرما میتواند دیابت را کنترل و درمان کند.
بهترین حالتی که قارچ گانودرما بیشترین خواص خود را آزاد میکند، همراه با قهوه است. برای درست کردن این قهوه مراحل زیر را انجام دهید:
گانودرما مواد فعال بیولوژیک همچون انواع استرولها، پروتئینها، پلی ساکاریدها، تری ترپنوئیدها و ملانین دارد که پلی ساکاریدها و تری ترپنوئید های آن به علت خاصیت ضد سرطانی اهمیت زیادی دارد. اسپور این قارچ نیز ترکیبات فعال با خواص درمانی زیادی دارد.
قطعا قارچ یک ماده مغذی و پر خاصیت است، از این میان اکسیر جوانی گانودرما میتواند برای سلامت بدن معجزه کند.
گانودرما به تقویت دستگاه ایمنی بدن و درمان عفونت های ویروسی مانند سرماخوردگی و آنفلوانزا و اختلالات ریوی مانند آسم و برونشیت کمک میکند.
بر اساس تحقیقات، این قارچ باعث ایجاد تعدیل در سیستم ایمنی بدن میشود، التهاب را از بین میبرد، تولید انرژی توسط میتوکندری سلول ها را افزایش میدهد و با رادیکال های آزاد هم مبارزه میکند.
ویژگیهای ضد استرس در قارچ گانودرما باعث تقویت حافظه، کاهش تنش و تقویت قدرت تمرکز میشود. علاوه بر این، این قارچ برای درمان بیماری هایی مانند آلزایمر و زوال عقل که سالمندان را تحت تأثیر قرار میدهد، بسیار مفید است.
این قارچ با وجود داشتن آنتی اکسیدان فراوان تأثیرات مثبتی روی سیستم گردش خون و سیستم تنفسی دارد. به علاوه، تحقیقات نشان داده است که این گیاه قادر است فشار خون بالا را کاهش دهد، سطح کلسترول را تنظیم کند و آسم و دیگر مشکلات ریوی را بهبود بخشد.
لک و پیس دارید؟ گانودرما مصرف کنید. گانودرما حاوی حدود ۴۲۲ ترکیبات فعال زیستی مختلف است که هر یک خواص منحصر به فرد و ارزشمندی دارد و میتواند در کنترل و درمان پیسی بسیار مؤثر باشد.
این قارچ با خاصیت آداپتوژن سازی، باعث تعادل در بدن میشود؛ در نتیجه حملات ناشی از سیستم ایمنی بدن که در نتیجه بیماری پیسی رخ میدهد تا حد بسیار زیادی کنترل میشود.
این بار هم مجله دلتا یک نوشیدنی لاکچری، عجیب و پر خاصیت دیگر را به شما معرفی کرد؛ این قهوه به خصوص با آن بوی چوب سوخته و تلخ و شیرینش به یک بار امتحان کردن میارزد؛ زمان را از دست ندهید. اگر حوصله تهیه آن را در منزل ندارید، نزدیکترین کافیشاپ را انتخاب کنید و خودتان را به خوردن یک فنجان از این نوشیدنی داغ و لاکچری مهمان کنید؛ نوش جان!
تره؛ فرنگی، ایرانی یا کوهی آن فرقی نمیکند؛ هر چه باشد از این سبزی خوردن نمیتوان گذشت! از خواص و مضرات تره چه میدانید؟ ریحان، جعفری، تربچه و پونه را رها کنید، بیایید یک راست در میان سبزیجات پر فیبر به سراغ تره برویم و از خواص این سبزی خوشبو و خوشمزه باخبر شویم؛ با مجله دلتا همراه باشید.
تره از سبزیجات بسیار مفید و پرخاصیت است که ارزش تغذیهای بالا و ویتامین های زیادی دارد؛ از این سبزی پر خاصیت در درمان بسیاری از بیماری ها استفاده میشود. بهتر است اینطور بگوییم که بعد از سیر و پیاز نوبت تره رسیده است؛ چون این سبزی هم خانواده پیاز است و خواص آن شباهت زیادی به این دو ماده غذایی دارد؛ شما میتوانید از این سبزی در انواع غذا ها مثل کوکو و سوپ های رژیمی مثل سوپ تره فرنگی و … استفاده کنید.
تره و به خصوص نوع فرنگی آن حاوی مقدار زیادی فولات و ویتامین C است؛ تره یک منبع عالی ویتامین های K و B6 است. البته تره فرنگی خام دو برابر تره فرنگی پخته به شما ویتامین میرساند.
تره هم مثل سایر سبزی خوردن ها انواع مختلفی دارد؛ شما تره ایرانی یا فرنگی دوست دارید؟ البته یکی از فرنگی های پر خاصیت تره فرنگی است که در کنار کنگر، نخود فرنگی یا گوجه فرنگی میتواند به یک سالاد مخصوص رژیمی تبدیل شود؛ اگر طعم این نوع تره ها را دوست ندارید، نظرتان درباره خوردن تره کوهی چیست؟ بیایید با این سبزی ها بیشتر آشنا شویم:
تره ایرانی (Allium sp) به عنوان یک گیاه تک لپه از تیره سوسن (Liliaceae) و جنس آلیوم با مزه خاص و ویژگی های مرفولوژی خاصتر جزء سبزی های پیازی محسوب میشود.
تره فرنگی ( Leek) گیاهی دو ساله است که برای استفاده از ساقه های سفید شده و برگ هایش آن را میکارند. برگ تره فرنگی پهن است، در بعضی گونه های تره فرنگی ساقه استوانهای شکل و در بعضی دیگر در انتهای ساقه برآمدگی شبیه پیاز دیده میشود؛ در ادامه به خواص بینظیر این سبزی اشاره خواهیم کرد.
کولین موجود در این گیاه به عنوان ماده پیام آور شیمیایی در مغز عمل میکند؛ تره کوهی با نام علمی (Allium ampeloprasum Var Iranicum)، گیاهی علفی است که مزهاش شبیه پیازچه خام است؛ گنجاندن مقدار کافی کولین در رژیم غذایی قدرت یادگیری را در کودکان و بزرگسالان افزایش میدهد. این گیاه منبع غنی از پلی فنولز و دوستدار قلب شما است؛ البته شاید طعم تند شبیه سیر و پیاز آن را دوست نداشته باشید.
این گیاه ۳۰ درصد از ویتامین A بدن را تأمین میکند که این ویتامین برای حفظ سلامت پوست، استخوان و بافت های نرم بدن لازم است؛ پس در کنار رژیم شیر میتوانید با این ماده غذایی از شر پوکی استخوان خلاص شوید.
تره و به ویژه تره فرنگی منبع بسیار خوبی از منگنز، ویتامین ث، آهن، اسید فولیک و ویتامین ب6 است. این سبزی ها درمانکننده طبیعی بسیاری از بیماری ها هستند؛ اگر دوستدار قلب، معده و روده خودتان و در مقابل دشمن سرطان هستید، سبزی خوردن بخورید؛ جعفری، ریحان و تره فرقی نمیکند؛ هر چیزی که فیبر داشته باشد و سلامت بدن شما را تضمین کند.
تره یا تره فرنگی یک دیورتیک طبیعی است و با خارج کردن مواد مضر و سمی از بدن، پوستتان را سمزدایی میکند. این گیاه خوراکی بدن و کبد شما را هم پاکسازی میکند و باعث میشود که پوستی درخشان و بدون لک داشته باشید؛ خوردن آب تره به همراه سماق زگیل های پوستی را برطرف میکند.
تره منبع غنی از آهن است که به رشد فولیکول های مو کمک میکند. این سبزی ویتامین C فراوان دارد که باعث جذب آهن توسط بدن میشود؛ کمبود آهن میتواند باعث کمخونی شود، اختلالی که یکی از پیامد های خطرناک آن ریزش مو است.
سطوح بالای هموسیستئین موجود در خون میتواند خطر ابتلا به بیماریهای قلبی – عروقی مانند بیماری عروق کرونر و آترواسکلروز (تصلب شرایین) را افزایش دهد.
تره فرنگی حاوی یک فرم زیست فعال از فولات به نام لوومفولیک اسید است که به کاهش غلظت هموسیستئین در خون کمک میکند. کائمفرول موجود در تره باعث بهبود سلامت قلب میشود.
یک سبزی اشتها برانگیز که دوستدار دستگاه گوارش شما است. تره فرنگی به هضم غذا کمک میکند و معده، کلیهها و روده را تحریک و تقویت میکند. به طور کلی، سبزیجات فیبر دار مانند تره فرنگی میتوانند به شما کمک کنند که آرام غذا بخورید؛ بنابراین غذا را به درستی هضم میکنند.
رژیم لاغری با سبزیجات و میوه ها یک امر تثبیتشده است. تره فرنگی به کاهش وزن و لاغری کمک میکند؛ زیرا کالری کمی دارد و بدون چربی است؛ این سبزی مهارکننده طبیعی اشتها است، فیبر فراوان موجود در آن گرسنگی شما را رفع میکند و به شما احساس سیری میدهد.
سبزی تره غنی از ویتامین B9 است که به عنوان فولات (اسید فولیک) نیز شناخته میشود. فولات بخش مهمی از رژیم غذایی زنان باردار و شیرده را تشکیل میدهد. این ویتامین برای تولید DNA هم ضرورت دارد. همچنین فولات باعث تشکیل مناسب لولههای عصبی، قلب، ستون فقرات و مغز نوزاد میشود.
منیزیم، فسفر و فولات مواد مغذی مهمی برای فعالیت درست سیستم عصبی هستند، از آن جایی که تره و به خصوص نوع فرنگی آن غنی از این ویتامین ها و مواد معدنی است، به افزایش تمرکز، حافظه و توانایی مغز برای پردازش اطلاعات کمک میکند؛ بنابراین اگر میخواهید آرامتر باشید، تره بخورید.